Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Fransk stjernesprinter til start i PostNord Danmark Rundt
18. juli 2018 09:00 af Daniel Laursen

PostNord Danmark Rundt-arrangørerne har i dag sat navn på de sidste fire af de i alt 19 hold, der deltager i landets største etapeløb. Blandt navnene er Vital Concept Cycling Club, der ifølge løbsdirektøren har stjernesprinteren Bryan Coquard med.

Når PostNord Danmark Rundt indledes onsdag den 1. august i Aalborg, bliver det med 19 hold på startstregen.

 

I dag offentliggjorde arrangørerne så navnene på yderligere fire af de hold, der er til start, når løbet tager sin begyndelse i Aalborg om to uger. Foruden de 14 tidligere præsenterede hold, kører også det norske kontinentalhold Joker Icopal og pro kontinentalholdene Holowesko Citadel (USA), Rally Cycling (USA) og Vital Concept (FRA) med, når Danmarks største etapeløb løber af stablen.

 

Løbsdirektør Jesper Worre fortæller, at et af de netop offentliggjorte hold stiller til start med en stjerne på den internationale cykelscene.

 

”De to amerikanske mandskaber er blandt de absolut stærkeste på UCI's America Tour-rangliste, og de bliver et spændende nyt bekendtskab for det danske cykelpublikum. Joker Icopal er det første norske hold på løbets startliste siden 1998. Franske Vital Concept stiller til start med topsprinteren Bryan Coquard, hvilket betyder, at kan vi se frem til nogle mulige store sprinterafslutninger i Aalborg, Vordingborg og på Frederiksberg,” siger Jesper Worre.

 

Sammensætningen af de 19 hold, der deltager i PostNord Danmark Rundt 2018, består af to World Tour-hold, 11 Pro Kontinentalhold, fem kontinentalhold og et dansk landshold.

 

Løbsdirektøren er glad for det mangfoldige felt, man kan præsentere i årets udgave.  

 

”PostNord Danmark Rundt-feltet 2018 er det mest mixede felt, som vi har kørt med i løbets historie og 27 foregående udgaver. Vi har 19 hold fra 11 forskellige nationer med, herunder hold fra de traditionsrige europæiske cykelnationer, amerikanske hold, et israelsk hold og så selvfølgelig de fire danske kontinentalhold,” siger Jesper Worre.

 

Kamp til stregen for danske talenter

De 19 deltagende hold må hver stille med 6 ryttere i årets udgave. Det er endnu ikke alle hold, der har sat navne på de seks udtagne ryttere, men Jesper Worre tør godt love, at de danske ryttere og hold får kam til deres hår, når der skal kæmpes på de danske landeveje. 

 

”Vi venter til i næste uge med at vurdere feltets styrke og favoritterne, når alle hold har sat navne på og offentliggjort de seks ryttere, de stiller til start med i Danmark. Men med Vital Concepts Bryan Coquard og den tredobbelte cykelcross-verdensmester og forårets store klassiker-stjerneskud, Wout van Aert, til start, kan vi allerede godt nu love, at de danske talenter og hold kommer til at møde stor international kvalitet og modstand,” proklamerer løbsdirektør Jesper Worre.

 

Den officielle startliste bestående af 114 ryttere udsendes - ifølge arrangørerne - onsdag den 25. juli.

 

Oversigt over de 19 deltagende hold:

 

World Tour

Astana Pro Team (Kazakhstan)

Team Sunweb (Tyskland)

 

Pro Kontinentalhold

Aqua Blue Sport (Irland)

Bardiani CSF (Italien)

Holowesko | Citadel p/b Arapahoe Resources (USA)

Israel Cycling Academy (Israel)

Rally Cycling (USA)

Roompot - Nederlandse Loterij (Holland)

Sport Vlaanderen - Baloise (Belgien)

Team Novo Nordisk (USA)

Verdanda’s Willems - Crelan (Belgien)

Vital Concept Cycling Club (Frankrig)

Wanty Groupe Gobert (Belgien)

 

Kontinentalhold

BHS Almeborg Bornholm (Danmark)

Riwal Ceramicspeed Cycling Team (Danmark)

Team Virtu Cycling (Danmark)

Team Coloquick (Danmark)

Joker Icopal (Norge)

 

Landshold

Team PostNord Danmark

EKSKLUSIVT

Wanty-angriber kender intet til ASO-beordrede udbrud
18. juli 2018 07:30 af Mathias Mundbjerg, FrankrigFoto: A.S.O.

Dion Smith fra Wanty-Groupe Gobert tror ikke, at ASO opfordrer kontinentalholdene til at angribe på de mere begivenhedsløse etaper i løbet.

Mod slutningen af Tourens første uge valgte rytterne at tage to fridage midt i løbet. Sådan kunne det i hvert fald virke for den jævne tv-seer, som ikke fik meget underholdning for pengene på 7. og 8. etape.

 

Traditionelt bliver tv-udbruddene på de flade etaper etableret stort set fra kilometer 0, men på begge disse dage virkede det i første omgang ikke, som om nogen af de mindre hold gad at ofre en god portion kræfter på at få fire timers eksponering i den bedste sendetid. I hvert fald blev udbruddene disse dage først etableret efter mere end en halv time, da Yoann Offredo, Thomas Degand og Laurent Pichon skiftevis lå i front på 7. etape, mens det på bastilledagen var Marco Minnaard og Fabien Grellier, der lå til tørre.

 

 

Det har fået flere til at spekulere i, om organisationen bag løbet, ASO, decideret opfordrer de mindre hold til at komme i arbejdstøjet, for at etapen skal blive udholdelig at se på. Derfor har vi på Feltet.dk fremlagt sagen for Wanty-Groupe Goberts angrebsivrige Dion Smith, der allerede har været i udbrud i løbet.

 

”Det er i hvert fald ikke noget, jeg kender til. Det var lange og kedelige dage, og nogen skulle jo angribe. Jeg er ked af det, men jeg ved ikke noget om det,” siger Dion Smith til Feltet.dk.

 

Indtil videre er der altså intet, der tyder på, at ASO aktivt forsøger at prikke til rytterne. Til gengæld ved Smith noget om, hvordan det er at køre i bjergtrøjen. Den fik han nemlig lov at bære i tre dage som præmie for sine anstrengelser på 2. etape.

 

”Det var stort. Det er altid fedt at bære en af Tourens trøjer. Det er der ikke mange, der får mulighed for at prøve. Det er nogle dage, jeg kan se tilbage på resten af mit liv. Men selvfølgelig håber jeg på mere succes. Sådan er det, når man har prøvet det, så vil man have mere,” siger Smith, som ikke på forhånd havde planlagt at gå efter den ellers ganske oplagte mulighed.

 

”Det var bare en chance, som bød sig. Holdet og jeg selv kunne se, at det var muligt at få trøjen, og så gik vi efter det. Så det var ikke rigtigt en plan fra starten. Folk ved, at den er inden for rækkevidde i starten af løbet, og så handler det om at slå til,” lyder det fra Dion Smith.

Optakt: 11. etape af Tour de France
18. juli 2018 07:20 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Med et dybt imponerende soloridt viste Julian Alaphilippe atter, hvorfor han er et af sportens supertalenter og fortsatte dermed Quick-Steps suveræne grand tour-succes, der ingen ende synes at have. Kampen mellem favoritterne endte imidlertid som en stor fuser, hvor kun Dan Martin viste initiativ, men heldigvis er der en chance for at tage revanche, når der onsdag bydes op til dans på en kort, intens bjergetape, der med mål på toppen i højere grad lægger op til angreb.

Ruten

Der bliver ikke mange muligheder for at komme sig efter det første bjergslag, for allerede den følgende dag venter endnu en knaldhård bjergetape i Alperne. I de senere år er Tour-ledelsen blevet meget begejstrede for at designe korte, intense bjergetaper, og det har de taget til helt nye højder i år. Mest omtale har den ekstremt korte pyrenæeretape fået, men også i Alperne venter en usædvanligt kort bjergdag. Denne 11. etape byder nemlig blot på 108,5 km, og da der er bjerge hele vejen fra start til slut, er det en etape, der kan bruges til angreb fra distancen. Samtidig er det en etape, som mange allerede kender fra årets Dauphiné, hvor den næsten præcis samme rute blev prøvekørt på næstsidste dag med en stor udbrudssejr til Pello Bilbao og en cementering af Geraint Thomas’ føring som resultat.

 

De bare 108,5 km fører feltet fra Albertville til målet i La Rosiere og skærer direkte gennem Alperne, hvorfor der stort set ikke er en meter flad vej. Starten er den letteste del, idet man følger en let stigende dalvej mod nordøst og øst frem til dagens indlagte spurt, der kommer efter 11,5 km med en flad sidste kilometer efter en hård bakke. Herefter rammer man bunden af kategori HC-stigningen Montee de Bisanne, der bestiges fra syd. Den stiger med hele 8,2% over 12,4 km, er regulær med en stejl bund, et kort plateau og en meget stejl sidste halvdel og har top efter 26 km, hvorefter en lang og teknisk nedkørsel fører mod øst og siden syd til byen Beaufort, der ligger i bunden af kategori HC-stigningen Col du Pré (12,6 km, 7,7%), der bestiges fra den nordlige side. De første 5 km er relativt lette, men herefter tager den fat med stigningsprocenter mellem 9 og 12. Toppen rundes efter 57,5 km, hvorefter man fortsætter mod øst via en nedkørsel og mod nordøst ad en flad vej langs Roselend-søen. Herefter kører man mod øst op ad en lille kategori 2-stigning, der fører op til toppen af berømte Cormet de Roselend (5,7 km, 6,4%) - en ikke voldsomt stejl stigning, der endda flader ud nær toppen.

 

Herfra resterer blot 38,5 km, der først består af en lang, ikke specielt teknisk nedkørsel, der fører mod øst, sydøst og siden syd ned til Bourg-Saint-Maurice i dalen ved floden Isere. Her kører man mod øst frem til bunden af den afsluttende kategori 1-stigning, der leder frem til målet i La Rosiere. Den stiger med 5,8% over 17,6 km, men er yderst irregulær. De første 7 km er relativt lette med stigningsprocenter på 2-6, inden den sværeste del følger midtvejs med 6 km med stigningsprocenter på hovedsageligt mellem 8 og 10. Herefter flader det igen ud, idet stigningsprocenten bare er 4-5 over de sidste 4,6 km. De sidste 5 km byder på fire hårnålesving, det sidste med 1600 m igen. Herefter bugter vejen sig let, inden man rammer den 150 m lange, 5,5 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder over bare 108,5 km på hele 4093 højdemeter.

 

Etapen blev som sagt prøvekørt i årets Criterium du Dauphiné, hvor Pello Bilbao tog en stor udbrudssejr ved akkurat at holde Geraint Thomas, der var bedst af favoritterne, bag sig. Målstigningen har tidligere været benyttet i Tour de l’Avenir. I 2015 vandt Guillaume Martin foran Gregor Mühlberger og Marc Soler, og året forinden sejrede Miguel Angel Lopez foran Robert Power og Aleksey Rybalkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Efter at Alperne bød feltet velkommen med halvkøligt vejr venter nu den dræbende hede, der ofte kendetegner Tourens bjergetaper. Onsdag byder på en skyfri himmel samt en temperatur halvvejs oppe ad sidste stigning på 28 grader. Der vil være en let vind fra vest, hvilket giver med- og sidemedvind det meste af dagen frem til bunden af sidste stigning, hvor det vil veksle mellem mod- og medvind i de mange hårnålesving. Der vil dog være modvind de sidste 1500 m.

 

Analyse af 10. etape

Vi har været der før, har vi ikke? De fleste kender følelsen af i ugevis at have glædet sig til den første store bjergetape i en grand tour for så blot at blive efterladt med en følelse af skuffelse efter en flad fuser, hvor ingen af de store havde modet til at forsøge sig. Som regel hjælper det lidt på dramatikken, hvis der er mål på toppen, men det er snarere reglen end undtagelsen, at konservativ kørsel lægger lidt en dæmper på festlighederne, når man rammer bjergene første gang.

 

Dagens bjergetape var ingenlunde en undtagelse, for sjældent har man da været vidne til en så lammende mange på initiativ. Selv havde jeg også været med til at hæve forventningerne til noget, de slet ikke kunne bære, for da muligheden for at teste de svaghedstegn, Chris Froome havde vist på Mur-de-Bretagne, bød sig, var det kun den altid ukuelige - og endda halvskadede - Dan Martin, der turde ryste træet en anelse.

 

Det lå ellers i kortene, at Movistar skulle prøve Froome af for at undgå den fatale fejl, alle begik i Giroen. Her mislykkedes man med at udnytte, at briten stræbte efter en formtop i den tredje uge, og vi husker alle vel nok, hvad det kostede, at man ikke tog tid, mens muligheden bød sig. Alligevel var der ikke blot den svageste antydning af spansk aktivitet, og de tre Movistar-musketerer havde det fint med at følge Sky-toget hele vejen til toppen af Col de la Colombiere.

 

Det store spørgsmål er naturligvis hvorfor. Modvinden var formentlig afgørende, men der er i hvert fald et par yderligere oplagte bud på en forklaring. Først og fremmest kollapsede det stærke Movistar-kollektiv overraskende tidligt, da den altid så ustabile Marc Soler slet ikke var i stand til at leve op til de tårnhøje forventninger. Paris-Nice-vinderen forsvandt nærmest, inden kaptajnernes puls havde nået de 100, og efter tabet af bundsolide Jose Joaquin Rojas efterlod det dem alene med Andrey Amador. I den forstand blev det et eksempel på, hvordan for mange kokke som bekendt kan fordærve maden, for med tre mand, der skulle beskyttes, var der pludselig slet ikke muskelkraft til at lægge det pres, der kunne have forberedt et angreb.

 

Bedre blev det ikke af, at Sky i den grad spillede med musklerne. Forud for løbet havde Movistar ellers håbet på, at de denne gang faktisk ville vise sig som det stærkeste bjergmandskab, men den status mistede de brat i dag. Deres top 3 er stadig fabelagtig, men med Solers svaghedstegn ser der påfaldende tyndt ud i næste geled.

 

Samtidig sad Geraint Thomas og Chris Froome omgivet af et superhold, hvor alle levede op til forventningerne. Luke Rowe og Gianni Moscon kontrollerede egenhændigt de første 120 km, og den stadig mere imponerende Jonathan Castroviejo tog sig helt alene af Col De Romme. Michal Kwiatkowski steppede op efter et skuffende Dauphiné og viste igen sine forbedrede klatreevner på den nedre del af Colombiere. Kun Wout Poels, der hele tiden har skullet bruge løbet til at køre sig i form, er stadig under niveau, men det gør jo intet, når man i Egan Bernal har sportens største talent. Den unge colombianer tog over, da Martin angreb, neutraliserede let faren og satte i samme moment klasseryttere som Bauke Mollema, Ilnur Zakarin og Rafal Majka. Hvis nogen havde tvivlet på, om den lille colombianer ville kunne stå for Tour-presset, må de tro om, for klatrefænomenet viste i dag, at han kan blive den allervigtigste nøgle til endnu en Froome-sejr.

 

Briten selv og holdkammeraten viste da heller ingen svaghedstegn selv, og det er tydeligt, at Froome er betydeligt bedre nu, end han var i den indledende del af Giroen. Det kan vise sig at være et problem for rivalerne, for briten bliver formentlig ikke ringere fra nu af, og i dag viste Sky, at de har holdet til at transportere kaptajnen fornuftigt gennem Alperne. Tager man enkeltstarten i betragtning sidder Thomas og Froome reelt på de første to pladser i klassementet, og derfor er der for dem ingen grund til at risikere noget som helst de kommende dage.

 

Kun to andre hold havde på papiret styrken til at teste Sky. Tabet af Alexis Vuillermoz og i mindre grad Axel Domont betyder imidlertid, at Romain Bardet og resten af det ellers så stærke Ag2r-mandskab allerede nu er kastreret, og det lægger væsentlige begrænsninger på hvor meget initiativ, de kan tage. Det ligeledes stærke Bahrain-mandskab holdt sig ligeledes i ro, men det var mere forventeligt, for tendensen i de senere år har været, at dieselmotoren Vincenzo Nibali skal bruge et par dage på at finde benene.

 

Alle løbets øvrige favoritter har reelt ikke holdet til at sætte sig på mod Sky-maskinen, og på så tidligt et tidspunkt i løbet er der naturligvis ingen, der tør sætte alt på et bræt - slet ikke når Sky sidder i overtal, og etapen endda slutter nedad. Så snart det blev klart, at Movistar tilbød Sky en remis, var det derfor klart, at der ikke ville ske det store, og havde det ikke været for festlige Martin, var det formentlig endt helt uden tab for favoritterne.

 

Derfor blev vi ikke spor klogere på, hvem der kan vinde løbet, men som det sig hør og bør på den første bjergetape, fik vi svar på, hvem der ikke kan. Den største taber var Rigoberto Uran, men som fremhævet i gårsdagens optakt kom det ikke som et lyn fra en klar himmel. Colombianeren havde nemlig allerede vist markante svaghedstegn på Mur-de-Bretagne, der ellers var guf for en type som ham, og bedre blev det naturligvis ikke af, at han røg i asfalten i søndags. Hans nedtur var derfor til at forudse, og med et så stort tidstab er det nu tid for EF at sadle om. Heldigvis har de i Pierre Rolland og Daniel Martinez to fremragende klatrere, så meget kan endnu reddes, selvom der ikke i år bliver tale om en gentagelse af sidste års jubelridt.

 

Det gør der næppe heller for Rafal Majka og Bauke Mollema, der blot bekræftede, hvad jeg desværre allerede skrev om dem inden løbet. Majka har tidligere været på podiet i Vueltaen, og Mollema var blot et styrt fra at være det samme i Touren for to år siden, men siden da har der været langt mellem snapsene for dem begge. Derfor var dagens tidstab ikke uventet og blot en bekræftelse på en kedelig tendens. Alt håb er dog ikke ovre for dem begge, der formentlig i hvert fald i morgen atter vil give klassementet et skud - ikke mindst slideren Mollema, der stadig kan nå at kæmpe sig til en top 10-placering. Sværere bliver det for Bob Jungels, der helt som ventet endnu engang beviste, at han er alt for stor til nogensinde at blive en reel podiekandidat i grand tour-sammenhæng.

 

Den sidste taber var Ilnur Zakarin, men for ham er der ingen grund til at hejse hvidt flag endnu. Historien taler nemlig sit tydelige sprog for russeren, der altid skuffer på den første bjergetape, men er flyvende i den tredje uge. Der er derfor tid at løbe på endnu for den ranglede russer, men i et langsigtet perspektiv er der grund til at være bekymret. Skal Zakarin nogensinde vinde en grand tour, er der næppe råd til den form for tidstab tidligt i løbet, og dagens resultat må sætte Katusha-trænerne hjem til tegnebrættet for at finde ud af, hvordan det problem løses.

 

Derudover var det svært at blive meget klog på favoritternes styrkeforhold. Jakob Fuglsang viste desværre lidt svaghedstegn i forbindelse med Martins angreb og Bernals efterfølgende reaktion. Det er for tidligt at drage forhastede konklusioner, for sidste år rejste Fuglsang sig efter en kedelig første bjergetape, og denne gang undgik han i det mindste at tabe tid. Der hersker dog stadig en vis usikkerhed om hans langsigtede holdbarhed, da det altid har knebet med at holde niveau over alle tre uger, og dagens etape gav i hvert fald ikke næring til de i forvejen lidt urealistiske danske podiedrømme.

 

Kortvarigt så det meget overraskende ud til, at den ellers indtil nu så overbevisende Alejandro Valverde var i problemer. Det viste sig imidlertid blot at være et kædesvigt, som hurtigt blev fikset, og selvom Movistar-mandskabets kollektiv famlede, så de tre kaptajner i hvert fald ud til at være præcis, hvor de skal være. Nu mangler vi blot, at de også har modet til at gå efter sejren.

 

Som sagt kan det være svært at drage mange konklusioner, men det er værd at fremhæve tre ryttere. Først og fremmest så Tom Dumoulin knivskarp ud, og i første omgang var der ikke skyggen af svaghedstegn at spore. Jeg har ellers været blandt de allerstørste tvivlere på det ambitiøse Giro-Tour-projekt, der virker meget urealistisk for en mand, der aldrig tidligere har gennemført to grand tours i samme sæson, og som endda slet ikke er naturlig klatrer. Foreløbig synes han at have diamanter i benene, men det ændrer ikke på, at risikoen for et kollaps fortsat er overhængende, og at det fortsat er svært at se, hvordan den store hollænder på en så bjergrig rute skal kunne blande sig i kampen om sejren.

 

Det kan Primoz Roglic måske til gengæld. Alle har vi været spændte på at se, hvordan det slovenske fænomen ville håndtere den første bjergetape, og han bestod den første eksamen til topkarakter. Vi aner stadig ikke, hvordan han håndterer tre ugers uafbrudt kamp, men foreløbig ser han skræmmende stærk ud. Han har hele tiden været løbets helt store joker, og dagens etape giver i hvert fald ikke grundlag for at lægge en dæmper på forventningerne. Måske var det virkelig dumt, at man ikke greb chancen for at køre ham ud af kampen, da sidevinden gav en uventet mulighed for et par dage siden.

 

Den sidste rytter, der fortjener applaus, er Steven Kruijswijk. Jeg har gang på gang fremhævet, at ”Bøjlen” har givet små tegn på, at han måske kan genfinde sit fantastiske niveau fra den 2016-Giro, han burde have vundet. Det er foreløbig for tidligt at sige, om han er helt deroppe, men der i hvert fald grund til optimisme. Allerede på brostenene virkede han brølstærk trods en skræmmende mangel på støtte, og i dag gjorde han det godt på en relativt eksplosiv etape, der ikke passede ham. Med tanke på, at den hollandsk Duracell-kanin bare bliver bedre og bedre undervejs, er der grund til at holde med LottoNL-Jumbo, der med en spændende duo kan give løbet et interessant krydderi.

 

Midt i skuffelsen over favoritternes fuser glemmer man næsten helt at glæde sig over dagens helt store vinder. For få dage siden så det ellers trist ud for Julian Alaphilippe, der var dybt skuffet over sin egen præstation på 5. og 6. etape, der lignede de bedste muligheder for en etapesejr. Kun en tåbe afskriver imidlertid det franske fænomen, der allerede i sidste års Vuelta viste, at han kan vinde bjergetaper i grand tours, selv hvis han ikke er på 100%.

 

Sejren er ikke mindst imponerende i lyset af terrænet. Det har nemlig været en lidt kedelig tendens i år, at Alaphilippe er kommet til kort på lange stigninger. Lige så imponerende han har været i kuperet terræn - ikke mindst i Ardennerne, hvor han var den i særklasse bedste - lige så skuffende præsterede han på de lange stigninger i Paris-Nice, Baskerlandet og senest Dauphiné. Ved Touren og ikke mindst OL i 2016 viste han imidlertid, at evnerne er der, og de blev stillet til fuld skue i dag. Klasseklatrere som Robert Gesink, David Gaudu, Ion Izagirre og Serge Pauwels nåede ikke Alaphilippe til sokkeholderne på en etape, der ellers burde være for rene klatrere. Fortsætter den tendens, tør man næsten ikke tænke på, hvad Alaphilippe kaj leverer, når vi i weekenden rammer ”hans” terræn på de to udbryderetaper i Massif Central.

 

Etapen bød også på en genfødsel af Rein Taaramae. Det fallerede estiske supertalent er måske sportens største lodseddel, men i de sidste to år har han desværre været en permanent nitte. Manden, der betog hele verden som sportens måske mest lovende etapeløbstalent i begyndelsen af sin karriere, har kun momentvist vist sin klasse i de senere år. Siden etapesejren i Giroen og den samlede sejr i Tour de Slovenie for to år siden, er det kun på sidste års kongeetape i Tour de Suisse, at han har vist klassen, og hans skifte til Direct Energie har indtil i dag også lignet en dundrende fiasko. Dagens ridt gav imidlertid håb op, at der måske alligevel er mere at komme efter for Taaramae.

 

Til gengæld blev det en skuffelse for de to franske klatretalenter David Gaudu og Guillaume Martin, der havde deres livs chance for at vinde en stor bjergetape på hjemmebane. Det blev der imidlertid intet af, for Gaudu overvurderede totalt sig selv og brændte sine uerfarne tændstikker alt, alt for tidligt. Martin derimod viste allerede på Mur-de-Bretagne, at han har glemt sine bedste ben derhjemme, og dagens tamme præstation giver desværre ikke meget håb om, at han i dette løb kan bygge videre på en ellers indtil nu flot sæson.

 

Og endelig skal der lyde en applaus til Greg Van Avermaet. For 48 timer siden lå BMC-mandskabets Tour i ruiner, og selvom en ekstra dag i gult på ingen måde kan går det ud for tabet af Richie Porte, viste den belgiske fighter i hvert fald, at amerikanerne stadig er med i løbet. Nøjagtigt som for to år siden glemte han for en stund, at han slet ikke er bjergrytter, gik i udbrud og forsvarede trøjen på en etape, der burde have været alt for svær. Dagens kraftanstrengelse betyder utvivlsomt, at festen slutter i morgen, men det er alligevel svært ikke at tage hatten af for belgieren, der i dag viste, at han i den grad har fortjent sin uge som Tourens førstemand. Chapeau!

 

Alle er de imidlertid statister i giganternes skakspil, men de fik i dag lov at spille hovedroller, da Quintana og resten af Movistar rakte hånden frem og tilbød Froome en remis. Det slagtilbud var briten ikke sen til at acceptere, og han kan derfor sætte flueben ud for den første af de tre store trusler, der tårnede sig op for den indtil nu lidt skrøbelig Tour-konge. Dermed var det en forspildt første mulighed for Movistar-musketererne, men heldigvis er der fem chancer endnu. Den første kommer allerede i morgen, og denne gang kan spanierne vel næppe stille sig tilfredse med endnu en halvkedelig nulløsning.

 

Favoritterne

Som sagt får Movistar allerede lørdag en glimrende chance for at rette op på dagens forspildte mulighed. I de senere år har vi set, hvordan disse korte bjergetaper uden meget fladt terræn kan give et fantastisk cykelløb fra start til mål, og man kunne have håbet, at tidsforskellene efter den første uge vil give anledning til mere af det samme her. Desværre skabte de første ni dage ikke den spredning, vi havde ventet, og som omtalt ovenfor så vi, hvordan en kombination af modvind, et svækket Movistar-mandskab, et brølstærkt Sky-hold og ikke mindst lidt nervøsitet ved det første møde med bjergene betød, at dagens etape endte som lidt af en fuser.

 

Det store spørgsmål er, om det scenarium vil gentage sig onsdag. Det virker umiddelbart stærkt usandsynligt, for alene det forhold, at der denne gang er mål på toppen af et bjerg, bør i sig selv anspore til, at risikovilligheden er større. Både Landa og Quintana har da også efter dagens etape ladet skinne igennem, at de har større forventninger til onsdagens slag, og vi bør derfor som minimum se lidt mere action på den sidste stigning, end vi var vidner til i dagens langgaber.

 

Spørgsmålet er så, om der også er initiativvillighed fra distancen. Det er langt mere usikkert, for selvom korte etaper indbyder til offensiv kørsel, er vi stadig så tidligt i løbet, at det er for tidligt at sætte alt på ét bræt. Selvom der generelt vil være medvind det meste af dagen, og der ikke er mange farlige dalstykker, har alle de vigtigste favoritter deres podiedrømme så intakte, at det ikke er på 11. etape, at man angriber allerede på de første stigninger. Derfor skal vi formentlig vente til målbjerget, inden vi kan se frem til et slag mellem de store navne.

 

Betyder det så også, at et udbrud igen skal køre om sejren? Det er der meget gode odds for på en etape, der kun kan kontrolleres af de allerbedste hold. Det er reelt kun Sky, Movistar, Bahrain og Ag2r, der har muskelkraften til at skabe samling, og Ag2r er så svækkede, at der kan stilles spørgsmålstegn ved deres muligheder, hvis ikke de er villige til at ofre Pierre Latours hvide trøje. Bahrain er næppe heller villige til at tage det helt store initiativ på egen hånd, og som omtalt ovenfor har Movistar ikke mange muligheder, hvis Marc Soler ikke har bedre ben. Det efterlader dem med Andrey Amador som eneste stærke bjerghjælper, og den store costaricaner kan trods alt ikke på egen hånd kontrollere en hel bjergetape.

 

Lettere bliver det ikke af, at feltet allerede efter 11 km rammer en meget svær stigning. Det betyder, at vi uden tvivl for dannet et klasseudbrud af mange af feltets bedste klatrere, og med mindre vi mod forventning får angreb fra en halvfarlig fyr, har Sky ikke nogen interesse i at jagte dem. Tværtimod vil de koncentrere sig om at komme let frem til sidste stigning, da de som omtalt ovenfor reelt kan regnes som nr. 1 og 2 i klassementet, hvis man indregner enkeltstarten. Med mindre Soler pludselig finder de ben, han ikke havde i dag, ser det derfor ud til, at der vil køre et klasseudbrud, som ingen har både styrken og interessen til at hente.

 

Det betyder ikke, at vi ikke vil få kamp om klassementet. På sidste stigning Movistar forsøge sig, og der er heller ikke tvivl om, at Dan Martin igen vil teste benene. Forskellen skal imidlertid gøres på den stejle del, for de sidste 4 km er så lette, at Sky med Bernal uden problemer kan kontrollere dem. Der vil endda være modvind de sidste 1500 m, hvilket ikke gør det spor lettere, og med mindre der er en rytter, der med en superdag kan gøre forskellen på den svære del - og det vil Movistar sikkert forsøge - er der en vis sandsynlighed for, at det vil ende i en spurt i en lille gruppe og dermed endnu en dag, hvor man kan tabe løbet, men næppe vinde det. Og foran må vi forvente, at et udbrud skal køre om sejren.

 

Det får os til at pege på Warren Barguil som vores favorit. Den franske darling havde en drømme-Tour sidste år, hvor han vandt to etaper samt bjergtrøjen, men efter skiftet til Fortuneo har han knap kunnet træde en bule i en blød hat. De franske mesterskaber gav imidlertid håb om fremgang, og ganske pæn kørsel i den første uge har antydet, at han nærmer sig sit 2017-niveau. Planen har hele tiden været, at han skulle smide tid i den første uge, men det af uransagelige grunde skete det aldrig. Forud for dagens etape lovede han imidlertid at tage den med ro, og efter et hovedløst angreb på Col De Romme smed han endelig de minutter, der sender ham ud af klassementet.

 

Det betyder, at det næsten ligger i kortene, at Barguil skal på togt i morgen, og med start på en HC-stigning er der al mulig grund til, at det vil lykkes. Kan Barguil følge op på de lovende takter fra den første uge, er der grund til at antage, at han også kan gøre det færdigt, ikke mindst fordi historien viser, at han bare bliver bedre og bedre igennem en grand tour. Sæsonen har været lige til skraldespanden for Fortuneo, der kun har vundet løb på lavt niveau, men vi tror, at Barguil vender bøtten ved at sejre i morgen.

 

En hel cykelverden følte med stakkels Daniel Navarro, da Adam Yates blæste forbi ham om med få meter igen stjal hans etapesejr på sidste etape i Dauphiné. Præstationen viste imidlertid, at den erfarne spanier er tilbage, og det giver håb om, at han kan vinde en etape i årets Tour. Den gode form blev bekræftet i Route de l’Occitanie, og i dag tog han den formentlig med ro for at spare kræfter til de to kommende bjergafslutninger, der passer ham bedre. Den stigende start giver i hvert fald håb om, at Navarro kan ramme udbruddet - en kunst, han i øvrigt altid har mestret - og for første gang i mange år synes han også at have styrken til at gøre det færdigt. I dag sparede han på kræfterne og vil være helt klar til at give den et skud.

 

Rigoberto Urans nedtur er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Det giver nemlig Pierre Rolland mulighed for at jagte en etapesejr, og det tyder på, at han er klar til den opgave. I hvert fald var det en genfødt Rolland, der var blandt de bedste i Dauphiné, og også på brostenetapen imponerede han ganske meget i terræn, der ikke var hans. I dag var han ganske vist en skuffelse, men det kan have været et spørgsmål om et par bjergben, der lige skulle findes. Det ville i hvert fald ligne ham dårligt, hvis ikke han allerede nu har planer om et stort bjergtogt, og den svære start giver ham gode muligheder for at komme afsted. Etapen er lige kort nok for Rollands dieselmotor, men de mange lange bjerge burde gøre det muligt for den solide franskmand at tage karrierens tredje store etapesejr i Alperne.

 

Tør Pierre Latour gå efter en etapesejr? Gennem hele løbet har han vist skræmmende god form, og hans tidstab på brostenene betyder, at han også vil få den nødvendige frihed. Problemet er bare, at han også har den hvide trøje, og da han sidste år eksploderede i den tredje uge, kan han være ansporet af at køre defensiv klassementskørsel. Latour er så godt kørende, at han er storfavorit til at vinde, hvis han rammer udbruddet, men vi hælder desværre til, at han holder sig til Bardet, ikke mindst fordi Ag2r jo som bekendt er svækket efter det store mandetab. På den anden side er de altid aggressive og på hjemmebane, og fristelsen til at udnytte Latours superform må være stor.

 

En af dagens positive oplevelser var igen Antwan Tolhoek, der længe sad med hos favoritterne og bekræftede det store potentiale, han viste i både Californien og Dauphiné. I dag viste LottoNL med Robert Gesink, at de ikke er blege for at sende en mand i udbrud, som senere vil kunne gå hjælpe Roglic og Kruijswijk og måske gå efter en etapesejr. I dag var det Gesink, der fik chancen, og i morgen kunne det være Tolhoek. Med de klatreben, han hidtil har vist, synes han at være god nok til at gøre arbejdet færdigt. Han skal bare have chancen.

 

I dag skuffede Daniel Martinez ganske markant, og han var slet ikke i stand til at yde Uran den nødvendige støtte i finalen. Dermed er den talentfulde colombianer ikke kommet fremragende fra start i sin grand tour-debut, men med Urans nedtur bør han nu få frihed til at jagte lidt personlig succes. Han har gennem hele sæsonen vist, at han har klassen til at gøre det færdigt, og med et bjerg straks fra start har han alle muligheder for at ramme udbruddet. Spørgsmålet er nu blot, om han i dag blot havde dårlige ben, eller om formen virkelig er skuffende.

 

I dag var der ikke mange spor af BMCs to klatrere, men mon ikke de vil være opsatte på at vise sig frem i morgen? Damiano Caruso viste i hvert fald glimrende form, og blandt de folk, der har tabt tid, er han blandt de allerbedste klatrere. Han er så langt efter, at han burde have lidt frihed, og et solidt udbrud kan som bekendt også være en genvej tilbage i klassementet. Det ligger i kortene, at det forsøg skal gøres, og morgendagens etape er en af de bedste muligheder.

 

Det gælder også for Tejay van Garderen. Ganske vist er han ikke den klatrer, han tidligere var, men han slog trods alt en vis Mikel Landa i en duel på en bjergetape i Giroen sidste år. Dagens tidstab kan være et resultat af en bevidst taktik, men han kan også være mærket af sit styrt. Van Garderen viste dog så god moral i Giroen sidste år, at der er grund til at tro på, at han kan gære det samme denne gang.

 

Der er også grund til at pege på Serge Pauwels og Robert Gesink. Ganske vist brugte de begge mange kræfter på dagens etape, men de to dieselmotorer er kendt for deres evne til at angribe igen og igen. I morgen starter etapen endda med en stigning, og det gør det langt lettere for dem også at være med igen denne gang. Om benene også rækker til at vinde, er måske mere tvivlsomt, men de ligner begge gode bud og har samtidig den nødvendige frihed.

 

Andre kandidater tæller Gregor Mühlberger, Jelle Vanendert, Tomasz Marczynski, Darwin Atapuma, Kristijan Durasek, Julian Alaphilippe, David Gaudu og Ion Izagirre, men de er formentlig enten for trætte efter i dag, for låste af andre jobs eller ikke klatrestærke nok til at vinde.

 

Skulle det mod forventning ende i en kamp mellem favoritterne, vil vi igen pege på Alejandro Valverde. Som sagt skal de store forskelle gøres på den stejle del, og vi tvivler på, at det lader sig gøre at bringe Sky ud af fatning her. Der vil være tid til at skabe samling i en lille favoritgruppe, og modvinden på de sidste 1500 m vil ikke gøre det lettere at gøre en forskel. Trods sit mekaniske problem viste Valverde glimrende form i dag, og der er derfor al mulig grund til at antage, at spanieren vil kunne spurte sig til sejr.

 

Hans værste rival må være Dan Martin. Den lille irer synes at være i hopla og måske endda i sit livs form, og end ikke hans styrt har svækket ham væsentligt. Det er klart, at han ikke er så hurtig som Valverde, men hans punch er guddommeligt, og vi så på Muren, at han har poweren til også at køre væk i modvind. Samtidig har han mistet så meget tid, at han ikke er den første, Sky reagerer på-

 

Også Adam Yates har det punch, der skal til for at gøre forskellen i en halvflad finale. Det viste briten senest, da han som omtalt ovenfor blæste forbi Navarro i Dauphiné, og det våben vil han elske at gøre brug af her. En kort etape med en irregulær, eksplosiv stigning til sidst er i virkeligheden nærmest skræddersyet til en Yates, der i dag ikke gav grundlag for at antage, at han er spor svagere, end hans bror var i Giroen. Derfor kunne vi meget vel få Yates’ slangehug at se på de sidste meter.

 

Skal man pege på en rytter, der kan gøre en forskel på det flade, er det igen Nairo Quintana, der springer i øjnene. I dag tog colombianeren det med ro i modvinden, men i morgen ligger det i kortene, at han skal teste Froome på det stejle. På papiret er han løbets næstbedste klatrere, og hans præstation i Schweiz og hidtil i løbet tyder på, at formen er timet perfekt. Det er klart, at stigningen med den flade finale ikke passer ham ideelt, men i Schweiz viste han, at han sagtens kan holde sig fri på en lettere del, hvis bare han gør forskellen, når det er stejlt.

 

Det kan naturligvis heller ikke udelukkes, at Chris Froome løber med sejren. Briten skal som udgangspunkt køre defensivt, men føler han sig kørende, vil han vide at slå til og gribe momentet. Få er så aggressive som Froome, og efter svaghedstegnene på Muren så han ganske komfortabel ud i dag. Det er klart, at den lidt nemme finale ikke er ideel for Froome, men det vil være dumt at udelukke, at verdens bedste klatrer kan vinde en bjergetape som denne.

 

Endelig vil vi pege på Primoz Roglic. Sloveneren virker præcis lige så skarp som forventet, og i dag var han klar en af de stærkeste. Han har vist, at han er ganske snu, og som en underdog kan det ikke udelukkes, at han vil kunne snige sig væk til slut. Han har nemlig et ganske glimrende punch på en stigning som denne, er en glimrende afslutter og skal ikke have mange meter for at kunne færdiggøre et soloangreb på den sidste del af stigningen.

 

Blandt de øvrige favoritter synes Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Mikel Landa, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Steven Kruijswijk og i mindre grad Jakob Fuglsang også at have gode ben, men det er svært at se, hvordan de skal vinde på en stigning som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Warren Barguil

Øvrige vinderkandidater: Daniel Navarro, Pierre Rolland

Outsidere: Pierre Latour, Antwan Tolhoek, Daniel Martinez, Damiano Caruso, Tejay van Garderen, Serge Pauwels, Robert Gesink

Jokers: Alejandro Valverde, Dan Martin, Adam Yates, Nairo Quintana, Chris Froome, Primoz Roglic

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense højdepunkterne fra årets Dauphiné-etape, der kørt blev kørt på en næsten helt identisk rute.

Ion Izagirre: Jeg er ikke glad
17. juli 2018 21:54 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O. / A.Broadway

Den spanske luksushjælperytter fik i dag sin egen chance, men han måtte give fortabt, da franske Julian Alaphilippe kørte fra alt og alle i de franske alper. 

Ion Izagirre havde fået fri til at jagte sin egen chance på dagens bjergetape, og på papiret lignede han en stærk kandidat til at tage sejren, men Alaphilippe viste sig at være den stærkeste i udbruddet. 

 

”Jeg er ikke glad, fordi jeg ville gerne have vundet, men Julian Alaphilippe var simpelthen den stærkeste,” siger Ion Izagirre ifølge holdets hjemmeside. 

 

Da Alaphilippe accelererede kunne Izagirre ikke følge med i første omgang, og først på nedkørslen af den næstsidste stigning formåede han at indhente en smule af den tabte tid. 

 

”På den næstsidste stigning var der et øjeblik, hvor jeg led ret meget, men jeg kom mig, og jeg startede jagten. På toppen havde den franske rytter (Julian Alaphilippe, red.) et forspring på et minut og 30 sekunder, jeg indhentede noget af det på nedkørslen, hvor jeg kørte fuld gas, men det var for sent,” lyder det fra Izagirre. 

 

På de næste etaper venter der umiddelbart hjælpeopgaver for den talentfulde spanier, da holdet også har Vincenzo Nibali med, der jagter sin anden sejr i Tour de France.  

 

”Jeg vil gerne prøve igen, men nu er vi nødt til at fokusere på Vincenzo (Nibali, red.), fordi han er foran i klassementet og mine holdkammerater og jeg er her i Touren for at hjælpe ham så meget som muligt,” slutter Ion Izagirre. 

 

Ion Izagirre vandt i 2016 sin første og eneste etapesejr i Tour de France, da han kørte først over stregen på 20. etape.   

Van Avermaet: Det bliver svært at beholde trøjen
17. juli 2018 21:21 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O.

Den olympiske mester formåede at forsvare sin gule førertrøje, på trods af dagens bjergrige terræn. 

Greg Van Avermaet måtte deltage i dagens udbrud, for at have nogen som helst chance for at beholde sin placering som Tourens førende rytter. For to år siden var han i en lignende situation, og måtte også i offensiven for ikke at miste trøjen. 

 

I dag var planen at se om Team Sky ville reagere, hvis han kørte op til dagens udbrud, og det britiske storhold kvitterede med at lade Van Avermaet sejle væk, sammen med de forreste ryttere. De fik endda et forspring på hele syv minutter, og det var nok til at den belgiske brostensspecialist kunne forsvare trøjen. 

 

“Det var en super hård dag, men for to år siden gik jeg også i udbrud i den gule trøje, så det var super dejligt for mig at bruge dagen i gult i bjergene. Jeg ventede på det rette øjeblik, når det store udbrud rykkede, så jeg besluttede at prøve og se om Team Sky ville reagere, og det gjorde de ikke,” forklarer Greg Van Avermaet ifølge en pressemeddelelse.   

 

”Jeg var nødt til at give den fuld gas for at fange udbruddet, men da jeg kom frem og vi med det samme fik seks til syv minutter, så vidste jeg, at det ville blive en god dag for mig,” uddyber Van Avermaet. 

 

I morgen er der igen bjerge på menuen, men den tidligere Paris-Roubaix vinder regner ikke med at forsvare trøjen endnu en gang. 

 

”Jeg gik virkelig dybt i dag og i morgen er virkelig en etape for bjergrytterne, og det vil blive super svært at beholde trøjen. Jeg har ingen intention om at forsøge at beholde den,” slutter han. 

 

Feltet ruller i morgen ud til endnu en etape i de franske alper. Du kan læse vores optakt til 11. etape lige her.  

  

Alaphilippe: Jeg kan ikke finde ord
17. juli 2018 20:38 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Det franske fænomen vandt endelig sin første etape i verdens største cykelløb. For to år siden glippede sejren nemlig lige præcis på tredje etape, da han sluttede bag Peter Sagan.      

Julian Alaphilippe slog for i 2015 sit navn fast med syvtommersøm, da han blev nummer to i både Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Kun verdensstjernen Alejandro Valverde var bedre end ham.   

 

Sæsonen efter fik han debut i Tour de France og på tredje etape måtte han se sig slået af Peter Sagan. På de resterende etaper tog han et par top 5 placeringer, men sejren udeblev. Sidste år forhindrende en knæskade ham i at deltage i Touren.

 

Denne sæson har franskmanden dog været flyvende med sejre i Baskerlandet rundt og sejren i det prestigiøse Flèche Wallonne, denne gang foran Alejandro Valverde. I dag kom den længe ventede sejr i hjemlandets GrandTour. I et udbrud var Julian Alaphilippe stærkeste mand og kunne i flot stil køre solo over målstregen.    

 

”Jeg var meget tæt på at vinde en etape i min debut for to år siden, og jeg ved, at det ikke er nemt at få en etape i Tour de France, derfor er jeg meget overvældet af følelser. Det er virkelig fantastisk, jeg kan ikke finde ord, men jeg tænker på min familie, og jeg er virkelig lykkelig over at gøre dem glade,” siger Julian Alaphilippe til holdets hjemmeside. 

 

”Det er selvfølgelig en fantastisk dag, det kunne ikke have været bedre end dette,” uddyber han.    

 

Etapeejren er Julian Alaphilippes anden i en GrandTour. Sidste år var han hurtigst på 8. etape af Vuelta a España.
Efter dagens triumf overtager han samtidig den prikkede bjergtrøje.  

Følg Tourens anden alpeetape
17. juli 2018 20:00 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Chris Froome er måske den store favorit til årets Tour de France, men usikkerheden om hans holdbarhed efter en hård Giro, samt et uhyre stærkt felt og en meget interessant og bjergrig rute, gør, at årets løb er det måsle mest åbne i mange år. Richie Porte, Nairo Quintana, Mikel Landa, Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali er blot nogle af stjernerne på en alenlang liste over podiekandidater - en liste, der i år også tæller en meget formstærk Jakob Fuglsang. Heldigvis går du ikke glip af et eneste sekund af dramaet, da Feltet.dk live-opdaterer fra alle etaper helt fra start til mål., og undervejs kan du også stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard

Hver dag finder du live-opdateringen her, hvor Emil Axelgaard også vil besvare dine spørgsmål. I den anden uge dækker vi efter følgende plan:

 

10. etape, tirsdag d. 17. juli: Start klokken 13.35

11. etape, onsdag d. 18. juli: Start klokken 14.05

12..etape, torsdag d. 19. juli: Start klokken 12.25

13. etape, fredag d. 20. juli: Start klokken 13.45

14. etape, lørdag d. 21. juli: Start klokken 13.10

15. etape, søndag d. 22. juli: Start klokken 13.20

 

Du finder et hav af optakter til løbet og kan blandt andet læse om de 15 største favoritter samt favoritterne til point-, bjerg-, ungdoms- og holdkonkurrencerne. Derudover vil vi hver aften have en optakt til næste dags etape.

Feltet.dk tilbyder i samarbejde med Eurosport en uges gratis Eurosport Player. Få det nu og se Tour de France GRATIS i en uge. 

WorldTour-licens var vigtig brik i BMCs redning
17. juli 2018 19:58 af Marcus Bjelskou Foto: Christian Kjær/Feltet.dk

Holdets chef, Jim Ochowicz, kan endelig ånde lettet op. Det hold, som han har stået i spidsen for gennem en årrække, er reddet, takket være den polske skokæde CCC, der bliver hovedsponsor for holdet næste år. 

Den amerikanske holdchef blev for to uger siden tippet om, at den polske milliardær Dariusz Milek ønskede at træde ind på WorldTouren i cykelsporten. Hans firma, CCC, sponsorerer nemlig allerede et polsk prokontinentalhold, CCC Sprandi Polkowice. 

 

Holdchefen Ochowicz sprang på et fly og pitchede sin plan for Dariusz Milek. I løbet af blot en uge blev en aftale lavet, og BMC-holdchefen kunne i al stilfærdighed fortælle sine ryttere og personale at holdets fremtid var sikret.    

 

Jim Ochowicz bekræfter, at der ikke er tale om en fusion af de to hold, men derimod et øget engagement i sporten for skokæden CCC, der erstatter BMC som hovedsponsor for næste sæson. Enkelte ryttere og personale fra det polske hold vil dog flytte med over på WorldTour-holdet. 

 

”Jeg lavede aldrig en tidslinje for dette. Jeg følte aldrig, at det ikke ville ske. Vi blev ved med at prøve. Du ved aldrig. Nogle gange tager det måneder og andre gange går det stærkt,” udtaler Jim Ochowicz ifølge VeloNews.com.   

 

”Det er ikke en fusion. Det er et partnerskab. Vi har licensen og vi har strukturen. Vi kommer til at tage nogle ryttere og personale ind,” forklarer Ochowicz. 

 

WorldTour-licens og struktur var afgørende

Eftersom Dariusz Milek i forvejen ønskede, at sit firma skulle brandes på WorldTouren, så gav det mening at lave et partnerskab med BMC, der i forvejen havde både licens og den nødvendige struktur på sportens højeste plan. 

 

”De ville gerne samarbejde med et WorldTour-hold. Der er kun 18 licenser på WorldTouren. Det hjalp med at lukke aftalen,” slutter den amerikanske holdchef.

 

Om CCC Sprandi Polkowice forbliver prokontinetal er stadig ukendt, ligesom WorldTour-holdets cykelsponsor og endelige navn for næste sæson ikke er offentliggjort endnu. BMC er dog rygtet til at skulle erstatte Cevelo som cykelsponsor hos Dimension Data. Giant er ligeledes rygtet til at skulle levere cykler til BMC næste sæson.

 

BMC Racing Team forbliver dog registreret i USA, og Dariusz Milek bliver holdejer, mens Ochowicz forbliver i sin nuværende rolle som holdchef. Holdet bliver bygget op omkring Greg Van Avermaet, og fokus bliver på klassikerne og etapesejre i GrandTours. 

 

Holdet vil ikke køre efter klassement, som konsekvens af at Richie Porte eftersigende skulle skifte til Trek-Segafredo, Tejay Van Garderen til EF-Education First-Drapac og Rohan Dennis bliver en del af Bahrain-Merida næste sæson.  

Tour de France-analyse: Giganternes halvkedelige remis
17. juli 2018 19:15 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O. / A.Broadway

I disse dage køres Tour de France, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 10. etape.

Vi har været der før, har vi ikke? De fleste kender følelsen af i ugevis at have glædet sig til den første store bjergetape i en grand tour for så blot at blive efterladt med en følelse af skuffelse efter en flad fuser, hvor ingen af de store havde modet til at forsøge sig. Som regel hjælper det lidt på dramatikken, hvis der er mål på toppen, men det er snarere reglen end undtagelsen, at konservativ kørsel lægger lidt en dæmper på festlighederne, når man rammer bjergene første gang.

 

Dagens bjergetape var ingenlunde en undtagelse, for sjældent har man da været vidne til en så lammende mange på initiativ. Selv havde jeg også været med til at hæve forventningerne til noget, de slet ikke kunne bære, for da muligheden for at teste de svaghedstegn, Chris Froome havde vist på Mur-de-Bretagne, bød sig, var det kun den altid ukuelige - og endda halvskadede - Dan Martin, der turde ryste træet en anelse.

 

Det lå ellers i kortene, at Movistar skulle prøve Froome af for at undgå den fatale fejl, alle begik i Giroen. Her mislykkedes man med at udnytte, at briten stræbte efter en formtop i den tredje uge, og vi husker alle vel nok, hvad det kostede, at man ikke tog tid, mens muligheden bød sig. Alligevel var der ikke blot den svageste antydning af spansk aktivitet, og de tre Movistar-musketerer havde det fint med at følge Sky-toget hele vejen til toppen af Col de la Colombiere.

 

Det store spørgsmål er naturligvis hvorfor. Modvinden var formentlig afgørende, men der er i hvert fald et par yderligere oplagte bud på en forklaring. Først og fremmest kollapsede det stærke Movistar-kollektiv overraskende tidligt, da den altid så ustabile Marc Soler slet ikke var i stand til at leve op til de tårnhøje forventninger. Paris-Nice-vinderen forsvandt nærmest, inden kaptajnernes puls havde nået de 100, og efter tabet af bundsolide Jose Joaquin Rojas efterlod det dem alene med Andrey Amador. I den forstand blev det et eksempel på, hvordan for mange kokke som bekendt kan fordærve maden, for med tre mand, der skulle beskyttes, var der pludselig slet ikke muskelkraft til at lægge det pres, der kunne have forberedt et angreb.

 

Bedre blev det ikke af, at Sky i den grad spillede med musklerne. Forud for løbet havde Movistar ellers håbet på, at de denne gang faktisk ville vise sig som det stærkeste bjergmandskab, men den status mistede de brat i dag. Deres top 3 er stadig fabelagtig, men med Solers svaghedstegn ser der påfaldende tyndt ud i næste geled.

 

Samtidig sad Geraint Thomas og Chris Froome omgivet af et superhold, hvor alle levede op til forventningerne. Luke Rowe og Gianni Moscon kontrollerede egenhændigt de første 120 km, og den stadig mere imponerende Jonathan Castroviejo tog sig helt alene af Col De Romme. Michal Kwiatkowski steppede op efter et skuffende Dauphiné og viste igen sine forbedrede klatreevner på den nedre del af Colombiere. Kun Wout Poels, der hele tiden har skullet bruge løbet til at køre sig i form, er stadig under niveau, men det gør jo intet, når man i Egan Bernal har sportens største talent. Den unge colombianer tog over, da Martin angreb, neutraliserede let faren og satte i samme moment klasseryttere som Bauke Mollema, Ilnur Zakarin og Rafal Majka. Hvis nogen havde tvivlet på, om den lille colombianer ville kunne stå for Tour-presset, må de tro om, for klatrefænomenet viste i dag, at han kan blive den allervigtigste nøgle til endnu en Froome-sejr.

 

Briten selv og holdkammeraten viste da heller ingen svaghedstegn selv, og det er tydeligt, at Froome er betydeligt bedre nu, end han var i den indledende del af Giroen. Det kan vise sig at være et problem for rivalerne, for briten bliver formentlig ikke ringere fra nu af, og i dag viste Sky, at de har holdet til at transportere kaptajnen fornuftigt gennem Alperne. Tager man enkeltstarten i betragtning sidder Thomas og Froome reelt på de første to pladser i klassementet, og derfor er der for dem ingen grund til at risikere noget som helst de kommende dage.

 

Kun to andre hold havde på papiret styrken til at teste Sky. Tabet af Alexis Vuillermoz og i mindre grad Axel Domont betyder imidlertid, at Romain Bardet og resten af det ellers så stærke Ag2r-mandskab allerede nu er kastreret, og det lægger væsentlige begrænsninger på hvor meget initiativ, de kan tage. Det ligeledes stærke Bahrain-mandskab holdt sig ligeledes i ro, men det var mere forventeligt, for tendensen i de senere år har været, at dieselmotoren Vincenzo Nibali skal bruge et par dage på at finde benene.

 

Alle løbets øvrige favoritter har reelt ikke holdet til at sætte sig på mod Sky-maskinen, og på så tidligt et tidspunkt i løbet er der naturligvis ingen, der tør sætte alt på et bræt - slet ikke når Sky sidder i overtal, og etapen endda slutter nedad. Så snart det blev klart, at Movistar tilbød Sky en remis, var det derfor klart, at der ikke ville ske det store, og havde det ikke været for festlige Martin, var det formentlig endt helt uden tab for favoritterne.

 

Derfor blev vi ikke spor klogere på, hvem der kan vinde løbet, men som det sig hør og bør på den første bjergetape, fik vi svar på, hvem der ikke kan. Den største taber var Rigoberto Uran, men som fremhævet i gårsdagens optakt kom det ikke som et lyn fra en klar himmel. Colombianeren havde nemlig allerede vist markante svaghedstegn på Mur-de-Bretagne, der ellers var guf for en type som ham, og bedre blev det naturligvis ikke af, at han røg i asfalten i søndags. Hans nedtur var derfor til at forudse, og med et så stort tidstab er det nu tid for EF at sadle om. Heldigvis har de i Pierre Rolland og Daniel Martinez to fremragende klatrere, så meget kan endnu reddes, selvom der ikke i år bliver tale om en gentagelse af sidste års jubelridt.

 

Det gør der næppe heller for Rafal Majka og Bauke Mollema, der blot bekræftede, hvad jeg desværre allerede skrev om dem inden løbet. Majka har tidligere været på podiet i Vueltaen, og Mollema var blot et styrt fra at være det samme i Touren for to år siden, men siden da har der været langt mellem snapsene for dem begge. Derfor var dagens tidstab ikke uventet og blot en bekræftelse på en kedelig tendens. Alt håb er dog ikke ovre for dem begge, der formentlig i hvert fald i morgen atter vil give klassementet et skud - ikke mindst slideren Mollema, der stadig kan nå at kæmpe sig til en top 10-placering. Sværere bliver det for Bob Jungels, der helt som ventet endnu engang beviste, at han er alt for stor til nogensinde at blive en reel podiekandidat i grand tour-sammenhæng.

 

Den sidste taber var Ilnur Zakarin, men for ham er der ingen grund til at hejse hvidt flag endnu. Historien taler nemlig sit tydelige sprog for russeren, der altid skuffer på den første bjergetape, men er flyvende i den tredje uge. Der er derfor tid at løbe på endnu for den ranglede russer, men i et langsigtet perspektiv er der grund til at være bekymret. Skal Zakarin nogensinde vinde en grand tour, er der næppe råd til den form for tidstab tidligt i løbet, og dagens resultat må sætte Katusha-trænerne hjem til tegnebrættet for at finde ud af, hvordan det problem løses.

 

Derudover var det svært at blive meget klog på favoritternes styrkeforhold. Jakob Fuglsang viste desværre lidt svaghedstegn i forbindelse med Martins angreb og Bernals efterfølgende reaktion. Det er for tidligt at drage forhastede konklusioner, for sidste år rejste Fuglsang sig efter en kedelig første bjergetape, og denne gang undgik han i det mindste at tabe tid. Der hersker dog stadig en vis usikkerhed om hans langsigtede holdbarhed, da det altid har knebet med at holde niveau over alle tre uger, og dagens etape gav i hvert fald ikke næring til de i forvejen lidt urealistiske danske podiedrømme.

 

Kortvarigt så det meget overraskende ud til, at den ellers indtil nu så overbevisende Alejandro Valverde var i problemer. Det viste sig imidlertid blot at være et kædesvigt, som hurtigt blev fikset, og selvom Movistar-mandskabets kollektiv famlede, så de tre kaptajner i hvert fald ud til at være præcis, hvor de skal være. Nu mangler vi blot, at de også har modet til at gå efter sejren.

 

Som sagt kan det være svært at drage mange konklusioner, men det er værd at fremhæve tre ryttere. Først og fremmest så Tom Dumoulin knivskarp ud, og i første omgang var der ikke skyggen af svaghedstegn at spore. Jeg har ellers været blandt de allerstørste tvivlere på det ambitiøse Giro-Tour-projekt, der virker meget urealistisk for en mand, der aldrig tidligere har gennemført to grand tours i samme sæson, og som endda slet ikke er naturlig klatrer. Foreløbig synes han at have diamanter i benene, men det ændrer ikke på, at risikoen for et kollaps fortsat er overhængende, og at det fortsat er svært at se, hvordan den store hollænder på en så bjergrig rute skal kunne blande sig i kampen om sejren.

 

Det kan Primoz Roglic måske til gengæld. Alle har vi været spændte på at se, hvordan det slovenske fænomen ville håndtere den første bjergetape, og han bestod den første eksamen til topkarakter. Vi aner stadig ikke, hvordan han håndterer tre ugers uafbrudt kamp, men foreløbig ser han skræmmende stærk ud. Han har hele tiden været løbets helt store joker, og dagens etape giver i hvert fald ikke grundlag for at lægge en dæmper på forventningerne. Måske var det virkelig dumt, at man ikke greb chancen for at køre ham ud af kampen, da sidevinden gav en uventet mulighed for et par dage siden.

 

Den sidste rytter, der fortjener applaus, er Steven Kruijswijk. Jeg har gang på gang fremhævet, at ”Bøjlen” har givet små tegn på, at han måske kan genfinde sit fantastiske niveau fra den 2016-Giro, han burde have vundet. Det er foreløbig for tidligt at sige, om han er helt deroppe, men der i hvert fald grund til optimisme. Allerede på brostenene virkede han brølstærk trods en skræmmende mangel på støtte, og i dag gjorde han det godt på en relativt eksplosiv etape, der ikke passede ham. Med tanke på, at den hollandsk Duracell-kanin bare bliver bedre og bedre undervejs, er der grund til at holde med LottoNL-Jumbo, der med en spændende duo kan give løbet et interessant krydderi.

 

Midt i skuffelsen over favoritternes fuser glemmer man næsten helt at glæde sig over dagens helt store vinder. For få dage siden så det ellers trist ud for Julian Alaphilippe, der var dybt skuffet over sin egen præstation på 5. og 6. etape, der lignede de bedste muligheder for en etapesejr. Kun en tåbe afskriver imidlertid det franske fænomen, der allerede i sidste års Vuelta viste, at han kan vinde bjergetaper i grand tours, selv hvis han ikke er på 100%.

 

Sejren er ikke mindst imponerende i lyset af terrænet. Det har nemlig været en lidt kedelig tendens i år, at Alaphilippe er kommet til kort på lange stigninger. Lige så imponerende han har været i kuperet terræn - ikke mindst i Ardennerne, hvor han var den i særklasse bedste - lige så skuffende præsterede han på de lange stigninger i Paris-Nice, Baskerlandet og senest Dauphiné. Ved Touren og ikke mindst OL i 2016 viste han imidlertid, at evnerne er der, og de blev stillet til fuld skue i dag. Klasseklatrere som Robert Gesink, David Gaudu, Ion Izagirre og Serge Pauwels nåede ikke Alaphilippe til sokkeholderne på en etape, der ellers burde være for rene klatrere. Fortsætter den tendens, tør man næsten ikke tænke på, hvad Alaphilippe kaj leverer, når vi i weekenden rammer ”hans” terræn på de to udbryderetaper i Massif Central.

 

Etapen bød også på en genfødsel af Rein Taaramae. Det fallerede estiske supertalent er måske sportens største lodseddel, men i de sidste to år har han desværre været en permanent nitte. Manden, der betog hele verden som sportens måske mest lovende etapeløbstalent i begyndelsen af sin karriere, har kun momentvist vist sin klasse i de senere år. Siden etapesejren i Giroen og den samlede sejr i Tour de Slovenie for to år siden, er det kun på sidste års kongeetape i Tour de Suisse, at han har vist klassen, og hans skifte til Direct Energie har indtil i dag også lignet en dundrende fiasko. Dagens ridt gav imidlertid håb op, at der måske alligevel er mere at komme efter for Taaramae.

 

Til gengæld blev det en skuffelse for de to franske klatretalenter David Gaudu og Guillaume Martin, der havde deres livs chance for at vinde en stor bjergetape på hjemmebane. Det blev der imidlertid intet af, for Gaudu overvurderede totalt sig selv og brændte sine uerfarne tændstikker alt, alt for tidligt. Martin derimod viste allerede på Mur-de-Bretagne, at han har glemt sine bedste ben derhjemme, og dagens tamme præstation giver desværre ikke meget håb om, at han i dette løb kan bygge videre på en ellers indtil nu flot sæson.

 

Og endelig skal der lyde en applaus til Greg Van Avermaet. For 48 timer siden lå BMC-mandskabets Tour i ruiner, og selvom en ekstra dag i gult på ingen måde kan går det ud for tabet af Richie Porte, viste den belgiske fighter i hvert fald, at amerikanerne stadig er med i løbet. Nøjagtigt som for to år siden glemte han for en stund, at han slet ikke er bjergrytter, gik i udbrud og forsvarede trøjen på en etape, der burde have været alt for svær. Dagens kraftanstrengelse betyder utvivlsomt, at festen slutter i morgen, men det er alligevel svært ikke at tage hatten af for belgieren, der i dag viste, at han i den grad har fortjent sin uge som Tourens førstemand. Chapeau!

 

Alle er de imidlertid statister i giganternes skakspil, men de fik i dag lov at spille hovedroller, da Quintana og resten af Movistar rakte hånden frem og tilbød Froome en remis. Det slagtilbud var briten ikke sen til at acceptere, og han kan derfor sætte flueben ud for den første af de tre store trusler, der tårnede sig op for den indtil nu lidt skrøbelig Tour-konge. Dermed var det en forspildt første mulighed for Movistar-musketererne, men heldigvis er der fem chancer endnu. Den første kommer allerede i morgen, og denne gang kan spanierne vel næppe stille sig tilfredse med endnu en halvkedelig nulløsning.

Video: Rytter springer over Tour-feltet i en vild scene
17. juli 2018 18:31 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Mens rytterne i Tour de France-feltet konkurerer mod hinanden på de franske landeveje, så en BMX-rytter på dagens tiende etape snittet til at springe over rytterne. Til lands og i luften fortsætter Tour de France med at præstere mærkværdige episoder, hvor årets tilskuerpris indtil videre går til den modige BMX-rytter.

I Tour de France-sammenhæng har vi gennem tiderne set besynderlige tilfælde på de 21. etaper. Det har været alt lige fra dyr på vejen, djævlen i vejkanten, Froome løbende op ad Mont Ventoux og senest Marcus Burghardt, der efter et udbrudsforsøg stoppede helt op og stod af cyklen for at klappe af sine kollegaer i det forbikørende felt. De vilde scener vil ingen ende tage, da dagens tiende etape også indeholdte et mindeværdigt øjeblik. En BMX-rytter begav sig ud i et modigt stunt, hvor vedkommende sprang over Tour-feltet.

Se flere videoer fra Tour de Frane på Feltet.dks nye videosektion.

Alaphilippe vandt første bjergetape - Fuglsang fire samlet
17. juli 2018 18:04 af Jesper Johannesen Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Julian Alaphilippe vandt Tourens første bjergetape efter et langt udbrud. Franskmanden hentede dermed årets 50. sejr til QuickStep Floors!

Det blev en spændende første bjergetape i årets Tour de France. Et større udbrud dominerede etapen og fik godt otte minutters forspring, før Team Sky satte tempoet op i hovedfeltet.

Opad dagens næstsidste stigning, Col de Romme, angreb først Rein Taaramäe og fik lige før toppen selskab af Julian Alaphilippe. Franskmanden satte efterfølgende Taaramäe nedad stigningen og på Colombiére øgede han forspringet. 

Greg van Avermaet var med i dagens udbrud og udbyggede dermed forspringet i klassementet. Set med danske briller kravler Jakob Fuglsang (Astana) op på fjerdepladsen, mens Søren Kragh Andersen missede ungdomstrøjen.  

Etapereferat
Tour de France skiftede scene i dag, hvor bjergrytterne kunne vise sig frem. Rytterne skulle over sejle stigninger som Col de la Croix (Kategori 1), Plateau des Gliéres (Udenfor kategori), Col de Romme (Kategori 1) og til sidst Col de la Colombiére (Kategori 1).

Rytterne skulle køre fra Annecy til Le Grand-Bornand over 158,5 kilometer. Efter flere angreb lykkedes det en større gruppe af komme fri på dagens etape.

Det var løbets førende rytter Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), som fik følgeskab af Philippe Gilbert og Julian Alaphilippe (QuickStep Floors), Peter Sagan og Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Lilian Calmejane og Rein Taaramae (Direct Energie), Tom-Jelte Slagter og Serge Pauwels (Team Dimension Data), Jack Bauer og Daryl Impey (Mitchelton-Scott), Rudy Moinard (Fortuneo-Samsic), Thomas Degand og Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Rudy Molard og Arthur Vichot (Groupama-FDJ), Ion Izagirre (Bahrain-Merida) og Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo).

Kamp om bjergtrøjen
I starten så det ud til, at udbruddet ikke ville få lov til at køre, da Team Sky ikke gav udbruddet mere end to minutter, men på dagens anden stigning fik udbruddet lov til at øge forspringet stille og roligt og med 65 kilometer til mål var forspringet over otte minutter.

Før udbruddet kom så langt, så havde Peter Sagan sikret sig 20 point i den indlagte spurt. I udbruddet var der også kamp om bjergtrøjen. På den første stigning var Rudy Molard stærkest foran Rein Taaramäe og David Gaudu.

På den stejle Plateau des Gliéres var det Alaphilippe, som var stærkest foran David Gaudu og Rudy Molard, dermed førte Molard bjergkonkurrencen. Stigningen var spektakulær med et grusvejsstykke, hvor Chris Froome (Team Sky) punkterede og måtte jagte feltet et stykke tid.

Col de Romme og Colombiére
I bunden af Col de Romme med 37 kilometer til mål havde udbruddet lige under seks minutters forspring til hovedfeltet, hvor Team Sky havde sat tempoet op.

Fremme i front angreb Rein Taaramäe og fik slået hullet til de øvrige udbrydere. Gruppen gik i opløsningen opad Col de Romme, hvor Alaphilippe og Gaudu også angreb, men det var kun Alaphilippe, som havde noget ekstraordinært i benene. Franskmanden kørte alene op til Taaramäe og satte ham lige før toppen af Col de Romme.

På nedkørslen øgede Alaphilippe sikkert og på Colombiére øgede han forspringet og kunne derfor tage en sikker etapesejr. Ion Izagirre kom op til Taaramäe og tog andenpladsen på etapen. 

I hovedfeltet kontrollerede Team Sky begivenhederne uden den store action. Kort før toppen af Colombiére satte Dan Martin (UAE-Team Emirates) et angreb ind, hvilket gjorde et par af løbets favoritter faldt fra. Værst gik det udover sidste års nummer to Rigoberto Uran (Team EF Education), som tabte mere end to minutter til de øvrige klassementsryttere. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo) tabte også et lille minut. 

 

I klassementetet formåede Greg van Avermaet at forsvare den gule førertrøje efter sit flotte udbrud. Belgieren blev selv nummer fire på dagens etape. I ungdomskonkurrencen tabte Søren Kragh Andersen (Sunweb) ungdomstrøjen til Pierre Latour (AG2R La Mondiale). 

Bennet og Tolhoek forlænger kontrakt med LottoNL-Jumbo
17. juli 2018 17:47 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Tirsdag offentliggjorde LottoNL-Jumbo, at George Bennet og Antwan Tolhoek også kører for det hollandske WorldTour-hold i de næste par år. 28-årige Bennet skrev under på en treårig kontrakt, mens hollandske Tolhoek skrev under på en toårig aftale.

Tolhoek tog sidste år skridtet op på WorldTour-niveau, da den 24-årige hollænder blev tilbudt en kontrakt med LottoNL-Jumbo. Den tidligere hollandske Tinkoff-Saxo-rytter deltog i sidste års sæson ved sin første Grand Tour, da den unge LottoNL-Jumbo-rytter stillede til start ved Vuelta a España. Tolhoek fik sit bedste resultat på 18. etape af den spanske Grand Tour, da den 24-årige hollænder sluttede på en niendeplads.

 

I øjeblikket kører Tolhoek sit første Tour de France, hvor nyheden om en kontraktforlængelse kom til stor tilfredshed hos hollænderen. LottoNL-Jumbo-rytteren er glad for at være på det hollandske WorldTour-hold, hvor holdkammeraterne og personalet er vellidt af den 24-årige hollænder.

 

”Holdet har troen på mig. Jeg har arbejdet med min træner Grischa Niermann i fire år nu. Vores samarbejde går godt, og han er vigtig for mig. Som hold udvikler vi os, og jeg udvikler mig også. Jeg virkelig glad her (på holdet), og jeg viser det på cyklen. Jeg kan godt lide personalet og mine holdkammerater. Det er også vigtigt,” siger Tolhoek i en pressemeddelelse.

 

Bennet tilsluttede sig LottoNL-Jumbo tilbage i 2015 efter at have kørt nogle år hos Cannondale og Radioshack. Den 28-årige newzealænder vandt sidste år sin første sejr som professionel i det amerikanske etapeløb Tour of California, og ved årets Giro d’Italia sluttede Bennet på en samlet ottendeplads. Med kontraktforlængelsen på tre år ser 28-årige Bennet frem til at udvikle sig i sæsonens Grand Tours.

 

”Jeg er kommet langt som cykelrytter, siden jeg kom til LottoNL-Jumbo. Det har været et resultat at meget hårdt arbejde fra personale og ryttere. Hele holdet har sat sit lid til mine evner, og vi deler den samme vison for fremtiden. Jeg er spændt på at tage de næste skridt med holdet og se, hvor langt jeg kan komme som klassementsrytter i verdens’ største etapeløb. Jeg føler mig hjemme her, og føler at jeg er i det bedste stadie til at få det meste ud af mig selv,” fortæller Bennet i pressemeddelelsen.

Uttrup Ludwig: En af de bedste dage i mit liv
17. juli 2018 17:02 af Mathias Høj Foto: Cervélo-Bigla

Danske Cecilie Uttrup Ludwig kørte tirsdag sig til en flot fjerdeplads ved kvindernes Tour de France, La Course by Le Tour de France, hvor Cervélo-Bigla-rytteren efter etapen var meget bevæget over den imponerende præstation. Den 22-årige dansker rangerer denne tirsdag i juli, som en af de bedste i hendes liv.

I slutningen af juni måned sikrede Uttrup Ludwig sig det danske mesterskab i enkeltstart på Lolland-Falster, hvorefter danskeren tog til Italien for at køre dette års udgave af kvindernes Giro d’Italia. Den danske mester i enkeltstart afsluttede det italienske etapeløb for bare to dage siden med en sjetteplads i klassementet, hvilket beviste, at Uttrup Ludwig var i stand til at køre med de allerbedste kvindelige cykelryttere i verden.

 

Med bare få dages restitution skulle danskeren i ilden igen tirsdag, da La Course by Le Tour de France skulle afvikles på den næsten identiske etape, som mændenes tiende etape af årets Tour de France. 22-årige Uttrup Ludwig lancerede et angreb på løbets anden sidste stigning, Col de Romme, hvorefter den talentfulde dansker fortsatte solo over toppen med favoritfeltet lige bag sig. Favoritterne formåede efter flere anstrengelser at hente danskeren før finalen, hvorfor 22-årige Uttrup Ludwig ikke skulle køre med om sejren.

 

Selvom det ikke blev til en sejr ved dagens franske løb, så kom Uttrup Ludwig alligevel på podiet, da danskeren vandt dagens bjergkonkurrencen. Danskeren var meget bevæget efter løbet, hvor tilskuerstøtten på ruten var imponerende, da hun solo kørte over Col de Romme i en status som løbets førende rytter. Den 22-årige Cervélo-Bigla-rytter var også meget tilfreds med holdpræstationen efter blot få dages restitution fra kvindernes Giro d’Italia.

 

”Dette har været en af de bedste dage i mit liv. Der var så meget dansk støtte derude, og jeg så bannere med mit navn på. Det føltes som en drøm at føre løbet samt at få den støtte fra tilskuerne. Vi gjorde det så godt som hold. Vi kom fra Giroen og havde kun en nats søvn, men vi gav fuld gas i dag. Opmærksomheden omkring dette løb er på et andet niveau, så at vise, hvor godt kvindecykling er, var bare perfekt,” fortæller Uttrup Ludwig i en pressemeddelelse.

Van Vleuten om sejr: Hård men smuk
17. juli 2018 15:45 af Frederik ZeunerFoto: Cervélo-Bigla

Annemiek van Vleuten tog i dag en flot sejr i La Cours by Tour de France efter et løb, der blev kørt hårdt og offensivt fra front. Hollænderen beskriver selv sejren som hård men smuk.

I formiddags blev det store kvindeløb La Course by Tour de France kørt forud for dagens etape i Tour de France. Danske Cecilie Uttrup Ludwig kørte et formidabelt løb, men måtte se sig slået til sidst af blandt andet Annemiek van Vleuten, der på de allersidste meter af etapen overhalede landsmanden Anna van der Breggen.

 

”Det er helt utroligt. Med 300 meter tilbage troede jeg stadig, at jeg ville blive nummer to, men så så jeg, hun døde. At vinde på den her måde … det var et hårdt ræs men også virkelig smukt,” siger van Vleuten i en pressemeddelelse fra holdet.

 

For blot to dage siden sluttede kvindernes eneste Grand-Tour, Giro Rosa, og her smadrede van Vleuten konkurrenterne undervejs og vandt løbet samlet. Det, mener den hollandske Mitchelton-Scott-rytter selv, er med til at gøre dagens sejr endnu flottere.

 

”Den her sejr er virkelig smuk. Det er anden gang jeg vinder La Course, og delt er virkelig fedt at den kommer kun to dage efter sejren i Giroen. Men at vinde det her løb er virkelig specielt og højt oppe på min liste over mindeværdige sejre,” sagde Annemiek van Vleuten.

 

Sejren i dag var van Vleutens sjette sejr i år.

Se den vilde afslutning på kvindernes Tour de France
17. juli 2018 14:06 af Jesper Johannesen Foto: Getty Images

Hold da op en finale, at det blev af kvindernes endagsløb ved Tour de France - også kaldet La Course by Le Tour de France.

Det var Annemiek van Vleuten, der viste sig som feltets stærkeste kvinde, da La Course by Le Tour de France i dag skulle finde sin vinder. I en hæsblæsende finale lykkedes det Michelton-rytteren at komme forbi Anna van der Breggen (Boels Dolmans) med 25 meter til mål. Det så ellers ud til, at Anna van der Breggen skulle tage sejren.

anske Cecilie Utttup Ludwig spillede også en hovedrolle og vandt bjergkonkurrencen, da hun længe lå alene i front på dagens afsluttende stigning. Danskeren endte på fjerdeplads efter en flot præstation.

I sidste uge vandt Annemiek van Vleuten også Giro Rosa, hvor hun vandt tre etapesejre undervejs.

Riwal-CeramicSpeed udtager Post Nord Danmark Rundt-hold
17. juli 2018 13:42 af Frederik ZeunerFoto: Feltet.dk

Riwal-CeramicSpeed har udtaget deres hold til det store etapeløb Post Nord Danmark Rundt. Holdet består af en blanding af talent og erfaring, der skal forsøge at jagte etapesejre.

Lige nu fylder Tour de France det meste af cykelsportens medieflader, men om få uger går det løs med Post Nord Danmark Rundt, der, især for de danske kontinentalhold, er et stort og vigtigt løb på kalenderen. Et af de hold er Riwal-CeramicSpeed, der netop har udtaget deres seksmands-hold til det store danske løb.

 

Holdet består af en god blanding af unge talenter og ryttere med stor erfaring. De seks ryttere er Jonas Aaen, Troels Vinther, Andreas Kron, Andreas Stokbro, Mathias Norsgaard og den rutinerede Chris Anker Sørensen. Sidstnævnte er i gang med sin sidste sæson, og han glæder sig derfor også til at sige farvel til sit hjemmepublikum.

 

”Jeg glæder mig vildt meget til PostNord Danmark Rundt. Ikke kun fordi, det er min sidste gang, men også fordi, at jeg kan tage afsked med det danske cykelpublikum. Derudover elsker jeg at køre PostNord Danmark Rundt. Stemningen er helt speciel, og som dansker får du ikke en meget federe oplevelse,” siger Chris Anker Sørensen i en pressemeddelelse fra holdet.

 

Mens de rutinerede kræfter skal forsøge at styre og guide de tre unge ryttere, så skal de unge drenge netop ud og forsøge at lave resultater. Især er der forhåbninger til den danske U23-mester i enkeltstart, Mathias Norsgaard Jørgensen, der håber at levere på enkeltstarten.

 

”Jeg debuterer i PostNord Danmark Rundt, hvilket bliver en stor oplevelse. Det er noget jeg mener man skal have krydset af som dansk A-rytter. Umiddelbart ved jeg ikke hvad min rolle bliver, men jeg ved, at jeg er i stand til at køre et topresultat hjem på enkeltstarten, som vil være mit hovedmål,” siger Mathias Norsgaard i en pressemeddelelse fra holdet.

 

Post Nord Danmark Rundt starter den 1. august i Aalborg og slutter på Frederiksberg Allé fem dage senere.

Sejr til van Vleuten i kvindernes Tour de France – Uttrup Ludwig i flot offensiv
17. juli 2018 12:38 af Daniel Laursen Foto: Cervélo-Bigla

Det var Annemiek van Vleuten, der viste sig som feltets stærkeste kvinde, da La Course by Le Tour de France i dag skulle finde sin vinder. Danske Cecilie Utttup Ludwig spillede en hovedrolle, da hun længe lå alene i front på dagens afsluttende stigning.

De stærkeste klatrere i kvindernes professionelle felt skulle i dag folde sig ud i de franske alper, da La Course by Le Tour de France blev kørt på en bjergrig rute mellem Annecy og Le Grand Bornand. Kvinderne skulle forcere 112,5 kilometer i Alperne, og ruten bød på fire kategoriserede stigninger: Kategori 4-stigningen, Col de Bluffy (1,5 km, 5,5%), kategori 2-stigningen, Côte de Saint-Jean-de-Sixt (5,5 km, 4,9%), kategori 1-stigningen, Col de Romme (8,8 km, 8,9%) og kategori 1-stigningen, Col de la Colombière (7,5 km, 8,5%). Kvindernes rute bød altså på en række af de samme udfordringer, som herrernes Tour de France-felt senere på dagen skal prøve kræfter med.

 

To danskere var til start, da de to holdkammerater, Cecilie Uttrup Ludwig og Marie Vilmann, var blandt de seks udvalgte ryttere på Cervélo-Bigla Pro Cycling-holdet. Særligt Uttrup Ludwig markerede sig flot med et stærkt fremstød, der i sidste ende rakte til en flot fjerdeplads.


Dagens vinder blev Annemiek van Vleuten, der med en voldsomt imponerende slutspurt hentede og overhalede landsmanden Anna van der Breggen på de sidste 25 meter.

 

Løbsreferat:

Starten på løbet var hektisk. Allerede efter få kilometer var en række ryttere en tur i asfalten. Særligt hårdt ramt var Alé Cipollini-holdet, og hele tre af deres fire ryttere blev fanget i eller bag styret og måtte efterfølgende jagte for at komme tilbage til feltet. Også Grace Garner (Wiggle High5) og Hannah Payton (Trek-Drops) måtte kæmpe sig tilbage til feltet efter styrtet.

 

Flere ryttere forsøgte sig med angreb i løbets indledning. Blandt andre Carolina Rodriguez (Astana Womens Team) opsøgte lykken og prøvede at komme væk fra feltet, men hun fik aldrig hullet til at slippe af sted.

 

Løbets første etablerede udbrud tog form, da fem ryttere stak af fra feltet hen over løbets to første kategoriserede stigninger, Col de Bluffy og Côte de Saint-Jean-de-Sixt. De fem ryttere var Leah Kirchmann (Team Sunweb), Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla Pro Cycling), Leah Thomas (UnitedHealthcare Pro Cycling Women’s Team), Małgorzata Jasinska (Movistar Team) og Anna Christian (Treak-Drops).

 

De fem kvinder oparbejdede et forspring på 2 minutter og 20 sekunder inden dagens første kategori 1-stigning, Col de Romme. Allerede inden Col de Romme blev Anna Christian sat fra de fem udbrydere, og hun kom til at sidde på mellemhånd med Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope), der havde angrebet fra feltet.

 

På Col de Romme skete den første alvorlige udskilning. Leah Thomas kørte fra sine udbryderkammerater med Leah Kirchmann i hælene. Lepistö og Jasanska måtte give fortabt, og Gillow og Christian blev også opslugt af feltet, der havde trådt på speederen og skruet op for farten. Forspringet til de forreste udbrydere var med 35 kilometer til mål reduceret til 1 minut og 12 sekunder.

 

Med fem kilometer til toppen af Col de Romme og 33 kilometer til mål angreb danske Cecilie Uttrup Ludwig (Cervélo-Bigla Pro Cycling) fra favoritfeltet. Den unge dansker fløj op ad kategori 1-stigningen og passerede hurtigt den forreste rytter, Leah Thomas. Feltet holdt dog en høj fart, og danskerens forspring var længe på omkring de 30 sekunder. 

Mod toppen af Col de Romme angreb Amanda Spratt (Mitchelton-Scott), men Uttrup Ludwigs holdkammerat, Ashleigh Moolman-Passio (Cervélo-Bigla Pro Cycling), var hurtigt i hjulet af hende.

 

Cecilie Uttrup Ludwig var første mand over Col de Romme med et forspring på 29 sekunder til favoritfeltet. Samtidig sikrede hun sig 10 bjergpoint.

 

På nedkørslen øgede Uttrup Ludwig forspringet til feltet til godt 1 minut. I bunden af Col de la Colombière havde den klejne dansker 1:09 til favoritterne.

 

Bag hende lå Lucinda Brand (Team Sunweb), der havde distanceret feltet på nedkørslen.

 

Med 20 kilometer til mål angreb Amanda Spratt op ad Col de la Colombière, men holdkammeraten Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) lukkede hullet. Cecilie Uttrup Ludwigs forspring voksede i mellemtiden.

 

Med få kilometer til toppen af dagens sidste kategori 1-stigning kørte Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen (Boels-Dolmans Cycling Team) og Ashleigh Moolman-Pasio fra de øvrige i det decimerede felt. De hentede Lucinda Brand, der lå på mellemhånd, og fortsatte deres jagt på Cecilie Uttrup Ludwig. Særligt Giro Rosa-vinderen, Annemiek van Vleuten, satte et hårdt tempo mod toppen, som reducerede forspringet til danskeren. 

Med godt 1 kilometer til toppen af Col de la Colombière blev Uttrup Ludwig hentet af den stærke trio. Holdkammerat Moolman-Pasio forsøgte at køre kontra, men det lykkedes ikke at komme væk. Det indledte en hel række af angreb mellem de tre kombattanter, og det høje tempo var for meget for Cecilie Uttrup Ludwig, der måtte give fortabt.

 

Særligt Anna van der Breggen var stærk. Hun slog hul til van Vleuten og Moolman-Pasio, og hun passerede toppen af sidste stigning med et forspring på nogle få sekunder til Annemiek van Vleuten. Moolman-Passio var yderligere distanceret med nogle få sekunder.

 

Den afsluttende nedkørsel mod mål var nervepirrende med en jagende van Vleuten bag landsmanden i front. Anna van der Breggen lignede længe én, der ville holde Annemiek van Vleuten bag sig på de sidste relativt flade kilometer. Det var ganske få meter, der manglede før van Vleuten nåede op, og på de allersidste meter gik den hollandske veteran forbi landsmanden med en utrolig kraftpræstation. 

 

Annemiek van Vleuten kunne dermed række hænderne triumferende i vejret, idet hun forsvarede sidste års sejr i La Course by Le Tour de France.

 

Selvom Cecilie Uttrup Ludwig ikke kunne holde de jagende favoritter bag sig, sikrede hun sig alligevel en tur på podiet. Danskerens flotte fremstød gjorde, at hun samlede bjergpoint nok til at vinde dagens bjergkonkurrence.

Fotos: Getty Images og Cervélo-Bigla

Team Virtu Cycling stiller med stærkt hold til PostNord Danmark Rundt
17. juli 2018 12:21 af Daniel Laursen Foto: Oliver Grenaa Visuals

Team Virtu Cycling har udtaget seks stærke ryttere til PostNord Danmark Rundt, der starter onsdag d. 1. august. 

Team Virtu Cycling har sat navn på de seks ryttere, der skal repræsentere holdet i årets PostNord Danmark Rundt. De seks udvalgte er Asbjørn Kragh Andersen, Niklas Larsen, Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer, Torkil Veyhe og Jesper Schultz.

 

Mikkel Honoré er blandt de uheldige frasorterede på grund af den skade, der for nyligt tvang ham til at udgå af Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc.

 

”Vi har valgt et erfarent hold. Det er et løb, hvor der er pres på, og så kan erfaringen være afgørende,” siger sportsdirektør Daniel Foder til Horsens Folkeblad.

 

Rasmus Guldhammer er blandt de mest erfarne på holdet, og han må formodes at være et af holdets stærkeste kort til klassementet, selvom han døjer med rygsmerter.

 

”Han er stadig kun på 90 procent, fordi han stadig har smerter i ryggen, men han har noget andet at bidrage med. Han er en god teamplayer,” fortæller Daniel Foder.

 

Rasmus Guldhammer skal forsøge at forbedre den fjerdeplads, han kørte sig til i sidste års udgave af PostNord Danmark Rundt. 

GOOD VIBES ONLY – På tur til Giro Rosa
17. juli 2018 12:10 af Tine Mathiesen

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

Det er blevet tid til sommerferie, og for mig og min familie går turen i år (igen fristes jeg til at sige) til Norditalien i vores gode gamle Peugeot.

 

Målet er Iseosøen, hvor vi også var forrige år. For os er der bare noget dejligt befriende i at komme samme sted igen. Så skal vi ikke bruge en masse unødigt feriekrudt på at hitte ud af, hvor vi kan købe croissanter, god pesto eller bare mælk til kaffen, og i år er vi i den grad indstillet på at trække stikket og få slappet af på den store klinge…

 

MEN… inden mission pakning af bil kunne gå i gang, skulle der tages en stor beslutning. Den har været undervejs og i proces i nogle måneder, heldigvis på fredelig manér, og gæt selv hvad omdrejningspunktet var…. Ta daaaaa

 

CYKLER!

Udfaldet blev nej til cykler bag på bilen og ja til dåsecolaer, ditto bajere, snolder og Nutella.

 

Min kære mand havde nedlagt veto for cykelferie længe og insisteret på læsning, afslapning og retten til at sove længe, og jeg kan jo godt se fornuften i at komme HELT ned i gear og få slappet HELT af.

 

Og sådan er det blevet.

 

Kort inden afgang faldt der dog alligevel en cykelappelsin ned i min ferieturban, da det viste sig, at kvindernes svar på Giro d’Italia, Giro Rosa, skulle køres i Norditalien og i samme tidsrum som vores ferie.

 

Hvor heldig har man lige lov at være??

 

Skulle det mon være muligt at få sneget lidt cykelturisme ind i ferieplanerne?

 

Vi har med stor succes set en etape af Touren i 2014, og det kunne være superfedt nu at opleve kvindernes hårdeste og længste etapeløb live.

 

Heldigvis kunne jeg sagtens overtale mand og søn til at tage med mig til cykelløb, og valget faldt efter nærmere research på 4. etape ved Piacenza, som var den nærmeste med cirka fem kvarter i bilen. Desuden blev den kørt på en rundstrækning, hvilket gav os mulighed for at følge med fra start til slut.

 

Ved afgang fra campingpladsen mandag morgen, var jeg ret spændt på dagens udfald, for det kunne da være stort at støde på Cecilie Uttrup, som jeg gerne følger på nettet og i TV.

 

For mig er hun indbegrebet af GOOD VIBES ONLY i den tilgang hun udviser til cykling. Hun er også en rytter med en holdning til kvindecyklingens vilkår i forhold til mændenes, og hun tager gerne bladet fra munden. Det bliver spændende at følge denne unge kvinde i de kommende år. Jeg tror hun har potentiale til noget rigtig stort.

 

Da jeg er top glad for min egen CANYON-racer, havde jeg også en plan om, at kaste blikket på (og måske liiige røre lidt ved) CANYON//SRAM’s super fede cykler - de suverænt flotteste i feltet, hvis du spørger mig.

 

Med det store pive-fjæs på

Vi ankom til Piacenza ved 11-tiden med højt humør og dannebrogsflag i rygsækken, og det var tids nok til at gå og snuse blandt alle holdbusserne og se indskrivningen live inden starten gik.

 

 

Vi havde ikke snust rundt i mange minutter, før jeg blev en anelse blød i knæene.

 

BUM! Lige der midt i myldret… feltets smukkeste cykler, hvilke jeg, som menig offentlig ansat og almindelig motionistcykelmoster, kun kan drømme om.

 

Og så er der bare ikke andet at gøre, end at nyde synet og finde det helt store pivefjæs frem…

 

Jeg lader lige billedet stå et øjeblik…

 

 

F…! De er lækre de dér cykler, og nok en anelse tunede i forhold til min egen teamreplica, der dog også gør det aldeles fremragende, specielt på dage med gode ben ;-)

 

 

At der selvfølgelig var lækre ”låger” overalt på vores færd gennem cykelhimlen, siger nok sig selv, men vi blev ret overraskede over, hvor små mange af cyklerne var.

 

Den mindste vi så var en størrelse 47…

 

 

…og det passede meget godt, for de der cykelkvinder fylder godt nok ikke meget i landskabet… og måske er der en grund til, at de der bakker ikke er mit speciale… ;-)

 

 

Når man taler om solen…

…skinner den som bekendt, og da vi nåede frem til Cervélo Bigla Pro Cycling Teams bil, var vi så heldige, at Cecilie Uttrup lige kiggede frem og hilste på os.

 

” Fedt I kom, jeg troede først det var på sjette” sagde hun, og tog imod os med et stort smil og kram til alle.

 

Hun havde simpelthen husket, at jeg havde kommenteret på et af hendes opslag på Instagram, at vi nok kiggede forbi, da vi jo netop var på ferie i Giro Rosa-land, og jeg blev nok en smule starstruck.

 

Cecilie gav sig god tid til en sludder med os, inden hun skulle være klar til dagens strabadser, og det slog os, hvor afslappet både Cecilie og stemningen omkring bussen var. Rytterne hang ud i de medbragte campingstole og så helt afslappede ud, og mekanikerne nussede om de sidste justeringer på cyklerne.

 

 

Cecilie fortalte at hun ser frem til de kommende etaper, hvor stigningerne kommer, for det er der, de som hold skal slå til, og holde sig fremme.

 

Cecilie stillede også gladelig op til fotografering, og huskede selvfølgelig helt medievant at rette ærmerne på trøjen til, så sponsorerne får deres valuta for pengene.

 

 

Indskrivning og danskerlejr på dagens rute

Inden vi drog ud på ruten med vandflasker og flag, tog vi indskrivningen og holdpræsentationen med.

 

Her var rigtig god stemning og vi fik set alle de største navne i kvindernes felt live. Det var noget at en flok små, men seje kvinder, der var samlet her.

 

Her har vi blandt andet den nuværende verdensmester i linjeløb Chantal Blaak, der kører på hold med vores egen Amalie Dideriksen (der for øvrigt tog bronzen, men som ikke er med til start i dette løb).

 

 

Ude på ruten slog vi os ned på dagens længste mindre stigning, og så var der blot tilbage at vente på rytterne.

 

 

Inden deres ankomst kom ”reklamekaravanen” da også forbi… den bestod af 2 biler med megafoner, hvor vi kunne man få lov at KØBE merchandise… vi sprang bare over.

 

 

 

Som det kan ses her, var der fuld damp på, da feltet ankom, og det er på ingen måde mindre spændende at se kvinderne kæmpe sig op ad stigningen end herrernes felt.

 

 

Der var god intensitet, der blev kæmpet godt og smerten i ansigterne på dem, der ikke havde benene og som måtte slide sig op, var heller ikke anderledes end hos mændene. Der blev kørt cykelløb på den store klinge, og vores egen Cecilie lå godt med som 5’er i feltet.

 

Efter at have stået i solen i en rum tid, måtte der nu gang i forhandlingerne med resten af familien for at lokke dem med tilbage i målområdet, hvor vi kunne få afslutningen af etapen med, og dermed få rundet dagen af på ordentlig vis.

 

Drengene gav sig til sidst, og vi satte kursen tilbage til Piacenza.

 

Her nåede vi lidt hurtig frokost på en bænk, inden vi stod klar ved målstregen, hvor der var spået massespurt på den trods alt forholdsvis flade etape - og det holdt stik.

 

 

Jeg undskylder placeringen af mine pølsefingre over linsen, men jeg var så optaget at følge med, at jeg ikke ænsede at holde styr på den detalje ;-)

 

Jeg mistede overblikket i selve spurten, men det viste sig at Cecilie kom ind som nummer 24 og placerede sig samlet som nummer 13 i den samlede stilling. Godt kørt.

 

Da rytterne var trillet i mål, bevægede vi os mod bilen igen, og der blev rullet af ved alle holdbilerne.

 

Vi stoppede lige op og kiggede til pigerne fra Cervelo Bigla, og her var det tydeligt at vi ikke skulle forstyrre. Der var koncentrerede blikke, og det så ud til at rytterne stadig var i ”boblen” og godt i gang med at evaluere dagens etape.

 

 

Vi listede ligeså stille af og begav os hjem mod campingpladsen til en dukkert.

 

Alle havde vi oplevet noget nyt, fået et godt indtryk af rumlen til et stort løb, og jeg havde til fulde fået indfriet mine forventninger til dagen.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Jeg er nok ikke helt færdig med at holde ferie sammen med Giro Rosa, så nu håber jeg bare familien vil med.

 

I skrivende stund er kvinderne i gang med sidste etape af løbet og Cecilie har gjort det forrygende godt i både en tough bjergenkeltstart og på Monte Zoncolan, der byder på 10.5 kilometer med stigningsprocent på 11.5% i snit og med hele 23% som det stejleste, og hun indtager nu en fornem 6. plads i den samlede stilling.

 

Det er dælme godt gået af vores unge dansker, og vi har fortsat store forventninger til dette lovende kvindelige talent.

 

GO CECILIE!!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

Nibali efter kritik af holdet: Jeg er mere McEwen end Cipollini
17. juli 2018 10:21 af Daniel Laursen Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Alpozzi

Vincenzo Nibali er klar til tre dage, der ifølge ham bliver ”meget selektive”. Selv er han glad for sin placering inden Alperne trods kritik af Bahrain-Merida-holdet.

Den tidligere Tour-vinder, Vincenzo Nibali, var efter 3. etapes holdtidskørsel ganske kritisk overfor Bahrain-Merida-holdkammeraternes indsats. Den italienske stjerne tabte mere tid, end han havde håbet, og han vejede sine ord nøje, da han efter etapen udtalte sig til pressen.

 

Nu er Nibali ude at påpege, at han ikke er den type rytter, der skal bruge et helt hold omkring sig for at præstere godt. Han drager en interessant historisk parallel til nogle af Tour’ens store sprintere.

 

”Jeg har hørt og læst kritikken af mit hold,” fortæller Nibali. ”Men jeg er den type rytter, der ikke behøver et helt hold omkring mig for at gøre det godt. Jeg kan gøre det alene eller med blot en eller to holdkammerater omkring mig. Det er som at sammenligne Mario Cipollini, der havde brug for et helt sprinttog, med Robbie McEwen, der kunne gøre det godt på egen hånd,” siger Vincenzo Nibali ifølge cyclingnews.com.

 

Tour-vinderen fra 2014 er ganske godt tilfreds med sin udgangsposition inden opgøret i Alperne, der venter de næste tre dage. Han starter tirsdagens 10. etape som nummer 12 i klassement. Han er 1:48 efter Greg Van Avermaet i den gule trøje, men vigtigere er det, at den italienske kaptajn kun er 1:05 efter Geraint Thomas og blot 6 sekunder efter den forsvarende mester, Chris Froome.

 

”Efter ni dage er jeg dér, hvor jeg gerne ville være. Jeg håbede, jeg ikke ville miste tid inden bjergene,” forklarer Bahrain-Merida-kaptajnen.

 

Nibali forventer, at de næste tre dages bjergrige Alpe-etaper bliver meget selektive. Han afventer løbets udvikling med spænding.

 

“Vi må se, hvordan løbets udfolder sig. Vi må se, om der er nogen, der angriber, eller om folk vil vente til senere i løbet,” siger Vincenzo Nibali til L’Equipe.

Gense alle finalerne i Tour de France 2018
17. juli 2018 10:16 af Jesper Johannesen Foto: A.S.O.

Det er hviledag i Tour de France, lad os se tilbage på Tourens første ni etaper.

De første ni etaper af årets Tour de France er kørt, og det har budt på nogle spændende finaler. Feltet.dk ser tilbage på de første ni finaler, så dem i ovenstående videoklip.

Husk du finder masser af videoklip fra årets Tour de France på Feltet.dks nye videosektion.

Søg på tværs af +50 webshops og få det største udvalg. 500.000 cykelprodukter samlet ét sted.

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Qinghai Lake(2.HC) 22/07-04/08

Prueba Villafranca-Ordizi...(1.1) 25/07

Grand Prix Cerami(1.1) 26/07

Niedersachsen-Rundfahrt d...(2.1) 27/07-29/07

Prudential RideLondon Cla...(1.WWT) 28/07

VOO-Tour de Wallonie(2.HC) 28/07-01/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »