Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

WorldTour-veteran på dansk hold: Kører ikke bare for at køre

WorldTour-veteran på dansk hold: Kører ikke bare for at køre

23. maj 2021 08:00Foto: Riwal Cycling Team | Cassandra Donne

30-årige Jesper Hansen er tilbage i Danmark hos Riwal Cycling Team, og det er første gang siden 2012 hos Glud og Marstrand, at han frister en tilværelse i Danmark på dette niveau, og det er en anden Jesper Hansen end for ni år siden.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har været med til træningssamling hos Riwal Cycling Team i Odense, og vi bringer her det syvende interview i rækken med de fleste af holdets ryttere.

 

Han var en kanin i hatten, der blev hevet op efter en usikker situation for både hold og rytter. Jesper Hansen vendte inden denne sæson hjem til Riwal Cycling Team og tilfører den danske løbsscene et unikt touch, der ikke ses alt for ofte.

 

Med sig i rygsækken har han erfaring fra de største løb i verden, nogle af de største hold, der findes og med et andet mål for øje end dengang.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

”Jeg har noget mere erfaring. Jeg tager det måske lidt mere afslappet, end jeg gjorde dengang. Jeg går stadig ind til løbene med, at jeg gerne vil gøre det godt og køre stærkt, men jeg har ikke den stress mere,” fortæller han.

 

”Jeg træner så godt, jeg kan, og når jeg kører løb, kører jeg også så godt, som jeg kan. Jeg kører ikke bare løb for at køre løb, jeg vil gerne gøre det godt og nå nogle mål,” fortæller han.

 

Han kom til efter en tid hos Cofidis, det franske WorldTour-team for hvem han kørte to år, og om han igen senere skal et niveau op, er ikke noget, han har låst sig fast på.

 

”Hvis der kommer noget, fordi jeg kører stærkt, så tager jeg den derfra, men det er ikke sådan, at jeg er indebrændt besluttet på, at det er professionelt eller ingenting. Så længe jeg synes, at det er sjovt,” siger han og fortsætter:

 

”Selv hvis jeg fik tilbudt at fortsætte på det her hold, så tror jeg gerne, at jeg vil det, selvom det ikke er større, end det er nu. Indtil videre synes jeg, at det er fint, som det er nu,” siger han om tilværelsen hos Riwal Cycling Team.

 

Vil være med til at rykke holdet op
Holdets sportslige ansvarlige Michael Skelde har ikke lagt skjul på, at han ikke er færdig med at drive et ProTeam, og holdets mål er også at være at finde tilbage på den scene igen.

 

Adspurgt om, hvorvidt Jesper Hansen kunne se sig selv være en del af den rejse, svarer han overbevisende:

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

”Det kunne jeg godt tænke mig at være med i den proces at rykke op igen, som er deres store mål. Det vil jeg da også gerne, for så kunne jeg komme ud at køre nogle større løb igen,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

”Det er da en fed oplevelse at køre Grand Tours, store klassikere og sådan noget. Hvis man med det her hold kunne være med til at rykke op og køre de store løb, det vil jeg da helt klart gerne være med til,” siger Hansen, der har kørt seks Grand Tours i karrieren indtil videre.

 

Jesper Hansen | Foto: Riwal Cycling Team.

 

Det er dog ikke det eneste, det handler om. Tilværelsen i sig selv på mandskabet har også afgørende karakter, og selvom setupet ikke er af WorldTour-status, betyder det langtfra, at han ikke nyder det.

 

”Nu har jeg kørt lidt løb, og jeg har egentlig nydt lidt at være tilbage. Det er et noget mindre setup, men man er meget mere tæt rystet sammen på sådan et lille hold,” fortæller han.

 

”Jeg synes, at der er mere fællesskab, end hvad der er på store hold. Når man skal ud til cykelløb kører man ud til løbene, så man har mere fællesskab i bilerne på vej derud også. Cykelløbene er selvfølgelig noget andet. Det er nogle mindre løb, men jeg kan mærke, at jeg stadig synes, det er sjovt at køre løb, også selvom det bare er små A-løb herhjemme,” siger han.

 

”Jeg synes, at det er meget fedt. Jeg har egentlig nydt det, og samtidig har jeg mere tid derhjemme. Det fungerer godt,” siger han.

 

Netop tilværelsen på WorldTour-holdene, som typisk er af international karakter, hvor rytterne bor spredt for alle vinde gør, at man ikke er så tætte, som når man følges i bilen til A-løb i Hedehusene eksempelvis.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

”Jeg synes generelt på større hold, at der er fællesskab, men det er ikke helt det samme som på de små hold som det her. Når man skal ud til løb, flyver man ofte og man kommer forskellige steder fra,” siger han og fortæller om Riwal:

 

”Man går op af de samme holdkammerater, og man har de samme ti holdkammerater i forhold til på WorldTouren, hvor man har 30 holdkammerater. Det er de samme, man kører løb med hver gang,” siger han.

 

Kigger mod Norge
Det er ingen hemmelighed, at Jesper Hansen bedst trives på etaper med knolde, der trækker tænder ud hos de fleste cykelryttere.

 

Det afspejles også i de mål for sæsonen, som Hansen har. Han kigger mod vores norske venner, når han skal sætte ord på ét specifikt mål.

 

”Jeg håber på, at vi får nogle udenlandsløb, som er lidt kuperede, så det passer mig. Løb, som jeg havde sat mig op til inden sæsonen, var Tour of Norway,” siger han om løbet, som han vandt i 2015.

 

”Løbsprofilen er desværre ikke helt lige så hård, som dengang jeg vandt det, men det er et løb, jeg stadig gerne vil gøre det godt i. Det er så desværre blevet udsat. Det skulle have været kørt i maj, men nu køres det først efter PostNord Danmark Rundt,” siger han.

 

Og netop det danske løb er også en uundværlig del af cykelkalenderen, når man kører på et dansk kontinentalhold, og her er der udsigt til et gensyn efter syv års pause.

 

”Så vil jeg også gerne gøre det godt i PostNord Danmark Rundt. Det er nogle år siden, at jeg har kørt der. Selvom bakkerne inde i Vejle ikke er så lange, som jeg gerne vil have det, så er det stadig et løb, jeg kan gøre det godt i,” siger han.

 

”Hvis jeg skal gøre det godt i det løb, så er det derinde, jeg skal gøre det godt,” siger hanog varsler, uden at sige nærmere om selve planen, at etapen skal angribes, hvis han skal have et godt resultat med hjem.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Skal være det gode eksempel
Den unikke rytterprofil, den store erfaring og de mange oplevelser gør Jesper Hansen til et sjældent set indspark på et dansk hold, og det skal holdkammeraterne nyde godt af.

 

”Jeg skal prøve at give lidt af min erfaring videre til mine holdkammerater. Jeg skal være et godt eksempel på, hvordan man kører cykelløb. Jeg bliver også nødt til at vise lidt, når jeg er derude,” siger han og uddyber om de forventninger:

 

”Jeg kan ikke sidde nede midt i feltet og sige, at det nok skal gå. Jeg bliver nødt til at sidde fremme og prøve at køre et godt løb,” siger han.

 

Årsagen til det skal netop findes i den rytter, han er blevet med årene. Når man har kørt nogle af verdens bedste ryttere frem til gode resultater og selv har jagtet sejre på de helt store scener, så er det klart, at der kigges mod Hansen, når det kolde hoved skal bevares.

 

”Selvom jeg ikke siger så meget til mine holdkammerater, så vil de nok altid kigge lidt efter mig, fordi jeg har kørt syv år på WorldTouren,” siger han.

 

Jesper Hansen | Foto: Riwal Cycling Team.

 

”De ved, at jeg har noget erfaring, så de kigger efter, hvad jeg gør, og tænker at det er det rigtige. Så bliver jeg også nødt til at vise, hvordan cykelløb skal køres.”

 

Foruden den gode erfaring kommer han også med tilfredsstillende ben til denne sæson. Trods en længere vinter med coronanedlukning har Hansen aldrig haft det store imod at træne.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Jeg synes egentlig aldrig, at jeg har haft problemer med at motivere mig selv til at træne. Jeg har altid godt kunne lide at træne. Det er selvfølgelig træls, når vejret er træls, men det synes alle jo nok,” siger han uimponeret om det særlige danske vejr.

 

”At motivere mig selv til at træne har altid faldet mig meget naturligt. Jeg har da savnet at få en uge eller 14 dage sydpå i noget sol og sommer, men det har jeg været foruden. Den har føltes lidt længere, for når man har træningslejren, får man lige et afbræk. Jeg synes, at jeg er kommet fint igennem,” siger han til slut i interviewet.

 

Dette var syvende interview med Riwal-rytterne. De seks foregående findes her:

Læs mere om Morten Nørtofts skifte til Riwal Cycling Team fra Herning CK.

Læs mere om Elmar Reinders ambitioner for denne sæson, herunder i GP Herning.

Læs mere om Jesper Schultz' store drøm om et topresultat i Danmark.

Læs mere om Lucas Erikssons ambitioner for 2021.

Læs mere om Tobias Kongstads tilgang til sig selv i denne sæson.

Læs mere om Kim Magnussons mål om at udvikle sig yderligere.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

DEL
INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?