Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España ruten 2007

Vuelta a España ruten 2007

29. august 2007 23:310

På lørdag skydes årets sidste Grand Tour i gang, når Vuelta a España starter i Vigo. Arrangørerne har fundet frem til en meget interessant og også noget mystisk rute, hvor de fleste af de afgørende etaper ligger placeret i den første halvdel af løbet.

Det gælder derfor for favoritterne om at være helt klart allerede fra start af, for mister man sekunder i starten af løbet, kan det blive svært at vinde dem tilbage mod slutningen. De nøgne facts siger, at fire af etaperne slutter på en stigning (heraf te på en stigning udenfor kategori), mens der ligeledes er to andre bjergetaper, der kan få betydning for klassementet. Herudover indeholder løbet to enkeltstarter, hvoraf særligt den første på 52 kilometer må formodes at blive afgørende.

1. etape: Vigo – Vigo, 146 km


Helt ude på vestkysten i den selvstyrende enhed Galicien skydes årets Vuelta a España i gang i havnebyen Vigo, hvorefter de første 146 kilometer skal tilbagelægges. Noget utraditionelt for de store etapeløb indledes Vueltaen med et linieløb på en rute, der på trods af flere stigninger undervejs formentlig ende med en massespurt, når nu alle holdene er friske og veloplagte.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Milram)
Hold øje med: Daniele Bennati (Lampre)

2. etape: Allariz – Santiago de Compostela, 149 km


Rytterne befinder sig stadig i Galicien, hvor dagens etape ender i Santiago de Compostela, der med danske briller nok mest er kendt for at være byen, hvor fodboldspilleren Bent Christensen engang slog sine folder. Etapen minder meget om gårsdagens med flere små bakker undervejs. Afslutningen skulle stige en smule til slut, men næppe noget, der bringer sprinterne ud af kurs.

Bud på vinder: Tom Boonen (Quick-Step)
Hold øje med: Bradley McGee (Francaise des Jeux)

3. etape: Viviero – Luarca, 153 km


Efter en kort transporttur er feltet nu oppe ved den spanske nordkyst, hvor de slutter i den smukke havneby Luarca i Andalusien. Allerede i starten af etapen skal rytterne over en kategori 2-stigning og med tre andre kategoriserede stigninger undervejs kan dette være dagen, hvor det første udbrud får held til at holde hjem selvom en massespurt umiddelbart virker som det mest sandsynlige resultat.

Bud på vinder: Oscar Freire (Rabobank)
Hold øje med: Erik Zabel (Milram)

4. etape: Langreo – Lagos de Covedonga, 185 km


Årets første bjergetape står for døren og rytterne skal som på de foregående dage gennem et rimeligt kuperet terræn inden de når frem til afslutningen. Denne gang venter ikke et fladt sprinteropgør, men derimod den efterhånden klassiske opkørsel til Lagos de Covadonga, hvor Eladio Jimenez seneste kom først. Turen op til Covadonga er 12,6 kilometer lang og stiger 7,3 %, men den er stejlest i starten, så der er rig mulighed for at favoritterne spiller tidligt ud.

Bud på vinder: Denis Menchov (Rabobank)
Hold øje med: Cadel Evans (Predictor-Lotto)

5. etape: Cangas de Onís – Reinosa, 157 km


Selvom etapen ikke slutter oppe venter der igen rytterne en hård dag, når fire kategoriserede stigninger skal passeres, herunder den afsluttende kategori 1-stigning, Puerto de la Palombera, der har sin top 21 kilometer fra mål. Den 15 kilometer lange stigning stiger med lidt over 5 % i snit og vil givet kunne lave en alvorlig udskilning på trods af at de helt store favoritter næppe spiller ud mod hinanden.

Bud på vinder: Franco Pellizotti (Liquigas)
Hold øje med: Chris Horner (Predictor-Lotto)

6. etape: Reinosa – Logroño, 183 km


Efter to hårde bjergetaper venter der rytterne en flad rute, når rytter kører sydøst ind til byen Logroño i vin-provinsen Rioja. Feltet kører hele dagen på en højslette i et terræn der i tidligere udgaver af Vueltaen har medført spredning på grund af sidevindskørsel. Selv uden sidevind er det en dag for de tunge drenge, der i spurten skal afgøre tingene mellem sig.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Milram)
Hold øje med: Daniele Bennati (Lampre)

7. etape: Calahorra – Zaragoza, 176 km


Som der nærmest er hovedreglen i årets Vuelta køres endnu en kuperet etape med bakker i starten og en flad afslutning til sidst. Denne gang er rytterne nået til Zaragoza og med morgendagens lange enkeltstart i baghovedet kunne man forestille sig at flere af favoritholdene vil tage det roligt og lade arbejdet være op til sprinterholdene hvis disse ønsker at holde sammen på tropperne.

Bud på vinder: Oscar Freire (Rabobank)
Hold øje med: Alessandro Petacchi (Milram)

8. etape: D. O. Cariñena – Zaragoza, 52 km (Enkeltstart)


På trods af det noget besværlige navn på startbyen, så er rytterne næppe kede af at den første enkeltstart køres fra Denominación de Origen Cariñena til Zaragoza. Ruten falder pænt hele vejen og hvis vinden ellers er gunstig, kan man forvente fantastiske tider. De 52 kilometer vil selvfølgelig give udslag i tidsforskelle, men ved hurtigt kørte enkeltstarter plejer forskellen mellem de bedste sjældent at være voldsom stor.

Bud på vinder: Cadel Evans (Predictor-Lotto)
Hold øje med: Stijn Devolder (Discovery)

9. etape: Huesca – Estación de Esqui Cerler, 167 km


Med gårsdagens enkeltstart i benene tager rytterne i dag hul på den første af løbets to måske afgørende bjergetaper. I dag sluttes der på stigningen Cerler, der stiger 5,5 % over 12,6 kilometer og er således ikke det værste rytterne kommer ud for i år. Tre andre kategoriserede stigninger og den korte, men intense distance, kan omvendt medføre, at rytterne er godt trætte, når de endeligt når frem til stigningen, hvor angrebene bør sættes ind i bunden.

Bud på vinder: Janez Brajkovic (Discovery)
Hold øje med: Samuel Sanchez (Euskaltel)

10. etape: Benasque – Andorra (Arcalis), 214 km


Årets kongeetape ligger i år i Katalonien og bruges ofte i cykelløbet Volta a Catalunya. Fra Benasque går turen over to kategori 2-stigninger og over kategori 1-stigningen Puerto del Cantò, der over 20 kilometer stiger 5 %. Derefter kører feltet til Andorra i Pyrenæerne, hvor de skal slutte på stigningen op til Arcalis, der er 15 kilometer lang og stiger 5,6 %. Det er i dag favoritterne skal være oppe på mærkerne for både distancen og mængden af bjergene vil medføre store tidsforskelle.

Bud på vinder: Carlos Sastre (CSC)
Hold øje med: Cadel Evans (Predictor-Lotto)

11. etape: Oropesa del Mar – Algomesí, 191 km


Efter en velfortjent hviledag og en længere tur sydpå starter rytterne ud i feriebyen Oropesa del Mar, hvorefter det går langs solkysten ned til Algomesí. Etapen ligner en del af de øvrige etaper, det vil sige pænt kuperet med en flad afslutning. Det kan således ende med lidt af hvert, men noget taler for at de udhvilede sprinterhold vil søge at holde sammen på det hele.

Bud på vinder: Daniele Bennati (Lampre)
Hold øje med: Paolo Bettini (Quick-Step)

12. etape: Algomesí – Hellín, 176 km


Mens gårsdagens etape lignede en for sprinterne, så er der meget der tyder på at dagens 167 kilometer vil se et succesfuldt udbrud holde hele vejen til mål. I det meget kuperede terræn i det sydøstlige Spanien går det op og ned de sidste 100 kilometer og selvom etapen ikke indeholder nogle kategoriserede stigninger, så er der rigeligt med angrebsmuligheder.

Bud på vinder: Maxime Monfort (Cofidis)
Hold øje med: Karsten Kroon (Team CSC)

13. etape: Hellín – Torre-Pacheco, 176 km


På papiret ligner det en ægte sprinteretape, men feltet er efterhånden langt inde i løbet og trætheden er begyndt at melde sig både hos sprinterne og deres hjælperyttere. Som sædvanligt er etapen kuperet i starten, men slutter af med 75 fuldstændigt flade kilometer ind mod Torre-Pachoco og det vil således være overkommeligt for holdene at holde sammen på det hele, hvis lysten er til det.

Bud på vinder: Tom Boonen (Quick-Step)
Hold øje med: Koldo Frenandez (Euskaltel)

14. etape: Puerto Lumbreras – Villacarrillo, 207 km


Igen en stærkt kuperet etape uden de helt store udfordringer, en etape, der således er skabt til udbrudsforsøg. Fire kategori 3-stigninger skal rytterne passere og den sidste 15 kilometer fra mål skal nok sørge for, at feltet næppe gider bruge kræfter på at holde sammen på det hele. Forvent derfor at et fremstød fra ryttere bag favoritterne i klassementet vil holde hele vejen til mål.

Bud på vinder: Paolo Bettini (Quick-Step)
Hold øje med: Davide Rebellin (Gerolsteiner)

15. etape: Villacarrillo – Granada, 201 km


Selvom dagens etape på papiret måske ikke ser voldsomt frygtindgydende ud, så kan den få afgørende betydning for klassementet. Det var på den lignende etape sidste år, at Vinokourov satte det afgørende angreb ind på den meget stejle stigning Alto de Monachil og kørte Alejandro Valverde næsten to minutter tilbage og netop Monachil er et punkt, hvor favoritterne skal være meget opmærksomme. Med det begrænsede antal bjergmæssige udfordringer i 2. halvdel af Vueltaen, er favoritterne nærmest tvunget til at angribe på stigningen, hvis de har noget at køre med.

Bud på vinder: José Angel Gomez Marchante (Saunier Duval)
Hold øje med: David Lopez Garcia (Caisse d’Epagne)

16. etape: Jaén – Puertollano, 161 km


Dagens menu står på 161 kilometer angrebsterræn, men selvom feltet skal over to kategori 2-stigninger, så skal man næppe forvente et angreb fra klassementsfolkene, men derimod fra de ryttere, der nok er stærke på stigninger, men omvendt ligger så tilpas langt tilbage at de ikke udgør nogen trussel. At etapen kommer efter den sidste hviledag ændrer næppe på dette.

Bud på vinder: Pietro Caucchioli (Credit Agricole)
Hold øje med: Alexander Kolobnev (Team CSC)

17. etape: Ciudad Real – Talavera de la Reina, 175 km


Sprinterne bør have udset sig dagens etape for realistisk set er det deres sidste mulighed inden den afsluttende etape i Madrid. Det er set før, men etapen er endnu en af disse, der starter med en række mindre bakker for så at slutte med et længere faldt stykke ind mod målet.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Milram)
Hold øje med: Oscar Freire (Rabobank)

18. etape: Talavera de la Reina – Avila, 154 km


Avila er efterhånden blevet et fast målby i Vueltaen og da feltet senest besøgte byen var det med dansk vinder i form af Nicki Sørensen. Etapen er meget kuperet og indeholder blandt andet stigningen Puerto de Mijares, men med et langt fladt stykke ind mod Avila vil favoritterne nok hellere spare på kræfterne til i morgen. Selve opløbet i Avila er kuperet og stiger let op til målet og hvis der stadig er nogle af VM-favoritterne tilbage i løbet, vil dagens etape udgøre den perfekte opvarmning.

Bud på vinder: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)
Hold øje med: Damiano Cunego (Lampre)

19. etape: Avila – Alto de Abantos, 133 km


Årets sidste bjergetape er en meget kort en af slagsen, men til gengæld er der ikke et roligt øjeblik på de 133 kilometer. Alto de Abantos ligger lige uden for Madrid og har på det seneste været med i Vueltaen fire gange senest med Roberto Heras som vinder. Den 12 kilometer lange stigning stiger med 5,7 %, men på sine steder og særligt i bunden er procenterne langt højere. Det er sidste chance for de bjergstærke folk og der kan forventes angreb næsten allerede fra start af.

Bud på vinder: Leonardo Piepoli (Saunier Duval)
Hold øje med: Carlos Sastre (Team CSC)

20. etape: Collado Villalba – Collado Villalba, 20 km (Enkeltstart)


Den sidste enkeltstart er kun 20 kilometer lang og fuldstændigt flad. Det er derfor begrænset hvor meget indflydelse den vil få på klassementet og det vil kun være sekunder, der kæmpes om. Hvis der stadig er nogle enkeltstartseksperter tilbage vil de i kraft af deres store motorer have en klar fordel, men så sent i løbet er det typisk klassementsrytterne der dominerer.

Bud på vinder: Vladimir Karpets (Caisse d’Epagne)
Hold øje med: Samuel Sanchez (Euskaltel)

21. etape: Rivas Vaciamadrid – Madrid, 104 km


Sølle 104 kilometer står på menuen på denne sidste etape af årets Vuelta a España. Etapen er skræddersyet til sprinterne og det virker ikke sandsynligt at de vil gå glip af chancen for en triumf i Madrids gader.

Bud på vinder: Tom Boonen (Quick-Step)
Hold øje med: Alessandro Petacchi (Milram)
Læs også
Skuffet verdensmester: Jeg troede, jeg ville blive professionel
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger