Ruten offentliggjort for nyt endagsløb på mytisk bjerg

29. oktober 2018 16:14Foto: A.S.O.

Det bliver nu muligt for de bedste bjergryttere i verden at dyste på Mont Ventoux i et nyt endagsløb. Løbet bliver kørt den 17. juni 2019.

Løbet hedder Mont Ventoux Dénivelé Challenge og bliver fra 2019 en del af UCI Europa Tour og et kategori 1.1 løb. Løbet bliver afholdt dagen efter løbet for motionisterne (Santini GF Mont Ventoux).

Nyheden omkring løbet blev første gange pragt op i sommers, hvor den blev bekræftet af UCI Europa Tour komiteen. Løbet vil blive afholdt dagen efter Critérium du Dauphiné, så arrangørerne håber, at det kan tiltrække store ryttere.

Ifølge løbsarrangørerne vil ruten starte i Vaison-la-Romaine ligesom motionsudgaven gør, og fører rytterne over Col des Aires, Col de L’Homme Morte for senere at komme til byen Bedoin, hvor de sidste 21 kilometer op til toppen af Mont Ventoux skal bestiges. Ruten er 185 kilometer lang, og der skal klatres 4400 højdemeter.

Bjerget, der ligger midt i Provence, har været med i Tour de France 16 gange tidligere, hvoraf ti af dem har været med afslutning på toppen af bjerget. Mont Ventoux var senest med i Touren i 2016, hvor belgiske Thomas De Gendt vandt. Men mange husker måske bedst etapen for Chris Froome, der kolliderede med en motorcykel og efterfølgende begyndte at løbe op ad bjerget.

Den hurtigste tid, der er sat på det mytiske bjerg, er stadig Iban Mayos tid fra en bjergenkelstart i Dauphine Libere i 2004. Tiden lød på 55 minutter og 51 sekunder.