Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

 

Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.

 

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (dog min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nye cykelryttere på holdene. 

 

Erfaringen viser, at langt de fleste, også begyndere, kan klare turen, forudsat at man følger træningsprogrammet og får cyklet mindst 2.500 kilometer i løbet af foråret og op til afgang i juli.

 

Leif Møller er 59 år og bor i Odder. Det er i år anden gang, han skal køre med Tour de Taxa til Paris, og hvorfor gør han så det? 

 

"Da jeg besluttede mig for at køre til Paris i 2018 havde jeg opstillet nogle krav, som jeg gerne ville have opfyldt: Det skulle være en udfordring, jeg ville gerne samle penge ind til et godt formål og jeg ville køre på min egen cykel," forklarer Leif.

 

 

"Jeg undersøgte, hvilke muligheder der var, og den organisation, der opfyldte alle mine krav, var Tour de Taxa. Organisationen samler penge ind til Julemærkehjemmene, hvilket er en institution, som jeg gerne vil støtte. Samtidig skal vi som ryttere ikke selv stå for at finde sponsorer, man må gerne, men det er ikke noget krav, da der er andre i organisationen, der varetager dette arbejde."

 

"Turen i 2018 blev på alle måder en udfordring, men at der også var så godt et sammenhold på hele turen, har gjort, at jeg tager udfordringen op igen i 2019, og der er heldigvis intet der tyder på, at sammenholdet i 2019 bliver mindre. Hvis der er nogle, der har samme holdning om en tur til Paris, som jeg har, kan jeg kun anbefale at tage med Tour de taxa til Paris i 2020. Vel mødt."

 

Izabela får debut

Izabela Kajrewicz er 36 år og kommer oprindeligt fra Gdansk i Polen. 

 

Izabela købte sin første racercykel i august sidste år, og på den får hun debut, når hun kører med Tour de Taxa fra Aarhus til Paris til juli. f

 

"Jeg har boet og arbejdet i Danmark i 6 år. Jeg bor alene i Bønnerup på Djursland sammen med mine to piger. Susanna på 11 år og Mia på 4 år. Jeg var med på serviceteamet som madmor sidste år på opfordring fra min chef, som skulle med på turen i 2018. Jeg havde en rigtig god oplevelse sammen med en masse glade mennesker," fortæller Izabela. 

 

"Da vi kom hjem fra turen i 2018, besluttede jeg mig for at købe en racercykel, for at se om det var noget for mig. Siden august 2018 har jeg trænet på landevejen sammen med en lille gruppe i Ørum, hvor jeg arbejder i et idrætscenter, samtidig er det også blevet til en del timers spinning i løbet af vinteren." 

 

 

"Ud over at cykle træner jeg også en del i vores fitnesscenter. Efter at have besluttet mig for at tage med til Paris igen i 2019, er min træning blevet lidt mere struktureret. Jeg træner 2 gange om ugen, og så deltager jeg så vidt muligt i de træningsweekender, der er tilrettelagt af Tour de Taxa. Jeg ser meget frem til at få nogle nye venner og nye bekendtskaber, ligesom jeg fik i 2018 som madmor. Nu skal jeg selv prøve at være den, der glæder sig til at komme i depot."

 

"Udfordringen er nok det, jeg vægter højest ved at deltage, men selvfølgelig har jeg sommerfugle i maven og har en masse ubesvarede spørgsmål: Kan jeg klare hele turen, er jeg den, alle skal vente på, hvad med bagdelen, får jeg krampe, hvad med min cykel - er den ok, og hvordan går det, når vi når til Belgien og Ardennerne? Mit motto er ”Never Give Up”, så det skal nok bære mig til Paris."

 

"Kan man udfordre sig selv samtidig med at man støtter Julemærkebørnene og derudover få en god oplevelse, vil hele turen jo være perfekt. Og jeg ved fra turen sidste år, at det er og bliver en kæmpe oplevelse at køre sammen med holdet, men også at cykle op ad Champs-Elysées vil helt sikkert give gåsehud på armene. Alle siger det er en oplevelse man aldrig glemmer! Jeg vil nyde at hvert minut på hele turen, samtidig vil jeg sende en varm tanke til dem som støtter dette projekt," forklarer Izabela.

 

Man kan følge Leif, Izabella og holdet på den åbne Facebookside: Tour de Taxa Østjylland.

Fakta:

 

Tour de Taxa

 

- Tour de Taxa har i 2019 - 10 års jubilæum

 

- Tour de Taxa består af 5 hold, på hver ca. 24-40 ryttere, som cykler til Paris på en uge. I 2019 i uge 30 og i 2020 i uge 29:

*Team Østjylland

*Team Hovedstadsområdet

*Team Sydsjælland og Øerne

*Team Himmerland

*Team Syd-Sønderjylland & Fyn

 

- På Tour de Taxa holdene lægger vi stor vægt på fællesskabet:  Vi starter sammen, vi cykler sammen, vi kommer i mål sammen.

 

- Normen for hastighed: Marchhastighed ca. 27-29 km/t og med et gennemsnit på ca. 24-26 km/t. De fleste med et almindeligt godt helbred kan træne sig op til turen, men man skal som minimum have cyklet 2500 km inden. De fleste kilometer helst sammen med holdet på de fælles træningsture.

 

- Tour de Taxa støtter de fem Julemærkehjem i Danmark. I 2018, som i 2017, var donationen på over 1,2 mio.kr.

 

- Tour de Taxa drives af en forening, som alle rytterne er medlemmer af: Den Velgørende Forening Tour de Taxa.

 

- Turene arrangeres i samararbejde med Ørslev Cykelrejser.

 

For yderlige spørgsmål og tilmelding mail til: Tilmelding@tourdetaxa.com

 

Læs mere HER

 

 

 

 

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Skandinaviens førende portal for cykelsport besøges dagligt af tusindvis af mænd, kvinder, drenge og piger – i alle aldre. Mange af disse er selv aktive ryttere og søger mod spændende udenlandsk cykelterræn, hvor de ønsker at overvinde sig selv, klargøre sig til den kommende sæson eller blot få sig en cykeloplevelse med hjem.

I 1. januar 2013 lancerede Feltet.dk en Rejseguide for at gøre denne voksende gruppe opmærksomme på de tilbud og muligheder, som findes. Frem for at søge i timevis kan man her danne sig et overblik over spændende og attraktive cykelrejser/udbyder. Rejseguiden er inspireret af den Skoleguide, som allerede findes på Feltet.dk.

Feltet.dk har gennemsnitligt ca. 33.000 daglige besøgende, hvoraf 60% er i alderen 30-60 år og dermed blandt de mest cykelrejselystne. De får på Rejseguiden en unik mulig for at finde og læse om cykelrejser og – muligheder – samlet på ét sted.

Ønsker du at blive et del af Feltet.dks rejseguide - så kontakt Bjarne fra Feltet.dk på Mail: bjarne@feltet.dk eller 22 25 89 66

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?