Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Dagens nyheder

Foto: Feltet.dk

Hollænderne fører stadig i Berlin - Dideriksen toer

22.01. kl. 21:00 af Jesper Johannesen.

Det hollandske par,  Yoeri Havik og Wim Stroetinga, fastholdte føringen ved 6-dagesløbet i Berlin, men det er stadig tæt blandt mange af topparene. 

Der blev gået til 'stålet' på banen i Berlin. Det hollandske par, Yoeri Havik og Wim Stroetinga, viste, at de stadig er blandt favoritterne til at vinde, men flere par røg en omgang bagud, deriblandt var Marc Hester og Jesper Mørkøv, men de er tæt på en bonus omgang. 

Det franske par, Morgan Kneisky og Benjamin Thomas, faldt fra andenpladsen tilbage på femtepladsen. Andenpladsen blev overtaget af Kenny De Ketele og Moreno De Pauw. Belgierne er dog stadig en omgang efter hollænderne. Marc Hester og Jesper Mørkøv er stadig bedste danske par på sjettepladsen, men Casper Pedersen og Alex Rasmussen indtager 12. pladsen. 

Amalie Dideriksen startede på kvindernes omnium
Landevejsverdensmesteren, Amalie Dideriksen er kommet til Berlin, hvor hun kører med på banen. Danskeren startede hårdt ud med at vinde scratch-løbet, mens Katie Archibald tog revanche og vandt udskilningsløbet og pointløbet. Det betyder, at Archibald har et point færre end Amalie Dideriksen, som indtager andenpladsen. 

Kvinderne kører også de næste to dage, hvor de hver dag afvikler tre discipliner. Det gælder om at få færrest point. 

Hos U23-rytterne fortsætte de også på banecyklerne i dag, hvor britterne Matt Walls og Ethan Hayter dominerer. Det danske U23-par Christian Nykivst Larsen og Anders Fynbo er på 16. pladsen. 

Video: Se hele 4. døgn ved 6-dagesløbet
 

Samlet stilling efter 4. døgn

1 Yoeri Havik - Wim Stroetinga (Holland) 355


1 omgang efter:

2 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 338

3 Jens Mouris - Pim Ligthart (Holland) 277


2 omgange efter:
4 Andrew Tennant - Chris Latham (Storbritannien) 339
5 Morgan Kneisky - Benjamin Thomas (Frankrig) 339
6 Jesper Mørkøv - Marc Hester (Danmark) 271

7 Andreas Graf - Andreas Müller (Østrig) 198


3 omgange efter:

8 Tristan Marguet - Claudio Imhof (Schweiz) 281

9 Nico Hesslich - Achim Burkart (Tyskland) 269

10 Leif Lampater - Maimilian Beyer (Tyskland) 212

11 Henning Bommel - Sebastian Schmeidel (Tyskland) 204

 

4 omgange efter:

12 Alex Rasmussen - Casper Pedersen (Danmark) 227


6 omgange efter:
13 Hans Pirius - Dominic Weinstein (Tyskland) 220

14 Tristan Mc Manus - Joshua Harrison (Australien) 196


8 omgange efter:
15 Pieter Bulling - Regan Gough  (New Zealand) 142

Stillingen i damernes Omnium

1 Archibald - Storbritannien 6
2 Dideriksen - Danmark 7
3 Knauer - Tyskland 8
4 Klein - Tyskland 17
5 Bronzini - Italien 18
6 Pavlendova - Slovakiet 23
7 Pohl - Tyskland 23
8 Roorda - Canada 25
9 Confalonieri - Italien 27
10 Becker - Tyskland 30
11 Paller - Tyskland 32
12 Eberhardt - Østrig 34
13 Basso - Italien 36
14 Brown - Canada 37
15 Macha?ovà - Tjekkiet 38
16 Lange - Tyskland 47

Foto: Sirotti

Optakt: Vuelta a San Juan

22.01. kl. 20:58 af Emil Axelgaard.

Efter et brag af en indledning i Australien fortsætter cykelsæsonen sin rundrejse til egne fjernet fra sportens europæiske moderland, når en stribe af verdens bedste cykelryttere stiller til start i Vuelta a San Juan i Argentina. Efter aflysningen af Tour de San Luis er løbet i San Juan steget i hierarkiet og har overtaget rollen som januar måneds alternativ til Tour Down Under, og da det er lykkedes at tiltrække navne som Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Rui Costa, Fernando Gaviria, Tom Boonen og Elia Viviani har arrangørerne af et af det ældste argentinske etapeløb ingen grund til at stå tilbage for deres kolleger i San Luis. Syv dages cykelløb med etaper for sprintere, en enkeltstart og en stor bjergetape give rytterne en perfekt chance for at finpudse formen og cykelfans en mulighed for at vurdere, hvem der vil være flyvende, når sæsonen for alvor starter i Europa.

Løbet rolle og historie

2017 er knap startet, men januar er ikke længere en måned dedikeret til træning og forberedelse på træningslejre. Nu om dage indleder de bedste professionelle ryttere sæsonen langt tidligere, og de drager nu fordel af en globaliseret sport til at få kørt de første løbskilometer under varmere og sydligere himmelstrøg.


Denne udvikling har ansporet skabelsen af en ny åbningsweekend, der finder sted mere end måned før den traditionelle belgiske åbningsweekend og halvanden måned før det første store europæiske etapeløb, Paris-Nice. I de senere år har Tour Down Under og Tour de San Luis slået pjalterne sammen og splittet feltet i to halvdele, hvor de fleste sprintere og klassikerryttere er rejst til Australien, og etapeløbsrytterne er draget til Argentina for at starte sæsonen i den tredje uge af januar.


Efter afviklingen af de nationale mesterskaber i New Zealand og Australien har de to løb markeret den reelle start på sæsonen for mange WorldTour-hold, og det er vidnesbyrd om cykelsportens stigende globalisering, at selv de største stjerne nu rejser til Oceanien og Sydamerika for at indlede sæsonen under solrige himmelstrøg.

 

På papiret er Tour Down Under naturligvis den store begivenhed, idet det lynhurtigt har etableret sig selv som åbningsløbet på WorldTouren. Som et 2.1-løb har Tour de San Luis ikke kunnet tilbyde de prestigiøse point til det overordnede regnskab, men når det handler om at tiltrække et stjernebesat felt, har de været i stand til at gøre argentinerne rangen stridig. Således har man siden 2007, hvor løbet for alvor begyndte at vokse, været i stand til at præsentere navne som Gilberto Simoni, Riccardo Ricco, Frank Schleck, Ivan Basso, Vincenzo Nibali, Mark Cavendish, Fernando Gaviria, Alberto Contador, Levi Leipheimer, Elia Viviani, Rafal Majka, Michele Scarponi, Daniel Moreno, Nairo Quintana og Peter Sagan.

 

Netop som Tour de San Luis så ud til at have etableret sig som en stor begivenhed med fremtidigt WorldTour-potentiale, er løbet imidlertid til stor overraskelse blevet aflyst i 2017. Økonomiske problemer tvang i efteråret arrangørerne til at gøre en ende på en årrække med uafbrudt vækst, og pludselig så det ud til, at der i år ville mangle et alternativ for de ryttere, der vil undgå den hektiske medieopmærksomhed ved Tour Down Under.

 

Løsningen var imidlertid ikke langt borte. Naboregionen San Juan har siden 1982 arrangeret et ældre løb, Vuelta a San Juan. Det har imidlertid ikke fået nær samme opmærksomhed som dets storebror, og det har aldrig præsenteret en lignede stjerneparade på startlisten. Faktisk har det kun af og til været et UCI-løb, senest i 2009. Ikke desto mindre var der allerede forud for aflysningen af Tour de San Luis planer om at styrke løbet, og det havde således allerede opnået 2.1-status, da den beklagelige meddelelse kom fra kollegerne. Dermed kan Argentina igen i år præsentere et alternativ til Tour Down Under, men i stedet for at kunne bygge på en synergieffekt med Tour de San Luis er løbet i San Juan nu ene om skulle tiltrække stjernerne. Samtidig holder løbet fast i de oprindelige datoer og afvikles således ugen efter Tour Down Under og ikke som en sideløbende begivenhed med WorldTour-åbningen.

 

Ikke desto mindre befinder løbet sig i en kamp med Tour Down Under om at tiltrække det stærkeste felt, og de har i høj grad de samme styrkepositioner som deres naboer. Mens det australske løb traditionelt har været for sprintere og puncheurs, har Tour de San Luis været et traditionelt etapeløb for de virkelige specialister. Således har løbet ofte haft en tidskørsel - enten en enkeltstart eller en holdtidskørsel - og helt op til tre bjergetaper i tillæg til et pr muligheder for sprinterne. Løbet i San Juan er med sine fem sprinteretaper betydeligt mindre bjergrigt, men da løbet både tilbyder en enkeltstart og en reel bjergetape, er det stadig et langt bedre alternativ for grand tour-ryttere. Det afspejles i startlisten, der tæller navne som Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Kanstantsin Siutsou, Franco Pellizotti, Darwin Atapuma, Rui Costa, Damiano Cunego og Julian Arredondo.

 

Da der er værdifulde WorldTour-point på spil i Australien, foretrækker mange sprintere og klassikerryttere at tage til Australien, men i de senere år synes flere og flere hurtige afslutter at have præference for Sydamerika. Med dets lavere status er løbet mindre prestigiøst og tiltrækker således betydeligt mindre presse. I den forstand er det en mindre stressende og mere afslappende start efter en lang pause. Vejrbetingelser er nøjagtigt lige så gunstige som i Australien, og løbet giver endda også mulighed for formopbygning på længere stigninger. Ganske vist vil Mark Cavendish og Peter Sagan i år ikke være til start, men med navne som Fernando Gaviria, Elia Viviani, Andrea Guardini, Tom Boonen, Nicola Ruffoni og Nicolas Marini er det masser af hurtige herrer på startlisten.

 

Trods det stjernebesatte felt afvikles løbet tidligt på sæsonen. Ingen kan forvente, at verdens bedste ryttere er i topform i midten af januar, og det vil afspejles i resultaterne. Med 2010 og 2016 som undtagelser har Tour de San Luis altid haft mindre kendte argentinske ryttere på podiet, og løbet har sjældent været rammen om en stor dyst mellem verdens bedste. For stjernerne er det hovedsageligt et forberedelsesløb, men for de hjemlige ryttere er det sæsonens højdepunkt, og således kan vi også i San Juan vente at se kontinentalryttere langt fremme, mens nogle af de største navne vil tabe minutter på den store bjergetape.

 

Sidste år tiltrak løbet slet ikke samme opmærksomhed, og faktisk var det end ikke på UCI-kalenderen. Derfor blev det som vanligt domineret af lokale ryttere. Således hjemførte Laureano Rosas sejren for tredje år i træk

 

Ruten

Som sagt har Tour de San Luis altid haft status som en slags mini grand tour med dets mange bjergetaper, en enkeltstart eller en holdtidskørsel og mindst tre muligheder for sprinterne. Faktisk har det ofte været på kanten af det hensigtsmæssige at have et så hårdt løb så tidligt på sæsonen, og de mange lange stigninger kan have afholdt mange fra at give sig i kast med den argentinske begivenhed.

 

Terrænet i San Juan er betydeligt fladere end i naboregionen, og derfor vil Vuelta a San Juan uvilkårligt være nemmere end dets storebror. Det afspejler sig i ruten for den første udgave som 2.1-løb. Med en enkeltstart og en bjergetape på menuen vil klassementet fortsat blive domineret af de virkelige etapeløbryttere, men da de resterende fem etaper er relativt flade, kan løbet let udvikle sig til lidt af en sprinterfestival.

 

Løbet indledes således med to flade etaper, inden den første udskilning i klassementet vil finde sted på onsdagens 11,9 km enkeltstart på de flade veje i San Juan. Sprinterne får endnu en mulighed på torsdag, inden løbet afgøres på den store bjergetape fredag. Weekenden byder igen på to flade etaper, og dermed vil det være de hurtige afsluttere, der får det sidste ord inden den afsluttende podieceremoni på søndag.

 

1. etape

Tour de San Luis indledtes altid med en sprinteretape, og det forholder sig ikke anderledes i Vuelta a San Juan. Således er det vanskeligt at forestille sig en fladere åbningsetape end det, der venter rytterne på mandag. Således har 1. etape karakter af en lille sightseeing-tur i det flade terræn syd for byen San Juan, og det kan næsten ikke undgås, at det hele ender i en massespurt.

 

Etapen er med sine 142,5 km en kort sag, der afvikles sidst på eftermiddagen/først på aftenen for at undgå den værste varme. Starten foregår i centrum af San Juan og herfra bevæger rytterne sig sydpå ad flade veje, inden de vender rundt og begiver sig tilbage mod målet i San Juan. Etapen byder end ikke på én kategoriseret stigning, og højdepunkterne er de indlagte spurter efter henholdsvis 52,9 km og 121,5 km. De sidste tre kilometrer er helt flade, og det sidste sving kommer med 1600 m til mål. Herfra er det en let bugtende vej, der leder til målet.

 

Feltet er fyldt med sprintere, og de vil være ivrige efter at vise sig straks fra start. Vinden har imidlertid ofte spillet et puds på de flade argentinske sletter, og det kan gøre etapen mere dramatisk end ventet. Det er således ikke sikkert, at et fuldt felt når målet samlet, men en eller anden form for spurtafgørelse bør afslutte etapen.

 

 

2. etape

De sprintere, der forlod 1. etape med et skuffende resultat, får med det samme mulighed for at tage revanche. 2. etape er ganske vist en anelse mere kuperet, men med en flad afslutning burde også andendagen være en dag for de hurtige afsluttere.

 

Etapen er med sine 128,5 km endnu kortere end åbningen, og igen er der både start og mål i byen San Juan. Hvor rytterne på åbningsdagen testede terrænet mod syd, skal de denne gang udfordres af en rundstrækning vest for regionens hovedby. Etapen består således af to omgange på en 61,4 km lang rundstrækning samt et kort, fladt stykke, der i begyndelsen og slutningen leder fra og til start- og målområdet. Rundstrækningen er stort set flad, men inkluderer en lille kategori 3-stigning, der stiger med 7,5% over 1600 m. Toppen kommer imidlertid med 31,3 km til mål, og herefter er det stort set fladt. Det sidste sving kommer efter en lille nedkørsel med 2500 m til mål, og herfra er det en lang, lige, flad vej, der leder til mål. De indlagte spurter kommer efter henholdsvis 36,1 og 97,5 km.

 

Etapen er ganske vist en anelse mere kuperet, men det burde ikke forhindre, at vi får endnu en massespurt. Som på 1. etape skal klassementsrytterne og sprinterne imidlertid være opmærksomme på den mulige sidevind, inden de hurtige afslutter dyster om sejren i San Juan.

 

 

3. etape

Efter to dages overlevelse skal klassementsrytterne endelig i aktion på tredjedagen, hvor den første store styrkeprøve venter i form af en relativt kort enkeltstart i San Juans gader. Etapen er således blot 11,9 km lang, og da den samtidig er helt flad, bliver det en lynhurtig affære. Der er heller ingen tekniske udfordringer, idet rytterne kører nordøst på ad en let snoet vej uden et eneste regulært sving, inden de midtvejs på etapen foretager en U-vending. Herefter går det tilbage til mål ad den samme vej.

 

Etapen er én af to, der ventes at afgøre det samlede klassement, og da bjergetapen ikke er voldsomt svær, er det en nøgledag for de ryttere, der håber at vinde samlet. Med sit flade terræn og mangel på tekniske udfordringer er det imidlertid ikke en dag for de lette klatrere, der vil tabe værdifuld tid. Med de kæmper for at begrænse tidstabet ventes de store specialister og powerfulde maskiner at slås om etapesejren.

 

 

4. etape

Sprinterne trådte i baggrunden onsdag, men ventes at være tilbage i rampelyset torsdag, hvor endnu en helt flad etape venter. Efter tre dage i San Juan er rytterne taget til San Martin, der huser både start og mål på 4. etape, der med sine 160,5 km er længere end de fleste øvrige i det argentinske etapeløb.

 

Fra starten i San Martin bevæger rytterne sig ud på den 38,4 km lange rundstrækning, der er rammen om hovedparten af etapen. De tilbagelægger stort set en hel omgang, men inden de når helt rundt, foretager de en lille afstikker til Campo Afuera, hvor de på en lille bakke dyster om pointene i den første indlagte spurt efter 54,2 km. Herefter vender de rundt og returnerer til rundstrækningen, hvor de færdiggør første omgang. Herefter afsluttes etapen med to fulde omgange. Den anden indlagte spurt kommer kort efter første målpassage ved 85,5 km-mærket, og etapen afsluttes for enden af en flad vej, der er mere end 3 km lang. Hele etapen er stort set flad.

 

Igen er der ingen nævneværdige terrænmæssige udfordringer, og således ventes også fjerdedagen at blive en dag for de hurtige afsluttere. Igen er vinden eneste udfordring, men hvis ikke den volder problemer, er det en perfekt etape for de rene sprintere, der vil elske den ukomplicerede finale.

 

 

5. etape

Efter fire dage i fladt terræn er det endelig til at finde klatrebenene frem på løbets store bjergetape, der fører rytterne over 162,4 km fra Chimbas til toppen af Alto Colorado hele 2565 m over havets overlade. Etapen indledes med en flad rundstrækning i startbyen, der er en nordlig forstad til San Juan, og herfra begiver rytterne sig mod bjergene nord for hovedbyen. Terrænet blive med det samme mere udfordrende, idet rytterne først testes på kategori 3-stigningen Alto de Villucum, hvis top nås efter 56 km. Herfra fortsætter de nordpå i gennem fladt terræn, mens de undervejs dyster om pointene i den første indlagte spurt efter 80,6 km. Den markerer starten på en meget lang stigning, der officielt inddeles i to, og der vil således være kategori 2-bjergspurter efter henholdsvis 100,0 og 114,7 km. Herefter giver et kort fladt stykke mulighed for at komme sig, inden dagens sidste spurt kommer efter 128,7 km. Det markerer starten på de sidste 30 km, der stort set alle går op ad. Det hele kulminerer på toppen af Alto Colorado, der officielt er en 15 km lang kategori 1-stigning med en gennemsnitning stigningsprocent på 4,4%. Stigningen er ikke særlig regulær og består af stejlere passager efterfulgt af næsten helt flade stykker. Stigningsprocenten når aldrig mere end 6,4%, og den sidste kilometer er næsten helt flad.

 

Etapen byder på mange højdemeter, men det er værd at bemærke sig, at den afsluttende stigning er relativt nem. Den er således helt anderledes end de bjerge, der kendes fa Tour de San Luis, og dermed bliver etapen heller ikke nær så selektiv. Ofte afgøres en sådan etape i en spurt i en mindre gruppe, men på dette tidspunkt af sæsonen vil forskellene nok være mere markante. Samtidig vil højden gøre en forskel, og det bør således være en fremragende klatrer, der afgør etapen til sin fordel.

 

 

6. etape

Sprinterne skulle blot overleve én dag i højderne, inden de ventes at være tilbage i rampelyset. 6. etape er med sine 185,7 km klart den længste, men da den er stort set flad, bør den ikke byde på de store udfordringer. Denne gang er der start og mål i Pocito, og herfra bevæger rytterne sig ad flade veje mod øst. Her passerer de den første indlagte spurt efter 51,9 km, inden de udfordres af kategori 3-stigningen Cueste de las Vacas, der har top bare 19,6 km senere. Nedkørslen fører til Vallecito, hvor der vendes rundt, og derfor skal rytterne igen op over kategori 3-stigningen, denne gang fra den anden stigningen. Toppen nps efter 80,8 km, og herefter er etapen flad. Efter at have dystet om point i den sidste spurt efter 111,7 km, kører rytterne ad en lidt anderledes rute tilbage til start- og målområdet. Etapen afsluttes med en omgang på en flad, rektangulær rundstrækning, der er 17,6 km lang. Igen er der ingen sving i de sidste 3 km, der er helt flade.

 

Det ligner næsten en gentagelse, men igen synes det at være en helt oplagt sprinteretape. Stigningerne er lette og kommer langt fra mål, så kun vinden på de åbne sletter kan skabe kaos. Sprinterne må imidlertid være motiverede af endnu en finale, der er helt oplagt til et brag en massespurt, og det er således igen det ventede udkomme.

 

 

7. etape

Som mange andre etapeløb afsluttes Vuelta a San Juan med et kort gadeløb i hovedbyen. På sidstedagen skal rytterne således tilbagelægge 138,2 km i San Juan. Først begiver de sig fra startområdet ud til rundstrækningen, der er helt flad, har form som en oval og er uden reelle sving. Efter at have tilbagelagt det meste af en omgang nås målstregen efter 11 km, og herefter afsluttes etapen med 8 omgange på den 15,9 km lange rundstrækning. Der er indlagte spurter ved målpassagen efter 2. og 5. omgang.

 

Etapen minder om afslutningsetapen i mange andre etapeløb, og udkommet vil formentlig også være det samme. Således kan vi vente, at sprinterholdene vil kontrollere tingene og sikre, at det hele afgøres i en massespurt. Da etapen foregår i byen, vil vinden end ikke komme i spil, og derfor skal løbets førende rytter blot holde sig oprejst for at sikre sig den samlede sejr, mens sprinterne dyster om etapegevinsten i en finale, der er skabt til de helt rene sprintere.

 

 

Favoritterne

Hvor Tour de San Luis udpræget var et løb for klatrerne, forholder det sig anderledes med Vuelta a San Juan. Ganske vist er der en stor bjergetape på programmet, men Alto Colorado er slet ikke sammenlignelig med de stigninger, vi kender fra naboregionen. Her nåede stigningsprocenterne af og til over de 20, mens udfordringen i San Juan er en lang, moderat stigning, der kun stiger med 4,4% i gennemsnit.

 

Det betyder imidlertid ikke, at 5. etape ikke bliver udfordrende, og der er ingen tvivl om, at fredag er den helt afgørende dag. Hvis samme etape kom midt i den europæiske højsæson, ville stigningen næppe skabe den store udskilning, og en gruppe på 10-15 ryttere ville med stor sandsynlighed skulle spurte om sejren. Nu kommer den imidlertid på et tidspunkt, hvor stjernerne er langt fra topformen, og da niveauet i feltet samtidig er meget spredt, kan der forventes ganske store forskelle. Samtidig er det værd at bemærke, at etapen afsluttes i højderne, og det vil utvivlsomt spille en stor rolle samt gøre etapen langt mere selektiv.

 

Mellem de bedste klatrere bliver forskellene imidlertid ikke overvældende, specielt ikke hvis der er modvind, og det betyder, at enkeltstarten vil være langt mere afgørende, end den traditionelt har været det i San Luis. 3. etapes flade udfordring er ganske vist kort og vil således ikke skabe store tidsforskelle, men i noget, der kan vise sig at blive en knivskarp afgørelse mellem de bedste klatrere, vil de 11,9 km i kampen mod uret have kolossal betydning. Hvis man dertil lægger, at netop enkeltstarten ofte favoriserer de store hold og etablerede navne voldsomt sammenlignet med kontinentalryttere, der ofte har det svært i den meget specialiserede disciplin, bliver den endnu mere afgørende. Således vil nogle af de lokale sagtens kunne gøre sig gældende helt fremme på bjergetapen, men med enkeltstartens store betydning bliver det vanskeligt.

 

Overordnet skal man besidde tre egenskaber for at kunne gøre sig gældende. Først og fremmest skal man kunne blande sig med de allerbedste på bjergetapen. Dernæst er det afgørende at være powerfuld på enkeltstarten, hvis betydning bliver kolossal. Afslutningsvis kan sidevinden meget vel spille en rolle, og derfor er det afgørende at have et stærkt hold til at beskytte sig på de vindblæste stepper i Argentina.

 

Løb i januar måned er altid ekstremt vanskelige at forudsige. For samtlige ryttere er der tale om sæsondebut, og derfor har vi ingen forudgående indikationer af form. Tingene kompliceres af, at de bedste ryttere samtidig er langt fra deres højeste niveau, og man kan derfor ingenlunde bruge de sædvanlige referencer til at vurdere det indbyrdes styrkeforhold. I stedet er man nødt til at benytte sig af de kommentarer, som rytterne har givet forud for løbet, samt deres historik i løb tidligt på sæsonen. Situationen kompliceres samtidig af, at det er sæsonhøjdepunktet for mange af de lokale ryttere, der derfor altid kan levere en stor overraskelse.

 

Tour de San Luis har før været vundet af lokale ryttere, men det bliver vanskelige i San Juan. Enkeltstarten spiller sandsynligvis for stor en rolle, og det tipper balancen mod de etablerede stjerner, der er langt mere vant til at gøre sig i kampen mod uret. Således venter vi også, at løbet domineres af de store WorldTour-ryttere.

 

Af disse fremstår Bauke Mollema som vores bedste bud på en samlet vinder. Således har hollænderen tradition for at starte i god form, og selvom han aldrig har kørt så tidligt på sæsonen, forventer vi ikke, at det forholder sig anderledes i 2017. Sidste år blev han eksempelvis nummer 3 i Vuelta a Andalucia, og han har tidligere gjort det godt i Challenge Mallorca.

 

Rute passer Mollema storartet. Den lange, gradvise stigning på kongeetapen er fornuftig til hans ikke specielt eksplosive klatrestil, og han bør kunne hænge på de bedste. Samtidig er han ganske hurtig i en spurt, og det kan vise sig vigtigt i kampen om bonussekunder på en stigning, der ikke er meget er svær. Den vigtigste etape kan imidlertid vise sig at være enkeltstarten. Her har Mollema gjort store fremskridt. Uheldigvis har han aldrig brilleret på en kort, flad rute som denne, men sejren på enkeltstarten i Tour of Alberta sidste år er en indikation på fremgang i en udfordring som denne. Under alle omstændigheder bør han kunne sætte de rene klatrere til vægs her. Hvis man dertil lægger, at han er stærk i sidevinden, er Mollema vores bud på en samlet vinder.

 

Den lokale helt er Eduardo Sepulveda, der her er til start for det argentinske landshold. Sidste år var Fortuneo-kaptajnen flyvende i Tour de San Luis, hvor han tog en stor solosejr på en bjergetape, og han har altid været god i sit hjemlands største etapeløb. Vuelta a San Juan passer ham endda endnu bedre, idet stigningerne er lettere og enkeltstarten vigtigere. Tidligere var han faktisk kendt som lidt af en enkeltstartsspecialist, og selvom han ikke helt har vist sine bedste takter i de senere år, er han muligvis den bedste af klassementsrytterne i kampen mod uret. Hvis han kan sætte rivalerne til vægs på 5. etape og klatrer lige så godt som sidste år, bliver han vanskelig at slå.

 

Rui Costa har et fantastisk højt bundniveau, og det betyder, at portugiseren altid starter sæsonen meget stærkt. Det gør ham til en naturlig kandidat til den samlede sejr, og selvom han har nedspillet forventningerne, vil han være at finde helt fremme. Det store spørgsmål er, om Alto Colorado er for lang en stigning for en rytter, der ikke er kendt som en ren klatrer. Omvendt er stigningen ikke stejl, og det taler til fordel for Costa, der nøjagtig som Mollema kan drage fordel af sin gode spurt i kampen om bonussekunder på toppen. Portugiserens største udfordring er enkeltstarten, hvor han ikke er specialist. Det kan gøre det vanskeligt at matche Mollema og Sepulveda, men hvis han som vanligt er i god form straks fra start, kan konditionen tippe den vanlige balance.

 

Løbets store navn er naturligvis Vincenzo Nibali, men vi er ikke overbeviste om, at han har formen til at vinde samlet. Ganske vist har han tidligere vundet Tour de San Luis, men i de senere år har han ikke været på toppen i januar. Omvendt betød styrtet ved OL, at han stort set ikke kørte i efteråret, og da han faktisk endte sæsonen i fin form, er der en chance for, at han er bedre end vanligt. Under alle omstændigheder har han en bedre chance på den lettere rute. Specielt er enkeltstarten til hans fordel. I de senere år har han forbedret sig voldsomt på korte, flade enkeltstarter, og umiddelbart er han blandt klassementsfavoritterne den bedste. Hvis han kan hænge på i bjergene, vil han således være i stand til at vinde.

 

Blandt klatrerne ser vi frem til at se, hvad den yderst talentfulde Egan Bernal kan præstere. Colombianeren er kun lige fyldt 20, men allerede nu har han vist, at han kan match de allerbedste på stigningerne. I 2016 viste han sig således på imponerende vis frem i store italienske løb, og på papiret er han en af de bedste klatrere i San Juan. Samtidig kan han som mange andre colombianere ventes at være i storform allerede nu. Det store problem er enkeltstarten, men hvis han er flyvende fra sæsonstart, kan han udligne tabet på bjergetapen.

 

Vi er meget spændte på at se, hvordan Julian Arredondo er kørende. Colombianeren havde udsigt til en stor karriere på WorldTouren, men efter gennembruddet i 2014 fik han de følgende sæsonen ødelagt af en hofteskade. Rygtet siger imidlertid, at problemet nu er løst, og hvis det er sandt, kan han måske vende tilbage til tiders tidligere styrke for sit nye hold Nippo-Vini Fantini. I 2014 vandt han to etaper i San Luis, så han har før været flyvende fra sæsonstart. Den lange, ikke særligt stejle stigning er imidlertid ikke ideel, og nøjagtigt som Bernal får han problemer på enkeltstarten. Hvis han er tilbage ved fordums styrke, kan han imidlertid gøre en afgørende forskel i bjergene.

 

Veteranen Oscar Sevilla har sjældent chancen for at dyste mod WorldTour-ryttere, og derfor må han være yderst opsat på at brillere i dette løb. Spanieren har senest med andenpladsen i Vuelta a Colombia vist, at han stadig er en fremragende klatrer. Som for alle andre er formen et åbent spørgsmål, men han kan ventes at være længere fremme i forberedelserne end de europæiske rivaler. Samtidig kører han en fornuftig enkeltstart, og det gør ham til en oplagt kandidat til den samlede sejr.

 

Blandt de lokale ryttere er man nødt til at pege på den tredobbelte vinder Laureano Rosas. Argentineren er et ubeskrevet blad på så højt et niveau, men har med andenpladsen i Vuelta Uruguay vist, at han også kan præstere uden for hjemlandet. Samtidig er han dobbelt national mester i enkeltstart, og det vidner om, at han har visse evner i kampen mod uret. Om han klatrer godt til at matche de bedste her, og om han har poweren til at slå de bedste på enkeltstarten er et åbent spørgsmål, men der er ingen tvivl om, at han modsat de fleste er i absolut topform.

 

Bernal er ikke Andronis eneste kort. Også Rodolfo Torres har muligheder for at vinde samlet. Efter gennembruddet i 2015 havde han det svært i 2016, men mod slutningen af sæsonen var han bedre end nogensinde før, og han var således en af de allerbedste i Il Lombardia. Hvis han allerede nu er i form og kan genfinde de takter, bliver han meget svær at slå på bjergetapen, men nøjagtig som Bernal får han det svært på enkeltstarten. Sidevinden er samtidig en stor udfordring for den colombianske klatrer.

 

Darwin Atapuma er klar til sin debut for UAE Abu Dhabi. På papiret er han en af de bedste klatrere, men historien viser, at han ofte skal bruge et par løb for at komme i gang. Dertil skal lægges, at også han vil miste meget tid på enkeltstarten, og derfor tvivler vi på, at han er med i kampen om sejren. Da han er en af feltets stærkeste ryttere, er han imidlertid en af de få, der rent faktisk kan vinde, hvis han er i form.

 

Unitedhealthcare stiller til start med Daniel Jaramillo. Colombianeren er yderst svingende, men han har på den amerikanske scene givet prøver på sit store potentiale. Sidste år var han imidlertid langt fra topformen i San Luis, og det er således usikkert, hvor han står formmæssigt. Hans mangel på stabilitet gør ham samtidig til et stort spørgsmål, men på papiret kan han gøre det godt. Som for de øvrige klatrere får han det imidlertid svært på enkeltstarten.

 

Etixx-QuickStep stiller til start uden en decideret klassementsrytter, men det kan ikke udelukkes, at Pieter Serry kan gøre det godt. Belgieren er ganske vist ikke ren klatrer, og i de senere år har han primært været hjælper. Han er imidlertid kørt i top 10 i Lombardiet, og det vidner om, at han klatrer godt, når han er i form. Samtidig kører han en ganske habil enkeltstart, og det er en stor fordel i dette løb. Det store spørgsmål er formen samt om stigningen er en anelse for lang.

 

Afslutningsvis vil vi pege på Enzo Moyano. Argentineren har tidligere kørt for Caja Rural, hvor han viste lovende takter, men det blev aldrig til en lang karriere i Europa. Han er imidlertid stadig blandt de bedste i Sydamerika og er to gange kørt i top 5 i Tour de San Luis. Uheldigvis synes ha ikke at være helt så skarp længere, og han får det sværere i San Juan, hvor enkeltstarten spiller en større rolle.

 

***** Bauke Mollema

**** Eduardo Sepulveda, Rui Costa

*** Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Julian Arredondo, Oscar Sevilla, Laureano Rosas

** Rodolfo Torres, Darwin Atapuma, Daniel Jaramillo, Enzo Moyano

* Sergio Pardilla, Gavin Mannion, Edoardo Zardini, Rafael Reis, Yondor Godoy, Kanstantsin Siutsou, Eder Frayre

Foto: ANSI / PERI - ZENNARO

Optakt: 1. etape af Vuelta a San Juan

22.01. kl. 20:57 af Emil Axelgaard.

Mange af cykelsportens største stjerner skyder sæsonen i gang mandag, når det gælder 1. etape af det argentinske Vuelta a San Juan. Mens det for klassementsrytterne handler om at undgå problemer i den farlig sidevind, ser sprinterne frem til at få chancen straks fra sæsonstart i, hvad der ventes at blive en stor massespurt i centrum af hovedbyen San Juan.

Ruten

Tour de San Luis, der tidligere har været det store argentinske etapeløb, indledtes altid med en sprinteretape, og det forholder sig ikke anderledes i Vuelta a San Juan. Således er det vanskeligt at forestille sig en fladere åbningsetape end det, der venter rytterne på mandag. 1. etape karakter af en lille sightseeing-tur i det flade terræn syd for byen San Juan, og det kan næsten ikke undgås, at det hele ender i en massespurt.

 

Etapen er med sine 142,5 km en kort sag, der afvikles sidst på eftermiddagen/først på aftenen for at undgå den værste varme. Starten foregår i centrum af San Juan, og herfra bevæger rytterne sig sydpå ad flade veje, inden de vender rundt og begiver sig tilbage mod målet i San Juan. Etapen byder end ikke på én kategoriseret stigning, og højdepunkterne er de indlagte spurter efter henholdsvis 52,9 km og 121,5 km. De sidste tre kilometrer er helt flade, og det sidste sving kommer med 1600 m til mål. Herfra er det en let bugtende vej, der leder til målet.

 

 

Vejret

Argentinske løb er frygtede for den ekstreme varme og risikoen for sidevind på de helt åbne sletter. Med høj solskin og en temperatur på 33 grader er der således også udsigt til en meget varm start på ugen. Der bliver imidlertid ikke meget vind, idet der kun vil være en let brise fra nordøst. Det betyder medvind på første del af etapen og modvind på turen tilbage mod mål. Efter det sidste sving md 1600 m til mål vil der være medvind.

 

Favoritterne

Vuelta a San Juan har tiltrukket et ganske stærkt sprinterfelt, og de mange hurtige afsluttere vil være opsatte på at teste formen allerede på førstedagen. De kunne ikke have ønsket sig en meget bedre rute, og derfor synes det oplagt, at etapen skal afgøres i en massespurt.

 

På papiret er der kun to forhold, der kan ændre det scenarium. Først og fremmest er der risikoen for sidevind, men da mandag stort set ikke byder på nogen blæst, og da rytterne primært vil have med- eller modvind, synes de klimatiske forhold ikke at komme i spil. Langt værre er det, at de store hold kun har seks ryttere til start. Det har før givet anledning til lidt af en nervekrig i Tour de San Luis, hvor et udbrud således fik lov at holde hjem på 1. etape for et par år siden.

 

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at et lignende scenarium kan udspille sig mandag, men vi tvivler på det. Således er Quick-Step og det italienske landshold har primært for at køre massespurter, og de vil næppe lade denne chance gå fra sig. Derfor bør de hurtigt forme en alliance, og da også UAE Abu Dhabi kan ventes at hjælpe, bør det blive en ikke alt for stressende etape med et helt traditionelt forløb, hvor et tidligt udbrud vil blive kørt ind tids nok til at sikre en massespurt.

 

Dermed kan vi vente et slag mellem de bedste sprintere, og de kunne ikke ønske sig en bedre finale. Opløbsstrækningen er helt flad, og der er ingen væsentlige tekniske udfordringer. Da etapen samtidig vil være kort og let, er der udsigt til en dag for de helt rene sprintere.

 

På papiret er Fernando Gaviria feltets hurtigste mand, og det er vanskeligt at komme uden om colombianeren, når der skal peges på en favorit. Således fik han sit store gennembrud ved to gange af slå Mark Cavendish i Tour de San Luis for to år siden, og sidste år vandt han ligeledes den første sprinteretape. Han er således altid i god form fra sæsonstart.

 

Gaviria viste sidste år, at han kan slå de allerhurtigste. I Argentina støttes han samtidig af det klart stærkeste tog. Således har han Tom Boonen og Maximilano Richeze til at bringe ham i position, og da sidstnævnte er en af verdens allerbedste lead-out men, venter vi, at Quick-Step dominerer finalen. Holdet har ganske vist sagt, at Boonen skal have sin chance senere i løbet, men på førstedagen går de med stor sandsynlighed efter en sejr med deres hurtigste mand. Derfor er Gaviria vores klare favorit.

 

Hans største rival må være Elia Viviani. Italieneren har vist, at han har topfarten til at slå folk som Cavndish, Greipel og Kittel, specielt når spurten kommer efter en let etape som den, der er i vente mandag. Den flade finale passer ham ideelt, og han har før vist, at han er i god form i januar. I år satser han på at starte stærkt, og han meldes igen at være godt forberedt. Det store problem er, at han er omgivet af unge ryttere på det italienske landshold, og han skal derfor klare det meste selv. I kraft af sin fart er han imidlertid manden med de største chancer for at slå Gaviria.

 

Andrea Guardini har endelig forladt Astana og er kommet til et hold, hvor han får mere støtte. Han gør debut for UAE Abu Dhabi og er traditionelt flyvende fra sæsonstart. Han har altid vundet en masse fra januar til marts, hvor de mange korte, helt flade etaper i fjerne egne af verden passer ham perfekt. Etapen er skræddersyet til Guardini, der har ry for at være en helt ren sprinter. I gamle dage havde han en forrygende topfart, men han synes ikke længere at være helt så hurtig. Spørgsmålet er, om han kan vende tilbage til tidligere tiders styrke i sin nye trøje. Under alle omstændigheder har han med Filippo Ganna og Oliveiro Troia et fint hold til at støtte sig.

 

Bardiani er til start med Nicola Ruffoni, der for et par år siden viste, at han kunne matche folk som Cavendish og Kittel. Siden gik han helt i stå, men i anden halvdel af 2016 viste han tegn på, at han er på vej tilbage. Hvis han kan fortsætte de takter, er det ikke utænkeligt, at han kan vinde her, hvor han drager fordel af den meget nemme etape.

 

Det samme gør Nicolas Marini, der betragtes som et af de helt store italienske sprintertalenter. Italieneren har allerede taget flere sejre i Asien, hvor der altid er mange etaper som den, der venter her. Han sluttede sæsonen stærkt ved Tour of Taihu Lake i november, og holdet regner med, at han er i god form. Desværre mangler han udholdenhed, men på den lette åbningsetape burde han være helt fremme.

 

Wilier-Selle Italia satser på Manuel Belletti, der ofte har været stærk fra sæsonstart. Han har givet udtryk for, at han igen i år satser på en stærk begyndelse, og da han kan regne med støtte fra Filippo Pozzato i finalen, bør han blandt de bedste. Desværre er han ikke ren sprinter, og denne etape er nok for let og hurtig til, at han kan vinde.

 

Lucas Haedo gør debut for Unitedhealthcare og er uden tvivl topmotiveret til sit hjemlands løb. Han var sidste år blandt de hurtigste på den amerikanske scene og har et stærkt tog i San Juan. Desværre er mangler han sandsynligvis farten til at slå de allerbedste sprintere her.

 

Mauro Richeze kører ikke længere i Europa, men han er stadig blandt de bedste argentinske sprinter. Det gør ham til en naturlig kandidat i San Juan, og han kan ventes at være i topform. I de senere år har han været stabilt i top 10 i spurterne i San Luis, og det bør han også være i dette løb, selvom han næppe tager en sejr. Også Francisco Chamorro er en førende argentinsk sprinter, men han er langt fra lige så stabil som Richeze.

 

Trek mistede desværre Giacomo Nizzolo kort før starten, og derfor for Boy Van Poppel chancen. Hollænderen er imidlertid ikke ren sprinter, og derfor er han ikke hurtig nok til at vinde. I Tour of Britain viste han imidlertid, at han sagtens kan spurte, og da han har et meget stærkt tog til at støtte sig, bør han være sikker mand i top 10.

 

Androni satser på Matteo Malucelli, der er nyprofessionel. Han har imidlertid allerede kørt mod professionelle flere gange og vist, at han kan blande sig på højt niveau. Heller ikke han er imidlertid ren sprinter, og han er næppe hurtig nok til at vinde.

 

Endelig er vi nødt til at pege på Tom Boonen. Som sagt satser Quick-Step sandsynligvis på Gaviria, men Boonen får sin chance på et eller andet tidspunkt. Sker det allerede i morgen, er det ham, der er sidste mand i det stærkeste tog, og i givet fald bliver han svær at slå, selv for Viviani og Guardini, der ellers på papiret er hurtigere.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Andrea Guardini

Outsidere: Nicola Ruffoni, Nicolas Marini, Manuel Belletti

Jokers: Lucas Haedo, Mauro Richeze, Boy Van Poppel, Francisco Chamorro, Matteo Malucelli, Tom Boonen

Foto: Sirotti

Cross-træner begik selvmord efter positiv dopingtest

22.01. kl. 20:30 af Jesper Johannesen.

En dopingsag sender rystelser igennem det belgiske cross-miljø. En cross-træner har begået selvmord efter en af de ryttere, som han trænede er blevet testet positiv. Rytterens familie tror, at der er en sammenhæng.

Alle husker motordoping-sagen med den belgiske U23-rytter Femke van den Driessche. Nu er der en ny sag, som vækker opsigt i Belgien, da juniorrytteren, Fabio Verberckmoes, er blevet testet positiv for kortison efter sin andenplads i løbet Oleye den 18. december 2016.

De flamske medier koger over, da Fabio Verberckmoes’ personlige træner nu har begået selvmord i onsdags. Træneren bliver kaldt ’Eddy V’ og er ikke blevet nævnt ved sit fulde navn. Træneren efterlod sig ikke noget afskedsbrev og dermed er det ikke bekræftet om selvmordet har noget med den positiv test at gøre.

I Belgien formoder Verberckmoes’ familie dog, at der er en sammenhæng. Efter den positive test er Fabio Verberckmoes blevet smidt ud af det hold, som han kørte for: Cycling.be-Alphamotorhomes team.

Træneren hentede ham for at give ham ’vitaminer’
”Fabio fik ny træner i starten af december. En udenfor holdet, som i mere end fire måneder pressede på for at få lov til at træne ham,” forklarer faderen Philippe Verberckmoes til Het Laatste Nieuws.

”Tre dage før løbet i Oleye, hvor Fabio blev testet positiv, kom træneren og hentede ham i hans hjem, hvor han skulle have sin første ’vitamin indsprøjtning’. Jeg spurgte ham, om det var tilladt, men han afviste mine bekymninger. ’Ingen frygt, Phil. Jeg har gjort dette så mange gange’, forklarede han, mens Fabio satte sig ind i bilen.”

”Jeg stolede på hans nye træner. Ingen havde i et sekund troet på, at han dopede Fabio. Ligesom min søn er jeg komplet chokeret,” tilføjer Philippe Verberckmoes.

Flere ryttere kan blive testede positive
Fabio Verberckmoes kan få fire års karantæne og flere andre ryttere kan også vente samme skæbne. Træneren ’Eddy V’ har nemlig givet flere ryttere ’vitaminer’.

22-årige Vispoel Bryan har netop stået frem i den belgiske avis Het Laatste Nieuws og fortalt, at han også har modtaget vitaminer.

”Han har trænet mig siden november. Jeg har aldrig mistænkt ham, indtil Fabio fik sit brev,” forklarer Vispoel Bryan.

Bryan har nu kørt cyklen i garagen for denne sæson. ”Med Eddys død og alle tankerne i mit hoved, så vil jeg ikke kunne præstere alligevel.”

Lige nu ser anti doping myndighederne på sagen, men der er endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt der er fundet spor af kortison i Vispoel Bryans dopingprøver eller hvor omfattende sagen er. Ej heller om, hvornår Fabio Verberckmoes’ sag bliver afgjort. 

Team Børkop Cykler tog guld og sølv ved DM

22.01. kl. 19:52 af Jesper Johannesen.

Team Børkop Cykler starter, hvor de sluttede sidste sæson. Ved DM i holdforfølgelse på banen i Odense vandt Team Børkop Cykler nemlig både guld og sølv. 

Efter en fantastisk 2016 sæson, der gav teamet et verdensmesterskab, en sølvmedalje til VM samt bronze til OL, er det svært at leve op til sidste års flotte resultater. 


Rammen var Odense Cykelbane og mesterskabet var den danske paradedisciplin 4000-meter holdforfølgelsesløb, hvor Team Børkop Cykler vandt for ottende år i træk DM-titlen. Det stoppede dog ikke der, fordi holdet fuldendte triumfen ved også at snuppe sølvmedaljerne.

"En fantastisk præstation, da feltet var det største og stærkeste juniorfelt nogensinde," forklarer Bo Wacker fra Team Børkop Cykler. 


A-holdet kørte i tiden 4.14.87, hvilket er en rigtig hurtig tid og hurtigere end landsholdet kørte sidst de kørte international konkurrence. Bronzepladsen gik til Team Python Pro VeloWear, som vandt bronzekampen imod Team ABC Junior. 
 

Deltagerne på Team Børkop Cyklers første hold var: Johan Price-Pejtersen, Mathias Alexander Erik Larsen, Matias Gunnar Malmberg og Julius Johansen, mens sølv-holdet betod af Jonas Zwisler, Mattias Skjelmose Jensen, Kristian Kaimer Eriksen og Ludvig Anton Wacker.


Næste store opgave bliver til 6-dagesløbet i Ballerup, som går i gang i næste uge. Her har teamet to par med i amatørløbet. Sidste års vindere Kristian Kaimer Eriksen og Julius Johansen skal køre som par nummer syv, mens Mathias Erik Larsen og Matias Malmberg er at finde i par nummer otte. 

Marianne Vos viste VM-form på hjemmebane

22.01. kl. 18:10 af Jesper Johannesen.

Marianne Vos (Holland) viste søndag god form forud for VM i Luxembourg. Hollænderen sejrede nemlig i sidste afdeling af World Cuppen i Hoogerheide.

Marianne Vos (VM3) viste søndag, at hun er klar til VM i næste weekend i Luxembourg ved at vinde sidste afdeling af kvindernes World Cup i Hoogerheide. Det var en meget populær hjemmebanesejr til hollænderen, som sejrede foran Lucinda Brand (Sunweb) og unge Annemarie Worst (Mijn Bad Liv-Giant).

Sophie de Boer (Breepark) sluttede på syvendepladsen i dagens løb, men hun havde allerede sikret den samlede World Cup sejr i sidste weekend i Fiuggi (Italien). 

Dagens rute var hurtig og frossen, og det gav et spændende løb, hvor der ikke var store forskelle. 

"Jamen, jeg har følt mig godt tilpas de seneste par uger, men det er godt have sådan et løb og sidste forberedelse," forklarede Marianne Vos efter sejren til Sporza. 

Vos vil ikke sige, at hun var sikker på at vinde VM-sejren næste weekend. "Sådan er ikke endnu. Jeg vandt denne World Cup sejr nu, men selvfølgelig er jeg allerede fokuseret på næste weekend." 

Hvis Marianne Vos vinder VM-titlen i cykel cross, så vil det være hendes ottende sejr. 


Resultat

1 Marianne Vos - WM3 Pro Cycling Team 00:42:48  
2 Lucinda Brand - Team Sunweb 00:00:13  
3 Annemarie Worst - 00:00:15  
4 Sanne Cant - Iko Enertherm-Beobank 00:00:17  
5 Laura Verdonschot - Marlux-Napoleon Games 00:00:21  
6 Evie Richards - 00:00:22  
7 Katerina Nash - Clif Pro Team    
8 Sophie De Boer - Kalas-Nnof    
9 Maud Kaptheijns - Team Steylaerts 00:00:32  
10 Christine Majerus - Boels Dolmans Cyclingteam 00:00:35  
11 Nikki Brammeier - Boels Dolmans Cyclingteam 00:00:36  
12 Helene Clauzel - 00:00:41  
13 Ellen Van Loy - Telenet Fidea Lions 00:01:02  
14 Eva Lechner - Clif Pro Team 00:01:05  
15 Kaitlin Antonneau - Cannondale p/b Cyclocrossworld.Com 00:01:14  
16 Lise-Marie Henzelin - 00:01:23  
17 Katherine Compton - KFC Racing p/b Trek/Panache 00:01:28  
18 Maghalie Rochette - 00:01:31  
19 Amanda Miller - Boulder Cycle Sport/Yogaglo 00:01:36  
20 Helen Wyman - Kona Factory Team 00:01:46  
21 Jolien Verschueren - Telenet Fidea Lions 00:01:47  
22 Evita Muzic - 00:01:50  
23 Manon Bakker - 00:01:55  
24 Rebecca Fahringer - Amy D Foundation    
25 Lucia Gonzalez Blanco - Lointek 00:01:56  
26 Alicia Franck - 00:01:59  
27 Chiara Teocchi - 00:02:00  
28 Karen Verhestraeten - 00:02:01  
29 Loes Sels - Telenet Fidea Lions 00:02:07  
30 Mical Dyck - Naked Factory Racing 00:02:09  
31 Caroline Mani - Raleigh Clement    
32 Pauline Delhaye - 00:02:10  
33 Marlene Petit - 00:02:11  
34 Aida Nuno Palacio - 00:02:13  
35 Alicia Gonzalez Blanco - Lointek 00:02:20  
36 Jade Wiel - 00:02:23  
37 Courtenay Mcfadden - American Classic/Zones 00:02:32  
38 Lucie Chainel - 00:02:44  
39 Ellen Noble - Aspire Racing 00:02:54  
40 Hannah Payton - Drops 00:02:56  
41 Ffion James - 00:02:57  
42 Kiyoka Sakaguchi - 00:02:58  
43 Pavla Havlikova - 00:03:02  
44 Amira Mellor - Next Wyman/Kona 00:03:19  
45 Ruby West - Cannondale Cyclocrossworld.Com 00:03:23  
46 Stefanie Paul -    
47 Maina Galand - 00:03:24  
48 Alba Teruel Ribes - Lointek 00:03:32  
49 Cindy Montambault - Trek Gpl 00:03:37  
50 Tereza Medvedova - Bepink Cogeas 00:03:43  
51 Miho Imai -    
52 Martina Kukulova - 00:03:53  
53 Nadja Heigl - 00:04:15  
54 Magdalena Sadlecka - 00:04:20  
55 Larissa Luttuschka - 00:04:38  
56 Jessica Lambracht - 00:04:44  
57 Naomi Williams - 00:04:49  
58 Tereza Vanickova - 00:05:04  
59 Nathalie Lamborelle - 00:05:17  
60 Patrycja Swierczynska -    
61 Waka Takeda - 00:05:19  
62 Joyce Vanderbeken - 00:05:56  
63 Lena Bischoff-Stein - 00:06:25  
64 Rebecca Locke - 00:06:26  
65 Edie Antonia Rees - 00:06:46  
66 Nikola Bajgerova - 00:07:05  
67 Suzie Godart -    
68 Agnieszka Szpocinska -    
69 Stacey Riedel -    
70 Mara Schwager -    
71 Olivia Nendick -    
DNF Ceylin Del Carmen Alvarado -    
DNF Thalita De Jong - Lares - Waowdeals Women Cycling Team    
DNS Nikola Noskova -    

Slutstillingen i kvindernes World Cup 2016/2017
1 Sophie De Boer - Kalas-Nnof 484  pts
2 Sanne Cant - Iko Enertherm-Beobank 395  
3 Katerina Nash - Clif Pro Team 393  
4 Ellen Van Loy - Telenet Fidea Lions 353  
5 Eva Lechner - Clif Pro Team 298  
6 Ellen Noble - Aspire Racing 282  
7 Amanda Miller - Boulder Cycle Sport/Yogaglo 279  
8 Caroline Mani - Raleigh Clement 270  
9 Katherine Compton - Kfc Racing P/B Trek/Panache 249  
10 Laura Verdonschot - Marlux-Napoleon Games 246  
11 Maud Kaptheijns - Team Steylaerts 246  
12 Marianne Vos - Wm3 Pro Cycling Team 240  
13 Lucinda Brand - Team Sunweb 234  
14 Kaitlin Antonneau - Cannondale Pb Cyclocrossworld.Com 218  
15 Loes Sels - Telenet Fidea Lions 218  
16 Alice Maria Arzuffi - Lensworld - Kuota 208  
17 Christine Majerus - Boels Dolmans Cyclingteam 208  
18 Joyce Vanderbeken - 198  
19 Rebecca Fahringer - Amy D Foundation 184  
20 Chiara Teocchi - 171  
21 Nikki Brammeier - Boels Dolmans Cyclingteam 169  
22 Annemarie Worst - 164  
23 Pavla Havlikova - 160  
24 Manon Bakker - 154  
25 Helene Clauzel - 150  
26 Jolien Verschueren - Telenet Fidea Lions 147  
27 Karen Verhestraeten - 140  
28 Emma White - Rally Cycling 137  
29 Thalita De Jong - Lares - Waowdeals Women Cycling Team 135  
30 Courtenay Mcfadden - American Classic/Zones 135  
31 Nadja Heigl - 132  
32 Nikola Noskova - 131  
33 Elle Anderson - Elle Anderson Racing 130  
34 Evie Richards - 127  
35 Alicia Franck - 118  
36 Aida Nuno Palacio - 118  
37 Helen Wyman - Kona Factory Team 117  
38 Inge Van Der Heijden - 117  
39 Evita Muzic - 108  
40 Marlene Petit - 105  
41 Catharine Pendrel - Clif Pro Team 98  
42 Ceylin Del Carmen Alvarado - 96  
43 Lucia Gonzalez Blanco - Lointek 93  
44 Lise-Marie Henzelin - 90  
45 Amanda Nauman - Sdg - Muscle Monster 90  
46 Sunny Gilbert - Van Dessel 84  
47 Mical Dyck - Naked Factory Racing 80  
48 Lucie Chainel - 80  
49 Jade Wiel - 66  
50 Pauline Delhaye - 63  
51 Alicia Gonzalez Blanco - Lointek 61  
52 Ffion James - 60  
53 Kathryn Cumming - 58  
54 Sara Casasola - 57  
55 Sofia Gomez Villafane - Tenspeed Hero 57  
56 Crystal Anthony - Maxxis-Shimano Pro Cyclocross 55  
57 Amira Mellor - Next Wyman/Kona 54  
58 Arley Kemmerer - Fearless Femme Racing 53  
59 Jena Greaser - 50  
60 Jessica Lambracht - 48  
61 Åsa-Maria Erlandsson - 48  
62 Yara Kastelijn - Wm3 Pro Cycling Team 47  
63 Cindy Montambault - Trek Gpl 47  
64 Sidney Mcgill - Focus Cx Team Canada 45  
65 Caitlyn Vestal - Feedback Sports Racing 43  
66 Cassandra Maximenko - Van Dessel/Atom Composites/Ism 40  
67 Ashley Barson - Focus Cx Team Canada 40  
68 Maelle Grossetete - 39  
69 Bianca Van Den Hoek - 38  
70 Francesca Baroni - 37  
71 Perrine Clauzel - 36  
72 Maria Larkin - Chicago Cuttin Crew 35  
73 Jana Czeczinkarová - 34  
74 Siobhan Kelly - To Wheels Epic Sports 34  
75 Maghalie Rochette - 33  
76 Nicole Koller - 33  
77 Jessica Cutler - 31  
78 Lisa Heckmann - 31  
79 Martina Mikulaskova - 29  
80 Sandra Walter - 28  
81 Kim Van De Steene - 26  
82 Emily Kachorek - Squid 25  
83 Ruby West - Cannondale Cyclocrossworld.Com 25  
84 Juliette Labous - Team Sunweb 24  
85 Hannah Payton - Drops 24  
86 Alessia Bulleri - Aromitalia Vaiano 23  
87 Anais Grimault - 23  
88 Stefanie Paul - 21  
89 Maina Galand - 21  
90 Nikola Bajgerova - 20  
91 Martina Kukulova - 20  
92 Anaïs Morichon - 19  
93 Melinda Mccutcheon - Visit Dallas Dna Pro Cycling 18  
94 Tereza Medvedova - Bepink Cogeas 18  
95 Geerte Hoeke - 17  
96 Audrey Menut - 16  
97 Fanny Stumpf - 16  
98 Gesa Bruchmann - 15  
99 Nicole Fede - 14  
100 Ida Jansson - 13  
101 Suzie Godart - 11  
102 Silvia Persico - Valcar Pbm 10  
103 Kiyoka Sakaguchi - 9  
104 Olatz Odriozola Mujika - 9  
105 Luisa Beck - 9  
106 Lara Krähemann - 8  
107 Christine Vardaros - 8  
108 Emily Wadsworth - 8  
109 Lindy Van Anrooij - 7  
110 Tatiana Jaseková - 7  
111 Luisa Ibarrola Albizua - 6  
112 Cyriane Muller - 6  
113 Carolin Schiff - 6  
114 Irene Trabazo Bragado - 5  
115 Elena Valentini - 4  
116 Naomi Williams - 4  
117 Tina Zueger - 3  
118 Alba Teruel Ribes - Lointek 3  
119 Lena Bischoff-Stein - 3  
120 Patrycja Lorkowska - 3  
121 Saga Molin - 3  
122 Nathalie Lamborelle - 2  
123 Denisa Minarikova-Svecova - 2  
124 Fabienne Schaus - 2  
125 Benita Wesselhoeft - 2  

Foto: Jesper Grønnemark

Simon Andreassen syver i World Cuppen

22.01. kl. 17:34 af Jesper Johannesen.

Danske Simon Andreassen fik en god optakt til VM, da han i dag var til start i World Cuppen i hollandske Hoogerheide.

I dag blev sidste afdeling af U23-rytternes World Cup kørt, og dermed var der vigtige UCI-point på højkant. Point som giver en bedre startplacering til næste uge VM-løb i Luxembourg. 

Danske Simon Andreassen var til start i U23-klassen, og her viste danskeren, at han har fundet en god form før VM. Danskeren kørte nemlig ind på syvendepladsen. 

Løbet blev vundet af den hollandske hjemmebanefavorit Joris Nieuwenhuis, som sejrede foran franske Clement Russo og belgiske Thijs Aerts. 

Samlet vinder Joris Nieuwenhuis U23-rytternes World Cup med 240 point, mens Quinten Hermans (Belgien) blev toer med 185 point og Clement Russo (Frankrig) blev treer med 180 point. Simon Andreassen har ikke kørt alle World Cups, men slutter alligevel som nummer 15 i World Cuppen. 

Resultat  (Top 10)
1 Joris Nieuwenhuis - Holland 50.51
2 Clement Russo - Frankrig 0.28
3 Thijs Aerts - Belgien 0.40
4 Maik van der Heijden - Holland 0.45
5 Nicolas Cleppe - Belgien 0.58
6 Eddy Fine - Frankrig 1.10 
7 Simon Andreassen - Danmark 1.10
8 Kobe Goossens - Belgien 1.10
9 Joshua Dubau - Frankrig 1.10
10 Curtos White - USA 1.11

Samlet slutstilling i World Cuppen
1 Joris Nieuwenhuis - Holland 240
2 Quinten Hermans - Belgien 185
3 Clement Russo - Frankrig 180
4 Gioele Bertolini- Italien 176
5 Eli Iserbyt - Belgien 175
6 Thijs Aerts - Belgien 165
7 Adam Toupalik - Tjekkiet 141
8 Nicolas Cleppe - Belgien 124
9 Maik van der Heijden - Holland 109
10 Sieben Wouters - Holland 101
..
15 Simon Andreassen - Danmark 79

Henrik Jess fortsætter som formand i DCU

22.01. kl. 17:16 af Jesper Johannesen.

I dag var der officielt formandsvalg i Danmarks Cykle Union, men der var ikke kamp om stemmerne. Henrik Jess Jensen tager nemlig to år mere på posten. 

På Danmarks Cykle Unions kongres i Brøndby blev formand bestyrelsesformand Henrik Jess Jensen genvalgt for en to-årig periode. Der var ikke kampvalg om formandsposten, og dermed fortsætter aalborgenseren i yderligere to år. Henrik Jess Jensen overtog i januar sidste år formandsposten fra Niels Sørensen, som forlod posten et år før tid. 

Den tidligere formand for Distrikt Jylland/Fyn, Jakob Knudsen, blev genvalgt for en to-årig periode, mens Bo Belhage overtager bestyrelsesposten fra den tidligere formand for Distrikt Sjælland, Klaus Bach. Sidstnævnte er trådt ud af bestyrelsen.

 

Lars Ostenfeldt, der har sin baggrund i BMX-cyklingen, er ny suppleant til Danmarks Cykle Unions bestyrelse.

Foto: ©Rawshooter/Thomas Nyhus

BMX formelt med i DCU

22.01. kl. 17:13 af Jesper Johannesen.

BMX-sporten er fra 2017 en officiel cykeldisciplin i Danmarks Cykle Union på lige fod med landevej, bane, mtb og cross.

Skiftet fra Dansk Motor Union til DCU har været forberedt gennem et par år og søndag skete den formelle og endegyldige optagelse, da et BMX-udvalg blev optaget på DCU’s ordinære kongres i Brøndby.
 

"BMX og DCU er et godt mix, som vi forventer at kunne udvikles til gavn for hele cykelsporten. BMX har eksempelvis godt fat i børn i de tidlige skoleklasser  og passer perfekt ind i den del af Danmarks Cykle Unions nye strategiske spor, der handler om at rekruttere flere medlemmer i aldersgruppen 8-20 år," siger DCU’s formand Henrik Jess Jensen.
 

Hans Storm, der er formand for Tønder BMX, blev valgt som formand for DCU’s nye BMX-udvalg for de kommende to år. Han bestred samme post i BMX-sporten, da den hørte til i Dansk Motor Union.
 

"Jeg ser DCU som et forbund, der trods udfordringer med økonomi i disse år, har meget at tilbyde vores sport. DCU har eksempelvis en lang historie med at skabe de rette miljøer for talent og elite," siger Hans Storm.

EKSKLUSIVT

Foto: Team Giant-Alpecin

Van der Haar satte VM-konkurrenterne på plads

22.01. kl. 16:22 af Jesper Johannesen.

Hollandske Lars van der Haar viste søndag, at han skal regnes blandt favoritterne, når VM afvikles i næste weekend. På en hurtig rute uden mudder var hollænderen flyvende. 

Denne sæson har været lidt af et mareridt for sidste års VM-sølvvinder, Lars van der Haar, men i denne weekend er det hele gået op i en højere enhed. I går vandt Lars van der Haar nemlig cross-løbet i Rucphen, og i dag kunne han vinde World Cuppen i Hoogerheide.

Midtvejs i løbet angreb Lars van der Haar, og han øgede stille og roligt. Han var foran med næsten et minut, da han kørte ud på den sidste omgang, hvor et større felt jagtede ham. Lars van der Haar kørte sikkert den sidste omgang og vandt med 43 sekunder foran Tom Meeusen og Corne van Kessel, der spurtede side om side på opløbsstrækningen om sejren. Det blev dog Meeusen, som tog andenpladsen foran holdkammeraten. Telenet-Fidea endte altså med at rydde podiet.

”Det var meget overraskende. Jeg havde det hårdt i start i dag. Jeg troede egentligt, at jeg skulle arbejde for Mathieu van der Poel, men da jeg åbnede hullet, lod han mig høre, og de øvrige kunne ikke lukke hullet. Det var en perfekt weekend for mig,” forklarede Lars van der Haar efter sejren.

Mathieu van der Poel havde ikke nogen god dag og faldt stille og roligt ned igennem feltet og sluttede som nummer 24.

Samlet vinder af World Cuppen 2016/2017 blev Wout van Aert foran Kevin Pauwels. Wout van Aert var ikke til start i dag, da han døjer med en knæskade.Parbo stillede ikke til start
Danske Joachim Parbo skulle have været til start i dagens World Cup, men han valgte at melde afbud til World Cup-løbet i Hoogerheide. Danskeren har ellers gode erfaringer med ruten i Holland. 
 

"Jeg har haft meget arbejde og sov kun tre timer natten til fredag, så ville jeg ikke køre helt til Holland. Jeg har i stedet for kørt dødsintervaller de sidste par dage," griner Parbo, da Feltet.dk fanger ham midt i en træningssession. 

Joachim Parbo melder om bedre form, end hvad den var ved DM, hvor han hentede en fjerdeplads. 

Resultat af World Cuppen i Hoogerheide

1 Lars Van Der Haar - Telenet Fidea Lions 01:03:32  
2 Tom Meeusen - Telenet Fidea Lions 00:00:44  
3 Corne Van Kessel - Telenet Fidea Lions 00:00:45  
4 Clement Venturini - Cofidis 00:00:47  
5 Kevin Pauwels - Marlux-Napoleon Games    
6 Tim Merlier - Crelan-Charlesteam 00:00:51  
7 Gianni Vermeersch - Team Steylaerts 00:00:53  
8 Marcel Meisen - Steylaerts-Verona 00:00:54  
9 Jim Aernouts - Telenet Fidea Lions    
10 Philipp Walsleben - Beobank-Corendon    
11 Marcel Wildhaber - Scott-Odlo Mtb Racing Team 00:00:55  
12 Michael Boros - ERA-Circus 00:00:56  
13 Stan Godrie - Crelan-Charlesteam 00:00:57  
14 Steve Chainel - 00:00:58  
15 Simon Zahner - 00:00:59  
16 Vincent Baestaens - Beobank-Corendon 00:01:01  
17 Marek Konwa - 00:01:02  
18 Daan Soete - Telenet Fidea Lions 00:01:09  
19 Diether Sweeck - ERA-Circus 00:01:21  
20 Jan Nesvadba - 00:01:31  
21 Klaas Vantornout - Marlux-Napoleon Games 00:01:43  
22 Tomas Paprstka - 00:01:51  
23 Michael Vanthourenhout - Marlux-Napoleon Games 00:02:12  
24 Mathieu Van Der Poel - Beobank-Corendon 00:02:14  
25 David Van Der Poel - Beobank-Corendon 00:02:19  
26 Twan Van Den Brand - Destil - Jo Piels Cycling Team    
27 Stephen Hyde - Cannondale p/b Cyclocrossworld.com    
28 Matthieu Boulo - 00:02:20  
29 Dieter Vanthourenhout - Marlux-Napoleon Games 00:02:22  
30 Kevin Suarez Fernandez - 00:02:24  
31 Patrick Van Leeuwen - 00:02:25  
32 Kerry Werner - Kona Endurance Team 00:02:28  
33 Anthonin Didier -    
34 Ian Field - Hargroves Cycles 00:02:29  
35 Nicolas Samparisi -    
36 Ismael Esteban Aguando - 00:02:31  
37 Lorenzo Samparisi - 00:02:35  
38 Alois Falenta -    
39 Michael Van Den Ham - Garneau - Easton Cycling    
40 Javier Ruiz De Larrinaga Ibanez - 00:02:37  
41 Emil Hekele - 00:02:38  
42 Francis Mourey - Fortuneo - Vital Concept 00:02:47  
43 Jeremy Martin - Focus CX Team Canada 00:03:03  
44 Tobin Ortenblad - Santa Cruz Factory Racing 00:03:17  
45 Rob Peeters - Crelan-Charlesteam 00:03:31  
46 Severin Sagesser - 00:03:35  
47 Jeremy Powers - Aspire Racing 00:03:36  
48 Travis Livermon - Maxxis-Shimano Pro Cyclocross 00:03:45  
49 Jeremy Durrin - Neon Velo Cycling Team 00:04:05  
50 Michal Malik - 00:04:17  
51 Toki Sawada -    
52 Marvin Schmidt - 00:04:18  
53 Christian Helmig - 00:04:19  
54 Jack Kisseberth - 00:04:35  
55 Aitor Hernandez Gutierrez - 00:04:38  
56 Kohei Maeda - 00:05:11  
57 Hikaru Kosaka -    
58 Zsolt Bur - 00:05:14  
59 Lex Reichling - 00:05:18  
60 Scott Thiltges - 00:05:46  
61 Mark Mcconnell - Hot Sauce Cycling X Garneau 00:05:58  
62 Ulrich Theobald -    
63 Daniel Ania Gonzalez -    
64 Antonin Marecaille - AVC Aix En Provence    
65 Philipp Heigl -    
DNF Martin Haring - Dukla Banska Bystrica    
DNF Thijs Van Amerongen - Telenet Fidea Lions    
DNS Laurens Sweeck - ERA-Circus    
DNS Jens Adams - Crelan-Charlesteam    
DNS Joachim Parbo 

World Cup stillingen 2016/2017
1 Wout Van Aert - Crelan-Charlesteam 530 point
2 Kevin Pauwels - Marlux-Napoleon Games 474  
3 Tom Meeusen - Telenet Fidea Lions 447  
4 Michael Vanthourenhout - Marlux-Napoleon Games 384  
5 Laurens Sweeck - ERA-Circus 373  
6 Corne Van Kessel - Telenet Fidea Lions 345  
7 Tim Merlier - Crelan-Charlesteam 344  
8 Mathieu Van Der Poel - Beobank-Corendon 304  
9 Toon Aerts - Telenet Fidea Lions 301  
10 Marcel Meisen - Steylaerts-Verona 297  
11 Jim Aernouts - Telenet Fidea Lions 294  
12 Gianni Vermeersch - Team Steylaerts 285  
13 Philipp Walsleben - Beobank-Corendon 261  
14 Daan Soete - Telenet Fidea Lions 230  
15 Dieter Vanthourenhout - Marlux-Napoleon Games 226  
16 David Van Der Poel - Beobank-Corendon 225  
17 Michael Boros - ERA-Circus 220  
18 Clement Venturini - Cofidis 205  
19 Marcel Wildhaber - Scott-Odlo Mtb Racing Team 204  
20 Vincent Baestaens - Beobank-Corendon 204  
21 Simon Zahner - 200  
22 Jens Adams - Crelan-Charlesteam 195  
23 Lars Van Der Haar - Telenet Fidea Lions 194  
24 Steve Chainel - 192  
25 Diether Sweeck - ERA-Circus 188  
26 Rob Peeters - Crelan-Charlesteam 179  
27 Stephen Hyde - Cannondale p/b Cyclocrossworld.com 172  
28 Stan Godrie - Crelan-Charlesteam 170  
29 Thijs Van Amerongen - Telenet Fidea Lions 163  
30 Matthieu Boulo - 158  
31 Klaas Vantornout - Marlux-Napoleon Games 151  
32 Daan Hoeyberghs - Beobank-Corendon 136  
33 Ismael Esteban Aguando - 115  
34 Patrick Van Leeuwen - 115  
35 Sascha Weber - 112  
36 Martin Haring - Dukla Banska Bystrica 111  
37 Severin Sagesser - 109  
38 Javier Ruiz De Larrinaga Ibanez - 108  
39 Quinten Hermans - Telenet Fidea Lions 98  
40 Ian Field - Hargroves Cycles 89  
41 Julien Taramarcaz - ERA-Circus 87  
42 Jan Nesvadba - 82  
43 Alois Falenta - 79  
44 Tomas Paprstka - 78  
45 Kevin Suarez Fernandez - 75  
46 Michael Van Den Ham - Garneau - Easton Cycling 64  
47 Geoff Kabush - Scott-3Rox Racing 63  
48 Jeremy Martin - Focus CX Team Canada 63  
49 Tobin Ortenblad - Santa Cruz Factory Racing 60  
50 Lukas Winterberg - 59  
51 Luca Braidot - 58  
52 Francis Mourey - Fortuneo - Vital Concept 57  
53 Kerry Werner - Kona Endurance Team 56  
54 Twan Van Den Brand - Destil - Jo Piels Cycling Team 55  
55 Jeremy Powers - Aspire Racing 54  
56 Lorenzo Samparisi - 51  
57 Travis Livermon - Maxxis-Shimano Pro Cyclocross 43  
58 Nicolas Samparisi - 43  
59 Lars Boom - Team Lotto Nl - Jumbo 40  
60 James Driscoll - Raleigh Clement 39  
61 Anthony Clark - Squid 38  
62 Dan Timmerman - Stan'S Notubes Elite CX 37  
63 Marek Konwa - 34  
64 Jeremy Durrin - Neon Velo Cycling Team 34  
65 Jonathan Page - Fuji 34  
66 Allen Krughoff - Boulder Cycle Sport/Yogaglo 32  
67 Nicola Rohrbach - 29  
68 Aitor Hernandez Gutierrez - 29  
69 Melvin Rulliere - 28  
70 Craig Richey - Garneau - Easton Cycling 28  
71 Anthonin Didier - 27  
72 Daniele Braidot - 26  
73 Justin Lindine - Apex / NBX / Trek 26  
74 Daniel Summerhill - Maxxis-Shimano 25  
75 Niels Wubben - 22  
76 Enrico Franzoi - 20  
77 Derek Zandstra - Scott-3Rox Racing 18  
78 Cristian Cominelli - 16  
79 Andrew Dillman - Cyclocross Alliance 16  
80 Hector Fernando Riveros Paez - 16  
81 Troy Wells - Team Clif Bar 16  
82 Mark Mcconnell - Hot Sauce Cycling X Garneau 16  
83 Andreas Moser - 16  
84 Curtis White - 14  
85 Radomír Šimunek - 13  
86 Benjamin Sonntag - Team Clif Bar 11  
87 Emil Hekele - 10  
88 Michal Malik - 10  
89 Stefano Capponi - 9  
90 Ivan Gicquiau - 9  
91 Kenneth Hansen - 9  
92 Yannick Gruner - 8  
93 Yoann Corbihan - 7  
94 Matej Lasak - 6  
95 Antonin Marecaille - AVC Aix En Provence 6  
96 Jens Vandekinderen - Kalas-NNOF 6  
97 Aaron Schooler - Focus CX Team Canada 6  
98 Felix Drumm - 4  
99 Michael Wildhaber - 3  
100 Vincent Dias Dos Santos - 3  
101 Christian Helmig - 3  
102 Andrew Juiliano - 2  
103 Max Lindenau - 2  
104 Marvin Schmidt - 1  
105 Gusty Bausch - 1  
106 Yu Takenouchi - 1  

Tag med på cykelrejse til Mallorca

22.01. kl. 15:00 af Christian Berg.

Feltet.dk/Motionsfeltet.dk tager til Mallorca, og vi vil gerne have dig med! Vi gør alt for dig, så du skal blot tilmelde dig, og så er du med på turen. En tur, som har lidt mere end alle de andre ture!

Kunne du tænke dig at køre i bjerge i sydens sol, få kilometer i benene, træne med en tidligere professionel, få fif, røverhistorier og måske et rullende bikefit, så du kommer til at sidde helt rigtigt på cyklen og får det maksimale ud af din træning og styrke?

 

Hvis det lyder som noget for dig så tag med Feltet.dk til Mallorca den 1.-8. april 2017. Vi skal bo på et firestjernet hotel i Alcudia med cykelopbevaring, og vi får morgenmad og aftensmaden serveret. Dermed skal du blot nyde cykelture, der er tilpasset til dit niveau. Vi kører nemlig i flere niveauer, så alle kan være med.

 

Den tidligere danmarksmester og Tour de France-deltager Allan Johansen er med på turen, hvor han er vores guide. Han har flere års erfaring som sportsdirektør og er derfor rigtig god til at lære fra sig. Han holder flere foredrag på turen, og de er inkluderet i prisen.

 

Facts om turen
- Dato: 1-8. april 2017
- Rejsen er både med fly og hotel

- Flybillet (tur/retur) 23 kg bagage + 10 kg håndbagage.

- Mad på flyet

- Transfer mellem lufthavn og hotel

- Lufthavnsskatter inkluderet

- Syv overnatninger på firestjernet hotel inklusiv halvpension

- Fem guidede ture af forskellig længde og varrighed

- Foredrag om at træne rigtigt og bikefit

- Fly enten fra Kastrup eller Billund

- Max plads til 40 personer på turen
- Rejsen er dækket af rejsegarantifonden igennem Bravo Tours

Pris 5995 kroner pr. person i delt dobbeltværelse, hvis du bestiller før den 1. februar. Efter den første februar stiger prisen med 500 kroner pr. person. 
 

LÆS MERE OM TUREN TIL MALLORCA HER.

Foto: Sirotti

Chaves: Touren er usikker

22.01. kl. 11:50 af Benjamin M. Lillelund.

Esteban Chaves har endnu ikke planlagt resten af sin sæson helt endnu.

Sidste år var Esteban Chaves én af de helt store åbenbaringer på Grand Tour-scenen, da han i både Giro d’Italia og Vuelta a España lykkedes med at køre på podiet.

 

Chaves holdkammerat Adam Yates fik også sit helt store gennembrud, da han endte på fjerdepladsen i Tour de France, under et minut efter andenpladsen Romain Bardet.

 

Det er dog endnu ikke fastlagt, hvem der skal til hvilke Grand Tours endnu - heller ikke selvom forberedelserne i denne periode for alvor skal påbegyndes.

 

”Jeg ved ikke, om jeg skal til Tour de France. Først færdiggør jeg den australske sæson med Cadel-løbet og Sun Tour, og så tager jeg hjem til de nationale mesterskaber. Derefter tager vi en beslutning om de næste løb,” forklarer Esteban Chaves ifølge Cyclingnews.com.

 

I Tour Down Under endte Esteban Chaves på andenpladsen efter Richie Porte, som man simpelthen ikke kunne stille noget op imod.

 

”Han har trænet hårdt, han er virkelig tynd, og han ved, hvordan man skal køre. Det er første gang for mig. Måske prøver jeg igen næste år. Det er ingen hemmelighed. Man skal træne hårdere og spise mindre,” afslutter Chaves.

Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Hester og Mørkøv vinder jagt og avancerer

22.01. kl. 11:28 af Jesper Johannesen.

Det danske par, Marc Hester og Jesper Mørkøv, havde en god aften i Berlin. Parret vandt den store jagt og er nu på femtepladsen, og der er ikke langt op til podieplaceringerne. 

Det hollandske par Yoeri Havik og Wim Stroetinga er i front af den 106. 6-dagesløb i Berlin. Parret var en af de dominerende par på tredje dagen. 

 

Aftenens store jagt blev vundet af det danske par Jesper Mørkøv og Marc Hester, som avancerer i 6-dagesløbet. Parret er nu på femtepladsen, og der er ikke langt op til podieplaceringerne. 


Samlet set sidder Yoeri Havik og Wim Stroetinga dog solidt på løbet, da de har en omgang på konkurrenterne og har flest point. Det hollandske par har 255 point. På tredje dagen kom det franske par Morgan Kneisky og Benjamin Thomas blæsende bagfra og avancerede fra ottendepladsen til andenpladsen. Parret har 244 point. 

Stillingen er dog ekstrem tæt. F.eks er det hollandske par Jens Mouris og Pim Ligthart på sjettepladsen, men scorer de bare tre point mere, så avancerer de til andenpladsen. 


Alex Rasmussen og Casper Pedersen faldt tilbage på 11. pladsen. Det tyske favoritpar, Leif Lampater og Marcel Kalz, er på sidstepladsen efter, at de blev neutraliseret, mens parret Pieter Bulling og Regan Gough (New Zealand) er udgået. 

 

I U23-løbet er Christian Nykvist Larsen og Anders Fynbo avanceret til 17. pladsen. Parret er fire omgange efter de førende. Hos U17-rytterne er Frederik Erringsø på en samlet fjerdeplads, mens Luis Carl Jørgensen er på syvendepladsen. 

 

Samlet stilling efter 3. døgn

1 Yoeri Havik - Wim Stroetinga (Holland) 255


1 omgang efter:

2 Morgan Kneisky - Benjamin Thomas (Frankrig) 244
3 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 239
4 Andrew Tennant - Chris Latham (Storbritannien) 238

5 Jesper Mørkøv - Marc Hester (Danmark) 217

6 Jens Mouris - Pim Ligthart (Holland) 197

7 Andreas Graf - Andreas Müller (Østrig) 158


2 omgange efter:
8 Nico Hesslich - Achim Burkart (Tyskland) 197

9 Christian Grasmann - Maximilian Beyer (Tyskland) 173


3 omgange efter:
10 Tristan Marguet - Claudio Imhof (Schweiz) 199

11 Alex Rasmussen - Casper Pedersen (Danmark) 169

12 Henning Bommel - Sebastian Schmeidel (Tyskland) 156

 

4 omgange efter:

13 Tristan Mc Manus - Joshua Harrison (Australien) 156


6 omgange efter:
14 Hans Pirius - Dominic Weinstein (Tyskland) 87


7 omgange efter:
15 Leif Lampater - Marcel Kalz (Tyskland) 133

Foto: Sirotti

Porte vandt samlet: En fantastisk lettelse

22.01. kl. 10:55 af Benjamin M. Lillelund.

Richie Porte lykkedes endelig med at vinde Tour Down Under sammenlagt.

I år blev Richie Porte en suveræn vinder af klassementet i Tour Down Under, og dermed fik han endelig brudt en lang forbandelse.

 

De sidste to år er han nemlig blevet nummer to, henholdsvis to og ni sekunder efter Rohan Dennis og Simon Gerrans, men i denne sæson vandt han med hele 48 sekunder ned til Esteban Chaves.

 

”Det er en fantastisk lettelse. Jeg tror, at det var ni år siden, at min karriere virkelig blev sparket i gang i dette løb. Der fik jeg et wildcard, og to år senere var jeg på WorldTouren,” siger Richie Porte med henvisning til sin niendeplads i 2008.

 

”Jeg har været tæt på at vinde løbet to gange før, så det er bare en fantastisk følelse nu.”

 

Dermed blev selvtilliden tanket op, og nu kan han således fortsætte forberedelserne til Tour de France med en smule mere ro i sindet velvidende, at niveauet er til stede.

 

”Nogle af mine holdkammerater her vil følge mig i perioden op til Tour de France. Det er spændende, at jeg har fået bygget et hold op omkring mig for første gang nogensinde.”

 

”Jeg har tit været plan B, men BMC stoler meget på mig i år. Jeg synes, jeg i dag har vist, at jeg kan tilbagebetale den tillid, de har til mig,” forklarer Porte afslutningsvis.

 

Richie Portes næste løb er Paris-Nice i begyndelsen af marts. 

Foto: Sirotti

Ewan vandt igen: Troede ikke på det

22.01. kl. 09:58 af Benjamin M. Lillelund.

Caleb Ewan tog endnu en sejr på sidste etape af Tour Down Under.

Man skulle næsten fristes til at tro, at årets Tour Down Under var et spil Pro Cycling Manager for Caleb Ewan, hvor han havde sat sværhedsgraden på det nemmeste niveau.

 

Faktum er i hvert fald, at Caleb Ewan på den afsluttende etape af årets første WorldTour-løb tog sin fjerde etapesejr ud af seks mulige.

 

”Jeg lavede faktisk sjov med min kæreste før løbet om, at jeg ville gå efter fire sejre, men jeg troede ikke, det ville være muligt,” siger Caleb Ewan i en pressemeddelelse.

 

”Jeg følte, at presset blev større, jo mere jeg vandt. Det er ikke almindeligt, at man er heldig nok til at vinde alle spurter i et enkelt løb, så jeg ventede bare på, at noget dårligt skete, for der er meget, der kommer an på held,” forklarer Ewan endvidere.

 

Sidste år vandt Caleb Ewan to etaper af Tour Down Under.

 

Caleb Ewan får i år debut i Milano-Sanremo og skal igen køre Giro d’Italia, mens han håber på at deltage i Tour de France næste år. 

Foto: Sirotti

Ewan slog til igen - McCarthy på podiet samlet

22.01. kl. 06:32 af Jesper Johannesen.

Caleb Ewan vandt sin fjerde sejr i Tour Down Under, mes Richie Porte tog den samlede sejr. Jay McCarthy sikrede sig undervejs på etapen nok bonussekunder til, at han sluttede på podiet samlet.

Caleb Ewan (Orica-Scott) sluttede karrierens bedste uge med endnu sejr, da sjette etape af Tour Down Under blev kørt. Australieren vandt den sidste etape foran verdensmesteren Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og Marko Kump (Team UAE Abu Dhabi).

I klassementet hentede Richie Porte (BMC Racing Team) sin første sejr samlet. Podiet blev dog ændret på sidste dagen i løbet, da Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) vandt en bpnusspurt midtvejs på etapen, og det betød McCarthy smuttede foran Nathan Haas (Dimension Data) i klassementet. Esteban Chaves slutter dermed på andenpladsen, mens McCarthy sluttede på tredejpladsen 51 sekunder efter. 

Etapens udvikling
I nat blev sidste etape af Tour Down Under kørt. Et gadeløb på 90 kilometer i Adelaide. Richie Porte skulle bare holde sig på cyklen for at vinde etapeløbet samlet - og det lykkedes. 

Richie Porte førte også bjergkonkurrencen, og den eneste, som kunne true australieren, var Thomas De Gendt (Lotto Soudal), og derfor var det også lidt overraskende, at han fik lov til at køre væk tidligt på etapen sammen med Gianluca Brambilla (Quick - Step Floors).


Parret, De Gendt og Brambilla, arbejdede godt sammen, men udbruddet blev lukket ned, da Bora-Hansgrohe ville køre bonuspurten for McCarthys chancer for at komme på podie. Sagan kørte leadout for australieren, og det lykkedes at få bonussekunder til McCarthy.

De Gendt ville have sin egen hyldst og fik Adam Hansen til at aflevere ham perfekt i spurten om bjergpointene, hvilket betød belgieren lige akkurat snuppede bjergpoint nok til at vinde bjergkonkurrencen i etapeløbet. 
 

I den forbindelse opstod der lidt huller i feltet efter bonusspurten, hvilket dannede et nyt udbrud bestående af Johannes Frohlinger (Team Sunweb). Ben O'Connor (Dimension Data), Jaco Venter (Dimension Data), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Francois Bidard (Ag2R La Mondiale) og Jack Bauer (Quick-Step Floors). 
 

Jack Bauer forsøgte for tredje gang et solo angreb fra udbruddet, men han blev også kørt ind denne gang, og etapen sluttede i den forventede massespurt, hvor Caleb Ewan tog sejren. Det var faktisk den syvende gang i denne sæson, at Ewan kom først over målstregen, hvis man tæller optaktsløbene med til Tour Down Under. En imponerende sæsonstart af den unge Orica-rytter, som også vandt pointkonkurrencen i Tour Down Under. 

22-årige Jhonatan Restrepo  (Team Katusha - Alpecin) vandt ungdomskonkurrencen.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk