Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Albasini: Det er godt at være tilbage
23. maj 2018 21:57 af Marcus Bjelskou Foto: Kramon/ORICA-BikeExchange

Michael Albasini har genfundet formen efter forårsklassikerne, som bestemt ikke gik hans vej.   

Den var næsten en genfødt schweizer, der i dag kunne fejre sin første sejr siden september 2017. Albasini var slet ikke en faktor i de tre Ardenner-løb i april, som eller passer ham så godt. Han udgik undervejs i samtlige af de tre løb. I hans yndlingsløb Romandiet Rundt var han heller ikke i samme storform, som ved tidligere års udgaver. Derfor betød sejren så meget desto mere. 

 

“Det er godt at vinde, jeg havde et meget svært forår, så det føles godt at være tilbage, og jeg er super glad for at vise, at jeg ikke bliver alt for gammel,” siger Albasini ifølge en pressemeddelelse. 

 

“Jeg kæmpede lidt i sidste uge, følte mig træt i træning, så jeg var stadig ikke sikker på, hvordan jeg ville have det. Jeg overtrænede måske en smule, fordi jeg gerne ville i form. Jeg var nødt til at træde lidt tilbage, for at blive frisk igen, så jeg forventede overhovedet ikke at vinde, hvilket gør det så meget bedre,” forklarer Albasini.  

 

Uden Mitchelton-Scotts flotte kørsel havde det næppe været muligt at vinde etapen. Holdet har i hvert fald en sejr at tage med hjem fra løbet i Norge. 

 

”Drengene kørte virkelig godt, og kørte rigtig hårdt på stigningerne, hvilket gjorde det nemmere for mig at holde en god position til spurten. Jeg kom til det sidste sving i en god placering, som nummer fire, og jeg havde en god spurt, det var en lang spurt, men det fungerede virkelig godt,” siger Albasini. 

 

I morgen køres tredje og sidste etape af Tour des Fjords, fra Farsund til Egersund. Fabio Jakobsen fra Quick-Step Floors fører stadig løbet efter dagens etape, dog i samme tid som Michael Albasini.  

 

Simon Yates: Det er ikke op til mig længere
23. maj 2018 21:10 af Marcus Bjelskou Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Afslutningen på årets Giro d’Italia kommer tættere og tættere på, mens Simon Yates lægger taktikken til de kommende bjergetaper. 

Den unge brite kan om blot fire dage kalde sig vinder af årets Giro d’Italia, hvis altså alt går efter planen og han kan følge med de angreb, som alt andet lige må komme fra de andre favoritter.

 

Simon Yates skal nemlig ikke ud og hente mere tid. Han har lige knap et minut ned til Tom Dumoulin, og skal derfor kun forsvare sin førertrøje.

Det er derfor tid til en ny taktik fra Mitchelton-Scott kaptajnen, som ellers har animeret løbet på flotteste vis siden de bjergeetaperne i den første uge.   

 

”Det bliver svært, men jeg behøver ikke at gøre noget nu. Jeg har næsten et minuts forspring, så det er ikke op til mig at angribe og være aggressiv. Jeg vil køre defensivt og prøve at være så forsigtig som muligt”, udtaler Simon Yates ifølge cyclingnews.com 

 

”Jeg kommer tættere på enden, og der er ikke mange dage tilbage nu, jeg føler at jeg kommer tættere på. Men vi har nogle svære dage foran os, så jeg vil være forsigtig hele vejen”, forklarer Simon Yates 

 

I morgen venter den første af tre bjergetaper, som må forventes at afgøre det samlede klassement. Simon Yates har allerede vundet tre etaper, mens han har båret den lyserøde førerøje. 

 

Greipel: Jeg må takke holdet
23. maj 2018 20:44 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Den tyske ’Gorilla’ vandt dagens etape i Belgien efter en formidabel holdindsats. 

Lotto-Soudal fik en god start på etapeløbet Baloise Belgium Tour, da holdet allerede nu kan notere sig en etapesejr. Med dagens flade etapeprofil var Andre Greipel blandt favoritterne og det levede han fuldt op til. 

 

”Vi ville gerne vinde en etape, og det mål har vi allerede nået. Jeg er nødt til at takke hele holdet, alle har en andel i dagens sejr. Særligt Jelle Wallays gjorde et fantastisk stykke arbejde. Før spurten kunne jeg sidde på hjul af (Jasper) De Buyst, (Nikolas) Maes og (Marcel) Sieberg. Der var noget modvind ved målstregen, så vi var nødt til at time vores spurt”, siger Andre Greipel ifølge en pressemeddelelse.        

 

I morgen bliver etapen en anelse hårdere, og det burde passe Lotto-Soudal sprinteren godt.

 

“En sprinter er kun så god, som det hold han har foran sig. Vi er nødt til at bruge alle løb til at træne vores lead-out tog og det at stole på hinanden inden Tour de France. Morgendagens afslutning i Knokke-Heist skulle passe mig godt, men det bliver ikke nemt at få en god position til spurten. Vi får at se, hvad der sker i morgen”, udtaler Andre Greipel. 

 

Anden etape af Baloise Belgium Tour i morgen starter i Lochristi og har mål i Knokke-Heist.

Bennett: Jeg mistede modet
23. maj 2018 19:54 af Marcus Bjelskou Foto: A.Broadway / ASO

Den irske sprinter Sam Bennett kunne ikke helt få sin spurt til at fungere på afslutningen af dagens etape. Han havde ellers benene til vinde, men formåede alligevel ikke at slå Elia Viviani. 

Bora - Hansgrohe lå i front af feltet hele dagen, for at bringe deres Sam Bennett frem og spurte om sejren. Desværre for ireren var Elia Viviani bare hurtigere.  

 

”Jeg gled et par gange og jeg mistede modet. Jeg kunne bare ikke komme ud. Jeg havde benene igen og jeg kunne bare ikke komme ud. Det er bare timing. Jeg kom bagfra og jeg løb tør for vej. Det er bare… Jeg brugte mange kræfter på det”, siger Sam Bennett ifølge cyclingnews.com

 

Sam Bennett har indtil videre leveret to sejre til sit hold, som har arbejdet hårdt gennem hele Giroen for at køre ham frem til spurterne.

 

”Jeg vil gerne sige en stor tak til hele holdet for det utrolige arbejde i dag og over de sidste uger. 

De gik så dybt for mig, arbejdede i front hele dagen for at lukke hullet til udbruddet og bragte mig i en god position til finalen. Desværre var det ikke muligt at gøre arbejdet færdigt", siger Sam Bennett til holdets hjemmeside  

   

Sidste mulighed for Sam Bennett og de andre sprintere er på søndagens etape med start og mål i Rom. 

Viviani: Det var en fantastisk dag
23. maj 2018 19:09 af Marcus Bjelskou Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Den italienske supersprinter Elia Viviani formåede at vinde etapen foran sin ærkerival Sam Bennet. Quick-Step Floors spillede nemlig det taktiske spil klogt, og slap for at deltage i det hårde føringsarbejde i feltet.    

Det blev endnu en triumf for det belgiske hold i dette års Giro d’Italia. Sejr nummer fire til Viviani og hans tropper fra Quick-Step Floors. Holdet evnede nemlig at lukrere på BORA - hansgrohe og Lotto Nl-Jumbos hårde arbejde med at holde udbruddet i skak.  

 

“Vi vidste, at det kunne blive en hård etape, efter tidskørslen og hviledagen, ville folk være friske. Udbruddet slap ikke afsted, og pludselig ville alle i udbrud. Det endte med at blive et stærkt udbrud, selvom det kun var fire mand og Bora kontrollerede rigtig godt hele dagen sammen Lotto Nl-Jumbo,” siger Elia Viviani ifølge cyclingnews.com

 

Quick-Step havde regnet med, at etapen ville ligge til Sam Bennett, derfor arbejdede de ikke i feltet, og satsede dermed på de andre sprinterhold ville hente udbruddet.   

 

“Vi spillede spillet en smule i dag, men vi spillede rigtigt. Den næstsidste (sprint) etape før Rom, og vi troede, at det ville være perfekt for (Sam) Bennett. Hvis han fik point, så ville han være tættere på os (ift. pointkonkurrencen). Vi ville ikke tage ansvar, så vores næste mål er at vinde i Rom. Selvfølgelig, hvis vi ender i en massespurt, så siger jeg til mine folk ‘Organiser et godt lead-out’. Vi gjorde det perfekt - det var en fantastisk dag”, forklarer Elia Viviani.  

 

Elia Viviani fører efter dagens etape pointkonkurrencen med 58 point over Sam Bennett.

Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
23. maj 2018 19:00 af Emil AxelgaardFoto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Elia Viviani og Quick-Step spillede en perfekt omgang poker, der gav ham sin fjerde etapesejr, hvormed han udlignede Fernando Gavirias sejrsantal fra sidste år. Frem til sidste etape i Rom står det imidlertid nu på overlevelse for de hurtige folk, når Giroen i de kommende dage skal afgøres med tre store bjergetaper i Alperne, hvor af morgendagens slag på Pratonevoso tjener som opvarmning til de helt store slag fredag og lørdag.

Ruten

17. etape gav mulighed for at trække vejret, men fra nu af er der krig mellem klassementsrytterne, der skal slås om sejren på de sidste tre bjergetaper, som alle har potentialet til at ændre klassementet, og som alle finder sted i Alperne. Der lægges dog relativt blødt ud med den letteste af de tre, men det betyder ikke, at 18. etape er en nem sag. Ganske vist er der tale om en af den type bjergetaper, der består af et langt, fladt stykke frem mod et afsluttende bjerg, men den afsluttende opkørsel til Prato Nevoso, der er tilbage for første gang i 18 år, er - selvom der ikke er tale om Alpernes sværeste bjerg - en mulighed for, at klatrerne kan vinde lidt tid efter enkeltstarten og tanke vigtig selvtillid inden de to helt store bjergetaper fredag og lørdag.

 

Etapen byder på i alt 196 km, der fører feltet fra Abbiategrasso til Pratonevoso. Starten går lige syd for Milano midt på den pandekageflade Po-slette, og den første del af etapen består derfor af en rejse mod sydvest frem mod Alperne, hvor de kommende to etaper skal udspille sig. Fra start kører man direkte i den retning gennem helt fladt terræn. Den eneste udfordring er nogle helt små bakker lige inden forplejningszonen, der nås efter 88,2 km, hvorefter det igen flader ud, mens man fortsætter mod sydvest frem til den første spurt i Grinzane Cavour efter 130,7 km.

 

Etapen ændrer herefter karakter, når den lille kategori 4-stigning Novello (5,4 km, 4,6%, max. 10%) fungerer som opvarmning til finalen. Toppen rundes efter 140,0 km, hvorefter en kort nedkørsel leder ned til et let stigende stykke, der fører mod syd og sydvest ned mod bjergene. Efter 169,9 km venter dagens sidste spurt, og kort efter bryder helvede løs, når man rammer kategori 1-stigningen til målet i Prato Nevoso. Den stiger med 6,9% i snit over 13,9 km med et maksimum på 10%. Efter en let start med 2,5 km med et snit op 5,3% følger de sværeste 4,6 km, der siger med 7,8% i gennemsnit. De sidste knap 7 km stiger med 6,6% og er relativt regulære, men blive en anelse lettere på de sidste 2 km, der stiger med 5,2% i snit. Den sidste kilometer holder sig lige under 5%. Den første del af stigningen følger en lang, næsten lige vej, men på de sidste 7 km er der utallige hårnålesving, herunder to på den sidste kilometer. Opløbsstrækningen er 200 m lang og 6,5 m bred.

 

Etapen har i alt 2209 højdemeter.

 

Pratonevoso blev senest besøgt i 2000, hvor Stefano Garzelli sejrede i en spurt i en gruppe på 9 mand foran Gilberto Simoni og den førende Francesco Casagrande. I 1996 sejrede Pavel Tonkov, mens Simon Gerrans tog en stor udbrudssejr, da Touren lagde vejen forbi i 2008.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter en halvvåd uge er der endelig tørvejr på programmet torsdag, hvor rytterne kan se frem til en dag med kun enkelte skyer. Temperaturen i bunden af sidste stigning vil nå 24 grader, og der vil være en svag til let vind fra sydøst. Det giver sidevind og sidemodvind på den lange tur langs Po-slette. På den sidste stigning vil der være sidemodvind, indtil man får direkte modvind på de sidste 6 km.

 

Analyse af 17. etape

Quick-Step har i de seneste mange år været det suverænt mest vindende hold og topper år efter sejrslisten. Hidtil har det imidlertid primært været i klassikerne og mindre etapeløb, at de for alvor har udfoldet sig, mens det har knebet mere i grand tours.

 

Det har imidlertid markant ændret sig for belgierne, der nu synes altædende og vinder overalt. Siden fremkomsten af Fernando Gaviria har man nemlig satset stort på massespurterne og bygget to separate tog op om deres to store sprintere. Sidste år gav det stort udbytte med Fernando Gaviria og Marcel Kittel, og i år er succesen fortsat med Elia Viviani som afløser for Kittel.

 

Klassikersæsonen var den bedste, Quick-Step har oplevet siden 2012, hvor Tom Boonen vandt næsten alt, og nu tyder alt på, at man også er på sporet af at gentage triumftoget fra 2017, hvor man for alvor slog igennem som etapejægere også i grand tours. Med hele fem etapesejre i Giroen og Touren og seks i Vueltaen vandt man hele 16 ud ag 63 etaper, og det syntes forud for i år næsten umuligt at overgå. Intet er dog umuligt for sportens vindermaskine nummer 1!

 

Forud for årets Giro var det klart, at Elia Viviani sammen med Sam Bennett var løbets store sprinternavn, men det betød også, at der var et kolossalt pres på italienerens skuldre. Efter 17 dage kan vi imidlertid konstatere, at han har bestået testen til UG. I dag slog han nemlig til for fjerde gang, og dermed har han allerede nu udlignet Gavirias sejrsantal fra sidste år - og han har endda endnu en chance i Rom på søndag.

 

Denne gang kan man imidlertid med nogen ret sige, at der ikke var løn efter fortjeneste. Man kan ellers kun sjældent kritisere Quick-Step for ikke at påtage sig ansvaret i arbejdet for deres sprintere, men i dag var det et solidt pokerspil, der gav Viviani sejren. Med pointtrøjen som alibi - en sejr til Bennett og en kikset spurt fra Viviani kunne pludselig bringe den cyclamenfarvede trøje i spil igen - overlod han det til Bora at sikre en massespurt, og det var kun i kraft af knaldhårdt arbejde fra tyskerne, at det brølstærke udbrud blev kørt ind.

 

Etapen viser på fremragende vis, hvorfor succes ofte kommer i stimer. Viviani var på forhånd usikker på, om han kunne overleve stigningerne, og det ville være en regulær katastrofe, hvis Bennett kom med hjem uden ham. Derfor var det kun naturligt, at Quick-Step tog den med ro i den indledende fase - man spillede endda et klogt spil, hvor man lod Maximilan Schachmann sidde på hjul og dræbe samarbejdet i udbruddet - for derefter at gøre status efter stigningerne. Dem klarede Viviani upåklageligt på en dag, hvor der ikke længere var spor af den træthed, der gav ham problemer for et par dage siden, og det var her, man kunne forvente, at Quick-Step kom frem. Med tre etapesejre og en solid føring i pointtrøjen i lommen ville det imidlertid ikke være en katastrofe, hvis udbruddet holdet hjem, og derfor kunne Quick-Step tillade sig at spille en gang poker, som det ikke var andre forundt.

 

Det gav pote. I finalen var hans værste rival Sam Bennett helt på egen hånd, efter at ireren undervejs havde brugt hver en holdkammerat - med undtagelse af klassementsrytteren Patrick Konrad - mens Viviani havde et fuldt tog til rådighed. Og efter i de foregående spurter lidt overraskende ikke at have gjort brug af kollektivet drog han i dag maksimal fordel af som den eneste sprinter at have et hold bygget 100% op om sig selv. Zdenek Stybar og Fabio Sabatini - der for en gangs skyld ikke havde defekt i finalen - afleverede italieneren perfekt, og da først den ensomme Bennett tabte positionskampen om Vivianis hjul til Danny Van Poppel, var det reelt allerede overstået.

 

Viviani viste imidlertid også endnu en gang, at han er en ufatteligt klog sprinter med en fantastisk næse for at læse spurterne. I modvinden indså han, at Sabatini var startet for tidligt og åbnede derfor et lille hul, som ansporede Van Poppel til at åbne tidligt. På den måde fik Viviani et ekstra lead-out fra en rival, og det gav ham præcis den ekstra læ, der gjorde det muligt at holde den fremstormende Bennett, som atter viste sig som feltets hurtigste mand, bag sig. I dag var det mere end tidligere den klogeste, der narrede den stærkeste!

 

Man kan måske undre sig over, at Bennett og Bora ikke forsøgte at tvinge Quick-Step frem. Viviani gjorde det imidlertid efterfølgende klart, at belgierne var helt villige til at ofre etapesejren, og dermed havde tyskerne reelt ikke noget valg, når en så stærk gruppe var kørt væk. Bennett gjorde det efter nedturen på 10. etape, hvor det akkurat ikke lykkedes at fange Mohoric og Denz, fordi man ville spare kræfter til lead-outet, det klart, at han ikke ville begå den fejl igen. Fremover skal det for enhver pris blive en spurt - også selvom han skal klare sig på egen hånd. Det viste han på 12. etape, at han er i stand til - bare ikke når han er oppe imod den velsmurte Quick-Step-maskine og den klogt kørende Viviani.

 

Det er naturligvis frustrerende for Bennett, der reelt kunne drømt om måske yderligere to etapesejre, hvis ikke han havde mistet Selig så tidligt i forløbet. Hidtil har der ikke været den helt store effekt af reduktionen fra ni til otte ryttere, men skal man pege på et sted, hvor det har gjort en forskel, er det måske netop for Bennett. Hvem ved, hvad det kunne være blevet til, hvis Bora havde haft en ekstra fladbanerytter til sin rådighed? I hvert fald har udviklingen for ireren næppe givet andre hold mere lyst til fremover at satse på både klassement og massespurter, når man har en mand mindre til sin rådighed.

 

LottoNL-Jumbo var det eneste andet hold, der påtog sig et ansvar, men Danny Van Poppel kom endnu engang til kort. Han gjorde det ellers godt i positionskampen og vandt kampen om Vivianis hjul, men i lyset af modvinden var det måske ikke det klogeste at starte en tidlig spurt. Måske kunne han denne gang have tvunget Viviani til at starte lidt for tidligt, og det havde givet ham en reel chance for at vinde. På den anden side ville det formentlig blot have givet momentum til vejens anden side, hvor Matej Mohoric kom frem med Niccolo Bonifazio, og hvor også Bennett var ved at blive båret frem, og derfor ville det nok blot have ført til en Bennett-sejr. Van Poppel er ganske enkelt oppe mod to folk, der i øjeblikket er hurtigere.

 

Og det er de i øvrigt alle sammen. Niccolo Bonifazio har kørt flotte spurter, men mod de to store navne har han været overmatchet. Det samme har Sacha Modolo, hvis store force skulle have været hans tog. De gjorde det da også glimrende de første dage, men i de seneste par spurter har de været helt væk. Og når italieneren ikke kan lukrere på sit hold, er han reelt chanceløs.

 

Sprinterne kan ellers ikke klage over deres chancer. Det er svært at erindre en tidligere grand tour, hvor kun én rytter efter 17 dage har vundet efter et langt udbrud - og Chaves’ sejr var endda en lille gave fra Simon Yates - og heller ikke dag lykkedes det altså udbryderne at snyde feltet, selvom stort set alle udbryderkongerne forsøgte i et væk. Den spændende rute med få helt flade etaper lagde ellers op til en udbryderfest, som vi så det i Vueltaen sidste år, men det er gået helt anderledes.

 

Klassementsrytterne havde håbet på en let dag, men det fik de ikke. Tværtimod blev det endnu en meget hurtig etape, og derfor vil det være nogle mærkede folk, der stiller til start i morgen. Forskelle blev der ikke gjort, men alligevel viste etapen, at Mitchelton-Scott i hvert fald ikke har tænkt sig at lukke Sky ind i løbet igen. Wout Poels er ved at finde formen i den tredje uge, og australierne skal ikke nyde noget af at give briterne to stærke kort at spille på 19. og 20. etape, der er svære at kontrollere. Derfor overlod de intet til tilfældighederne, og måske var det i virkeligheden hollænderen, der var skyld i, at udbruddet var dødsdømt, fordi de i kraft af Mitcheltons arbejde ikke kunne udnytte stigningen til at knække sprinterholdene.

 

Dermed er der status quo, inden det for alvor gælder. De næste tre dage venter der flere knaldhårde stigninger i Alperne, og med så svær en afslutning er intet mejslet i granit. Morgendagens etape er en lille opvarmning til de helt store slag fredag og lørdag, hvor det vil blive afsløret, om Simon Yates vitterligt kan holde stand hele vejen - og så må Quick-Step vente til på søndag, inden de atter kan fortsætte deres jagt på at overgå de 14 etapesejre fra sidste år.

 

Favoritterne

Som sagt står der klassementskamp på menuen de kommende tre dage, og derfor er alt endnu åbent. Det er imidlertid fredagens og lørdagens etaper, der er de store udfordringer, hvor der for alvor kan vendes op og ned på klassementet. Her er der basis for angreb for distancen, ligesom man kan bringe taktiske overvejelser i spil, men i morgen er det hele langt mere enkelt. Her er tale om en helt flad etape, hvor der først kan gøres forskelle på den sidste stigning, og derfor er det ikke en dag, der vil skabe den helt store ravage.

 

Det skyldes ikke mindst stigningens karakter. Pratonevoso hører bestemt ikke til blandt Alpernes sværeste stigninger. Stigningen er regulær, procenterne moderate, og den flader endda ud mod toppen. Læg dertil, at rytterne endda vil have modvind hele vejen op, og at der med to meget svære dage i vente ikke er det helt store incitament til at sætte alt på et bræt, og det bliver klart, at det meget vel kan være en dag, hvor man kan tabe megen tid på en dårlig dag, men hvor der næppe er det helt store at vinde.

 

Derfor er det heller ikke helt klart, hvordan etapen vil forløbe. Formentlig er det den bjergetape, hvor et udbrud har haft de allerbedste chancer, men det er bestemt ikke givet, at de vil holde hjem. På den ene side venter der nemlig to svære dage, hvor man får brug for, at alle mand er friske. Da finalestigningen samtidig er relativt let, er det måske ikke i morgen, at krudtet skal brændes af. På den anden side er en lang, flad etape i modvind relativt let at kontrollere med tunge fladbanefolk, og derfor kan man uden alt for store anstrengelser måske alligevel skabe samling.

 

Mitchelton-Scott skal naturligvis ingen steder. Der er ingen grund til at løbe blot den mindste risiko ved at bringe bonussekunder i spil. Finalestigningen er egentlig god for Tom Dumoulin, men mon ikke han skal spare maksimalt på de sparsomme Sunweb-tropper inden de to svære etaper? Derfor vil det være op til Sky, Astana, Bahrain og FDJ at påtage sig ansvaret for at køre et eventuelt udbrud ind.

 

Stigningen er ikke god for Pozzovivo, så Bahrain vil formentlig tage den med ro, og den lette opkørsel er næppe heller helt ideel for Froome, der har blikket rettet mod de sværere etaper, hvor der kan vindes mere end få sekunder. Det er derfor igen primært Astana, der har nøglen til etapen. Lopez har endnu ikke vundet sin etape, og kasakkerne kører normalt altid for colombianeren, når blot han har den mindste mulighed for at lugte en etapesejr. Efter enkeltstarten blæste han da også 100% til angreb i Alperne, og selvom den sidste stigning formentlig er for let for ham, vil vi tro, at Astana endnu engang går efter den forløsende sejr - måske med hjælp fra FDJ og Thibaut Pinot, der i kraft af sin spurtstyrke har gode muligheder for at vinde i en finale som denne. En joker er også EF, der tog det helt store initiativ i søndags, og som burde have fine chancer i en spurt med Michael Woods.

 

Det betyder imidlertid ikke, at det ikke sagtens kan blive en dag for et udbrud. Kommer Astana eller FDJ ikke frem, kan det sagtens blive en dag, hvor gruppen sejler hjem, og hvor klassementskampen udkæmpes længere bagude. Det er vel nogenlunde 50-50, men vi tror mest på, at Astana påtager sig ansvaret.

 

Under alle omstændigheder vil det igen blive en meget aggressiv start med utallige angreb, men i en flad indledning er det et totalt lotteri at ramme udbruddet. Selvfølgelig skal man være en god klatrer for at gøre det færdigt, men det er ikke let for de små folk at komme afsted på en etape som denne. Hvis ikke favoritterne skal køre om sejren, er det derfor lidt af et lotteri at forsøge at ramme etapevinderen.

 

Mest af alt tror vi som sagt på en favoritsejr. Astana vil formentlig lægge pres på fra bunden for at give Lopez de bedste forudsætninger for angreb, og føler Froome sig god, vil Sky formentlig også lægge pres på. Mod toppen vil det være op til Lopez, Froome og Pozzovivo at forsøge sig, men det bliver meget svært at ryste Yates på en let modvindsstigning som denne. Briten skal blot følge med og vil formentlig mod slutningen endda have den fantastisk stærke Jack Haig og Mikel Nieve til at lægge en dæmper på angrebene. Kan de tage kontrol til slut, er chancen for en spurt i en gruppe af favoritter stor, særligt fordi de sidste kilometer er meget lette.

 

Derfor tror vi, at Simon Yates gør det igen. Det kan godt være, at Mitchelton ikke aktivt vil gå efter etapesejren, men byder muligheden sig til slut i en spurt, vil Yates slå til. Han har hidtil vist sig som ikke blot den stærkeste, men også den hurtigste af favoritterne, og hans punch på stigningerne har været i særklasse i dette løb. Det er præcis den egenskab, han får brug for i morgen. Den store udfordring for Yates er de store dage med mange stigninger, men en kort, eksplosiv indsats som denne er helt ideel for ham. Skal favoritterne køre om det, ligner det en spurtsejr til Yates, der kan tage sin fjerde etapesejr!

 

Manden, der kan slå Yates på stregen, er Thibaut Pinot. Franskmanden kørte en katastrofal enkeltstart, men det siger mere om hans tempoevner i dag end om hans form. Ganske vist har han vist enkelte svaghedstegn, men altid solide Pinot har været med fremme hver eneste gang. Han bør ikke komme i vanskeligheder på en modvindsstigning som denne, og herefter vil han være klar til at slå til i en spurt. På Montevergine di Mercogliano viste han senest sin spurtstyrke i en finale som denne, nøjagtigt som han gjorde da han sidste år vandt etaper i Giroen og Tour of the Alps. Derfor er dette en god chance for Pinot til at komme ovenpå igen.

 

Det er heller ikke en dårlig etape for Tom Dumoulin. Hollænderen elsker etaper, der består af et fladt indløb til én afsluttende stigning - hvis man tvivler, skal man blot se på hans resultater på Blockhaus og Oropa sidste år - og det lægger han heller ikke skjul på. Det er ubetinget den bjergetape, der passer ham bedst i dette løb, særligt fordi der også er tale om en rigtig sliderstigning, hvor man skal bruge power. Måske har Dumoulin ikke været på toppen, men han var på 15. etape alligevel ubetinget en af de allerstærkeste. Her viste han også sin store spurtstyrke, som han vil kunne gøre brug af på denne etape. Skal Dumoulin vinde en af de kommende etaper, er det på Pratonevoso, der skal slås til.

 

Michael Woods drømmer om at vinde en etape, nu hvor top 10 ser ud til at være langt væk. Han viste på Zoncolan, at formen ikke er dårlig, men han smed sit klassement væk med et hovedløst langdistanceangreb på 15. etape. Denne etape burde imidlertid passe ham ganske glimrende. Han burde sagtens kunne følge de bedste på en let stigning som denne, og han er ganske hurtig på stregen, selvom han er bedst på langt stejlere procenter, hvor hans punch i højere grad kommer til sin ret.

 

Er der ryttere, der kan køre fra på ren styrke? Det bliver meget svært på en relativt let stigning som denne, men udover Yates (der ser ud til at kunne gøre, hvad der passer ham), er det kun Chris Froome og Miguel Angel Lopez, der vil være i stand til det. Froome har været ufatteligt svingende, men viste på Zoncolan, at han aldrig skal afskrives. Formodningen er stadig, at han bliver bedre og bedre, og har han benene vil han helt sikkert teste sine tre værste rivaler i kampen om podiet. Lopez har endnu ikke fundet sine Vuelta-ben, men han nærmer sig. En fin enkeltstart vidner om, at han fortsat bliver bedre, og med sit store tidstab, er det ikke ham, der jagtes som første mand.

 

Det har været lidt sjovt at følge Davide Formolo i dette løb. Italieneren har ikke just været kendt for sin spurtstyrke tidligere, men her er det faktisk netop i de eksplosive finaler, at han har imponeret. Mens det har knebet på de lange stigninger, viste han særligt med andenpladsen på Montevergine di Mercogliano, at han er blevet ganske hurtig på stregen, og det må give ham ideer, hvis det hele ender i en spurt. Samtidig er han en af de gode klatrere, der har bedst chance for at kunne snige sig væk i finalen, hvis det hele bliver lidt for taktisk i modvinden.

 

Derudover vil vi pege på Patrick Konrad, Pello Bilbao og Rohan Dennis, der alle er lynhurtige på stregen og har været blandt de bedste klatrere. Derfor er det på en relativt let stigning som denne, at de har en chance, men særligt for Dennis’ vedkommende gælder, at det kan blive svært at hænge på de bedste hele vejen til toppen. Bilbao virker klart til at være den stærkeste af de tre, men han er til gengæld den langsomste af dem - og uanset hvad skal de jo trods alt slå Yates på strege, hvilket ingenlunde bliver let.

 

Endelig skal det bemærkes, at Domenico Pozzovivo og Richard Carapaz naturligvis vil være med fremme, men det er svært at se dem vinde på denne ret lette stigning. Ingen af dem er hurtige nok til at vinde en spurt, og ingen af dem får den mindste frihed - Carapaz er låst på grund af den hvide trøje - og derfor er det svært at se dem vinde etapen.

 

Som sagt har et udbrud en glimrende chance, men som sagt er det også lidt et lotteri at komme afsted. De mange klatrere vil sikkert forsøge sig, men de skal have held i sprøjten for at lykkes.

 

Særligt to navne skiller sig ud. Den første er Robert Gesink, der hele tiden har haft blikket stift rettet mod en etapesejr i den tredje uge, hvor hans store dieselmotor er blevet varm. I dag leverede han en jætteindsats for Van Poppel, og han synes at være i glimrende form. Han har bedre chancer på de to kommende etaper, men i den nuværende situation er der ikke råd til kræsenhed. Han vil helt sikkert forsøge sig, og han er ret kraftfuld i den flade indledning. Kommer han med, burde han være blandt de stærkeste på stigningen, ligesom han har en ganske god spurt.

 

Den anden er naturligvis Giulio Ciccone. Den lille italiener har efter skadesmareridtet i 2017 virkelig bekræftet det potentiale, han viste i 2016, og han har været med i alt, der har rørt sig. I dag var han der igen, men det var måske ikke den klogeste beslutning på en etape, der slet ikke passede ham. Der er en vis sandsynlighed for, at han sparer på kræfterne til 19. og 20. etape, hvor der er flere bjergpoint på spil, men man kan ikke just sige, at det har været økonomiseren med ressourcerne, der har præget ham hidtil. Han skal bare have heldet til at komme afsted i den flade indledning.

 

I dag kom Enrico Battaglin ikke i udbrud, men han har stadig én chance. 19. og 20. etape er alt for svære for ham, men denne passer ham egentlig ganske fint med de superben, han hidtil har haft. Han har tidligere vundet en bjergetape til Oropa, der er betydeligt stejlere, og han burde kunne gøre sig gældende på en let modvindsstigning som denne, hvor hans spurt er et skræmmende våben.

 

Sky viste i dag, at de ikke er bange for at gå i udbrud, og skal de vinde holdkonkurrencen, vil de også være aktive denne gang. Særligt Sergio Henao er et godt bud på en etape som denne, hvor han med sit gode punch kan gøre forskellen på den ret lette stigning. Også David De La Cruz, der rejste sig på enkeltstarten, og Kenny Elissonde vil have muligheder, selvom etapen ikke just er skræddersyet til den lille franskmand.

 

En anden god kandidat er Jose Goncalves, der har stor power i den flade indledning. Han har efterhånden tabt så meget tid, at han burde kunne få en vis frihed, og den sidste stigning passer fremragende til en stor fyr som ham. I en spurt kan han ikke slås, og på ren power er der ikke mange, der matcher den store portugiser.

 

Fabio Aru blev genfødt på enkeltstarten. Nu skal han også genfødes i bjergene, og præstationen tirsdag tyder på, at han har et eller andet at skyde med. De to sidste bjergetaper passer langt bedre til en ren klatrer som ham, men ligesom Gesink kan heller ikke han tillade sig at være kræsen. Kommer han med i udbruddet, vil han naturligt være den bedste klatrer - hvis han vel at mærke har fundet formen.

 

Arus holdkammerat Diego Ulissi er også en god kandidat. Hans gode enkeltstart viste i hvert fald fin form, og hvor han kommer til kort på de kommende etaper, er dette en ganske fin afslutning for en fyr som ham. Modvinden vil hjælpe ham til at hænge på, og i en spurt er han meget svær at slå.

 

Andre gode kandidater er Giovanni Visconti, Koen Bouwman, Valerio Conti, Felix Grossschartner, Hubert Dupont, Gianluca Brambilla, Darwin Atapuma og Fausto Masnada.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Simon Yates

Øvrige vinderkandidater: Thibaut Pinot, Tom Dumoulin

Outsidere: Michael Woods, Miguel Angel Lopez, Chris Froome

Jokers: Davide Formolo, Patrick Konrad, Pello Bilbao, Rohan Dennis

Udbrudskandidater: Robert Gesink, Giulio Ciccone, Enrico Battaglin, Diego Ulissi, Jose Goncalves, Fabio Aru

 

Tidligere udgaver af etapen

 Du kan gense Simon Gerrans’ Tour-etapesejr fra 2008.

Følg Giroens første alpeslag
23. maj 2018 19:00 af Emil AxelgaardFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

En historisk udgave af Giro d'Italia indledes, når et forrygende stærkt felt fredag kaster sig ud i tre ugers benhård kamp om den et af sportens mest eftertragtede trofæer på en spændende rute, der fører feltet fra en spektakulær start i Israel op til de høje bjerge i nord og tilbage til den store afslutning i Rom. Hver dag kan du følge løbet på Feltet.dk, og du vil undervejs kunne stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

I den sidste uge dækker vi efter nedenstående plan:

 

16. etape, tirsdag d. 22. maj 2018: Start klokken 13.45

17. etape, onsdag d. 23. maj 2018: Start klokken 13.25

18. etape, torsdag d. 24. maj 2018: Start klokken 13.15

19. etape, fredag d. 25. maj 2018: Start klokken 13.15

20. etape, lørdag d. 26. maj 2018: Start klokken 13.15

21. etape, søndag d. 27. maj 2018: Start klokken 16.00

 

Du kan forberede dig til løbet ved at læse vores analyse af ruten og fem artikler, der gennemgår de 15 største favoritter. Hver dag vil vi tillige have optakter til etaperne. Du finder det hele under ”Optakter”.

Albasini vandt i Norge - Søren Kragh i top 10
23. maj 2018 18:38 af Marcus Bjelskou

Det blev den schweiziske puncheur Michael Albasini, som var hurtigt da det reducerede felt skulle spurte om sejren på dagens etape af Tour des Fjords. Søren Krag (Team Sunweb) viste god form, da han blev nummer 10 i spurten. 

Rytterne startede de 188 kilometer fra Risør til Kristiansand, og der blev hurtigt etableret et udbrud med Michael Gogl (Trek - Segafredo), Floris Geerts (Roompot-Nederlandse Loterij) og lokale Aksel Aasheim (Team Joker Icopal). Trioen fik stille og roligt oparbejdet et forspring på 2.30 minutter til feltet. 

 

Østrigske Gogl havde tydeligvis ambitioner om at hente sekunder til samlede klassement, da han, efter at have vundet den første bonusspurt og fik en andenplads i den anden bonusspurt, lod sig falde tilbage til feltet med mere end 75 kilometer endnu. 

 

Det var Quick - Step Floors og Team Sunweb, der tog ansvaret i feltet for sine sprintere, og de kontrollerede udbruddet gennem hele dagen.

 

Sprinterholdene havde gennem hele etapen godt styr på de to ryttere i front og deres forspring skrumpede i takt med kilometerne. Der ventede rytterne to omgange ved målstregen i Kristiansand og med 25 kilometer tilbage var slut for udbruddet, da feltet kørte dem ind. 

 

Der blev angrebet på livet løs i finalen. Først slap to ryttere afsted inden for det sidste 10 kilometer, de lokale norske ryttere Krister Hagen (Team Coop) og Amund Grondahl Jansen (Team Lotto Nl-Jumbo).  

 

De kunne dog ikke holde feltet stangen i mere end 4 kilometer og blev hentet ind igen. Dernæst var en 12 mand stor gruppe, der stak af.

Her sad danske Søren Kragh (Team Sunweb) og Matti Breschel (EF-Education First-Drapac) med, samt den lokale favorit Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). 

 

Feltet fik dog sin vilje og med en kilometer til mål var gruppen hentet igen, og feltet ledte an til en reduceret massespurt, hvor Michael Albasini viste sig som hurtigste mand. Han vandt etapen foran Pim Ligthart (Roompot - Nederlandse Loterij) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky). 

 

Tour des Fjords får sin afslutning i morgen med sidste etape fra Farsund til Egersund.

Giro d'Italia-analyse: Er den belgiske sejrsmaskine atter på vej mod 16 etapesejre?
23. maj 2018 18:00 af Emil AxelgaardFoto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

I disse dage køres Giro d’Italia, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 17. etape.

Quick-Step har i de seneste mange år været det suverænt mest vindende hold og topper år efter sejrslisten. Hidtil har det imidlertid primært været i klassikerne og mindre etapeløb, at de for alvor har udfoldet sig, mens det har knebet mere i grand tours.

 

Det har imidlertid markant ændret sig for belgierne, der nu synes altædende og vinder overalt. Siden fremkomsten af Fernando Gaviria har man nemlig satset stort på massespurterne og bygget to separate tog op om deres to store sprintere. Sidste år gav det stort udbytte med Fernando Gaviria og Marcel Kittel, og i år er succesen fortsat med Elia Viviani som afløser for Kittel.

 

Klassikersæsonen var den bedste, Quick-Step har oplevet siden 2012, hvor Tom Boonen vandt næsten alt, og nu tyder alt på, at man også er på sporet af at gentage triumftoget fra 2017, hvor man for alvor slog igennem som etapejægere også i grand tours. Med hele fire etapesejre i Giroen og fem i både Touren og Vueltaen vandt man hele 14 ud ag 63 etaper, og det syntes forud for i år næsten umuligt at overgå. Intet er dog umuligt for sportens vindermaskine nummer 1!

 

Forud for årets Giro var det klart, at Elia Viviani sammen med Sam Bennett var løbets store sprinternavn, men det betød også, at der var et kolossalt pres på italienerens skuldre. Efter 17 dage kan vi imidlertid konstatere, at han har bestået testen til UG. I dag slog han nemlig til for fjerde gang, og dermed har han allerede nu udlignet Gavirias sejrsantal fra sidste år - og han har endda endnu en chance i Rom på søndag.

 

Denne gang kan man imidlertid med nogen ret sige, at der ikke var løn efter fortjeneste. Man kan ellers kun sjældent kritisere Quick-Step for ikke at påtage sig ansvaret i arbejdet for deres sprintere, men i dag var det et solidt pokerspil, der gav Viviani sejren. Med pointtrøjen som alibi - en sejr til Bennett og en kikset spurt fra Viviani kunne pludselig bringe den cyclamenfarvede trøje i spil igen - overlod han det til Bora at sikre en massespurt, og det var kun i kraft af knaldhårdt arbejde fra tyskerne, at det brølstærke udbrud blev kørt ind.

 

Etapen viser på fremragende vis, hvorfor succes ofte kommer i stimer. Viviani var på forhånd usikker på, om han kunne overleve stigningerne, og det ville være en regulær katastrofe, hvis Bennett kom med hjem uden ham. Derfor var det kun naturligt, at Quick-Step tog den med ro i den indledende fase - man spillede endda et klogt spil, hvor man lod Maximilan Schachmann sidde på hjul og dræbe samarbejdet i udbruddet - for derefter at gøre status efter stigningerne. Dem klarede Viviani upåklageligt på en dag, hvor der ikke længere var spor af den træthed, der gav ham problemer for et par dage siden, og det var her, man kunne forvente, at Quick-Step kom frem. Med tre etapesejre og en solid føring i pointtrøjen i lommen ville det imidlertid ikke være en katastrofe, hvis udbruddet holdet hjem, og derfor kunne Quick-Step tillade sig at spille en gang poker, som det ikke var andre forundt.

 

Det gav pote. I finalen var hans værste rival Sam Bennett helt på egen hånd, efter at ireren undervejs havde brugt hver en holdkammerat - med undtagelse af klassementsrytteren Patrick Konrad - mens Viviani havde et fuldt tog til rådighed. Og efter i de foregående spurter lidt overraskende ikke at have gjort brug af kollektivet drog han i dag maksimal fordel af som den eneste sprinter at have et hold bygget 100% op om sig selv. Zdenek Stybar og Fabio Sabatini - der for en gangs skyld ikke havde defekt i finalen - afleverede italieneren perfekt, og da først den ensomme Bennett tabte positionskampen om Vivianis hjul til Danny Van Poppel, var det reelt allerede overstået.

 

Viviani viste imidlertid også endnu en gang, at han er en ufatteligt klog sprinter med en fantastisk næse for at læse spurterne. I modvinden indså han, at Sabatini var startet for tidligt og åbnede derfor et lille hul, som ansporede Van Poppel til at åbne tidligt. På den måde fik Viviani et ekstra lead-out fra en rival, og det gav ham præcis den ekstra læ, der gjorde det muligt at holde den fremstormende Bennett, som atter viste sig som feltets hurtigste mand, bag sig. I dag var det mere end tidligere den klogeste, der narrede den stærkeste!

 

Man kan måske undre sig over, at Bennett og Bora ikke forsøgte at tvinge Quick-Step frem. Viviani gjorde det imidlertid efterfølgende klart, at belgierne var helt villige til at ofre etapesejren, og dermed havde tyskerne reelt ikke noget valg, når en så stærk gruppe var kørt væk. Bennett gjorde det efter nedturen på 10. etape, hvor det akkurat ikke lykkedes at fange Mohoric og Denz, fordi man ville spare kræfter til lead-outet, det klart, at han ikke ville begå den fejl igen. Fremover skal det for enhver pris blive en spurt - også selvom han skal klare sig på egen hånd. Det viste han på 12. etape, at han er i stand til - bare ikke når han er oppe imod den velsmurte Quick-Step-maskine og den klogt kørende Viviani.

 

Det er naturligvis frustrerende for Bennett, der reelt kunne drømt om måske yderligere to etapesejre, hvis ikke han havde mistet Selig så tidligt i forløbet. Hidtil har der ikke været den helt store effekt af reduktionen fra ni til otte ryttere, men skal man pege på et sted, hvor det har gjort en forskel, er det måske netop for Bennett. Hvem ved, hvad det kunne være blevet til, hvis Bora havde haft en ekstra fladbanerytter til sin rådighed? I hvert fald har udviklingen for ireren næppe givet andre hold mere lyst til fremover at satse på både klassement og massespurter, når man har en mand mindre til sin rådighed.

 

LottoNL-Jumbo var det eneste andet hold, der påtog sig et ansvar, men Danny Van Poppel kom endnu engang til kort. Han gjorde det ellers godt i positionskampen og vandt kampen om Vivianis hjul, men i lyset af modvinden var det måske ikke det klogeste at starte en tidlig spurt. Måske kunne han denne gang have tvunget Viviani til at starte lidt for tidligt, og det havde givet ham en reel chance for at vinde. På den anden side ville det formentlig blot have givet momentum til vejens anden side, hvor Matej Mohoric kom frem med Niccolo Bonifazio, og hvor også Bennett var ved at blive båret frem, og derfor ville det nok blot have ført til en Bennett-sejr. Van Poppel er ganske enkelt oppe mod to folk, der i øjeblikket er hurtigere.

 

Og det er de i øvrigt alle sammen. Niccolo Bonifazio har kørt flotte spurter, men mod de to store navne har han været overmatchet. Det samme har Sacha Modolo, hvis store force skulle have været hans tog. De gjorde det da også glimrende de første dage, men i de seneste par spurter har de været helt væk. Og når italieneren ikke kan lukrere på sit hold, er han reelt chanceløs.

 

Sprinterne kan ellers ikke klage over deres chancer. Det er svært at erindre en tidligere grand tour, hvor kun én rytter efter 17 dage har vundet efter et langt udbrud - og Chaves’ sejr var endda en lille gave fra Simon Yates - og heller ikke dag lykkedes det altså udbryderne at snyde feltet, selvom stort set alle udbryderkongerne forsøgte i et væk. Den spændende rute med få helt flade etaper lagde ellers op til en udbryderfest, som vi så det i Vueltaen sidste år, men det er gået helt anderledes.

 

Klassementsrytterne havde håbet på en let dag, men det fik de ikke. Tværtimod blev det endnu en meget hurtig etape, og derfor vil det være nogle mærkede folk, der stiller til start i morgen. Forskelle blev der ikke gjort, men alligevel viste etapen, at Mitchelton-Scott i hvert fald ikke har tænkt sig at lukke Sky ind i løbet igen. Wout Poels er ved at finde formen i den tredje uge, og australierne skal ikke nyde noget af at give briterne to stærke kort at spille på 19. og 20. etape, der er svære at kontrollere. Derfor overlod de intet til tilfældighederne, og måske var det i virkeligheden hollænderen, der var skyld i, at udbruddet var dødsdømt, fordi de i kraft af Mitcheltons arbejde ikke kunne udnytte stigningen til at knække sprinterholdene.

 

Dermed er der status quo, inden det for alvor gælder. De næste tre dage venter der flere knaldhårde stigninger i Alperne, og med så svær en afslutning er intet mejslet i granit. Morgendagens etape er en lille opvarmning til de helt store slag fredag og lørdag, hvor det vil blive afsløret, om Simon Yates vitterligt kan holde stand hele vejen - og så må Quick-Step vente til på søndag, inden de atter kan fortsætte deres jagt på at overgå de 14 etapesejre fra sidste år.

Viviani triumferer for fjerde gang i Giroen
23. maj 2018 17:05 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Elia Viviani (Quick - Step Floors) leverede endnu engang en fabelagtig spurt, og vandt Giro d’Italias 17. etape foran Sam Bennett (Bora - Hansgrohe) og Niccolo Bonifazio (Bahrain - Merida). Simon Yates (Mitchelton - Scott) fører stadig løbet samlet. 

17. etape af Giro d’Italia var en etape med ren anarki, da det tog mere end 100 kilometer før et udbrud blev etableret. Mens Bora - Hansgrohe og LottoNL - Jumbo tog ansvaret for at holde det samlet til en spurt, så var det Elia Viviani, der kunne juble efter sin fjerde etapesejr i løbet foran Sam Bennett og Niccolo Bonifazio.

 

Favoritterne holdt sig i ro, og der var derfor ingen forskydning i toppen af klassementet.  

 

Løbsreferat:

En syg Louis Meintjes (Dimension Data) stillede ikke til start på 17. etapes 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo. Krists Neilands (Israel Cycling Academy) og Davide Villella (Astana) var blandt de første til at røre på sig. Det stod dog hurtigt klart, at det ville blive svært at komme i udbrud på denne etape, og hurtigt var feltet allerede eksploderet, da der konstant blev angrebet i højre og venstre.

 

14 mand rev sig dog løs med store navne som Luis Léon Sánchez (Astana), Giovanni Visconti (Bahrain Merida), David De La Cruz (Team Sky) og Alessandro De Marchi (BMC Racing Team) iblandt. De fik dog ikke lov at komme væk, da især Bora - Hansgrohe havde andre planer i håb om endnu en etapesejr til Sam Bennett.  De fik hjælp af UAE Team Emirates, der ikke havde været vågne og ikke fået en rytter med i rykket.

 

Derfor holdt det ikke, og det var atter status quo med 100 kilometer til mål. Her kom der en femmandsgruppe afsted med både Lars Bak (Lotto Fix It All) og Mads Würtz Schmidt (Katusha - Alpecin), men de kunne heller ikke få et afgørende hul.

 

Etablering af udbrud

Ved dagens eneste kategoriserede stigning blev der angrebet fra bunden af. Igen var det Sánchez, De Marchi og Visconti, der var aktive, mens Alexandre Geniez (AG2R - La Mondiale), Kenny Ellisonde, Wout Poels (begge Team Sky) og Maximilian Schachmann også kørte med. Feltet med Mitchelton - Scott og Bora Hansgrohe i front ville dog ikke lade så stærk en gruppe køre.

 

Netop som gruppen blev hentet, insisterede De Marchi, Sánchez, Hermans og Poels dog på at komme væk fra feltet, og med 50 kilometer til mål havde den stærke kvartet oparbejdet et forspring på 45 sekunder.

 

Netop som roen så småt havde lagt sig i feltet, var der igen angreb. Denne gang var det to Bardiani - CSF-ryttere, som ville med i front. De nåede dog aldrig op og endte med at stege alene på mellemhånd.

 

De fire i front øgede midlertidigt hurtigt forspringet til 1.50, men med et relativt fladt indløb mod mål, så lignede det unægtelig en massespurt, da både Bora - Hansgrohe og LottoNL - Jumbo kontrollerede farten for deres sprintere.

 

Finale

Omkring 20 kilometer fra mål sagde Sánchez og De Marchi farvel til Hermans og Poels, og fortsatte kampen alene. Samtidigt begyndte vejene at blive våde, og derfor kunne det blive en farlig finale i de mange sving.

 

Med 12 kilometer igen var det slut for de Sánchez og De Marchi, men rytterne var ikke færdige med at angribe. Blandt andre forsøge Gianlucca Brambilla (Trek - Segafredo) og Maurits Lammertink (Katusha - Alpecin) sig, men en massespurt virkede uundgåeligt på de våde veje i målområdet.

 

På den sidste kilometer fik Quick - Step Floors organiseret sig, og Elia Viviani fik et perfekt lead out, og han kunne juble over sin fjerde etapesejr foran Sam Bennett og Niccolo Bonifazio.

 

Simon Yates er stadig i førertrøjen før de næste tre bjergetaper. 

Greipel tager første stik i Belgien
23. maj 2018 16:21 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

André Greipel (Lotto - Soudal) tog en flot sejr på 1. etape af Baloise Belgium Tour, da han vandt massespurten foran italienske Riccardo Minali (Astana) og Tim Merlier (Vérandas Willems-Crelan).

André Greipel viste sig som den stærkeste, da han vandt massespurten på en forholdsvis begivenhedsfattig start på Baloise Belgium Tour.

 

Seks udbrydere, Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Connor Dunne (Aqua Blue Sport), Giovanni Carboni (Bardiani CSF), Kenny Molly (AGO-Aqua Service) Michael Boros (Pauwels sauzen - Vastgoedservice) og  Dieter Bouvry (Cibel - Cebon) rev sig hurtigt fri fra feltet i etapens indledning, og de fik oparbejdet et forspring på omkring 2.30 til feltet.

 

Sprinterne ville ikke give slip på de seks ryttere i front, og der var aldrig den store tvivl om udbruddets skæbne. Med lidt mere end ti kilometer fra mål var der et styrt i feltet, hvor Magnus Cort (Astana) desværre var indblandet. Det slog dog ikke bornholmeren synderligt ud, da han med seks kilometer til mål igen var at se tæt ved fronten - samtidigt med, at de sidste udbrydere blev halet ind.

 

På de sidste kilometer var det især Fortuneo - Samsic og Wanty - Groupe Goubert, der var aktive i front, mens der kom et angreb fra Daan Soete (Pauwels Sauzen - Vasgoedservice). Han måtte dog se sig hentet med én kilometer til mål.

 

Magnus Cort kørte et langt lead out for sin holdkammerat, Riccardo Minali. Italieneren måtte dog nøjes med andenpladsen, da André Greipel var hurtigst, mens Tim Merlier tog den sidste podieplads.

Froome: Jeg kan ikke se nogen tage trøjen fra Yates
23. maj 2018 15:04 af Christian BergFoto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Team Sky-kaptajnen har fuld tro på, at Yates vinder Giro d'Italia.

Før årets Giro d’Italia var der store britiske forhåbninger om en samlet sejr. De var dengang knyttet til Chris Froome, men i stedet har en anden brite domineret løbet fuldstændigt. Simon Yates har nemlig vundet tre etaper iklædt i den lyserøde førertrøje, som han stadig er indehaver af.

 

På gårsdagens enkeltstart forsvarede Mitchelton-Scott-kaptajnen sig eminent, og han har fortsat 56 sekunder ned til Tom Dumoulin på andenpladsen. Yates har samtidigt været den klart stærkeste i bjergene, og derfor tror Froome ikke, at landsmanden kan besejres.

 

”Simon har været urørlig indtil videre, så det bliver interessant at se, hvordan han gør det efter enkeltstarten, og hvordan han er kørende i den sidste fase. I øjeblikket kan jeg dog ikke se nogen fratage ham trøjen,” siger Froome.

 

Chris Froome kørte sig op på fjerdepladsen på enkeltstarten, og han har nu 3.50 op til Simon Yates.

Meintjes udgår af Giro d'Italia
23. maj 2018 13:59 af Christian BergFoto: Sirotti

Den sydafrikanske bjergrytter har været meget plaget af sygdom i den italienske Grand Tour.

Inden starten på dette års Giro d’Italia var der store forhåbninger til Louis Meintjes, der lignede et godt bud på en top ti-placering. Det er dog overhovedet ikke gået som planlagt for sydafrikaneren, der har valgt ikke at stille til start på dagens etape.

 

Det er sygdom, der tvinger Meintjes ud af løbet, hvor han har været en skygge af sig selv. Dimension Data-rytteren er selvfølgelig træt af at måtte udgå, men nu håber han, at Ben O’Connor og resten af holdkammeraterne kan slutte Giroen på flotteste manér.

 

”Det er selvfølgelig rigtigt skuffende at skulle udgå af Giro d’Italia i den sidste uge, men min krop vil bare ikke samarbejde. Jeg følte, at min tilstand gradvis blev bedre gennem løbet, og jeg så frem til at spille en rolle på de tre kommende bjergetaper, men det er bare ikke muligt,” siger Meintjes.

 

”Holdet kører virkeligt godt. Ben har været meget imponerende, så jeg ved, at holdet vil slutte giroen stærkt af. Jeg vil gøre alt, jeg kan, for at blive rask og komme stærkere tilbage.”

 

Dimension Datas bedste mand i klassementet er Ben O’Connor, der ligger nummer 12.

Cykelstafetten udvider og indgår nyt partnerskab
23. maj 2018 13:20 af Christian Berg

Cykelstafetten Spar Nord udvider med almindeligt cykelløb og indgår partnerskab med Hjerteforeningen.

Når den første afdeling af Cykelstafetten Spar Nord afvikles i Christiansfeld lørdag den 27. maj bliver det under er nyt slogan: ”Alle Fortjener et fedt og sikkert cykelløb”.

 

Netop sikkerheden er i højsædet. Til alle tre afdelinger har arrangørerne politiets og kommunernes tilladelse til at regulere al trafik på rundstrækningerne, som for det meste er ensrettede eller direkte spærret for trafik.

 

Den høje sikkerhed betyder, at deltagerne har førsteretten til vejene og ikke skal stoppe for rødt lys og fuldt stop. Der vil være uddannede MC marshalls og trafikofficials til at regulere al trafik, og deltagerne skal blot følge deres anvisninger.

 

”Det er en fornøjelse og et privilegium at kunne tilbyde danske cykelmotionister muligheden for at køre cykelløb under lige så høj sikkerhed, som når eliten kører. Vi tilbyder deltagerne så høj sikkerhed, som det overhovedet er muligt på offentlige veje i Danmark,” siger arrangør Ole Egeblad

 

 

Ny soloklasse - ”almindeligt cykelløb”

I 2018 udvides der med soloklasser, hvilket betyder, at der bliver almindeligt cykelløb for dem, som ikke ønsker at deltage i stafetten. Der kan vælges mellem to distancer - en kort eller en lang.

 

”Efter successen med Carlos Sastre Classic løbet, som blev afviklet sideløbende med Cykelstafetten Spar Nord Rebild 2017 (Årets Cykelevent i 2017), har vi modtaget mange opfordringer om soloklasse i såvel Kolding som Rudersdal.”

 

I Rudersdal kan alle opleve vingesuset fra VM i 2011 på egen krop og ben, når man kan vælge mellem fem og ti gange op ad Slotsbakken i Søllerød og samme antal passager på en afspærret Geels Bakke.

 

Det vil være første gang nogensinde, at danske cykelmotionister kan cykle et motionscykelløb, som ikke er stafet, på VM-rundstrækningen fra 2011.

 

 

Til Cykelstafetten Spar Nord Kolding den 27. maj cykles der på en ti kilometer lang rundstrækning i Christiansfeld (90% ensrettet). Her vil man cykle ind gennem den fantastisk smukke bymidte i Brødremenighedens by, Christiansfeld.

 

Det er et helt uhørt privilegium for Cykelstafetten at kunne afvikle hele Danmarks Cykelfest i en by på UNESCO´s liste over verdensarv i selskab med pyramiderne i Egypten og Den Kinesiske Mur.

 

Hjerteforeningen er blevet ny partner, og deltagerne vil møde Hjerteforeningens ambitiøse cykelprojekt, Hjerterytterne, som vil deltage i alle tre afdelinger.

 

Læs mere på Cykelstafetten.com og deres Facebook-side.

Bernal rygtes til Tour de France
23. maj 2018 13:12 af Christian BergFoto: A.S.O. / Getty Images

Sky-colombianerens fremragende præstationer kan sikre ham en startplads i den franske Grand Tour.

Egan Bernal har imponeret stort i denne sæson, hvor han senest smadrede konkurrenterne i Tour of California. Det colombianske megatalent har været helt med fremme i alle de løb, han har kørt i denne sæson, og rygterne går nu på, at han ligger godt til en billet til verdens største cykelløb.

 

Selvom Team Sky og Bernal selv hele tiden har meldt ud, at den stærke bjergrytter maksimalt var i spil til Vuelta a España, erfarer det store internationale medie, Cyclingnews.com, at colombianeren er på vej til Tour de France. Bernals agent, Giuseppe Acquadro afviser det heller ikke.

 

”Hvis han tager til Vueltaen, ville han have mere pres på sig end i Touren, da mange øjne ville hvile på ham i Spanien, og han ville have et ansvar som kaptajn. Hvis han tager til Touren i Chris Froomes skygge, vil han være i stand til at køre mere afslappet, køre site eget løb og lære. Hvis han er med fremme, er det fantastisk, men han vil ikke have noget pres,” siger Acquadro til Marca.

 

Egan Bernal ligger nummer ni på WorldTour-ranglisten, og han er den eneste Team Sky-rytter i top 25.

Froome: Måske manglede jeg lidt selvtillid
23. maj 2018 11:27 af Marcus Bjelskou Foto: Sirotti

Den britiske superstjerne kørte en fornuftig enkelstart, og er nu 39 sekunder fra podiet i det samlede klassement.  

Efter et par blandede præstationer med den flotte sejr på Monte Zoncolan, og nedturen på den efterfølgende etape til Sappada, fik Chris Froome en smule oprejsning med en femteplads på gårsdagens etape, 35 sekunder langsommere end Rohan Dennis, der vandt etapen. 

 

“Jeg kørte etapen, som jeg gerne ville. Jeg tog ikke nogen risici på ruten i dag, med tanke på hvad der skete i Jerusalem. Måske manglede jeg en smule selvtillid i svingene, men i forhold til power og fornemmelse er jeg ret glad,” siger Chris Froome ifølge cyclingnews.com 

 

Dermed er en samlet tredjeplads indenfor rækkevide, hvis Sky-kaptajnen kan køre fra Domenico Pozzovivo, der aktuelt indtager den sidste podieplacering. Det kræver dog, at Froome kan bevare sin friskhed og finde sin bjergben frem igen.  

 

“Efter hviledagen følte jeg mig en smule bedre, en smule mere frisk”, forklarer Chris Froome.

  

Dagens etape køres fra Riva del Garda og har mål i Iseo. Den burde ligge til udbryderne, så Froome og de andre klassementsryttere kan få en rolig dag på kontoret, inden de kommende bjergetaper, hvor Giroen skal afgøres. 

Dumoulin: Jeg giver ikke op
23. maj 2018 10:47 af Marcus Bjelskou Foto: Sirotti

Sunweb-kaptajnen er ikke færdig i dette års Giro d’Italia, selvom han havde håbet på en bedre præstation. 

Et minut og 15 sekunder. Det var den margin, som Tom Dumoulin slog Simon Yates med på gårsdagens enkeltstart. Inden løbet var enkeltstarten på 16. etape udråbt, som et nøglepunkt på den hollandske etapeløbsrytters vej til at gentage sidste års triumf og stå øverst på podiet efter 21 etaper af Italien Rundt. Det bliver dog svært at vriste trøjen fra Yates, mener Dumoulin.

 

“Jeg håbede på mere, selvfølgelig. Jeg leverede en solid enkeltstart, men bestemt ikke en af mine bedste. Jeg tror, at Yates havde en rigtig god dag igen. Han er bare i absolut fantastisk form, og der er ikke noget at gøre ved det”, siger Tom Dumoulin ifølge cyclingnews.com     

 

“I øjeblikket, hvis jeg angreb, så ville han angribe mig dobbelt så hårdt, så jeg ved ikke, hvad planen kommer til at blive”, siger Tom Dumoulin.

 

Tom Dumoulin lover dog at kæmpe videre, og stiller sig ikke tilfreds med andenpladsen. 

 

“Selvfølgelig, jeg har ikke andet valg. Jeg giver ikke op, selvfølgelig ikke”, siger Tom Dumoulin.

 

Etapen i dag burde være en for udbryderne, så Dumoulin og de andre klassementsryttere kan få en rolig dag forud for tre hårde bjergetaper, inden feltet kører sidste etape på søndag med start og mål i Rom. Du kan selvfølgelig følge livedækningen af dagens spændende etape lige her

 

 

Astana-dansker får debut i Touren
23. maj 2018 10:07 af Marcus Bjelskou Foto: Sirotti

Jakob Fuglsang får selskab af endnu en dansker på det kasakhiske hold til årets Tour de France.  

Den danske Astana kaptajn kan glæde sig over nyheden om, at Jesper Hansen for første gang skal køre i verdens største cykelløb. Jesper Hansen har tidligere gjort en flot figur på i Vuelta a España, som hjælperytter for den nu pensionerede Alberto Contador. Michael Valgren forventes også at skulle køre Touren i år, ligesom deres holdkammerat Magnus Cort er i spil til en plads i den kasakhiske trup.

 

“Planen er, at jeg skal køre Touren i år. Der er selvfølgelig noget tid til, at holdet bliver endeligt udtaget, men det har længe været planen, at jeg skal køre Touren," siger Jesper Hansen ifølge TV 2 SPORT.

 

Jesper Hansen ser frem til at arbejde for en kaptajn, som kan køre på podiet.

 

”Med det han har præsteret i år og sidste år, synes jeg, det er, som om han lige har fået et niveau mere. Så med en smule held tror jeg godt, at han kan køre med de allerbedste. Om han lige kan vinde… Det kan nok godt blive svært, men jeg tror da godt, han kan køre på podiet,” sagde Jesper Hansen til Feltet.dk i begyndelsen af marts.

 

Den danske bjergged har ikke kun ageret hjælperytter i sin karriere, da i 2015 vandt en etape og det samlede klassement i Tour of Norway.

Fabio Jakobsen: Jeg overhalede Boasson Hagen og vandt
23. maj 2018 09:46 af Marcus Bjelskou Foto: Bora-hansgrohe / BettiniPhoto

Det hollandske sprintertalent tog årets tredje sejr, og er blot en af holdets nyprofessionelle, som allerede har taget mere end en sejr i år. 

Gårsdagens etape i Tour des Fjords endte med en samlet massespurt, hvor den unge sprinter Fabio Jakobsen tog en flot sejr, da han slog mere etablerede navne som Edvald Boasson Hagen, Moreno Hofland og Michael Albasini.

  

“Vi kontrollerede løbet fra starten med Tim (Declercq) og Davide (Martinelli), som tog fronten og blev i den første halvdel af etapen, hvor de gjorde et fanstasktisk arbejde. Som vi nærmede os udbruddet, gik farten op, mens James (Knox), Niki (Tersptra) og Davide (Martinelli) beskyttede mig og sørgede for at jeg havde en god position før stigningen”, siger Fabio Jakobsen til holdets hjemmeside.  

 

Sejren kommer ikke blot i kraft af Fabio Jakobsens spurtstyrke, men også en god holdindsats. 

 

“I finalen tog jeg Boasson Hagens hjul, kørte forbi ham med 100 meter til mål, og løftede mine arme i jubel. Det føles godt at få min tredje sejr i år. Denne sejr er et resultat af en god holdindsats og jeg er glad for at gøre det færdigt. The Wolfpack er i gang med en fantastisk stime af resultater og vi ser frem mod de næste etaper”, forklarer Fabio Jakobsen. 

 

Sejren var nummer 34 for Quick-Step Floors i denne sæson. 

ANNONCE

Kom og vær en del af årets store begivenhed for motionscyklister
23. maj 2018 06:55 af Jesper Johannesen

Julemærkefonden er igen i år en del af Danmarks største sportsbegivenhed, PostNord Danmark Rundt, med stor støtte fra PostNord og Danmarks Cykle Union. Nu har du mulighed for at deltage i løbet og være med til at støtte det store arbejde, der hjælper børn, der har det svært i Danmark.

Velgørenhedsløbet i år er 105 kilometer med start i de naturskønne omgivelser i Faxe på Sjælland, hvor deltagerne mødes klokken 7.30 til morgenbord i Faxe Hallen.

"Vi kører det meste af sidste etape af PostNord Danmark Rundt ruten, inden vi slutter på Frederiksberg Alle, hvor tusindvis af tilskuere sikrer en festlig afslutning på løbets afspærrede rute. Når vi er kommet i mål kan alle deltagere efterfølgende se afslutningen af de professionelles løb i et afspærret område tæt på målstregen," forklarer Tom Lund omkring løbet. 

Ruten køres igennem små, naturskønne cykelveje og midtvejs er der et overdådigt depot, så ingen går sukkerkolde. I feltet er tre børn fra Julemærkehjemmet i Roskilde, der på cykler skænket af PostNord og trænet med støtte fra DCU. De tre seje børn kører med hele vejen til Frederiksberg Alle.
 

Årets velgørenhedsløb er en slags ”kinderæg” for cykelmotionister - du støtter et fantastisk godt formål, får en unik cykeloplevelse, kommer i form og oplever afslutningen af PostNord Danmark Rundt 2018.
 

Du får hele denne oplevelse for kun kr. 495,-


 

Praktiske oplysninger

Løbet starter i Faxe den 5. august klokken 9 og køres med en gennemsnitsfart på mellem 26 og 28 km/t mod Frederiksberg.


"Vi har et depotstop på cirka 30 minutter og forventer at køre i mål omkring klokken 13.30. 10 erfarne racemarchalls sørger for, at vi kommer sikkert til målstregen," forklarer Tom Lund videre. 


"Vi har et super depot midtvejs i Køge området, og når vi kommer i mål, har deltagerne adgang til et afspærret område, hvor vi senere kan se afgørelsen i det professionelle løb."
 

Ønsker du bustransport fra ZOO ved Frederiksberg til Faxe kan dette tilkøbes for 100 kr samtidig med du tilmelder dig på: www.julemaerket.dk/velgorenhedslobetTilmeld dig inden 15. juni og få GRATIS cykeltrøje

Tilmelder du dig inden den 15. juni får du gratis en den officielle, super lækre PostNord fightertrøje 

Løbet er arrangeret i samarbejde mellem Julemærkefonden og Tom Lund Sportsmanagement med bidrag fra PostNord, DCU, Tour de Taxa og ikke mindst Faxe Kommune.

Tony Martin blev toer: Jeg er tilbage i verdenseliten
22. maj 2018 22:54 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Der Panzerwagen var både glad og skuffet over sin andenplads på tirsdagens enkeltstart i Giro d’Italia.

Otte. Så mange enkeltstarter i træk havde Tony Martin inden i dag kørt uden at komme i top 3. Kun Rohan Dennis var på Giroens 16. etape hurtigere end den tyske tempomaskine, og Martin havde efterfølgende ikke overraskende lidt svært ved at finde en grimasse, der passede til lejligheden.

 

”Selvfølgelig ender du med at være skuffet, når du ikke vinder - især efter at have siddet så længe i hot seat. Men Rohan Dennis var en af topfavoritterne, og jeg var tilfreds med min præstation. Jeg har ikke været god på enkeltstarterne i de forrige måneder. Nu er jeg tilbage i verdenseliten,” siger Tony Martin til Katusha-Alpecins hjemmeside.

 

Listen over stærke temporyttere til start i Giroen er lang, men alligevel kan Tony Martin godt pege én rytter ud, som han især var glad for at slå.

 

”Det er især vigtigt, at jeg sluttede foran Tom Dumoulin, den nuværende verdensmester i enkeltstart. Det giver mig selvtilliden tilbage. Dette resultat er et fundament, jeg kan bygge på. Holdet og jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt,” lyder det fra Martin.

 

Tony Martin har vundet 43 individuelle tidskørsler i sin karriere. Fra september 2012 til juli 2013 vandt Tony Martin ti enkeltstarter i streg, ligesom han altså var ubesejret i disciplinen i ti måneder i træk.

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 24/05-27/05

Hammer Stavanger(2.1) 25/05-27/05

Tour of Estonia(2.1) 25/05-26/05

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 26/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 27/05

Tf GD Dorigo MO Biemmeret...(1.1) 27/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 28/05

Peace race(2.1) 29/05-03/06

Skoda-Tour de Luxembourg(2.HC) 30/05-03/06

Tour de Korea(2.1) 30/05-03/06

Boucles de la Mayenne(2.1) 31/05-03/06

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 31/05-03/06

Grand Prix Priessnitz spa(2.NCUP) 31/05-03/06

Hammer Sportzone Limburg(2.1) 01/06-03/06

Carrefour Market Heistse ...(1.1) 02/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 02/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »