Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Wattene bag Verdensklassen - Lutsenkos medrivende Omloop
07. marts 2019 11:00 af Christian Frese Foto_ Sirotti

Klassikersæsonen er i gang, og hvilken bedre anledning til endnu en artikel i vores serie "Wattene bag Verdensklassen", der sætter fokus på den fysiske formåen blandt verdens bedste cykelryttere. Denne gang er Alexey Lutsenko manden i fokus efter Astana-rytterens flotte præstation ved lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

Efter at have domineret totalt med hele tre etapesejre og den samlede sejr i Tour of Oman var Alexey Lutsenko blandt vores outsidere til lørdagens 200 kilometer lange Omloop Het Nieuwsblad, og kazakhstaneren skulle i den grad leve op til forventningerne.

 

Der gik omkring 14 kilometer, inden feltet lod dagens udbrydere slippe væk (178 watt for Lutsenko i denne periode), men da udbruddet først var kørt, dæmpede rytterne i feltet farten til en hastighed, som end ikke ville skræmme de fleste motionister.

 

Over de næste 35 minutter tabte feltet nemlig næsten et kvarter til de fire lykkeriddere, inden Quick-Step satte sig frem for at holde snor i de forreste. Status for Lutsenko i denne periode var sølle 75 watt, en hastighed på lige over 28 km/t og en gennemsnitspuls på 90 slag/min.

 

Herfra trak feltet i arbejdstøjet, og over de næste 70 kilometer blev udbrydernes forspring halveret, så afstanden var nede på 7.45, da rytterne ramte halvvejspunktet i løbet.

 

Med 220 watt i disse 70 kilometer kom Lutsenkos gennemsnitswatt for løbets første rolige halvdel på omkring 100 kilometer op på 182 watt.

 

Starten på en hektisk anden halvdel

Indledningen på løbets sidste 100 kilometer markerede også en ændring i ruteprofilen. Afstanden mellem de berømte hellingen var herfra betydeligt kortere end tidligere i løbet, og Lutsenkos data viser, at det særligt var på de stejle brostensbakker, foruden de få flade pavéer, at rytterne for alvor åbnede op for sluserne. 

 

Efter at have passeret Kattenberg på 2:46 (350 watt) og Leberg på 1:28 (389 watt) samt pavéerne Holleweg på 2:15 (352 watt) og Haaghoek på 3:59 (293 watt) kunne Lutsenko som en del af feltet se en større udbrydergruppe med Mads Pedersen køre væk med omkring 80 kilometer igen.

 

Det fik CCC Team til at sætte sig i front i et forsøg på at hente gruppen, og det kan aflæses i Lutsenkos data. På den næste pavé, Paddestraat, måtte Lutsenko således tonse 435 watt ned i pedalerne i 2:25 for at følge det reducerede felt.

Paddestraat blev starten på en jagt, der endte efter 25 minutter, da feltet fangede den store udbrydergruppe med 65 kilometer tilbage.

 

I alt havde Lutsenko et gennemsnit på 306 watt i denne periode inklusiv Paddestraat og Valkenberg, hvor Astana-rytteren på sidstnævnte trådte 396 watt i 3:47.

 

I de efterfølgende 22 kilometer frem mod Molenberg faldt der en smule mere ro på feltet, men de konstante helligen trak hele tiden feltet ud, og adskillige ryttere måtte bruge mange kræfter på at genvinde kontakten med feltet på de flade stykker mellem stigningerne.

 

Fra 65 til 43 kilometer til mål var Lutsenkos gennemsnitswatt på 267, hvilket særligt skyldes det endnu høje tempo på bakkerne. Wolvenberg på 2:39 med 393 watt og Kerkgate på 2:47 med 392 watt var de seneste to eksempler på dette.

 

Molenberg og styrt skaber udskilning

Det hidtil tempo var dog intet i forhold til, hvad der ventede på Molenberg. Stigningen var på forhånd spået til at blive et nøglepunkt i løbet, og det viste sig at holde stik, da omkring 17 ryttere her rev sig løs fra resten af feltet.
 

Lutsenkos 496 watt i 1:18 på selve bakken var imidlertid ikke helt nok til at følge gruppen, men kazakhstaneren var kun få meter efter på toppen, og via 444 watt i de næste 2:24 fik Lutsenko tilslutning til gruppen på det flade stykke umiddelbart efter Molenberg.

 

Herefter holdt gruppen sammen henover de næste udfordringer: Meersestraat (343 watt i 2:39), Haaghoek (332 watt i 1:58) og Leberg (431 watt i 1:13). Den sidste af disse med blot 35 kilometer til mål.

 

Herefter ramte rytterne den stejle Berendries, og på denne viste Lutsenko for første gang, hvor stærkt kørende han reelt var. Astana-rytteren satte gruppen under pres med 540 watt i 1:31.

 

Nogen alvorlig udskilning blev det dog ikke til, men den efterfølgende Elverenberg (404 watt i 2:20, inklusiv 12 sekunder hvor Lutsenko ikke trådte) var igen med til at trække gruppen ud på en lang linje, hvilket skulle vise sig afgørende, da Tiesj Benoot væltede i et venstresving på stigningen.

 

Lutsenko sad foran Benoot, og kom på denne måde fri med fem andre ryttere: Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Tim Wellens, Dylan Teuns og Daniel Oss.

 

Overlevelseskamp på Muren og Bosberg

Henover de næste ti primært faldende kilometer arbejdede gruppen godt sammen (281 watt for Lutsenko), og ved foden af Muren i Geraardsbergen med 18 kilometer igen havde de seks forreste omkring 20 sekunders forspring til forfølgerne.

 

På den berømte stigning måtte Lutsenko i defensiven, da han her tydeligvis var et niveau under Stybar og Van Avermaet, men med 447 watt i 3:00, heraf 483 watt på den sidste stejle halvdel, overlevede den 26-årige akkurat stigningen.

 

Fra toppen af Muren ventede den klassiske nedkørsel og korte flade vej til Bosberg, hvor Lutsenko igen måtte grave dybt i reserverne for at følge Stybar og Van Avermaet.

 

Bare få minutter efter kraftanstrengelsen på Muren måtte Lutsenko nemlig træde 422 watt i 2:43, heraf 549 watt på Bosbergs sidste 400 meter, som er stigningens stejleste på ni procent. Her havde Lutsenko sin højeste puls under hele løbet på 189 slag/min.

 

Lutsenko rundede toppen få meter efter Stybar og Van Avermaet, men fik sammen med Wellens og Teuns kontakt kort efter, hvorfor disse fem ryttere så ud til at skulle afgøre sejren i Ninove 12,8 kilometer fra toppen af Bosberg.

 

Afgørelsen i Ninove

Først skulle forfølgergruppen dog holdes stangen, og frem til tre kilometer fra mål holdt frontgruppen en gennemsnitsfart på 53 km/t på den let faldende vej mod mål. Lutsenko tog sin del af føringsarbejdet med et gennemsnit på 275 watt i de omkring ti kilometer.

 

Herfra stod det klart, at gruppen ville holde hjem, hvilket fik angrebene til at gå i gang. Første angreb kom fra Wellens med 2,9 kilometer igen, men det lukkede Van Avermaet ned med Lutsenko (813 watt i 11 sekunder) og resten af gruppen på hjul.

 

Kort efter forsøgte Stybar sig, og denne gang havde Van Avermaet intet svar. Belgieren forsøgte, men hans acceleration efter tjekken var uden meget power, hvilket Lutsenkos 398 watt i fem sekunder for at sidde i CCC-rytterens hjul illustrerer. 

 

Quick-Step-rytteren kørte hurtigt væk, og Lutsenko valgte derfor at sætte efter blot 20 sekunder efter tjekkens angreb. 510 watt i 35 sekunder var dog ikke nok til hverken at køre Stybar ind eller sætte de tre øvrige forfølgere.

 

Lutsenko måtte indse, at sejren forsvandt op ad vejen. Ingen havde kræfter til at hente Stybar, og i stedet faldt tempoet i forfølgergruppen (206 watt i de næste 40 sekunder), da spillet om andenpladsen gik i gang.

 

Teuns angreb med 1,2 kilometer igen, men de tre andre, inklusiv Lutsenko med 933 watt i ni sekunder, formåede at følge belgieren. Angrebet blev det sidste, og Van Avermaet blev derefter tvunget til at føre gruppen an på den afsluttende kilometer, mens Stybar i mellemtiden kunne fuldende sin triumf.

 

Lutsenko sad i tredje position bag Wellens, men trods en spurt af 740 watt i 25 sekunder (932 watt i de sidste 13 sekunder) kom Astana-rytteren ikke forbi nogen af de to belgiere, hvorfor Lutsenko måtte nøjes med en fjerdeplads efter et flot og underholdende Omloop Het Nieuwsblad.

 

Stats:

Molenberg: 459 W (6,6 W/kg) i 4:32. Muur van Geraardsbergen: 447 W (6,4 W/kg) i 3:00. Bosberg: 422 W (6,0 W/kg) i 2:43.

Spurten: 740 W i 25 sekunder (herunder 932 W i de sidste 13 sekunder med 1164 W som max).
Hele løbet: 235 W i 4:53 timer (296 W i løbets anden halvdel målt på distance).

 

*Rytterens power-, hastighed- og pulsdata er hentet fra Strava.com og vægten fra Procyclingstats.com. I sidstnævnte står Lutsenko listet til at veje 70 kilo.

Tidligere artikler i serien:
Ackermann slår Kittel, og Sosa dyster med Lopez
Ryan Gibbons´ flotte fjerdeplads på hjemmebanen
Sutterlins udbrud, Van Poppels spurt og Chris Hamiltons klassementsjagt i Tour Down Under

DEL
INFO
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Lister
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Adriatica Ionica Race(2.1) 23/07-28/07

Grand Prix Cerami(1.1) 25/07

Prueba Villafranca-Ordizi...(1.1) 25/07

VOO-Tour de Wallonie(2.HC) 27/07-31/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

Vind en Garmin Edge 830 cykelcomputer - værdi af 3.199 kroner.