Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Vuelta a España: Ruten med etapetips

Vuelta a España: Ruten med etapetips

23. august 2013 00:00Foto: Unipublic/Graham Watson

Som den sidste af årets store Tours skydes Vuelta a España i gang på lørdag med en holdtidskørsel i feriebyen Vilanova de Arousa. Forude venter der rytterne strabadser i bedste spanske stil med masser af korte etaper og masser af afslutninger opad. Kort sagt, al den aktion man som cykelsportsinteresseret kan ønske sig.

Mange spærrede øjnene op, da ruten blev præsenteret for under præsentationen kom det frem, at 13 af etaperne ville slutte på en stigning. Tallet holder, men der gemmer sig dog også en anden historie bag det, nemlig en række etaper, der ikke indeholder meget andet end en kort opkørsel op mod mål. Selvom disse etaper er forfriskende at se på, så får de sjældent betydning i klassementet. Et mere korrekt bud er, at otte bjergetaper kan få betydning for det endelig resultat, når vinderen skal findes i Madrid, men dette tal er stadig voldsomt højt og lover drama og spænding til det sidste.

 

Temporytterne kan omvendt ikke være begejstrede og der er kun en individuel tidskørsel i løbet, og de 38 kilometer får næppe den store indflydelse på klassementet. Det gør derimod en meget hård weekend i Pyrenæerne og så den altid meget seværdige etape til Alto de l’Angliru, der er næstsidste etape og dér hvor det hele bliver sat på plads.
 

Der har været kritik i både Giroen og Touren over, at der var for lidt plads til udbrudskongerne og det samme kan komme til at ske i Vueltaen, hvor der ikke er mange oplagte muligheder. I virkeligheden er det nok mere feltet end ruten, der afgør, hvor udbrud, der vil lykkes i løbet af en GT, men det er tydeligt, at man skal være specialist for at få succes i Vueltaen.
 

24/8 - 1. etape, Vilanova de Arousa - Sanxenxo, 27,4 km (Holdtidskørsel)Årets Vuelta a España skydes i gang i feriebyen Vilanova de Arousa på den spanske vestkyst. Den første etape er en helt flad holdtidskørsel, der køres i aftensolen og som henvender til specialisterne i disciplinen. Forvent derfor at se de store hold med fremme allerede fra start.

 

Bud på vinder: Team Sky, Garmin-Sharp, Orica-GreenEdge og OmegaPharma-QuickStep

 

 

25/8 - 2. etape, Pontevedra - Alto do Monte da Groba, 178 km
 

Med hele 13 etaper, der slutter på en stigning, tager det naturligvis ikke lang tid før rytterne støder på den første. Allerede på 2. etape skal rytterne kæmpe med en hård stigning op mod mål, denne gang Alto do Monte da Groba (11 km, 5,6 %). Etapen indeholder ikke andre udfordringer og selve stigningen op mod mål er ikke så hård, at der kommer reelle tidsforskelle, men kampen om etapesejren vil være intens.

 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Daniel Moreno (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Dan Martin (Garmin-Sharp)

 

 

26/8 - 3. etape, Vigo - Mirador deLobeira, 184 km


De hårde afslutninger fortsætter på dagens tredje etape, der har det til fælles med gårsdagens, at der ikke er andre udfordringer undervejs end helt til sidst og modsat Alto do Monte da Groba, er dagens afslutning op til Mirador de Lobeira hverken lang eller specielt hård (4 km, 5,6 %). Den er således fuldstændig perfekt til de rytterne, der er i Vueltaen for at forberede sig til verdensmesterskaberne.

 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Philippe Gilbert (BMC), Sergio Henao (Team Sky), Carlos Betancur (AG2R-La Mondiale)

 

 

27/8 - 4. etape, Lalín - Fisterra, 189 kmEfter en hård indledning på Vueltaen falder det hele mere til ro på dagens etape, der godt nok også indeholder en stigning op mod mål, men som udgangspunkt ligger bedst til sprinterne. Efter en etape i let kuperet terræn går de opad de sidste 2,5 km, men kun med fire procent i snit, hvorfor den burde ligger godt til de lidt lettere sprintere.

 

Bud på vinder: Edvald Boasson Hagen (Team Sky), Thor Hushovd (BMC), Michael Matthews (Orica-Green-Edge), Grega Bole (Vacansoleil-DCM)

 

 

28/8 - 5. etape, Sober - Lago de Sanabria, 174 kmDer venter endnu en etape til de lidt mere hårdføre sprintere, men denne går det ikke opad på selve opløbsstrækningen, derimod ligger der en kort stigning et par kilometer før mål. Det kan betyde angreb i finalen frem for den ventede massespurt, der omvendt er det mest oplagte resultat.

 

Bud på vinder: Gianni Meersman (OmegaPharma-QuickStep), Greg Henderson (Lotto-Belisol), Edvald Boasson Hagen (Team Sky), Philippe Gilbert (BMC)

 

 

29/8 - 6. etape, Guijuelo - Cáceres, 175 km

 

Endelig kommer der en ren etape til sprinterne for selvom afslutningen ikke er helt let, er der ikke stigninger undervejs, der kan sætte feltets hurtigste ryttere.

 

Bud på vinder: Tyler Farrar (Garmin-Sharp), Nikias Arndt (Argos-Shimano), Barry Markus (Vacansoleil-DCM), Andrew Fenn (OmegaPharma-QuickStep)

 

 

30/8 - 7. etape, Almendralejo - Mairena de Aljarafe, 206 km

Der venter endnu en dag for sprinterne og selvom opløbet er let stigende til sidst (ca. 1,5 % på den sidste kilometer), så bør det igen være blandt spurtkongerne at etapevinderen skal findes.

 

Bud på vinder: Thor Hushovd (BMC), Edvald Boasson Hagen (Team Sky), Tyler Farrar (Garmin-Sharp), Greg Henderson (Lotto-Belisol)

 

 

31/8 - 8. etape, Jerez de la Frontera - Alto Peñas Blancas, 166 km

Rytterne er nu helt nede på den spanske sydspids, tæt på Gibraltar. Det er her årets første alvorlige bjergafslutning vil udfordre rytterne og se, hvem der har noget at skyde med i forhold til klassementet. Der er kun én stigning på etapen, men den ligger til sidst og er 14,5 km lang med en stigningsprocent på 6,6 %. Stigningen er ujævn i starten med nogle meget stejle stykker, men cirka halvvejs stabiliserer den sig og stiger efterfølgende konstant med 6-8 %.

 

Bud på vinder: Carlos Betancur (AG2R-La Mondiale), Rafal Majka (Team SaxoTinkoff), Joaquin Rodriguez (Katusha), Bauke Mollema (Belkin)

 

 

1/9 - 9. etape, Antequera - Valdepeñas de Jaén, 164 km

Umiddelbart virker etapen som en oplagt mulighed for at et udbrud kan køre allerede i starten og holde hele vejen til mål. Det skyldes afslutningen, der er hård, men næppe så hård at klassementsfavoritterne vil gå efter sejren. Med 23 kilometer igen kommer kategori 2-stigningen, Alto de los Frailes (5,9 km, 6 %), derefter en længere nedkørsel inden det stiger kraftigt (8 %) den sidste kilometer op til målstregen.

 

Bud på vinder: Jelle Vanendert (Lotto-Belisol), Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), Amets Txurruka (Caja Rural), Diego Ulissi (Lampre-Merida)

 

 

2/9 - 10. etape, Torredelcampo - Alto de Hazallanas, 187 km

Klassementet spidser til på dagens etape, hvor der ligger to hårde stigninger i afslutningen. Med 35 kilometer igen kommer Alto de Monachil (8,5 km, 7,7 %), derefter en nedkørsel og så går det ellers op mod målet på Alto de Hazallanas. Den afsluttende er meget ujævn og tager for alvor fat med lidt over syv kilometer igen, hvor der kommer stigningsprocenter helt op til 18 %.

 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Vincenzo Nibali (Astana), Carlos Betancur (AG2R-La Mondiale), Rigoberto Uran (Team Sky)

 

 

4/9 - 11. etape, Tarazona - Tarazona, 38,8 km (Enkeltstart)

Årets Vuelta byder kun på én individuel tidskørsel, dagens 38,8 kilometer rundt om Tarazona. Halvvejs ligger der en kategori 3-stigning, der udgør mellemtiden, men selvom stigningen vil vanskeliggøre etapen, så ligger den stadig bedst til eksperterne, der særligt på de sidste 20 kilometer virkelig kan give den gas.

 

Bud på vinder: Tony Martin (OmegaPharma-QuickStep), Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard), Vincenzo Nibali (Astana), Tejay van Garderen (BMC)

 

 

5/9 - 12. etape, Maella - Tarragona, 164 km

Dagens 164 kilometer er en oplagt mulighed for feltets sprintere og for en gangs skyld går det ikke nævneværdigt opad i afslutningen. Rytterne skal kun over én kategoriseret stigning, der ligger halvvejs på etapen, og det er ikke nok til at slå sprinterne eller deres hold ud af kurs.

 

Bud på vinder: Theo Bos (Belkin), Thor Hushovd (BMC), Tyler Farrar (Garmin-Sharp), Leigh Howard (Orica-GreenEdge)

 

 

6/9 - 13. etape, Valls - Castellfidels, 169 km

Umiddelbart ser etapen flad ud, men der er ingen grund til at lade sig narre for de 169 kilometer har sine overraskelser i baghånden. Med 50 kilometer igen kører rytterne ind på stigningen Alto del Rat Penat (4,3 k, 10,6 %), der er så stejl at end ikke angreb i klassementet kan udelukkes. Herefter flader det ud mod målstregen i Castellfidels, hvor det stiger op mod otte procent de sidste 400 meter og det vil komme bag på de uforberedte. En etape, der kan ende med hvad som helst.

 

Bud på vinder: Philippe Gilbert (BMC), Luis Leon Sanchez (Belkin), Zdenek Stybar (OmegaPharma-QuickStep), Carlos Betancur (AG2R-La Mondiale

 

 

7/9 - 14. etape, Baga - Andorra, 156 km

Der venter en weekend af bjergstrabadser i Pyyrenæerne og det hele starter med dagens 156 kilometer, der slutter i Andorra. Efter en mild indledning kører rytterne ind på marathonstigningen Port de Envalira (26,7 km, 5,2 %) og så går det ellers op og ned indtil slutningen Collada de la Gallina (7,2 km, 8 %), der udgør rammen for dagens finale.

 

Bud på vinder: Vincenzo Nibali (Astana), Joaquin Rodriguez (Katusha), Rigoberto Uran (Team Sky), Alejandro Valverde (Movistar)

 

 

8/9 - 15. etape, Andorra - Peyragudes, 225 km

Det er svært at udpege en kongeetape i årets Vuelta, men dagens 15. etape er nok det bedste bud med sine fire kategoriserede stigninger, 225 kilometer og hårde afslutning. Rytterne skal faktisk køre opad i omkring 80 kilometer og selvom de første to stigninger ligger på en sådan måde, at der ikke vil blive kørt aggressivt på dem blandt favoritterne, så er de med til at trætte rytterne. Med 45 kilometer igen går finalen i gang med Port de Bales (19,2 km, 6,2 %). Fra toppen af den går det ned mod bunden af Peyresourde/Peyragudes (16,7 km, 4,7 %), der udgør slutstigningen, men som mere er to separate stigninger med en nedkørsel mellem sig, hvilket går en hel del ud over den samlede stigningsprocent.

 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Vincenzo Nibali (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi)

 

 

9/9 - 16. etape, Graus - Aramón Formigal, 147 km

Weekendens bjergfestival slutter på Aramón Formigal, en stigning, der ikke er særlig kendt i cykelkredse. Selve etapen er ret overskuelig og den afsluttende stigning er ikke særlig vanskelig (15,8 km, 4 %), så det vil ikke være en overraskelse, hvis resterne fra et udbrud overlever og afgør etapen mellem sig.

 

Bud på vinder: Roman Kreuziger (Team SaxoTinkoff), Michele Scarponi (Lampre-Merida), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), Laurens ten Dam (Belkin

 

 

11/9 - 17. etape, Calahorra - Burgos, 189 km

Det er sidste chance inden Madrid for sprinterne i årets Vuelta og taget i betragtning, at der indtil videre ikke har været mange muligheder for feltets hurtigste, så er dette en mulighed de ikke må misse.

 

Bud på vinder: Theo Bos (Belkin), Tyler Farrar (Garmin-Sharp), Thor Hushovd (BMC), Nikias Arndt (Argos-Shimano

 

 

12/9 - 18. etape, Burgos - Peña Cabarga, 187 km

Afslutningen op til Peña Cabarga har på kort tid udviklet sig til noget af en nyklassiker i Vueltaen og det er også en meget interessant stigning, der byder på et ophidsende kapløb mellem favoritterne. Den resterende del af etapen byder på kuperet terræn, men afgørelsen falder på den 5,9 kilometer lange stigning, hvor det stiger med 9,2 % i snit, sine steder op mod 20 %.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Joaquin Rodriguez (Katusha), Daniel Martin (Garmin-Sharp), Rogberto Uran (Team Sky)

 

 

13/9 - 19. etape, San Vicente de la Barquera - Alto del Naranco, 181 km

Mange af de ryttere, der har verdensmesterskaberne i sigte har sikkert sat et kryds i kalenderen ud for dagens etape, for afslutningen minder meget om det vi senere kommer til at se i Italien. Med 40 kilometer igen kører rytterne ind i kuperet terræn med mindre, skarpe stigninger indtil de når frem til målstigningen op til Alto del Naranco 5,7 km, 6,3 %). Det ligner en etape for stærke udbrydere.

 

Bud på vinder: Chris Horner (Radioshack-Leopard), Luis Leon Sanchez (Belkin), Michele Scarponi (Lampre-Merida)

 

 

14/9 - 20. etape, Avilés - Alto de l’Angliru, 142 km

Det er afgørelsen på årets Vuelta a España og vinderen skal findes på den efterhånden mytologiske stigning Alto de l'Ang’iru, der rangeres som en af Europas sværeste stigninger. Som sædvanlig begynder løjerne på kategori 1-stigningen Alto del Cordal (5,3 km, 9,6 %) og så har rytterne fået en forsmag på hvad der venter 15 kilometer senere, når de når frem til bunden af Alto de l’Angliru (12,2 km, 10,2 %). Angliru starter som en jævn stigning, men efter et kort stykke, hvor det flader en smule ud, tager den fat de sidste seks kilometer, hvor procenterne først til allersidst kommer under ti igen.

 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Vincenzo Nibali (Astana), Rigoberto Uran (Team Sky), Alejandro Valverde (Movistar)

 

 

15/9 - 21. etape, Léganes - Madrid, 110 km

Den afsluttende etape går til Madrid, hvor rytterne skal rundt i paradekørsel i Madrids gader. Det ender med en massespurt for der er ikke en eneste stigning undervejs.

 

Bud på vinder: Tyler Farrar (Gamin-Sharp), Thor Hushovd (BMC), Greg Henderson (Lotto-Belisol), Edvald Boasson hagen (Team Sky)

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 09/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Milano-Sanremo(1.UWT) 08/08

HAMMER Limburg(2.1) 07/08-09/08

Tour de l'Ain(2.1) 07/08-09/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Milano-Sanremo(1.UWT) 08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 09/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS