Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta korte - 3. september 2006

Vuelta korte - 3. september 2006

03. september 2006 00:120


- T-Mobile: Bernhard Kohl på hospitalet
- Janez Brajkovic: Trist, men forventet
- Lars Bak: En modbydelig etape
- Kim Andersen: Løbet stadigvæk forholdsvist åbent
- Team CSC: Lars Bak skal angribe - og har gjort det!
- Kim Andersen: Sastre årets skuespiller?
- Phonak: Uros Murn glad for tredjeplads
- Vinokourov: Pro Tour licens betyder ikke så meget
- Feltet.dk: Følg 9. etape fra 15.00

De korte nyheder opdateres løbende


T-Mobile: Bernhard Kohl på hospitalet


T-Mobile må klare resten af dette års Vuelta a España uden deres kaptajn. Bernhard Kohl styrtede nemlig på dagens niende etape og blev bragt på hospitalet. Det er endnu ikke klart, hvor alvorligt den østrigske rytter, som indtil sit styrt lå på en samlet ottendeplads, er kommet til skade.

Det tyske hold havde i det hele taget en rigtig skidt dag i Spanien. Tidligere på etapen måtte både Andre Greipel og Thomas Ziegler afkræftet opgive at fortsætte, og dermed er det tyske hold decimeret til bare seks ryttere inden hviledagen i morgen.

Tilbage til toppenJanez Brajkovic: Trist, men forventet


Den helt store overraskelse i dette års Vuelta a Espana, Janez Brajkovic (Discovery Channel), måtte i dag afgive løbets førertrøje til storfavoritten Alejandro Valverde (Caisse D´Epargne-Illes Balears) på løbets kongeetape. Men det var helt som ventet, vurderede den bare 22-årige slovenske rytter efter etapen.

”Jeg følte mig god hele dagen, men på den sidste stigning var mine ben bare helt tomme. Jeg kunne ikke forcere mere. Jeg vil gerne takke mine to holdkammerater, som virkelig gjorde et godt stykke arbejde,” sagde Brajkovic efter etapen til TV2 ZULU.

”Det er en trist øjeblik, men det var ventet. Jeg er ung og det er min første Tour, så de andre bliver nok stærkere og stærkere. Men det er fint nok. Det er endnu et par uger tilbage, så vi må se, hvad der sker.”

Janez Brajkovic er fortsat nummer seks i det samlede klassement, 2.06 min. efter Alejandro Valverde.

Tilbage til toppenLars Bak: En modbydelig etape


Lars Bak fortsætter den gode kørsel i Vuelta a Espana. I dag var han helt efter planen med i et tidligt udbrud og selvom han blev hentet sad han med i favoritgruppen, da den kørte ind på den sidste hårde stigning opad Alto de La Cobertoria.

”Det var meningen, at jeg skulle forsøge at hjælpe på det sidste bjerg og det var derfor jeg skulle forsøge at komme i en stor udbrydergruppe. Det var mig eller Nicki (Sørensen, red.), der skulle gå med fordi vi har været okay kørende. Men vi fik aldrig mere end 2-3 minutter og folk begyndte at stikke. Det kørte aldrig rigtigt,” sagde Lars Bak efter etapen til TV2 ZULU.

”Jeg gik sukkerkold på de sidste fem kilometer, men heldigvis var der nogle publikum, der gav mig noget cola. Det var en modbydelig etape - seks timer i sadlen. Jeg er glad for, at jeg ikke sidder nede i gruppetoen,” grinede Bak med sædvanligt højt humør.

Tilbage til toppenKim Andersen: Løbet stadigvæk forholdsvist åbent


Selvom Carlos Sastre på de sidste to kilometer af dagens etape måtte opgive at følge Alejandro Valverde, så var man i Team CSC lejren tilfreds efter etapen.

”Holdet lavede et perfekt forarbejde for Carlos, og det var flot at se ham forsøge at angribe de øvrige favoritter. Det lykkedes ikke, og han manglede desværre lidt til sidst, men fik trods alt begrænset tidstabet nogenlunde. Det var uden tvivl den etape, vi havde frygtet mest, og jeg vil mene, at løbet stadigvæk forholdsvist åbent. Nu er det op til de andre mandskaber at holde styr på det, og vi kan forsøge at finde en mulighed for at sætte et angreb ind”, sagde Kim Andersen efter etapen.

Sastre er stadigvæk på tredjepladsen i den samlede stilling.

Tilbage til toppenTeam CSC: Lars Bak skal angribe - og har gjort det!


At Lars Bak er med i dagens udbrud var en del af Team CSCs strategi inden dagens etape.

”Lars har foreløbig levet op til de forventninger, som jeg hele tiden har haft til ham. Han kunne være deltager i et udbrud, der kører på den næstsidste stigning for så at have overskud til at hjælpe Carlos til sidst. Under alle omstændigheder er Lars blevet en endnu vigtigere brik, end vi havde regnet med,” udtaler Kim Andersen til Politiken før dagens etape.

Bak ventede dog ikke til næstsidste stigning, men røg afsted allerede i begyndelsen af etapen. En etape du kan følge netop nu på Feltet.dk.

Tilbage til toppenKim Andersen: Sastre årets skuespiller?


Team CSCs sportsdirektør Kim Andersen indrømmer overfor Politiken, at Carlos Sastre har spillet lidt skuespil før dagens konge etape. På årets to første bjergetaper har vi ikke set Team CSCs kaptajn Carlos Sastre spille ud. Men ifølge sportsdirektør Kim Andersen sker det i dag.

”Carlos spillede lidt skuespil i fredags. Det mener jeg helt seriøst. Han foldede sig ikke helt ud. Kun til allersidst, da han kørte andenpladsen hjem. Alene den præstation fortæller mig, at han er fuldstændig klar til denne søndag, som vi udmærket ved får meget stor betydning for, hvordan løbet slutter,” udtaler Kim Andersen til Politiken.

Tilbage til toppenPhonak: Uros Murn glad for tredjeplads


Uros Murn fra det snart lukkede Phonak-hold var meget tæt på sin første sejr i denne sæson, men den slovenske rytter valgte at se positivt på sin tredjeplads på gårsdagens etape.

"De sidste to kilometer gik opad med en stigning på 4% og var derfor meget vanskelig. Ryder Hesjedal kørte mig frem i en god position, og spurten passede godt til mig," fortæller han.

Selvom det ikke blev til en sejr, er Murn alligevel Ganske godt tilfreds. "Der manglede ikke meget. Måske skulle jeg være blevet hos Alexander Vinokurow, som trak ud på det helt rigtige tidspunkt. Jeg var også meget tæt på en andenplads, men jeg er glad for at være blevet treer."

Specielt den kuperede afslutning appellerede til Murn og holdkammeraten Aurélien Clerc, og de var fra starten af etapen motiverede for at levere et godt resultat. Til gengæld regner han ikke med at skulle spille nogen rolle på dagens hårde bjergetape. "Det bliver en meget hård dag. Jeg vil kæmpe for at komme over de seks bjerge og 207,4 km til Alto de La Cobertoria, og jeg vil forsøge at komme i mål med feltet," lyder det.

Tilbage til toppenVinokourov: Pro Tour licens betyder ikke så meget


Alexandre Vinokourov er overbevist om, at det ikke kommer til at betyde det store, om Astana-holdet får en Pro Tour licens for den kommende sæson. "Vi har ingen ProTour licens endnu, men jeg tror ikke, det kommer til at betyde noget. Med mig og Klöden på holdet tror jeg, at vi får en invitation til Touren i 2007, og derfor er jeg ikke bekymret. Desuden vil alle de store etapeløb træde ud af ProTouren, så vi får vores invitation til disse løb med eller uden en ProTour licens," udtalte han på pressemødet efter gårsdagens 8. etape.

Skulle der i øvrigt være noget, som allerede har afskrevet Team Astana kaptajnen i det samlede klassement, så har man gjort regning uden vært. Vinokourov er nemlig stadig overbevist om, at han kan lave noget stort i Spanien.

"Vueltaen varer to uger endnu, og jeg tror ikke, at to minutter er så stort en afstand. Selvfølgelig er det en skam, at jeg er en smule bagud, men i morgen kommer der en hård etape. Jeg er kommet mig godt efter etapen i går og er meget motiveret," lød det fra den kasakhiske holdkaptajn, som måske har fået ekstra motivation fra det faktum, at hans hjemlands premierminister er kommet på besøg i Spanien. Danial Akhmetov spillede en stor rolle I dannelsen af det nye Astana-hold.

Holdkaptajnen afviste desuden, at der stadig var kontakt til Manolo Saiz. Der har ellers været rygter fremme om, at det var tilfældet, men ifølge Vinokourov, har han ikke talt med Saiz, siden holdet blev udelukket fra årets Tour de France.

"Vi har ikke talt sammen på det sidste. Jeg har respekt for Manolo, men under hensyntagen til det, der er sket, kan jeg ikke blive på holdet. Vi starter på en frisk for os selv med Marc Biver som manager og Walter Godefroot."

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 9. etape fra 15.00


I dag køres 9. etape fra Fonsagrada til La Cobertoria over 207,4 km. Årets kongeetape afsluttes på den 8 kilometer lange stigning op til La Cobertoria med en gennemsnitlig stigningsprocent på omkring ni procent. Inden de når så langt har rytterne undervejs været over fem kategoriserede stigninger, hvor særligt den næstsidste Puerto de San Lorenzo vil tage pusten fra de fleste. Efter dagens etape vil vi alle være meget klogere på, hvem det er, der kan vinde årets Vuelta.

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Caisse d’Epagne)
Hold øje med: Carlos Sastre (Team CSC)


Spil her.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger