Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta korte - 12. september 2006

Vuelta korte - 12. september 2006

12. september 2006 12:440


- Carlos Sastre: Kan mærke trætheden i benene
- Alejandro Valverde: Tilfreds med udviklingen af løbet
- Billeder: 16. etape
- Igor Anton: Dedikerer sejren til Robert Laiseka
- Alexander Vinokourov: Klar til flere angreb
- Kim Andersen: En skam Sastre manglede det sidste
- Nicki Sørensen: Rigtig godt kørende
- Rene Hasselbacher: Udgået med en skade
- 16. etape: Dårlig vejr på dagens etape
- Feltet.dk: Følg 16. etape fra kl. 15.00

De korte nyheder opdateres løbende


Carlos Sastre: Kan mærke trætheden i benene


Ikke underligt begynder Team CSCs kaptajn, Carlos Sastre, efter en meget lang sæson, nu at mærke trætheden i benene.

“Jeg begynder, at kunne mærke, de to uger vi har kørt i benene. Det eneste jeg kunne gøre i dag, var at angribe, men de andre kunne følge med. Derefter blev jeg nødt til at arbejde for at blive tæt på de andre. Og jeg fik det bedste ud af situationen,” udtalte Sastre efter dagens etape.

På trods af træthed leverede den lille spanier endnu engang en flot præstation, og han ligner mere og mere en sikker podiekandidat.

Tilbage til toppenAlejandro Valverde: Tilfreds med udviklingen af løbet


Efter en meget solid indsats sluttede indehaveren af den gyldne trøje, Alejandro Valverde, i dag på andenpladsen. Med bonussekunder udbyggede han sin føring i det samlede klassement.

”Dagens etape var meget svær, især med regnen og vinden. Men resultatet var godt, og vi er meget tilfredse. Det vigtigste var, at jeg føler mig godt kørende, og jeg udbyggede min føring. Jeg vinder stille og roligt sekunder her og der, hvilket er meget positivt.”

Valverde og rykkede med få kilometer fra mål alene væk, men da Vinokourov ikke ville arbejde, slog også Valverde op i banen.

”Vinokourov er den stærkeste er mine konkurrenter. Da han angreb røg Sastre af, jeg bad ham om at samarbejde, men det ville han ikke. Det er årsagen til, at Sastre og de andre kunne komme tilbage.”

Tilbage til toppenBilleder: 16. etape
Feltet / Foto: SirottiFeltet / Foto: SirottiIgor Anton angriber / Foto: SirottiIgor Anton solo / Foto: SirottiIgor Anton vinder / Foto: Sirotti


Tilbage til toppenIgor Anton: Dedikerer sejren til Robert Laiseka


Dagens etapevinder Igor Anton var overrasket over dagens etapesejr, men naturligvis også meget glad over det lykkedes at hive sejren hjem til det mindre spanske ProTour hold Euskatel. Efter sejren dedikerede Euskatel-rytteren sejren til holdkammeraten Roberto Laiseka, som i øjeblikket er ude med en knæskade.

“Det er utroligt, det er en drøm, som jeg aldrig har været sikker på, at jeg skulle opleve. Alt gik perfekt, jeg nyder noget, som jeg stadig ikke helt kan forstå,” forklarer Igor Anton efter dagens etape.

Dagens sejr er Igor Antons første professionelle sejr. Hidtil har det bedste resultat været en 3. plads i endagsløbet Subida Urkiola. Igor Anton startede som professionel cykelrytter sidste år hos Euskatel efter, at han var stagiaire hos det spanske hold årets forinden.

Tilbage til toppenAlexander Vinokourov: Klar til flere angreb


Som lovet på gårsdagens pressekonference angreb Alexander Vinokourov i dag på den afsluttende stigning opad Calar Alto.

“I dag angreb jeg, fordi jeg havde gode ben, men Valverde var også stærk, så jeg kunne ikke sætte ham. Valverde spurte, om jeg ville være med til at sætte tempo, jeg svarede nej, da jeg var interesseret i at angribe.” udtalte en upåvirket Vinokourov af dagens dårlige vejr efter dagens etape. ”Min præstation blev ikke påvirket af det kolde vejr. Jeg havde det godt på hele etapen.”

Med dagens flotte præstation er han nu oppe på en samlet andenplads i akkurat samme tid som Team CSCs Carlos Sastre. Men Vinokourov jagter stadigvæk den samlede sejr. “Vueltaen er stadigvæk åben. Der er stadigvæk to bjergetaper tilbage, så vi må se hvad der sker i morgen og overmorgen. Ruten indbyder stadigvæk til angreb.”

Denne anden kazak, Andrey Kashechkin havde en dårlig dag i dag, og røg derfor fra andenpladsen og ned på fjerdepladsen. Ifølge sportsdirektør, Herminio Diaz Zabala, skyldes nedturen at Kashechkin ikke havde spist nok undervejs på etapen.

Tilbage til toppenKim Andersen: En skam Sastre manglede det sidste


Team CSC’s Carlos Sastre viste flot kørsel på den 145 kilometer lange etape fra Almería til Observatorio Astronómico de Calar Alto. Efter et imponerende holdarbejde tog Sastre selv fat og fik splittet favoritfeltet, og det kostede i første omgang Andrey Kashechkin (Astana) andenpladsen i løbet. Løbets store navne viste solid kørelyst på bjergetapen i Andalusien, og efter en lille krise kom også Sastre godt med på de sidste kilometer op til Calar Alto.

”Det var en virkelig flot etape med rigtig godt cykelløb. Det var en skam, at Carlos lige manglede det sidste, men når det så er sagt, så fortjener han stor ros for sit mod og sin måde at køre på,” sagde Kim Andersen ovenpå etapen og tilføjede: ”På bundlinien er det også et positivt resultat for os i dag i og med, at vi kom tættere på andenpladsen, og så må de sidste etaper afgøre det endelig udfald. Holdet gjorde det fantastisk for Carlos i dag, og jeg synes, at alle viste stor kampgejst”

Med en femteplads rykkede Carlos Sastre besnærende tæt på andenpladsen sammenlagt. Team CSC’s spanske kaptajn ligger nu i samme tid som Alexandre Vinokourov (Astana).

Tilbage til toppenNicki Sørensen: Rigtig godt kørende


Danske Nicki Sørensen kører stærkt i øjeblikket i Vueltaen. På dagens 16. etape af Vueltaen, var danskeren med til at sætte et hårdt og måske afgørende tempo opad den sidst stigning, hvor løbets nu forhenværende nummer to Andrey Kashechkin (Astana) tabte et minut til Nicki Sørensens holdkaptajn Carlos Sastre.

”De to første timer blev ikke kørt så stærkt,” forklarer Nicki Sørensen til TV2 Zulu. ”Men der blev kørt stærkt på den sidste time. Jeg var med til at splitte det af, og jeg synes, det vigtige er, at vi er bliver ved med prøve at angribe.”

Danskeren synes også formen er rigtig god i øjeblikket, og det bliver spændende at følge CSC-rytteren til VM.

”Jeg synes faktisk, det er længe siden, at jeg har kørt så godt, som jeg har kørt i dag”, tilføjer Nicki Sørensen meget et smil på læben.

Tilbage til toppenRene Hasselbacher: Udgået med en skade


Gerolsteiners Rene Hasselbacher har sat en ende for sin deltages i årets Vuelta a España og udgik efter 15. etape med en betændt sene i foden. Hasselbacher vil uden tvivl ikke risikere ikke at kunne deltage ved VM i hjemlandet Østrig den 24. september og vælger derfor at udgå. Han anser Vueltaen for at have været en succes for ham og tager noget af æren for holdkammeraten Robert Försters etapesejr søndag.

”Min form er god. Robert skulle ikke køre i vinden i afslutningen. Jeg afleverede ham perfekt, og han skulle bare fortsætte. Tilfredsheden på holdet var naturligvis stor ovenpå vores første etapesejr i Vueltaen. Nu tager jeg hjemad. Jeg tager den med ro de næste par dage, så jeg kan komme mig ordentligt over min skade. Derefter påbegynder jeg de afsluttende forberedelser til VM i Salzburg,” fortæller han til Hasselbacher.com.

Tilbage til toppen16. etape: Dårlig vejr på dagens etape


Før dagens etape blev der udsendt en vejrudsigt, og det tyder meget på dårligt vejr på dagens finalestigning Calar Alto.

I går havde rytterne fantastisk vejr kunne Lars Bak berette om. CSC-rytterne havde hygget sig på et badehotel i Sydspanien tæt på Afrika, hvor der havde været næsten 35 grader.

I dag da rytterne skulle til indskrivningen skete det i regnvejr. Der har været tordenvejr forud for dagens etape, og meget tyder på vejret bliver værre i løbet af dagens etape.

Det sidste nye skulle nemlig være, at det blæser kraftigt på toppen af dagens stigning, og især på toppen af Calar Alto skulle de være en hård vind, som blæser. Desuden kan rytterne komme til at køre op af stigningen i slud. Vinden skulle dog kunne holde den værste tåge væk, men meldinger lyder på, at det muligvis kan give problemer for rytterne, bilerne samt helikopterne.

Temperaturerne er falder også drastisk i løbet af etapen. Rytterne starter i 28ºC, men på toppen af stigningen Velefique er der kun 13ºC, og på Calar Alto forventes der kun omkring 11ºC.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 16. etape fra kl. 15.00


Der venter rytterne to kategori 1-stigninger inden den sidste 20 kilometer lange opstigning til Calar Alto, der stiger med omkring 7 procent. Afslutningens længde gør den til den måske sværeste i årets Vuelta og etapens korte og intensive karakter gør at mange vil kæmpe med alt de har blot for at forblive i løbet.

Bud på vinder: Alexander Vinokourov (Astana)
Hold øje med: Alejandro Valverde (Caisse d’Epagne)

Tilbage til toppen

Læs også
Evenepoel fremhæver Vingegaard til stor prisuddeling
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger