World Cup: Tæt på parløbspodie og 9.-plads i omnium

03. december 2017 10:08Foto: Feltet.dk

Niklas Larsen og Mathias Krigbaum var lige ved at komme på podiet i parløb, mens Trine Schmidt blev nummer ni ved nattens løb i World Cuppen.

Niklas Larsen fortsatte den gode stime ved World Cuppen i Milton, Canada. Sammen Mathias Krigbaum blev han nummer fire i parløb og var meget tæt på at komme på podiet.

Løbet blev domineret af de to belgiere, Kenny De Ketele og Lindsay De Vylder, der støvsugede alt i spurterne. De to vandt med 32 point. Bag dem var der kamp mellem flere par, der først reelt blev afgjort i sidste spurt.

Larsen og Krigbaum lå nummer fire inden sidste spurt med 13 point. New Zealands Thomas Sexton og Campbell Setwart havde 22 point på andenpladsen, mens briterne Mark Stewart og Oliver Wood havde 19 point på tredjepladsen. Hvis Larsen og Krigbaum vandt sidste spurt, kunne de potentielt køre sig op på andenpladsen, og de vandt også spurten. Desværre blev briterne nummer to - det eneste udfald, hvor danskerne ikke kom på podiet. Og da newzealænderne endte som nummer tre i spurten, måtte Larsen og Krigbaum nøjes med løbets fjerdeplads.

Efter De Ketele og De Vylder med 32 point kom dermed Sexton og Stwart med 26 point. Stewart og Wood endte på 25, mens Larsen og Krigbaum havde 23. Alt i alt er det stadig et rigtig tilfredsstillende resultat, især fordi det er længe siden, at Krigbaum sidst har kørt med i World Cuppen.

Niendeplads til Trine Schmidt

I omnium var Trine Schmidt klar, og den dobbelte europamester kom fornuftigt igennem konkurrencen. Hun startede med en tiendeplads i scratch, inden det blev til en sjetteplads i tempoløb. I udskilningsløb blev hun nummer ni, og den placering havde hun også samlet inden det afgørende pointløb.

Her var Schmidt havnet pointmæssigt lidt skidt med mellem ti og 14 point op til rytterne på pladserne fire til otte. Selvom hun gjorde et forsøg på at avancere i pointløbet og blandt andet vandt en spurt, så kom hun ikke længere frem og endte dermed hele konkurrencen som nummer ni.

Løbets vinder blev et noget ubeskrevet blad for de fleste, japaneren Kajihara Yumi. Faktisk dominerde hun konkurrencen ved at vinde alle de tre indledende discipliner. Og i pointløbet var hun den eneste, der vandt en omgang. Helt ud af det blå kommer Kajihara dog ikke. Hun er asiatisk mester i blandt andet omnium. Japaneren sluttede med 154 point, mens der var tæt kamp om andenpladsen mellem Allison Beveridge fra Canada og britiske Eleanor Dickinson. Her tog candieren sølv med 120 point mod 118.

Senere i dag afsluttes denne afdeling af World Cuppen. Danmark er til start i tre discipliner: Niklas Larsen kører omnium, mens Trine Schmidt og Julie Leth kører parløb. Endelig skal 4000 meter-holdet i aktion med Mathias Krigbaum, Kristian Kaimer Erisksen, Mathias Alexander Larsen og Matias Malmberg.