Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a Espana: Holdoversigt

Vuelta a Espana: Holdoversigt

13. august 2021 21:29Foto: Unipublic / Photogomez Sport

Mens det ofte er en kamp for Giro d’Italia at tiltrække de store grand tour-stjerner, er det i de senere år blevet stadig mere populært for de store navne at slutte sæsonen med endnu et stort slag i de spanske bjerge. Vuelta a Espana-løbsdirektør Javier Guillen har flere gange måttet knibe sig selv i armen over de fremragende startfelter, han har kunnet tiltrække, og samme arm kan meget være blevet øm igen, da han erfarede, at han i år kan byde på en med spænding imødeset duel mellem Primoz Roglic og Egan Bernal i en 2021-udgave, der også tæller en stor gruppe af verdens mest spændende grand tour-ryttere som udfordrere til de to favoritter. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en detaljeret analyse af de 15 største favoritter og udpeger deres største styrker og svagheder.

Annonce

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA - PRÆMIER TIL TOP 75!

 

Vuelta a Espana betragtes fortsat som den mindste af de tre grand tours, og i mange år var det for mange lidt af en eftertanke efter en lang sæson eller ren forberedelse til VM. De dage er imidlertid nu ovre. I dag synes langt de fleste grand tour-ryttere at foretrække at køre to grand tours hver sæson, og da Giro-Tour-kombinationen har vist sig at være yderst vanskelig, stiller det helt automatisk Vueltaen i en gunstig situation. Det har givet løbet en forrygende opblomstring, og i de senere år har det spanske løb endda flere gange næsten kunnet hævde, at de har haft det stærkeste felt af klassementsryttere.

 

2019 var en kedelig undtagelse, men det var netop det: en undtagelse. Efter at løbet i 2020 endte som en af coronakrisens vindere og bestemt ikke stod ringere på den specielle kalender, har løbsdirektør Javier Guillen igen i år al mulig grund til at juble over det felt, der på lørdag vil skyde tre ugers benhård bjergfest i gang med en enkeltstart i Burgos. Desværre valgte en træt Tadej Pogacar alligevel at aflyse sin planlagte deltagelse, men når Guillen alligevel kan byde på et opgør mellem de to øvrige af tidens tre førende grand tour-ryttere, Egan Bernal og Primoz Roglic, er der bestemt ingen grund til at være utilfreds.

 

Endnu bedre bliver det af, at det ikke kun handler om de to favoritter. Bernal er del af et skræmmende stærkt Ineos-hold, der også tæller Richard Carapaz, Adam Yates og Pavel Sivakov, der alle tidligere har været i top 10 i grand tours, og kometen Tom Pidcock. Movistar kommer med A-holdet med tre af de fire kaptajner i form af en revanchelysten Miguel Angel Lopez, Enric Mas og en genfødt Alejandro Valverde, der som bekendt har en Vuelta-historik, man tror må være løgn. Mikel Landa fører an på et skræmmende Bahrain-hold, der tæller Giro-toeren Damiano Caruso, endnu en komet, Mark Padun, Jack Haig, Wout Poels samt Gino Mäder, og Hugh Carthy jagter endnu en podieplads.  Giulio Ciccone skal endelig være grand tour-kaptajn efter en Giro, hvor han være uhyre overbevisende inden sit styrt, og Romain Bardet gav i Burgos mindelser om tidligere tiders storhed. Roglic flankeres af Sepp Kuss og Steven Kruijswijk, Rafal Majka skal følge op på en flot Tour med en tilbagevenden til tidligere tiders kaptajnrolle på et UAE-hold, der også tæller David de la Cruz. Unge Mauri Vansevenant og Jay Vine skal for første gang teste sig selv i en grand tour, og derudover tæller feltet solide folk som Guillaume Martin, Felix Grossschartner, James Knox, Harm Vanhoucke, Mikel Nieve og Lucas Hamilton. Ja, når selv Fabio Aru pludselig viser livstegn i dagene op til løbet, har Guillen absolut al mulig grund til endnu engang at knibe sig selv i armen over sit fine felt.

 

Det er en yderst svær opgave at barbere et spændende kandidatfelt ned til bare 15 navne. For overblikkets skyld gennemgår jeg herunder de øvrige ryttere, der på de enkelte hold kan tænkes at spille en rolle i klassementet.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA - PRÆMIER TIL TOP 75!

 

Team Jumbo-Visma: Roglic er den entydige kaptajn, men som beskrevet i favoritanalyserne er det muligt, at Kuss holdes inde i klassementet. Egentlig kan det også være intentionen med Steven Kruijswijk, men hans niveau har i år været milevidt fra det, vi kender, og det samme gælder for Sam Oomen, der ikke er kommet ordentligt tilbage efter sin operation. Koen Bouwman var flyvende i Giroen, men også han er ren hjælper.

 

Ag2r Citroën Team: Den i år så flyvende Geoffrey Bouchard skal for første gang forsøge at køre klassement, men det maksimalt opnåelige må være en yderlig top 10. Kometen Clement Champoussin kom efter en svær periode lidt tilbage i Tour de l’Ain, men hans umiddelbare intention er etapejagt, ligesom han har manglet noget stabilitet. Unge Nicolas Prodhomme skal bare lære og Lilian Calmejane jagte etaper.

 

Alpecin-Fenix: Holdet forsøger formentlig at køre klassement med Jay Vine, der efter maveproblemer på de første etaper viste sig flot frem i Burgos. Han er dog nærmest uden erfaring i Europa og ganske svingende og stræber næppe alt for højt. Tobias Bayer chokerede på første bjergetape i Burgos, men det er umuligt for en stor type som ham at køre klassement, og Floris de Tier er faldet noget af på den.

 

Astana-Premier Tech: Holdets eneste kaptajn er Vlasov. Også Ion Izagirre og Oscar Rodriguez skal jagte etaper ved siden af en hjælperrolle.

 

Bahrain-Victorious: Landa er den entydige nr. 1 på supermandskabet, men som nævnt i analyserne kan der også blive plads til Caruso og Padun. Jack Haig var fabelagtig i Dauphiné og starten af Touren, men selvom han skulle have arbejdet hårdt for at komme tilbage efter styrtet, vil det være overraskende, hvis han kommer flyvende ind i løbet, og han ligner derfor en hjælper. Det samme gælder for Gino Mäder, der bestemt ikke har været velkørende i optakten. Wout Poels kommer med Touren i benene og ventes at hjælpe og måske jagte etaper.

 

BORA-hansgrohe: Felix Grossschartner går efter en gentagelse af sidste års top 10, men han har betydelige begrænsninger i bjergene, og i årets felt skal det flaske sig, hvis det skal gentages. Maximilian Schachmann har også sine begrænsninger i bjergene og stiller formentlig alene til start med etapeintentioner. De nye Ben Zwiehoff og Anton Palzer mangler for meget.

 

Burgos-BH: Holdets eneste intention er at jagte etaper, også med erfarne Daniel Navarro, den ustabile klatrer Oscar Cabedo og unge Pelayo Sanchez.

 

Caja Rural-Seguros RGA: Også de satser alene på etaper. Det gælder også for den i foråret velkørende Jonathan Lastra, der har begrænsninger i de høje bjerge, samt Julen Amezqueta og Jefferson Cepeda .

 

Cofidis, Solutions Credits: Guillaume Martin vil denne gang starte med en top 10 i klassementet som mål, men han har i 2021 ikke fundet samme niveau som i 2020, selvom han via udbrud endte i Tourens top 10. Hans enkeltstart er begrænset, og hans holdbarhed rakte sidste år ikke til at køre klassement begge steder. Jesus Herrada vil alene jagte etaper, og det samme gælder for de unge Remy Rochas og Fernando Barcelo.

 

Deceuninck-Quick Step: Holdet kommer med den unge komet Mauri Vansevenant, men han vil alene jagte etaper. Det kan ændre sig undervejs, men han har manglet noget stabilitet og ikke fundet sit niveau i nogen tid. Mere sandsynligt er det, at James Knox vil jagte den top 10, han missede i 2019, men selvom han rejste sig i Baskerlandet, har der været langt mellem snapsene på det seneste. Andrea Bagioli er mere puncheur end klatrer og vil formentlig koncentrere sig om etaper.

 

EF Education-Nippo: Holdet er bygget 100% op om Carthy, og ustabile Simon Carr skal også hjælpe. Det gælder også for Jonathan Caicedo og Diego Camargo, der heller ikke klatrer godt nok til at køre klassement.

 

Euskaltel-Euskadi: Den erklærede intention er etapejagt. Mikel Bizkarra har tidligere klatret godt nok til at kunne ende langt fremme, men han synes at være blevet indhentet en anelse af alderen. Joan Bou, Mikel Iturria og Gotzon Martin er for begrænset i de høje bjerge.

 

Groupama-FDJ: Holdet jagter kun etaper. Det gælder også for den eneste klatrer, Rudy Molard.

 

INEOS Grenadiers: De erklærede og angiveligt ligestillede kaptajner er Bernal, Carapaz og Yates, men som nævnt i analyserne udelukker jeg ikke helt, at Pidcock kan få plads til at overraske. Denne gang meldes det, at Pavel Sivakov er ren hjælper, og der er også grænser for, hvor mange man kan beskytte.

 

Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux: Holdet jagter en top 10 med Louis Meintjes, men det maksimalt opnåelige synes at være den top 20, han fik i Touren. Holdet har ikke udelukket, at Jan Hirt, Simone Petilli eller Rein Taaramae med en stærk start kan overtage klassementsrollen, men det virker helt usandsynligt, at deres niveau rækker. Formstærke Odd Christian Eiking er begrænset i bjergene og bare etapejæger.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA - PRÆMIER TIL TOP 75!

 

Israel Start-Up Nation: Holdet jagter alene etaper. Det gælder også for klatrerne Sebastian Berwick og James Piccoli, der også har betydelige begrænsninger.

 

Lotto Soudal: Holdets bedste bud på en klassementsrytter, Harm Vanhoucke, jagter alene etaper og mangler også den fornødne stabilitet. Det samme gælder for Andreas Kron, der også har begrænsninger i de høje bjerge, samt for Steff Cras. Den lovende klatrer Maxim van Gils og unge Sylvain Moniquet er med for at lære.

 

Movistar Team: Det handler om de tre kaptajner, Lopez, Mas og Valverde. Også Carlos Verona er ren hjælper.

 

Team BikeExchange: Holdet har ikke officielt meldt ud, om Lucas Hamilton kører klassement efter skuffelsen i Touren, og det virker ikke usandsynligt, at han prøver at holde sig til. Hvor han står efter styrtet, er dog svært at sige, og det skal flaske sig, hvis han i dette selskab skal i top 10. Erfarne Mikel Nieve viste glimt af fordums styrke i Burgos, og det kan bestemt ikke udelukkes, at han vil gå i top 15, men top 10 synes i dag at blive svært. Nick Schultz er etapejæger og viste sine begrænsninger i de høje bjerge i Tjekkiet i sidste uge. Erfarne Andrey Zeits og Damien Howson er hjælpere og etapejægere.

 

Team DSM: Det gør meget ondt ikke at have fået plads til den genfødte Romain Bardet på min liste. Han lignede stærkeste mand i Burgsos, hvor det formentlig var styrtet, der kostede den samlede sejr. Undgår har styrt, ligner han en meget sandsynlig top 10-rytter, men da dette er en rangering af vinderpotentiale, misser han akkurat at komme i top 15. Det er trods alt svært at se ham og hans hold vinde løbet. Han støttes af den i Ain så flyvende Michael Storer, men i dette selskab og over tre uger rækker niveauet ikke til toppen af klassementet. Det gør det heller ikke for den lidt stagnerede Thymen Arensman eller Chris Hamilton , der ligner hjælpere og etapejægere.

 

Team Qhubeka NextHash: Fabio Aru genfødtes delvist I Burgos, men i karrierens sidste løb er det stadig svært at se ham holde sig til i toppen af klassementet. I de senere år har det nemlig i udpræget grad knebet med restitutionen, selvom han før er startet stærkt. Sergio Henao kommer tilbage efter det brud, han pådrog sig i Touren og ventes at skulle finde formen, inden han jagter etaper.

 

Trek-Segafredo: Holdet er bygget entydigt op om Ciccone. Juan Pedro Lopez har været ganske flyvende på det sidste, men er ren hjælper og stadig for begrænset på dette niveau. Får de noget frihed, vil Kenny Elissonde og Gianluca Brambilla jagte etaper, men ikke køre klassement. Quinn Simmons er for tung i bjergene.

 

UAE-Team Emirates: Jeg er spændt på at se, hvor langt Rafal Majka kommer. Efter en svær sæsonstart sluttede han Touren uhyre stærkt, og hvis han kan genfinde det niveau, er top 10 bestemt sandsynligt. Han har dog været temmelig svingende de seneste år, og det er et problem over tre uger. Holdets primære førstemand er David de la Cruz, der med et godt løb kan gentage sidste års top 10, men hans begrænsninger i bjergene er relativt store. Både Jan Polanc og Joe Dombrowski må jagte etaper, selvom Dombrowski egentlig har potentiale til lidt mere, men han har været milevidt fra sit niveau i optakten.

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Chongming Island(2.WWT) 14/10-16/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 14/10-19/10

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 17/10

Chrono des Nations(1.1) 17/10

Chrono des Nations(1.1) 17/10

Giro di Sardegna(2.1) 12/10-16/10

Tour of Peninsular(2.1) 13/10-17/10

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 17/10

Chrono des Nations(1.1) 17/10

Chrono des Nations(1.1) 17/10

Saudi Tour(2.1) 19/10-23/10

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger