Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Dagens nyheder

Foto: Kristof Ramon / Wanty-Groupe Gobert

Wanty til Touren med ni debutanter

26.06. kl. 13:02 af Mathias Mundbjerg.

Wildcard-holdet Wanty-Groupe Gobert har netop offentliggjort holdet til det forestående Tour de France.

Det belgiske professionelle kontinentalhold havde i forvejen sat navn på syv af de ni ryttere, som skal sætte kursen mod Düsseldorf. Ingen af de syv ryttere havde tidligere kørt Tour de France, og nu, hvor hele holdet er klart, er der stadig ingen Tour-erfaring i truppen.

 

De to sidst udtagne ryttere er hurtige Dion Smith og Andrea Pasqualon, og sportsdirektør Jean-Francoise Bourlart har følgende at sige om valget:

 

”Vi skulle vælge mellem vores tre hurtigste ryttere (Smith, Pasqualon og Kenny Dehaes, red.). Vi vælger Andrea og Dion på grund af deres bedre muligheder for at komme igennem bjergene. I denne Tour er der mange etaper, der passer til puncheurs og bjergryttere. Det gjorde udslaget. Kévin van Melsen er vores anden reserve. Han er igen på et højt niveau og er i stand til at komme med i de lange udbrud.”

 

Det kan umiddelbart være svært at se, hvem der skal skaffe en etapesejr til holdet, men mindre kan måske også gøre det. Den unge klatrer Guillaume Martin, som imponerede i Criterium du Dauphiné, er formentlig det bedste kort og kan måske vinde på et togt i bjergene.

 

Sportsdirektør Hilaire van der Schueren sagde følgende til holdets hjemmeside i forbindelse med udtagelsen af de første syv ryttere:

 

”Guillaume Martin and Thomas Degand sigter efter bjergene ligesom i Dauphiné, hvor holdet leverede en fremragende præstation. Peter Vanspeybrouck spurtede sig til top 20-etapeplaceringer i Dauphiné og vil forsøge at gøre det endnu bedre i Touren. Guillaume van Keirsbulck vil forhåbentlig være vores kort til tidskørslerne.”

 

Derudover vil vi se holdet i en masse tv-udbrud, da deres målsætning er at være så synlige som muligt.

 

 

Wanty-Groupe Goberts hold til Tour de France: Guillaume Martin, Frederik Backaert, Thomas Degand, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Andrea Pasqualon, Dion Smith, Guillaume van Keirsbulck og Pieter Vanspeybrouck.

 

KAN MARTIN OVERRASKE OG VINDE EN BJERGETAPE? VÆLG HAM TIL DIT MANAGERHOLD!

Foto: A.S.O.

De 22 hold til Tour de France 2017

26.06. kl. 12:44 af Jesper Johannesen.

Den 1. juli afvikles årets Tour de France, og det bliver med 22 hold fordelt med 9 ryttere på hvert hold. 198 ryttere vil dermed deltage i verdens største cykelløb.

 

Feltet.dk vil løbende opdatere denne artikel, når de 22 hold officielt er udtaget. 

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR DE FRANCE MANAGERHOLD

WorldTour teams
 

AG2R La Mondiale

Jan Bakelants
Romain Bardet
Axel Domont
Mathias Frank
Ben Gastauer
Cyril Gautier
Pierre Latour
Oliver Naesen
Alexis Vuillermoz

Astana Pro Team
Fabio Aru
Jakob Fuglsang
Michael Valgren
Andrey Zeits
Alexey Lutsenko
Andrei Grivko
Dmitriy Gruzdev
Dario Cataldo
Bakhtiyar Kozahatayev

Bahrain - Merida

BMC Racing Team

Damiano Carudo

Alessandro De Marchi

Stefan Küng

Amaël Moinard

Richie Porte

Nicolas Roche

Michael Schar

Greg Van Avermaet

Danilo Wyss


Bora-Hansgrohe

Peter Sagan

Rafal Majka
Maciej Bodnar
Emanuel Buchmann
Marcus Burghardt
Jay McCarthy
Pawal Pojanski
Juraj Sagan
Rüdiger Selig


Cannondale Drapac

FDJ

Lotto Soudal

André Greipel
Lars Bak
Tiesj Benoot
Thomas De Gendt
Tony Gallopin
Adam Hansen
Jürgen Roelandts
Marcel Sieberg
Tim Wellens

Movistar

Orica-Scott

Esteban Chaves
Simon Yates
Michael Albasini
Luke Durbridge
Mathew Hayman
Damien Howson
Daryl Impey
Jens Keukeleire
Roman Kreuziger

Quick-Step Floors

Team Dimension Data

Team Katusha Alpecin 

Tony Martin
Alexander Kristoff
Marco Haller
Reto Hollenstein
Robert Kiserlovski
Maurits Lammertink
Tiago Machado
Nils Politt
Rick Zabel

Team LottoNL-Jumbo

Tom Leezer

Primoz Roglic

Robert Gesink

Dylan Groenewegen

George Bennett

Jos van Emden

Paul Martens

Timo Roosen

Robert Wagner


Team Sky

Chris Froome

Sergio Henao

Mikel Nieve

Luke Rowe

Michal Kwiatkowski

Vasil Kiryienka

Chris Knees

Mikel Landa

Geraint Thomas


Team Sunweb
Albert Timmer
Ramon Sinkeldam
Mike Teunissen
Michael Matthews
Simon Geschke
Laurens Ten Dam
Roy Curvers
Niklas Arndt
Warren Barguil

Trek - Segafredo

Alberto Contador
Bauke Mollema
Jarlinson Pantano
John Degenkolb
Koen de Kort
Fabio Felline
Michal Gogl
Markel Irizar
André Cardoso

UAE Abu Dhabi

Professionelle kontinentalhold
Cofidis

Direct Energie

Thomas Boudat
Lilian Calmejane
Sylvain Chavanel
Yohann Gène
Adrien Petit
Perrig Quéméneur
Romain Sicard
Angelo Tulik
Thomas Voeckler 

Fortuneo-Vital Concept

Eduardo Sepulveda
Maxime Bouet
Brice Feillu
Romain Hardy
Florian Vachon
Daniel McLay
Pierre-Luc Perichon
Elie Gesbert
Laurent Pichon

Wanty-Groupe Gobert
Frederik Backaert
Thomas Degand
Guillaume Martin
Marco Minnaard
Yoann Offredo
Andrea Pasqualon
Dion Smith
Guillaume van Keirsbulck
Pieter van Speybrouck

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR DE FRANCE MANAGERHOLD

Foto: A.S.O.

AG2R klar til Touren - uden norsk sprinter

26.06. kl. 12:38 af Mathias Mundbjerg.

Det franske mandskab AG2R La Mondiale har sat navn på de otte ryttere, som skal hjælpe Romain Bardet med at leve op til sidste års fornemme resultat.

AG2R er kendt som et hold med mange stærke bjergryttere. Holdet er kommet i top tre i holdkonkurrencen i Tour de France i tre af de seneste seks udgaver, og årets Tour-trup er da også fyldt med klatrere.


Holdet havde allerede inden de nationale mesterskaber sat navn på seks af de ryttere, som skal repræsentere holdet på de franske landeveje, og nu er sidste brikker faldet på plads. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.


Den ubestridte kaptajn er selvfølgelig sidste års nummer to, Romain Bardet, der skal forsøge at gentage bedriften.


”Romain er kaptajnen for holdet. Han er på vej mod toppen og har stadig mulighed for at forbedre sig en del,” siger team manager Vincent Lavenu.


Franskmandens vigtigste hjælpere i bjergene bliver de to små klatrere Mathias Frank, som i sidste uge tilkæmpede sig en syvendeplads i Tour de Suisse, og den lovende Pierre Latour, som netop har vundet det franske mesterskab i enkeltstart.


”I sidste års Vuelta, som var hans første Grand Tour, vandt Pierre en etape. Han er ung og talentfuld og i stand til at skabe smukke ting,” lyder de rosende gloser til Latour fra team manageren, som også har nogle ord til overs for Mathias Frank:


”Han er en stor rytter - meget stabil i Grand Tours og i stand til at blive hos Romain meget langt ind i de vigtige etaper i bjergene.”


Derudover er der blandt andet blevet plads til etapejægerne Jan Bakelants, Cyril Gautier og Alexis Vuillermoz samt slideren Oliver Naesen, som i sin igangværende gennembrudssæson i går blev fransk mester og tidligere på sæsonen kom på podiet i E3 Harelbeke.


En rytter, som til gengæld må blive hjemme, er den norske sprinter Sondre Holst Enger, som inden denne sæson kom til fra det nu lukkede IAM-hold. Enger gjorde det flot i massespurterne i sidste års Tour og blev blandt andet nummer tre på en etape. Nordmanden har dog haft en forfærdelig sæson med sygdom og svigtende form, og det har været tydeligt, at han ikke var klar til opgaven.

 


AG2R’s hold til Tour de France: Romain Bardet, Jan Bakelants, Axel Domont, Mathias Frank, Ben Gastauer, Cyril Gautier, Pierre Latour, Oliver Naesen og Alexis Vuillermoz.

 

HUSK AT HAVE DIT MANAGERHOLD KLAR TIL TOUR-STARTEN PÅ LØRDAG!

Foto: A.S.O.

Få dit Tour-managerhold GRATIS med NordicBet

26.06. kl. 12:27 af Feltet.dk.

Skal du have et GRATIS Tour de France managerhold? Så tilbyder NordicBet at betale for dit managerhold! Desuden får du mulighed for at vinde et af fem gavekort på 2.000 kroner, som udtrækkes tilfældigt blandt deltagerne.

Det koster 69 kroner per managerhold, som man opretter på Feltet.dk, men i år tilbyder NordicBet at betale for dit managerhold. Du skal blot være oprettet, som bruger hos NordicBet.
 

EKSISTERENDE KUNDE HOS NORDICBET, HVAD GØR JEG?

 

- Så skal du blot klikke ind på Feltet.dks Tour-managerspil og oprette et hold

- Vælg et holdnavn og vælg "Jeg vil betale et tilmeldingsgebyr på kr. 69,-." Du skal dog IKKE betale for dit hold, men blot vælge dette, så du kan stille dit hold.

- Når du har valgt dine ryttere, så sender du en mail til manager@feltet.dk med overskriften "NordicBet" og skriver det holdnavn, som du har oprettet i Tour de France-managerspillet samt du skriver, hvilken mailadresse, som din konto hos Nordicbet er registeret under. Så tjekker vi data og aktiverer dit hold. 

 

 

NY KUNDE HOS NORDICBET, HVAD GØR JEG?

 

- Klik ind på NordicBet.dk og opret dig. 

- Som ny kunde får du endda en meget attraktiv bonus. For at du kommer godt i gang, så tilbyder NordicBet dig Danmarks største velkomstbonus på 100 % op til 2000 kroner. Indsætter du eksempelvis 300 kroner, så har du altså 600 kroner at spille for, hvis du ønsker det.

- Når du er oprettet som kunde, så kan du få et gratis managerhold på Feltet.dk. 

- Du skal nu blot klikke ind på Feltet.dks Tour-managerspil og oprette et hold

- Vælg et holdnavn og vælg "Jeg vil betale et tilmeldingsgebyr på kr. 69,-." Du skal dog IKKE betale for dit hold, men blot vælge dette, så du kan stille dit hold.

- Når du har valgt dine ryttere, så sender du en mail til manager@feltet.dk med overskriften "NordicBet" og skriver det holdnavn, som du har oprettet i Tour de France-managerspillet samt du skriver, hvilken mailadresse, som din konto hos Nordicbet er registeret under. Så tjekker vi data og aktiverer dit hold. 
 

NORDICBET UDLODDER 5 x 2000 KRONER I MANAGERSPILLET

Hvis du benytter ovenstående tilbud, så får du også en ekstra præmie chance. NordicBet udlodder nemlig 5 x 2.000 kroner til 5 forskellige managerhold, som har tilmeldt sig NordicBet ligaen: "NordicBet Touren". 

- Tilmeld dig "NordicBet Touren", som er en lukket liga i managerspillet. Det er gratis at blive en del af ligaen, hvis man har oprettet et managerhold. 

- Når spillet er gået i gang, så trækker NordicBet og Feltet.dk lod om, hvem der skal vinde 5 x 2.000 kroner til sin spillekonto hos NordicBet. Vi trækker tilfældigt lod blandt alle deltagerne. Alle holdene deltager naturligvis stadig i det samlede managerspil. 

- Du vil få koden til ligaen, når vi har aktiveret dit GRATIS managerhold. 


Feltet.dk og NordicBet ønsker dig en god Tour

 

Foto: Henriette Brandt

Nationale mesterskaber 2017 - linjeløb

26.06. kl. 12:05 af Christian Berg.

Feltet.dk samler resultaterne fra sommerens nationale mesterskaber i linjeløb rundt om i Europa, Afrika og Asien i denne artikel.

Danmark

1 Mads Pedersen Trek-Segafredo 5:07:31
2 Nicolai Brøchner Riwal Platform Cycling Team s.t.
3 Alexander Kamp Team Veloconcept s.t.

 

Danmark (Damer)

1 Camilla Møllebro - Team VéloCONCEPT Women
2 Trine Andersen
3 Louise Holm

 

Frankrig

1 Arnaud Démare - FDJ 5:54:22
2 Nacer Bouhanni - Cofidis, Solutions Crédits s.t.
3 Jeremy - Roubaix Lille Métropole 0:02
 

Frankrig (Damer)

1 Charlotte Bravard - FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
2 Amelie Rivat-Masa - Lares-Waowdeals Women Cycling team
3 Marjolaine Bazin - SAS - Macogep

 

Belgien

1 Oliver Naesen  - AG2R La Mondiale 5:18:29
2 Sep Vanmarcke - Cannondale-Drapac Pro Cycling Team s.t.
3 Jasper Stuyven - Trek-Segafredo s.t.

 

Belgien (Damer)

1 Jolien D'Hoore - Wiggle High5 2:36:17

2 Lotte Kopecky - Lotto Soudal Ladies s.t.

3 Kelly Druyts - Sport Vlaanderen-Guill d'Or s.t.

 

Italien

1 Fabio Aru - Astana Pro Team 5:52:31
2 Diego Ulissi - UAE Team Emirates 0:40
3 Rinaldo Noncentini - Sporting Clube de Portugal/Tavira s.t.
 

Italien (Damer)

1 Elisa Longo Borghini - Wiggle High5 3:04:37

2 Giorgia Bronzini - Wiggle High5 +1:51

3 Soraya Paladin - Alé Cipollini s.t.

 

Spanien

1 Jesús Herrada - Movistar Team 5:08:45
2 Alejandro valverde - Movistar Team 0:05
3 Ion Izagirre - Bahrain Merida Pro Cycling Team 0:06

 

Holland

1 Ramon Sinkeldam - Team Sunweb 5:19:38
2 Wouter Wippert - Cannondale-Drapac Pro Cycling Team s.t.
3 Dylan Groenewegen - Team LottoNL-Jumbo s.t.

 

Holland (Damer)

1 Chantal Blaak - Boels-Dolmans Cycling Team 3:28:42
2 Anouska Koster - WM3 Energie 0:11
3 Floortje Mackaij - Team Sunweb 0:13

 

Tyskland

1 Marcus Burghardt - Bora-hansgrohe 4:52:08
2 Emanuel Buchmann - Bora-hansgrohe s.t.
3 John Degenkolb - Trek-Segafredo 0:43

 

Storbritanien

1 Stephen Cummings - Dimension Data
2 Christopher Lawless - Axeon Hagens Berman
3 Ian Bibby - JLT Condor

 

Storbritannien (Damer)

1 Elizabeth Deignan - Boels-Dolmans Cycling Team 2:44:18

2 Katie Archibald - Team WNT Pro Cycling +0:14

3 Hannah Barnes - Canyon SRAM Racing s.t.

 

USA

1 Larry Warbasse - Aqua Blue Sport 4:20:45

2 Neilson Powless - Axeon Hagens Berman s.t.

3 Alexey Vermeulen - Team LottoNL-Jumbo s.t.

 

USA (Damer)

1 Amber Neben - Team VéloCONCEPT Women 2:49:34

2 Coryn Rivera - Team Sunweb +0:14

3 Ruth Winder - UnitedHealtchcare Pro Cycling Women s.t.

 

Schweiz

1 Silvan Dillier - BMC Racing Team 5:06:02
2 Stefan Küng - BMC Racing Team 1:51
3 Kilian Frankiny - BMC Racing Team 1:54
 

Østrig

1 Gregor Mühlberger Bora-hansgrohe 3:53:43
2 Lukas Pöstlberger Bora-hansgrohe 0:02
3 Michael Gogl Trek-Segafredo 2:24

 

Østrig (Damer)

1 Martina Ritter 2:48:47

2 Christina Perchtold +1:48

3 Barbara Mayer +3:12

 

Luxembourg

1 Bob Jungels - Quick-Step Floors
2 Alex Kirsch - WB Veranclassic Aqua Protect
3 Ben Gastauer - AG2R La Mondiale

 

Luxembourg (Damer)

1 Christine Majerus 2:12:14

2 Elise Maes +5:07

3 Ann-Sofie Harsch +9:24

 

Tjekkiet

1 Zdenek Stybar - Quick-Step Floors 4:32:19
2 Josef Cerny - Elkov-Author Cycling Team 0:30
3 Petr Vakoc - Quick-Step Floors 3:44
 

Slovakiet

1 Juraj Sagan - Bora-hansgrohe 4:35:11
2 Peter Sagan - Bora-hansgrohe 9:49
3 Erik Baskae - Bora-hansgrohe s.t.

 

Slovenien

1 Luka Mezgec - ORICA-Scott 3:27:16
2 Grega Bole - Bahrain Merida Pro Cycling Team s.t.
3 Matej Mohoric - UAE Team Emirates 0:01

 

Slovenien (Damer)

1 Polona Batagelj 1:53:53

2 Spela Kern s.t.

3 Katja Jeretina s.t.

 

Norge
1 Rasmus Tiller - Team Joker Icopal 5:07:49
2 Sven Erik Bystrøm - Team Katusha - Alpecin s.t.
3 Bjørnar Øverland - Team FixIT.no s.t.
 

Norge (Damer)

1 Vita Heine 3:29:13

2 Katrine Aalerud +0:01

3 Ingrid Lorvik s.t.

 

Sverige

1 Kim Magnusson - Team Tre Berg-Postnord 4:42:27
2 Richard Larsen - Team Tre Berg-Postnord 0:35
3 Alexander Wetterhall - Team Tre Berg-Postnord 0:39
 

Kroatien

1 Josip Rumac - Synergy Baku Cycling Project 3:10:31
2 Matija Kvasina - Team Felbermayr-Simplon Wels 0:02
3 Bruno Radotic s.t.

 

Kroatien (Damer)

1 Mia Radotic 1:19:26

2 Gloria Musa +13:09

3 Alessandra Musa s.t.

 

Portugal

1 Ruben Guerreiro - Trek-Segafredo 4:36:25
2 Rui Vinhas - W52/FC Porto 0:03
3 Ricardo Vilela - Manzana Postobon s.t.

 

Irland

1 Ryan Mullen - Cannondale-Drapac Pro Cycling Team
2 Christopher McGlinchey
3 Conor Dunne - Aqua Blue Sport

 

Rusland

1 Alexander Porsev - Gazprom-RusVelo 4:27:56
2 Artem Nych - Gazprom-RusVelo 0:17
3 Sergey Shilov - Lokosphinx 0:18

 

Rusland (Damer)

1 Anastasia Iakovenko

2 Karina Kasenova

3 Svetlana Kuznetsova
 

Polen

1 Adrian Kurek - CCC Sprandi Polkowice 6:23:02
2 Marek Rutkiewicz - Wibatech 7r Fuji 0:12
3 Emanuel Piaskowy - Team Hurom 0:14

 

Canada

1 Matteo Dal-Cin - Rally Cycling 3:43:29
2 Marc-Antoine Soucy - Garneau - Quebecor s.t.
3 Pier-André Coté - Silber Pro Cycling +0:06
 

Ukraine

1 Vitaliy Buts - Kolss Cycling Team 5:37:49
2 Andrii Bratashchuk - Kolss Cycling Team s.t.
3 Oleksandr Polivoda - Kolss Cycling Team s.t.
 

Ukraine (Damer)

1 Yevgenia Vysotskay - Conceria Zabri-Fanini-Guerciotti 3:27:45
2 Tetyana Riabchenko - Lensworld-Kuota 0:05
3 Olga Shekel 4:00
 

Kazakhstan

1 Artyom Zakharov - Astana Pro Team 4:09:38
2 Alisher Zhumakan 0:08
3 Grigoriy Shtein - Astana City 2:15
 

Kazakhstan (Damer)

1 Tatyana Geneleva 3:59:47
2 Faina Potapova +0:13

3 Amiliya Isakova s.t.

 

Hviderusland

1 Nikolai Shumov 4:21:29
2 Anton Ivashkin - Minsk Cycling Club s.t.
3 Alexandr Riabushenko s.t.

 

Litauen

1 Ignatas Konovalovas 4:06:14

2 Gediminas Bagdonas +3:03

3 Darijus Dzervus s.t.

 

Litauen (Damer)

1 Daiva Tuslaite - Alé Cipollini 3:02:52

2 Rasa Leleivyte - Aromitalia Vaiano  +8:14

 

Letland

1 Krists Neilands - Israel Cycling Academy 4:12:29
2 Kaspars Sergis 0:16
3 Viesturs Luksevics - Rietumu Banka-Riga 0:25

 

Israel

1 Roy Goldstein - Israel Cycling Academy
2 Itmar Einhorn
3 Aviv Yechezkel - Israel Cycling Academy
 

Israel (Damer)

1 Omer Shapira - Giusfredi Bianchi
2 Paz Bash
3 Shani Bloch-Davidod - Team VéloCONCEPT Women

 

Grækenland

1 Charalampos Kastrantas - Dare Viator Partizan
2 Stylianos Farantakis
3 Polychronis Tzortzakis - RTS - Monton Racing

 

Finland

1 Matti Manninen Team FixIT.no 4:57:07
2 Jaakko Hänninen 00:02
3 Sasu Halme

 

Rumænien

1 Marius Petrache 3:58:02
2 Valentin Plesea s.t.

3 Emil Dima +0:48

 

Rumænien (Damer)

1 Ana Covrig

2 Miriam Stan

3 Estera Coteata

 

Japan

Yusuke Hatanaka 5:32:46

Fumiyuki Beppu +1:43

Keisuke Kimura+1:44

 

Japan (Damer)

1 Eri Yonamine - FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope3:17:21
2 Miyoko Karami 7:18
3 Hiromi Kaneko 11:19

 

Eritrea

1 Meron Abraham
2 Elyas Afewerki - Start - Vaxes Cycling Team
3 Merhawi Kudus - Dimension Data

 

Rwanda

1 Gasore Hategeka

 

Mauritius

1 Philippe Colin 3:02:59

2 Fidzerald Rabaye s.t.

3 Alexandre Mayer s.t.

Foto: Martin Nørgaard og Dennis Boutrup

Giant-Castelli: Vores dårligste løb i år

26.06. kl. 11:28 af Mathias Mundbjerg.

Det danske kontitentalhold Team Giant-Castelli var på forhånd udset til at spille en vigtig rolle ved DM, men sygdom kom i vejen for et godt resultat.

Med både Casper Pedersen, Rasmus Quaade og torsdagens bronzevinder på enkeltstarten, Mikkel Bjerg, på holdkortet, var forudsætningerne til stede for et godt Giant-Castelli-resultat.


Sidstnævnte blev holdets bedst placerede rytter på 12. pladsen, og det er ikke noget, der afføder jubel internt på holdet.


”Det var måske vores dårligste løb i år af alle sammen, så vi er skuffede. Vi har stadig noget at lære, for vi kommer lidt på bagkant både taktisk og styrkemæssigt, fordi både Rasmus Quaade og Casper Pedersen er syge, og Emil Vinjebo stadig døjer med trykkede ribben,” siger sportsdirektør Marc Garby.


”Vi har hængt i bremsen, og det afspejler sig i den grad i det resultat, vi får i dag. Dem, der var derude, gjorde deres bedste, og Mikkel (Bjerg, red.) kørte godt i dag. Det var ikke meningen, han skulle sidde derude, men han kørte flot. Han har ramt den godt og kan holde velfortjent sommerferie nu,” lyder det fra Garby.


På det personlige plan var resultatet ikke noget dårligt facit for Mikkel Bjerg, da han var med i den sekstenmandsgruppe, som skilte sig ud med lidt under 70 kilometer til mål. Alligevel havde han svært ved at skjule sin skuffelse på holdets vegne.


”Der blev gravet dybt fra start til slut, og det var nok også derfor, at jeg ikke havde så meget at skyde med til sidst. Jeg holder den gode figur, da vi har været ramt af sygdom, og jeg rammer så det udbrud, som kørte hjem,” siger Mikkel Bjerg og fortsætter:


”Jeg tænkte, at det gik fint, indtil der blev angrebet igen, for hverken Aske (Louring Vorre, red.) eller jeg havde kræfter tilbage. Jeg skal ligge og køre om tiendepladsen i løbets afgørende fase, men jeg har ikke nok at skyde med. Jeg prøvede et angreb udefra, men jeg havde ikke noget power tilbage,” erkender Mikkel Bjerg, der med sin tredjepladsen på enkeltstarten sikrede, at holdet alligevel kan være ganske tilfredse med DM-løbene.


Ganske som forventet blev Giant-Castelli tidligere i dag udtaget til september måneds PostNord Danmark Rundt. Det kan du læse om HER.

EKSKLUSIVT

Foto: Feltet.dk

Landstræner: Rigtig flot udgave af DM

26.06. kl. 10:55 af Mathias Mundbjerg.

Landstræner Anders Lund var yderst tilfreds med det danmarksmesterskab, han overværede i Grindsted.

Det blev en af de mest offensivt kørte udgaver af herrernes eliteløb ved DM i meget lang tid. Det kunne tilskuerne nyde godt af, og en af dem var den danske landstræner, Anders Lund, som naturligvis var i godt humør efter løbets afslutning.


”Det var en rigtig flot udgave af danmarksmesterskabet. Meget, meget flot finale og meget åben finale. Og så synes jeg, man så nogle af forårets profiler sidde i en finale og skulle afgøre det mellem sig. Jeg var formidabelt underholdt, og jeg synes, det var virkelig godt cykelløb,” lyder det fra den begejstrede landstræner til Feltet.dk efter Mads Pedersens sejr.


Trek-Segafredo-rytteren er blot 21 år gammel, men har altså allerede nu vundet sit første DM, og netop Mads Pedersen er Anders Lund meget imponeret af.


”Han er uhyggelig stærk at komme hjem i sådan et spurt med. Han er enormt dygtig til at bevare en topfart i sådan en spurt. Han var min favorit som den hurtigste i den gruppe, men den kunne lige så godt være blevet brudt op af specielt Christopher Juul, så det var meget åbent i lang tid.”


DM-ruten var usædvanligt flad, og derfor var det måske lidt uventet, at cykelløbet udviklede sig så seværdigt. Ifølge landstræneren skylder publikum især vejrguderne en stor tak.


”Jeg var lidt overrasket over, at vinden havde så meget at sige ude på ruten. Der var masser af vind. De steder, som man umiddelbart syntes var i læ, der hamrede vinden bare lige igennem de der læhegn, der var. Så initiativ blev belønnet, og dem de kørte fik noget ud af det,” lyder det fra landstræneren, der dog kunne se flere af dagens mest angrebsivrige ryttere gå tomhændet hjem efter store anstrengelser.


Udlandsprofessionelle Matti Breschel, Magnus Cort og Christopher Juul-Jensen angreb igen og igen, men til slut kom ingen af dem på podiet.


”Det er jo faktisk dem, der sætter det i gang allerede ude på anden omgang, hvor Matti starter op. Også Cort og specielt Christopher Juul arbejder videre og får det fuldstændigt splittet. Men det blev et rigtigt, rigtigt spændende løb på grund af vinden. Og også distancen - jeg synes, det klædte løbet. Man kunne se, hvor mærkede de var til sidst.”


Måske er det netop nogle af disse ryttere, som Anders Lund har skrevet sig bag øret forud for EM til august, hvor mange af de danske ryttere formentlig vil være ivrige efter at få lov til at opleve et europamesterskab på hjemmebane. EM løber af stablen i Herning fra d. 2. til 6. august.

Foto: Feltet.dk

Kamp havde fokus på Chris Juul

26.06. kl. 10:03 af Mathias Mundbjerg.

Den forsvarende danmarksmester Alexander Kamp måtte i går afgive sin DM-trøje efter en tredjeplads, som dog også var et godkendt resultat.

Team VéloCONCEPT var særdeles synlige hele dagen og var med i mange af de hidsige angreb, som blev foretaget hele dagen igennem. Til sidst udmøntede anstrengelserne sig i en tredjeplads til den forsvarende vinder, Alexander Kamp, der var ganske tilfreds, selvom han måtte træde ned fra det øverste podietrin.


”Hvis det bliver sådan, at jeg hvert andet år vinder og hvert andet år får en tredjeplads, så kan det bare blive ved sådan,” siger Alexander Kamp med henvisning til, at han også blev nummer tre ved DM i Rønde i 2015.


I finalen sneg en seksmandsgruppe sig væk og efterhånden stod det klart, at de seks mand skulle køre om sejren. Blandt dem sad WorldTour-rytterne Christopher Juul-Jensen og Mads Pedersen, og især førstnævnte angreb flere gange, hvorefter Alexander Kamp var mand for at køre ham ind igen.


”I bund og grund havde jeg fokus på at lukke Christopher Juul ned, fordi han var den stærkeste temporytter. Hvis han fik hul, så ville vi ikke se ham igen. Så var der ikke mange kræfter til sidst, så måtte det bære eller briste i spurten,” siger Alexander Kamp, der i bagklogskabens klare lys måske burde have haft mere fokus på den anden WorldTour-rytter, Mads Pedersen, som endte med at tage sejren i spurten foran Nicolai Brøchner.


Sportsdirektør Michael Skelde var ligesom sin rytter ganske fint tilfreds med tredjepladsen i et af sæsonens vigtigste løb.


”Det var et flot cykelløb i dag. Det var dejligt med lidt vind, og i bund og grund er det et rigtigt godt cykelløb hele dagen. Profferne tog et stort ansvar fra kilometer ét og prægede det. Desværre kommer vi ikke i overtal på noget tidspunkt, men Alexander kører en flot finale, og han vil det rigtigt meget. Han kørte et flot løb,” lyder det fra Michael Skelde.


Team VéloCONCEPT kan nu rette fokus mod et af sæsonens andre store mål. Holdet er netop blevet udtaget til PostNord Danmark Rundt, som i år køres fra 12. til 16. september fra Frederiksberg til Aarhus.

Foto: Feltet.dk

Team Giant-Castelli skriver historie

26.06. kl. 09:11 af Jesper Johannesen.

I år har Team Giant-Castelli haft en fuldstændig fantastisk sæson, blandt andet med UCI-sejr til Frederik Rodenberg i Paris-Arras, Rasmus Quaade i Ronde de l'Oise og Casper Pedersen i både Fleche du Sud og GP Horsens Posten, og det betyder nu, at holdet opnår et stort mål

For første gang nogensinde skal Team Giant-Castelli nemlig deltage i PostNord Danmark Rundt. Det er netop blevet offentliggjort af løbsarrangør Jesper Worre, og dermed kan det danske kontinentalhold se frem til at skulle vise trøjerne frem i Danmarks største løb fra 12. til 16. september.
 

"Efter den sidste UCI-weekend var vi ret sikre på, at vi ville blive udtaget, så det overrasker os ikke så meget. Og så er det godt for dansk cykelsport og holdenes fremtid, at der er udtaget fem hold. Det er et vigtigt løb for alle sammen, ikke mindst for os," lyder det fra en glad sportsdirektør i Marc Garby.
 

"Vi har helt sikkert fortjent det. Vi har overgået alle forventninger udefra, og vi har levet op til vores egne mål internt. Når det bliver ført ud i livet, er det selvfølgelig kæmpestort, og det er helt sikkert det, vi drømte om, før sæsonen startede. Det er en stor sæson," konstaterer Garby.
 

Udtagelsen til PostNord Danmark Rundt betyder da også meget for Team Giant-Castelli som hold, både ud fra økonomiske og sportslige perspektiver.


"I første omgang giver det en hjælpende hånd i forhold til den videre drift af holdet økonomisk set. Rent sportsligt er der mange af rytterne, som begynder at tænke frem mod det, når de lige har hvilet sig lidt. Det giver os lidt ro på," forklarer sportsdirektøren.
 

Selvom Team Giant-Castellis udtagne ryttere niveaumæssigt kommer til at køre en klasse over, hvad de plejer, tror Marc Garby på, at de kan markere sig flot og vise, at udtagelsen har været berettiget. 


"Jeg tror egentlig, vi har nogle fine bud til at være godt synlige. Det er svært at sige, om vi kan vinde en etape, for jeg har ikke lige set alle de hold, der kommer, men vores mål skal i hvert fald være at score en podieplacering undervejs. Det bliver spændende at se, hvordan truppen er kørende," forklarer Garby, der endnu ikke vil ud med, hvilke otte ryttere, der kan glæde sig til at komme i kamp.
 

"Vi skal stille et hold på otte mand, og vi har 14, så der er nogle, der skal sorteres fra. Det kan vi ikke rigtig sige noget om endnu, men vi har selvfølgelig et fint billede af, hvem der skal køre. Det ser vi på, når vi kommere tættere på starten," afslutter Marc Garby.

Foto: Feltet.dk

Fem danske kontinentalhold med i Danmark Rundt

26.06. kl. 08:56 af Jesper Johannesen.

Danmarks Cykle Union belønner kontinentalholdenes flotte talentarbejde. De fem danske kontinentalhold BHS Almeborg - Bornholm, coloQuick - CULT, Riwal Platform Cycling Team, Team Giant Castelli og Team VéloCONCEPT er alle udtaget til den 27. udgave af PostNord Danmark Rundt.

Når den 27. udgave af PostNord Danmark Rundt køres fra den 12.-16. september 2017 bliver det med deltagelse af fem danske kontinentalhold, for første gang siden 2009-udgaven af løbet.


Udtaget til PostNord Danmark Rundt 2017 er BHS Almeborg - Bornholm, coloQuick - CULT, Riwal Platform Cycling Team, Team Giant Castelli og Team VéloCONCEPT.


"Det har været et meget flot forår for dansk cykling, hvor store resultater er kommet hjem i en lind strøm fra både større og mindre UCI-løb. Men det helt afgørende for udtagelsen af de fem danske kontinentalhold er, at de alle leverer et meget flot stykke dansk talentudviklingsarbejde. Netop det flotte talentarbejde er i Danmarks Cykle Unions fokus i udtagelsesprocessen," siger løbsdirektør Jesper Worre og uddyber:
 

"Alle de udtagne hold har en bredde og kvalitet som aldrig set før, og de har alle kørt et godt forår og leveret fine UCI-resultater. Nu får de ro til at forberede sig optimalt til deres største opgave i år. Jeg tror, at de fem danske kontinentalhold er klar til mere succes i årets PostNord Danmark Rundt."
 

Med udtagelsen af de fem danske kontinentalhold er den foreløbige startliste til årets PostNord Danmark Rundt oppe på i alt 11 hold. I maj måned blev det offentliggjort at de seks Tour de France-mandskaber Trek Segafredo, Team Sunweb, Astana Pro Team, Direct Energie, Cofidis Solutions Credits og Wanty - Group Gobert, alle deltager i årets danske rundtur.


Yderligere fem hold offentliggøres i juli og august måned, heriblandt det danske landshold Team PostNord Danmark.

 

Foto: Sirotti

OL-stjerner klar til DM i omnium

26.06. kl. 07:07 af Philip Tarning-Andersen.

Et virkelig stærkt felt er i morgen aften klar til at køre DM i omnium på Aarhus Cyklebane. Feltet tæller blandt andre Lasse Norman og Amalie Dideriksen.

Det er svært at finde mangler i feltet, når de danske mestre skal kåres i omnium for både herrer og damer. Alle de bedste danske baneryttere er nemlig med, og der venter således et særdeles spændende opgør og det største stævne på Aarhus Cyklebane i adskillige år.

 

Hos herrernes må den dobbelte OL-medaljevinder i disciplinen, Lasse Norman, tilskrives favoritværdigheden, efter han senest har vist god form med bjergtrøjen i Schweiz Rundt og gårsdagens syvendeplads ved DM i linjeløb.

 

Men udfordrerne står i lang kø, og Norman kan slet ikke vide sig sikker på titlen. Den forsvarende mester, Frederik Rodenberg, europamesteren i dernypace Casper Folsach, europamesteren i pointløb, Niklas Larsen og den tidligere World Cup-vinder, Casper Pedersen er alle gode bud på folk, der kan snuppe sejren. Ligeledes må den nykårede dobbelte juniormester på landevejen, Julius Johansen, heller ikke afskrives.

 

Dideriksen mod Schmidt hos damerne

Også hos damerne kan man opleve de bedste, som Danmark har at byde på. Verdensmesteren på landevej og OL-deltager i disciplinen, Amalie Dideriksen, er favoritten, men det bliver formentlig ingen let opgave. Den tidligere VM-sølvvinder i pointløb og deltager ved OL i Beijing, Trine Schmidt, er førsteudforer og viste i vinters, at hun kan levere kvalificeret modstand til Dideriksen ved et DM. Lurer de to for meget på hinanden, kan Amalie Winther Olsen måske overraske.

 

DM i omnium afvikles efter de nye regler, der trådte i kraft efter OL. Det betyder, at der køres over fire afdelinger på en dag. Afdelingerne er scratch, tempoløb, udskilningsløb og til slut pointløb. I de tre første afdelinger får rytterne point ud fra deres placering i afdelingen. Disse point har de i starten af pointløbet, hvor de så kan vinde og tabe point som i et normalt pointløb.

 

Første start går klokken 18, og begge mesterskaber forventes afsluttet omkring klokken 21. Programmet kan findes her, og billetter kan købes her.

 

Foreløbig startliste - herrer

1 Jeppe Aaskov Pallsen - Hammel CK

2 Rasmus Søgaard - CK Aarhus

3 Mads Meyer - Vejle CK

4 Nicklas O. Pedersen - Team Giant Castelli

5 Aske Vorre - Team Giant Castelli

6 Frederik Rodenberg Madsen - Team Giant Castelli

7 Casper Folsach - Team Giant Castelli

8 Casper P. Pedersen - Team Giant Castelli

9 Michael A. Larsen - Frederikshøj CC

10 Alex Rasmussen - Frederikshøj CC

11 Lasse Norman Hansen - Aqua Blue Sport

12 Anders Fynbo - IBT-Isolering Sydkysten

13 Niklas Larsen - Team VeloConcept

14 Kristian Kaimer Eriksen - Team Børkop Cykler-Carl Ras Roskilde Junior

15 Julius Johansen - Team Børkop Cykler-Carl Ras Roskilde Junior

16 Mathias Larsen - Team Børkop Cykler-Carl Ras Roskilde Junior

17 Johan Price-Pejtersen - Team Børkop Cykler-Carl Ras Roskilde Junior

18 Oliver Wulff Andersen - Team Pythonpro.com-Velowear

19 Jakob Frandsen - Team Aura Energi-CK Aarhus

20 Nichlas Eberhardt - Lyngby CC

21 Martin Frank - Greve CC

 

Foreløbig startliste - damer

31 Amalie Dideriksen - Boels-Dolsmans Cycling Team

32 Trine Schmidt - Lotto Soudal

33 Amalie Winther Olsen - TWC Maaslandster Zuid-Limburg

34 Anika Rasmussen - Cykling Odense

35 Louise Norman Hansen - Team VeloConcept

36 Mette Fischer Therkelsen - Cykling Odense

37 Tusnelda Svanholmer - Amager CR

EKSKLUSIVT

Foto: Martin Nørgaard og Dennis Boutrup

Blaudzun: Helt fantastisk at se på

25.06. kl. 21:59 af Christian Berg.

Der var stor tilfredshed i Riwal Platform lejren efter dagens sølvmedalje til Nicolai Brøchner.

Riwal Platforms Nicolai Brøchner tog i dag andenpladsen ved DM i landevejscykling, da Mads Pedersen løb med sejren. Brøchner var på forhånd et af de orangeklædte troppers bedste bud på en sejr, og han kom også tæt på, efter holdet havde været med til at animere løbet hele dagen.

 

I den afgørende seksmandsgruppe sad holdet foruden sølvmedaljevinderen også med bare 19-årige Andreas Stokbro, der ofrede sig 100 procent for sin holdkammerat i finalen. Netop denne holdpræstation var noget, der glædede Riwal Platforms sportsdirektør, Michael Blaudzun, da Feltet.dk snakkede med ham efter løbet.

 

”Jeg er imponeret selvfølgelig over Brøchner men også over hele holdet. Jeg synes ikke, vi har set et dansk hold køre på så flot vis i rigtig, rigtig mange år til et dansk mesterskab. Vi var over det hele, og vi holdt os til den plan, vi havde lagt. De snakke, vi har haft omkring det løb her, blev holdt til punkt og prikke af samtlige folk på holdet,” udtaler han til Feltet.dk

 

”Vi vidste, at Brøchner var en af favoritterne, og der ville blive kigget på ham, men at han så går hen og næsten lukker det helt af selv i finalen efter opbakningen af sine holdkammerater er jo helt fantastisk at se på. Det er noget, der fryder en sportsdirektør, at se sådan et initiativ og holdånd.”

 

”Et vanvittigt år”

I denne sæson har Nicolai Brøchner vist sig som en af de allerstærkeste ryttere i dansk kontinentalcykling. Han er indtil videre i år den eneste på Riwal Platform, der har taget en UCI-sejr, som han til gengæld står noteret for fire af. Derfor får han også store roser af sin sportsdirektør, der i afslutningen af dagens løb havde stor tiltro til, at han rytter kunne have stået øverst på podieskamlen og modtaget dannebrogstrøjen.

 

”Jeg tænkte, at det kunne blive en pige og en dreng. Jeg var ret sikker på, at Nicolai var i stand til at vinde den her spurt, men jeg vidste også, at der var et par andre hurtige folk. Lige da han kører over stregen, er man selvfølgelig ærgerlig, men to sekunder efter, så var jeg bare lykkelig og stolt. Det ved jeg, at Nicolai også er. Han har haft et vanvittigt år, og han har virkelig så høj en klasse, at han godt kan være stolt af det, han har lavet i dag.

 

”Dagens resultat viser egentligt, at det er den måde, vi har kørt cykelløb på det meste af året. Vi har haft et vanvittigt flot år med masser af resultater. Selvfølgelig har Nicolai stået for meget af det, men den måde, vi har bygget tingene op på og den professionelle indstilling, rytterne har vokset med i dette system, bærer frugt. Det kan de se nu, at den måde, vi kører cykelløbene på, giver resultater, og jeg tror bare generelt, at alle er stolte i dag,” afslutter Michael Blaudzun.

EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Christopher Juul: En typisk historie for mig

25.06. kl. 19:54 af Christian Berg.

Den 27-årige Orica-Scott-rytter var fint tilfreds med præstationen ved dagens DM, men resultatet faldt ikke i hans smag.

Dagens DM i landevejscykling for herrerne blev en hård omgang, hvor det i lang tid var angreb på angreb. Særligt en bestemt rytter var meget aktiv og prøvede hele tiden på animere løbet. Christopher Juul-Jensen var nemlig flere gange manden bag splittelserne på landevejene omkring Grindsted, men i sidste ende måtte han nøjes med en plads som nummer fem fra en seksmandsgruppe.

 

”Jeg gjorde det jeg kunne. Jeg ville ikke have fået noget ud af at vente til en spurt, for jeg var på ingen måde den hurtigste ude i den gruppe. Selvom jeg havde siddet på hjul, havde jeg nok endt med at blive femmer alligevel,” siger han til Feltet.dk.”

 

”Det er, som det er. Jeg kan i det mindste glæde mig over, at jeg fik bevist, at jeg er godt kørende, men det er måske en typisk Christopher Juul historie - super godt kørende men ikke få noget ud af det.”

 

Den danske Orica-Scott-rytter, som blev dansk mester i enkeltstart i 2015, prøvede på de afsluttende kilometer ihærdigt at komme af med sine konkurrenter. Han blev dog lukket gang, hvor især sidste års danmarksmester, Alexander Kamp, var meget opsat på at få det afgjort i en spurt.

 

”Det, der mangler, er nok, at Kamp lader mig køre. Der kan ske sådan nogle ting, og man kan selvfølgelig ærgre sig efterfølgende. Det kan også godt være, at han nu ærgrer sig over, at han ikke blev dansk mester men kun blev treer. Det er der ikke noget at gøre ved,” slutter Christopher Juul.

EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Breschel gik kold: Det var en hård fornøjelse

25.06. kl. 18:49 af Benjamin Lillelund, Interview: Jesper Johannsen, Grindsted.

Matti Breschel havde ikke overskuddet til at blande sig i den absolutte finale.

Han er altid en stor trussel for de øvrige ryttere, når han stiller op til mesterskaber, men i dag måtte Matti Breschel se sig kørt over af Mads Pedersen, som vandt DM-linjeløbet i en gruppe på seks mand.

 

Netop denne gruppe udskilte sig fra seks øvrige ryttere, hvor Matti Breschel sad med, men da det afgørende moment kom, havde han ikke kræfter til at gå med.

 

”Jeg havde snakket med Christopher (Juul-Jensen, red.) og Mads inden, så jeg vidste godt, de ville angribe. Jeg havde tænkt mig at give dem et lille hul og så køre op alene, men det kunne jeg ikke. Jeg havde ikke antrittet til sidst, og så kørte de væk. Der var ikke så meget at gøre,” siger Matti Breschel til Feltet.dk.

 

”Det var en hård fornøjelse. Det gik godt det første lange stykke, men jeg ramte lidt muren med 40 kilometer tilbage,” forklarer han endvidere.

 

Næste løb for Matti Breschel bliver Polen Rundt, inden han fokuserer på EM i Herning, hvis han bliver udtaget. Her skal man dog ikke forvente de store resultater fra den tidligere VM-sølvvinder.

 

”Det er ikke en rute, der passer mig så godt, men det er da dejligt, at Danmark afholder et stort mesterskab. Vi stiller også med ni mand, så vi har masser af muligheder,” afslutter Breschel, der nævner Magnus Cort som en umiddelbar kaptajn til EM.

EKSKLUSIVT

Foto: Feltet.dk

Kim Andersen: Sejren betyder meget for holdet

25.06. kl. 18:47 af Andy Pedersen.

Som bekendt blev det sejr til Mads Pedersen i DM. Foruden at sejren betyder noget for den 21-årige Trek-rytter, betyder den også noget for holdet. Holdets danske sportsdirektør Kim Andersen var ganske tilfreds med Pedersen.

Foruden at være tilfreds med sejren er danskeren også jævnt tilfreds med Pedersens måde at køre løbet på. Ifølge Kim Andersen misser danskeren ikke nogle afgørende øjeblikke, fordi han kørte løbet helt fra front af.

 

”De sidder alle sammen til sidst solo stort set. Riwal havde en ekstra mand godt nok. Mads kørte et rigtig godt og fornuft cykelløb, og han kørte det forfra. Det gjorde at han aldrig blev fanget bag ved, og så ender de med at sidde seks mand,” udtaler Kim Andersen til Feltet.dk.

 

Pedersen havde planlagt finalen
Inden finalens afgørende momenter kørte Kim Andersen sportsdirektørbilen op på siden af Mads Pedersen. Her kunne Pedersen fortælle Kim Andersen, hvordan finalen skulle køres.

 

”Jeg spurgte hvordan han havde det. Han sagde at han havde det rigtig godt, og så fik han en gel. Så fortalte han mig hvordan det skulle komme til at foregå,” forsætter Andersen.

 

Andersen var dog ikke sikker på sejren, førend at Pedersen havde kørt den hjem. Finalestrækningen passede dog Pedersen meget godt, og det var en af grundene til hans sejr. Derudover er holdet glade for at have fået en sejr, og ikke mindst to nationale mestre.

 

”Jeg var overhovedet ikke sikker. Det kunne have været hvad som helst. Til gengæld var det en medvindsspurt og det var godt for ham. Det betyder meget for holdet med sejren, og jeg har lige læst, at vi fik en mester mere i Portugal, så det betyder rigtig meget. Det er lang tid siden, at vi har haft nogle sejre. Det er rigtig godt,” udtaler Andersen.

 

Menuen står på egne chancer resten af året
Mads Pedersens sæson peger nu videre i retningen af egne chancer. Kim Andersen åbner for, at Pedersen nu kan få lov til at køre for sig selv, da han har været en stabil støtte for holdet i løbet af året.

 

”Giroen var for at bringe ham et skridt videre. Det program, han får resten af året, vil give ham chancen for at køre meget selv også. Man kan sige, at han har hjulpet holdet meget i år.”

 

Adspurgt om Andersen har fået anledning til at sætte kryds ud for andre danskeres navne, afviser han dog, at han har nogle i kikkerten lige foreløbig.

 

”Der bliver ikke så mange ledige pladser til næste år. Jeg har ikke lige øjne på nogen lige på nuværende tidspunkt. Det er heller ikke mig der bestemmer. Jeg kommer kun med råd,” siger Andersen med en mild latter.

EKSKLUSIVT

Foto: Feltet.dk

Brøchner: Jeg er virkelig stolt

25.06. kl. 18:28 af Benjamin Lillelund, Grindsted.

Nicolai Brøchner er lykkelig over at få en sølvmedalje til DM-linjeløbet.

Det var de perfekte rammer for spurtstærke Nicolai Brøchner til dagens DM i linjeløb på en pandekageflad rute i Grindsted, og inden løbet forklarede Brøchner ligeledes, at han nok aldrig ville få en større chance for at blive dansk mester.

 

Lige ved og næsten blev dog imidlertid læresætningen for den 23-årige jyde, som i spurten blev slået af Mads Pedersen. Dermed blev det til en sølvmedalje, og den er Brøchner også ekstremt glad for - det er nemlig hans første medalje til elite-DM.

 

”Det betyder rigtig meget for mig, og jeg er så stolt. Det er et stort resultat, som jeg har arbejdet hårdt for at få,” siger Nicolai Brøchner til Feltet.dk efter løbet.

 

”Jeg er virkelig stolt af det her. Vores mål var at gå efter top fem, og jeg var så en af de stærkeste fra mit hold, så jeg fik god opbakning, og det gjorde mig i stand til at opnå det her resultat,” tilføjer han.

 

Netop Riwal Platform havde en stor aktie i andenpladsen, da holdet konstant var på forkant med løbets begivenheder.

 

”Vi har et sindssygt højt niveau i dag, og vi var klart det stærkeste kontinentalhold. Det er det, der er med til at gøre, at vi får en medalje med hjem herfra. Jeg er rigtig stolt af mine holdkammerater,” forklarer sølvvinderen.

 

Selvom Brøchner har misset en gylden mulighed for at iklæde sig rød og hvidt, nager det ham alligevel ikke. Sølvmedaljen vejer nemlig tungt.

 

”Jeg ville selvfølgelig gerne have vundet, men jeg er ikke skuffet over lige at misse sejren. Kræfterne slap bare lige op, og sådan er det. Det er en ærlig sag,” afslutter en glad Nicolai Brøchner.

EKSKLUSIVT

Foto: Feltet.dk

Nykåret danmarksmester: Største sejr i karrieren

25.06. kl. 18:24 af Andy Pedersen.

Nyprofessionelle Mads Pedersen har haft en ganske imponerende sæson, som indtil videre er kulmineret i dag med titlen som dansk mester. En ganske suveræn spurt i en mindre gruppe til sidst var mere end nok til at sikre sejren.

Mads Pedersen hentede sejren efter en stærk indsats i et udbrud, hvor han deltog uden at bruge alle sine kræfter. Feltet.dk fangede Mads Pedersen efter sin sejr, og ifølge ham var sejren mere end han regnede med.

 

”Man skal aldrig forvente sådan noget. Man skal aldrig forvente en sejr. Så er man et fjols i hvert fald, men jeg havde da håbet på det og formen er god. Med sådan et vejr her er der mulighed for det og det gjaldt bare om at være vågen og så selvfølgelig have dagen også. Det er en stor del af det. Så jeg håbede på en medalje, og at det så ender med at blive Dannebrog og en medalje er jo bare fantastisk,” udtaler han til Feltet.dk.

 

Hårdt tempo passede perfekt
Mads Pedersen kom som den eneste Trek-Segafredo rytter til løbet, da han også er den eneste dansker på holdet. Derfor var dagens hurtige og hårde tempo en helt perfekt faktor for ham. Det gjorde det sværere for holdene at kontrollere løbet, og dermed handlede det i højere grad om tempo. Dagens drejebog var helt perfekt.

 

”Det passede mig fint, fordi at det blev kørt hårdt hele tiden. Det var frem og tilbage hele tiden. Det var dræbende og det var rigtig dræbende for alle. Det var godt for mig, for så sad alle og led. Så er det lige pludselig alle mod alle frem for seksten mod én,” fortsætter Pedersen.

 

Fantastisk sæson indtil videre
Efter en fantastisk debutsæson hos Trek, hvor det blandt andet er blevet til en deltagelse i Giro d’Italia, er Pedersen dog ikke i tvivl om, hvor dagens sejr rangerer henne på skalaen.

 

”Det her betyder alt. Det er den største sejr. At blive dansk mester er enhver dansk cykelrytters drøm,” siger Pedersen.

Generelt er danskeren også meget tilfreds med netop denne sæson. At tage skridtet op på WorldTouren kan være en stor mundfuld, men Pedersen har tacklet det godt.

 

”Ubeskrivelig god sæson indtil videre. Det er gået over alle forventninger. Sidste år gik rigtig godt, så man kunne være i tvivl om hvordan endnu et step-up ville være. Jeg synes det er gået rigtig godt, og jeg er kommet godt ud af de løb og det program jeg har fået,” udtaler han.

Herefter skal Pedersen til Italien, og selvfølgelig skal sejren da fejres, når destinationen er nået.

 

”Vores bil er pakket og vi skal til Italien i aften. Vi tager ned og spiser noget god mad her, og så skal vi ned over grænsen til Italien, hvor det selvfølgelig skal fejres,” slutter Pedersen.

Foto: Feltet.dk

Mads Pedersen vinder DM

25.06. kl. 17:41 af Andy Pedersen.

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) kunne række næven i vejret, efter at han åbnede en lang spurt på opløbstrækningen til målstregen. Nicolai Brøchner (Riwal Platform) overhalede Alexander Kamp (Team VeloConcept) i kampen om andenpladsen.

219 kilometer fordelt over ti omgange af 18 kilometer og seks omgange af 6,5 kilometer var, hvad der ventede for de startende ryttere til årets DM-linjeløb for eliten. En udbrydergruppe blev helt afgørende for løbets udfald, og dette var til fordel for Mads Pedersen.

 

Løbsreferat:
Det blæste nærmest en halv pelikan, da de 137 ryttere trillede ud på dagens rute. Derfor var det også ekstremt hektisk i starten, hvor der i sidevindskørsel blev dannet flere store grupper, hvor alle favoritterne undtaget Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin) var til stede.

 

Team Giant-Castelli var kommet lidt på bagkant, og derfor kæmpede de hårdt for at lukke hullet, hvilket da også lykkedes, så et frontfelt på cirka 80 mand så dagens lys. Herefter gik den lidt i stå, men der var hele tiden angrebsforsøg i feltet, som pressede farten i vejret, men intet lykkedes for alvor at komme væk.

 

Det var først, da Christopher Juul-Jensen (ORICA-Scott), Alexander Kamp, Tobias Mørch Kongstad (Riwal Platform), Aske Vorre og Nicklas Bøje (Team Giant-Castelli) Christoffer Lisson (BHS-Almeborg Bornholm), Kasper Linde (Cykling Odense) og Torkil Veyhe (coloQuick-CULT), at der kom et ordentligt udbrud afsted.

 

De fik 20 sekunders forspring med 115 kilometer til mål, men blev kort efter hentet af et felt på omkring 40 mand, hvor særligt Riwal Platform var animerende. Med indgangen til de sidste 100 kilometer blev frontgruppen yderligere decimeret, så der nu kun var 25 i front.

 

Ny udskilning begynder
Magnus Cort (ORICA-Scott) og Søren Kragh Andersen (Sunweb) missede selektionen, og derfor gik de frem og førte i anden gruppe, som kom en smule tættere på frontgruppen. Det lykkedes at komme op, og så kunne kortene blandes igen.

 

Det blev de flere gange, og adskillige konstellationer kom kortvarigt afsted, men pludselig fik 16 ryttere et afgørende hul. De fandt ind i et godt samarbejde og fik sat feltet flere minutter tilbage, inden Mads Pedersen, Christopher Juul-Jensen og Nicolai Brøchner (Riwal Platform) angreb og kom væk fra følgesvendene.

 

Trioen kom ud på de seks små omgange med 15 sekunders forspring til Alexander Kamp, Mathias Krigbaum (coloQuick-CULT) og Andreas Stokbro (Riwal Platform), men få kilometer efter smeltede de to grupper sammen, så der nu var seks mand i front. 30 sekunder efter lå endnu en gruppe på seks mand med Mikkel Bjerg (Team Giant-Castelli), Torkil Veyhe, Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Rune Almindsø (coloQuick-CULT), Andreas Kron (Riwal Platform) og Troels Vinther (Riwal Platform).

 

Forspringet blev dog kontinuerligt større, da Norman Hansen ikke fik synderligt meget hjælp, mens den kørte fint rundt i front, selvom det dog hele tiden lå i luften, at den absolutte finale var ved at gå i gang.  

 

Forgæves angreb i front - Samlet finale
På tredje sidste omgang begyndte angrebene i frontgruppen at blive sat ind, og det var Christopher Juul-Jensen, der var den første til at forsøge sig. Straks var Nicolai Brøchner over ham, men Alexander Kamp lukkede kontrolleret hullet. Det lykkedes for Kamp at holde sammen på gruppen ind på andensidste omgang, selvom Stokbro havde store problemer med at hænge på. Herefter virkede det til, at der var pause fra angrebene.

 

Det var dog ikke det sidste angreb fra Juul-Jensen, som med lidt under 9 kilometer til mål satte endnu et hug ind. Kamp lukkede atter holdet, inden Juul-Jensen igen forsøgte sig uden succes. Det virkede til, at Kamp og Juul-Jensen var meget fokuserede på hinanden. Herefter faldt de seks tilbage i et samarbejde, og sørgede for fortsat at holde forfølgerne bag sig, og kørte dermed ind på sidste omgang sammen.

 

Næste angreb blev sat ind fra Krigbaum, hvilket dog hurtigt blev lukket ned af Christopher Juul-Jensen. Herefter gik Stokbro frem. Det virkede til, at Brøchner helst så afslutningen ske i en samlet gruppe. Efter flere angreb faldt Stokbro dog fra. De var dermed fem ryttere inde på opløbsstrækningen. Mads Pedersen åbner spurten og holder den hele vejen hjem fra front. Alexander Kamp forsøgte sig ellers med at komme forbi ham i spurten, men forgæves da Brøchner passerer ham og tager andenpladsen.

Resultat

1 Mads Pedersen - Trek-Segafredo 05:07:31
2 Nicolai Brøchner - Riwal Platform Cycling Team s.t.
3 Alexander Kamp - Team VéloCONCEPT s.t.
4 Mathias Krigbaum - coloQuick - CULT s.t.
5 Christopher Juul Jensen - Orica Scott 05:07:33
6 Andreas Stokbro Nielsen - Riwal Platform Cycling Team 05:07:41
7 Lasse Norman Hansen - Aqua Blue Sport 05:08:38
8 Rune Almindsø Andersen - coloQuick - CULT 05:08:45
9 Andreas Lorentz Kron - Riwal Platform Cycling Team 05:08:46
10 Troels Rønning Vinther - Riwal Platform Cycling Team s.t.
11 Torkil Veyhe - coloQuick - CULT 05:09:03
12 Mikkel Bjerg - Team Giant - Castellli 05:09:30
13 Jonas Aaen Jørgensen - Riwal Platform Cycling Team 05:09:49
14 Andreas Hyldgaard Jeppesen - Team VéloCONCEPT s.t.
15 Michael Valgren Andersen - Astana Pro Team s.t.
16 Michael Carbel Svendgaard - Team VéloCONCEPT s.t.
17 Frederik Rodenberg Madsen - Team Giant - Castellli s.t.
18 Patrick Clausen - Riwal Platform Cycling Team s.t.
19 Stefan Djurhuus - Riwal Platform Cycling Team s.t.
20 Christian Mathiesen - Team AURA Energi - CK Aarhus s.t.
21 Martin Mortensen - coloQuick - CULT s.t.
22 Rasmus Bøgh Wallin - coloQuick - CULT s.t.
23 Emil Bækhøj Halvorsen - Team AURA Energi - CK Aarhus s.t.
24 Jesper Schultz - coloQuick - CULT s.t.
25 Christoffer Lisson - BHS-Almeborg-Bornholm s.t.
26 Louis Bendixen - coloQuick - CULT s.t.
27 Sebastian Lander - GM Europa Ovini s.t.
28 Rasmus Guldhammer Poulsen - Team VéloCONCEPT s.t.
29 Rasmus Mygind - Riwal Platform Cycling Team s.t.
30 Nicklas Bøje Pedersen - Team Giant - Castellli s.t.
31 Tobias Mørch Kongstad - Riwal Platform Cycling Team 05:09:55
32 Søren Kragh Andersen - Team Sunweb 05:09:55
33 Magnus Bak Klaris - coloQuick - CULT s.t.
34 Jesper Odgaard Nielsen - coloQuick - CULT s.t.
35 Anders Hardahl - coloQuick - CULT s.t.
36 Magnus Cort Nielsen - Orica Scott s.t.
37 Kasper Asgreen - Team VéloCONCEPT s.t.
38 Jesper Hansen - Astana Pro Team s.t.
39 Chris Anker Sørensen - Riwal Platform Cycling Team s.t.
40 Michael Reihs - Team VéloCONCEPT s.t.
41 Mads Baadsgaard Rahbek - Team VéloCONCEPT s.t.
42 Kasper Linde Jørgensen - Cykling Odense 05:10:00
43 Emil Toudal - BHS-Almeborg-Bornholm s.t.
44 Matti Breschel - Astana Pro Team s.t.
45 Michael Mørkøv - Team KATUSHA ALPECIN s.t.
46 Mark Sehested Pedersen - Team VéloCONCEPT s.t.
47 Casper Von Folsach - Team Giant - Castellli s.t.
48 Christian Lindquist - Christina Jewelry-KUMA 05:10:03
49 Jacob Gye Madsen - Team AURA Energi - CK Aarhus 05:10:09
50 Christian Moberg Jørgensen - coloQuick - CULT 05:10:09
51 Jonas Gregaard Wilsly - Riwal Platform Cycling Team 05:10:13
52 Nils Lau Nyborg Broge - Team AURA Energi - CK Aarhus 05:11:05
53 Aske Louring Vorre - Team Giant - Castellli 05:11:05
54 Nicklas Overgaard Amdi Pedersen - Team Giant - Castellli s.t.
55 Thomas Edemann Jensen - Team Giant - Castellli 05:11:08

 

Foto: A.S.O

Andersen og Andersen: Fuglsang har altid haft talent

25.06. kl. 16:12 af Andy Pedersen.

Om kun seks dage kan Jakob Fuglsang begynde en rejse, som kunne lede til det største danske cykelresultat i flere år. Hans opblomstring i år kunne af nogen måske blive betegnet som sen, men ifølge to af hans tidligere sportsdirektører har det hele tiden været skæbnen.

Jakob Fuglsang er nemlig gjort af et helt særlig stof. En god blanding af talent og dedikation har været nogle af de egenskaber, som har båret Fuglsang så langt, som han nu er i dag. Christian Andersen, som i dag er sportsdirektør hos coloQuick-CULT, var tilbage i 2008 sportsdirektør for Fuglsang hos det daværende Team Designa Køkken hold. Christian Andersen har svært ved ikke at være stolt over Fuglsang i dag.

 

”Selvfølgelig bliver jeg lidt stolt. Det kan alle godt tillade sig at blive. Men det er jo Jakobs fortjeneste. En ting er, at han har talentet, men måden han udfolder det på er hans kunstværk,” udtaler Christian Andersen ifølge TV2 Sporten.

 

Et totalt overblik over sit materiel var afgørende for ham. Hvis cyklen fungerede, gik han bedre ind til en opgave, end hvis det modsatte var tilfældet.

 

”Det var måden, han arbejdede på. Når Jakob gik ind til en opgave, så gjorde han det hundrede procent. Han var altid forberedt, og han havde tænkt nøje over det, han gik ind til. Det gjaldt blandt andet hans cykel. Den skulle altid være fuldstændig i orden,” fortsætter Andersen.

 

En anden Andersen, nemlig Kim Andersen, har også været sportsdirektør for Fuglsang. Både hos CSC-SaxoBank årene, men også senere hen hos Leopard-Trek. I overgangen fra Saxobank til Leopard-Trek var det en prioritet for Andersen at få Fuglsang med over.

 

”Jeg tror ikke, det var nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have ham med. Jeg har helt sikkert nydt den tid, vi havde sammen, og jeg ville gerne have fortsat samarbejdet med ham,” siger Kim Andersen til TV2 Sporten.

 

Han mener ydermere, at Fuglsang har mulighed for en top-5 i Touren. Andersen påpeger, at Touren og Criterium du Dauphine er to forskellige løb, og at dette kan have en indvirkning på resultatet.

 

”Aru og Jakob er stærke, og dem skal vi selvfølgelig holde øje med. Hvis alt flasker sig for ham, så har han mulighed for at køre i top 5. Men det er også svært at sige, hvor meget han lagt i det for at være klar til Dauphine. Det er jo noget andet at være klar til Tour de France også,” slutter Kim Andersen. 

 

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR MANAGER HOLD

Foto: A.S.O

Jakob Fuglsang er blevet far

25.06. kl. 15:35 af Andy Pedersen.

Danske Jakob Fuglsang må i disse dage være en lykkelig mand. Han er nemlig sammen med sin kone Loulou Fuglsang blevet forælder til en lille pige. Danskeren og hans luxembourgske kone fik datteren Jamie Lou i går kl. 13.35.

Op til og under Criterium du Dauphine kom det frem, at Jakob Fuglsangs kone ikke kun ventede sig, men at terminen var lige på grænsen til Tour de France. Dermed kunne Fuglsang risikere, at hans kone fødte, mens han skulle være kaptajn i Tour de France.

 

Dog valgte lille Jamie Lou at time sin ankomst til verden således, at Fuglsang kunne opleve hende komme til verden, inden han må forlade familien til tjeneste for cykelsporten. Både hans datter og kone fik en hilsen med på vejen fra netop Criterium du Dauphine. Da Fuglsang sejrede på 8. etape, gestikulerede han en hilsen til Loulou Fuglsang.

 

 

SKAL JAKOB FUGLSANG PÅ DIT TOUR HOLD?

EKSKLUSIVT

Foto: UCI

Damelandstræner: Wauw, Langvad!

25.06. kl. 15:26 af Jesper Johannesen.

Den danske kvindelandstræner, Catherine Marsel, jublede i dag, da Feltet.dk kunne fortælle hende, at Annika Langvad igen var blevet verdensmester på mountainbiken. 

Annika Langvad er igen blev verdensmester. I dag hentede hun den femte VM-titel. Den fjerde på marathon distancen og dermed er nu verdenmester på i XCM og XCO. Noget der får den danske kvindelandstræner til at hæve armerne. 

"Det er en fantastisk præstation. Wauw!," forklarer landstræner Catherine Marsal. 

Selvom Annika Langvad de seneste år udelukkende har kørt VM, men måske er der alligevel en mulighed for comeback på landevejen, da årets VM enkeltstart er en hård sag. De danske landstrænere var oppe i Norge og se VM-ruterne tidligere i juni måned, og specielt på enkeltstarten er der en hård stigning.

"Jeg vil i hvert fald prøve at tage kontakt til hende. Det er en hård enkeltstart, som har en 7,2 procent stigning, men der er med flere stykker med 16 procent stigning, da stigningen kommer i små stykker op og ned, så tror jeg, den vil passe rigtig godt til hende. Det kunne være spændende at få Annika Langvad med der, hvis hun er interesseret," tilføjer landstræneren.

Annika Langvad har kørt VM i enkeltstart på landevejen en gang i 2013, hvor hun blev nummer seks. 

Læs Annika Langvads reaktion på dagens VM-titel.

 

Foto: Sirotti

Bak åbner for egne Tour-ambitioner

25.06. kl. 15:19 af Andy Pedersen.

Danske Lars Bak blev i går udtaget til Tour de France, og dette naturligvis til stor glæde for danskeren selv. Foruden den åbenlyse kaptajnrolle til holdets tyske sprinter André Greipel, åbner danskeren nu for, at han måske må jagte personlige ambitioner.

Lars Bak skal nu køre sit syvende Tour de France, og sågar faktisk også sit syvende Tour de France i streg. Bak har på forhånd haft øjnene rettet mod etapeprofilerne, og her har han udset sig to etaper, som han måske kunne forestille sig at blande sig i udfaldet på.

 

“Jeg er super glad og super stolt over at skulle køre mit syvende Tour de France. Jeg har kigget Tour-magasinet godt igennem, og jeg tror, der er to etaper, der kunne ligge fornuftigt til mig. Hvis jeg får chancen og formen er som for to år siden, så vil jeg bestemt ikke afvise, at jeg vil hugge til på de to etaper,” udtaler Lars Bak ifølge TV2 Sporten.

 

Dog er Bak også godt klar over, at han skal være fuldt ud dedikeret til netop Greipel. Op til Tour de France har Bak og Greipel kørt flere løb sammen for at finjustere toget til spurtfinalerne, så derfor skal kræfterne ikke spildes for enhver pris.

 

”Jeg er med for at hjælpe Greipel 100 %, jeg er ikke med for at gå i sådan nogen TV-udbrud. De en eller to dage man måske får chancen, så er det for at prøve at vinde en etape, det er ikke for at spille fransk klovn,” siger Bak.

 

SKAL GREIPEL ELLER BAK PÅ DIT TOUR HOLD?

Foto: Sirotti

SÆT DIT TOUR-MANAGERHOLD!

25.06. kl. 15:16 af Jesper Johannesen.

Er du klar til årets store cykelbrag - Tour de France?

Feltet.dk er klar med endnu et managerspil. Årets Tour de France køres fra lørdag den 1. til søndag den 23. juli. 


Du skal sammensætte et hold bestående af 9 ryttere ud fra de hold, som kører Tour de France i virkelighedens verden. Du kan ændre på holdet frem til spilstart den 1. juli klokken 13.00, derefter låses spillet og du kan ikke ændre på holdet undervejs i spillet. Du har 20 millioner kroner til at indkøbe de 9 ryttere. 


Det koster 69,- kroner per hold, som du opretter i Tour-managerspillet. Du kan oprette ubegrænset hold. Du kan hele tiden på forsiden følge, hvor mange hold, der er tilmeldt.

 

MASSER AF FLOTTE PRÆMIER

I Tour de France-managerspillet kan du vinde masser af flotte præmier. Der er præmier til de 100 bedste i klassementet, og efter hver etape vil vi kåre dagens bedste hold, som vinder et gavekort på 200 kroner. 

Vind blandt andet en cykel til en værdi af 25.990 kroner, der er præmier for næsten 100.000 kroner. Se hele præmielisten

 

DYST IMOD VENNER OG FAMILIE

Tag kampen op mod vennerne i en liga. En åben liga vil sige, at alle, der deltager i managerspillet, har mulighed for at deltage i netop din liga. Du har også mulighed for at oprette en lukket liga, hvor kun du bestemmer, hvem der må deltage i ligaen. Du kan via et kodeord styre, hvem der skal have adgang til ligaen. Du kan sende kodeordet ud til alle dem, du ønsker, der skal deltage i spillet.

Du kan naturligvis løbende følge med i, hvem der har tilmeldt sig de forskellige ligaer. Når spillet starter, kan du løbende se stillinger over, hvordan det går dit hold i selve spillet og i de ligaer, som du er tilmeldt og har oprettet. Via et menupunkt kan du også framelde dig diverse ligaer og tilmelde dig andre ligaer. Du skal dog have oprettet et hold for at kunne deltage i ligaerne. Dermed har du mulighed for at sejre mere end en gang i Feltet.dk's managerspil.
 

SCOR 20% FLERE POINT MED DIN KAPTAJN

I Tour-managerspillet skal du vælge en kaptajn. Du kan kun vælge kaptajn, før spillet starter. Du kan med andre ord IKKE skifte kaptajn undervejs i spillet. Hver gang din kaptajn scorer point, så vil du få 20% ekstra point. Det vil sige, at scorer din kaptajn 100 point på en etape eller i klassementet, så vil du få 120 point. De 20 procent ekstra point gælder både på etaperesultaterne og i klassementerne.

Det er også være muligt at se en stilling, hvor de virtuelle klassementer tæller med i stillingen. Dermed behøver du ikke længere vente til sidste etape for at se, hvordan klassementspointene tæller med i stillingen.
 

FÅ SMS OPDATERINGER PÅ MOBILEN

Du kan følge dit managerhold via mobiltelefonen, hvor du får en SMS-besked efter hver etape, så kan du hele tiden se, hvordan dit hold har klaret sig samt hvilken fremgang/tilbagegang holdet har haft siden sidste opdatering. I SMSen vil der fremgå, hvor mange point de hold har scoret på dagens etape og din placering samlet m.m.

 

SMS servicen betyder, at du modtager 22 SMS'er. En efter hver af 21 etaper og en når det samlede klassement er offentliggjort. Servicen koster 22 kroner (1 kroner per. resultat) ekstra for de 22 SMS'er, men er valgfri og ikke et krav for, at dit managerhold kan godkendes.

 

TILMELD DIT HOLD HER

Foto: Henriette Brandt

LIVE nu: Hvem overtager Dannebrogstrøjen?

25.06. kl. 14:13 af Emil Axelgaard.

Efter et år i Dannebrogstrøjen skal Alexander Kamp ud i et titelforsvar søndag, hvor årets DM afvikles på en helt flad rute i Grindsted. Et stjernebesat felt med næsten alle de danske WorldTour-ryttere samt hele den hjemlige elite er klar til dyste om landets mest prestigefyldte cykeltrøje - en kamp, du kan følge på Feltet.dk.

Ruten består af 10 omgange på en ca. 18 km lang rundstrækning i Grindsted. Det lugter umiddelbart af massespurt, men DMI har været så venlige at love kraftig vind, og det kan gøre løbet langt mere underholdende og seværdigt, end ruten umiddelbart antyder.

 

Søndag kan du følge løbet på www.feltet.dk/live, hvor vi starter opdateringen fra klokken 14.00. Undervejs vil vi også holde dig opdateret om forløbet af nogle af de øvrige store mesterskabsløb, der køres rundt i Europa.

 

Indtil start kan du forberede dig ved at læse en samlet optakt til alle de store landes mesterskaber.

EKSKLUSIVT

Annika Langvad verdensmester igen

25.06. kl. 14:05 af Andy Pedersen.

Danske Annika Langvad er for fjerde gang blevet verdensmester på marathon-distancen i mountainbike. Verdensmesterskaberne i XCM-klassen er blevet afhold i Singen, Tyskland over de sidste to dage, og det var altså her, at Langvad nu har hjemtaget sin femte VM-titel.

Det blev til en tæt affære, da Langvad skulle ud og kæmpe for sin femte VM-titel i alt og sin fjerde i XCM-klassen. Hun er nu både regerende mester i XCO-klassen, da hun hjemtog denne trøje sidste år i Nove Mesto og altså nu XCM-verdensmester. Det var derfor en begejstret Annika Langvad, som Feltet.dk fangede efter sin sejr. 

 

”Det er så fedt. Jeg har leget lidt med tanken om at have to trøjer på samme tid, altså to VM-titler på samme tid, så det er rigtig fedt,” udtaler Annika Langvad til Feltet.dk.

 

Taktikken på plads og gode ben

Annika Langvad havde selvfølgelig taktikken på plads, da hun gik ind til dagens løb. Hun ville spare sig selv så langt som muligt, for derefter at sætte et hårdt angreb ind i finalen.

 

”Min oprindelige taktik var at spare så mange kræfter som overhovedet muligt frem til 5-10 kilometer til mål. Jeg ville ikke tage nogle føringerne, men holde mig omkring tredje position. Det var som at holde sig fremme uden at trække feltet,” siger Langvad.

 

Dette blev forstærket af, at Langvad allerede tidligt på de godt 80 kilometer kunne mærke, at hun havde det der skulle til i dag, for at sætte et farligt hug ind senere hen. Det gjaldt altså om, at holde tungen lige i munden.

 

”Jeg kunne mærke tidligt i løbet, at jeg var rimelig godt kørende. Jeg kunne mærke, at jeg havde det ’punch’ i benene til at vente med at angribe til 5-10 kilometer før mål. Så det handlede bare om at holde den cool og lade de andre trække,” fortsætter Langvad.

 

Lidt for meget unødvendig spænding i finalen

Langvad kunne dog ikke slippe uden lidt ekstra uventet spænding. Meget tæt på den afgørende finale måtte hun en tur i jorden, da hendes forhjul skred i noget løst grus. Dette gjorde, at hun fik en afgørende makker i finalen.

 

”Med omkring 5-7 kilometer til mål skrider mit forhjul ud, og jeg er nede et kort øjeblik. Jolanda Neff og Sabine Spitz overhaler mig så herefter. Jeg kører herefter alt hvad jeg kan, og det lykkes mig at hente Spitz. Hun er meget opsat på at hente Neff, så derfor lader jeg bare hende køre. Jeg tror ikke, at hun opdager jeg er bag hende til at starte med,” siger Langvad om episoden.

 

Der kommer herefter samling på tropperne. Spitz går herefter frem i den lille tremandsgruppe, og det tempo hun sætter, er mere end hvad Jolanda Neff kan følge med til.

 

”Vi henter Neff, og der er en stejl stigning med fem kilometer til mål. Tempoet er højt og Spitz holder fast med det yderste af neglene. Vi blev så stoppet lidt af noget trafik fra det Hobby Race, der også bliver kørt, så Spitz går frem og trækker igen. Hun vil bare gerne have Neff så meget på afstand som muligt. Neff kan ikke følge med.”

 

Langvad med god følelse tæt på målstregen

Dermed var det bare Spitz og Langvad helt i front. Det er her, at Langvad bruger dagens taktik. Hun sidder på hjul helt indtil finalen, hvor Spitz ikke er i nærheden af at kunne følge det kraftfulde hug, som Langvad sætter ind med kun 100-200 meter til mål.

 

”Igen kunne jeg mærke, at jeg havde et rimelig godt punch, så jeg sidder egentlig bare på hjul af hende og venter. Med 1 kilometer til mål får jeg forbi hende. Det er et teknisk stykke med rigtig mange sving, så jeg går frem og fører uden at køre mig helt ud. Med 200-100 meter til stregen kommer hun op på siden af mig, og da jeg ser det, slår jeg bare hovedet nedaf og starter en regulær spurt. Jeg giver den alt helt til målstregen, og hun kunne ikke følge med. Hun havde ikke det punch der skulle til.

 

Det har ikke været en helt optimal optakt til løbet for Langvad. Hun har længe været i gang med at færdiggøre sit tandlægestudie, og besluttede sig efter OL 2016 at færdiggøre det helt. Dette gjorde hun for ganske nylig, og der har derfor stået eksaminer og hård føring af kalenderen på dagsordenen.

 

”Efter OL 2016 havde jeg besluttet mig for, at jeg ville færdiggøre studiet. Jeg startede egentlig før jeg begyndte at cykle, så vi kiggede på forskellige løsninger til at færdiggøre det. Det har været ret struktureret med skole først og træning bagefter. Det er lykkes på grund af min kæreste Thomas, som har hjulpet mig med at planlægge og gøre det hele. Min plan er nu at køre cykling på fuld tid,” fortæller Langvad.

 

World Cuppen og restituering er målet

Det næste mål på dagsordenen kommer de følgende to weekender. Her køres der World Cup, og Langvad håber at kunne gøre det godt. Hun er dog klar over, at den seneste periode har taget en smule hårdt på kræfterne. Hun er stadig optimistisk dog.

 

”Verdensmesterskabet her er en del af tre weekender i streg med løb. Der er World Cup de næste to weekender. Dem kører jeg selvfølgelig så stærkt, som jeg nu kan, men jeg accepterer også at den seneste periode har været lidt hård rent mentalt. Der har været meget at se til. Det kan godt være, at jeg ikke er så langt fremme, men jeg kan godt køre nogle gode løb alligevel,” slutter Langvad.

 

Resultater fra VM i XCM-klassen:

1 Annika Langvad, Danmark 3.05.50

2 Sabine Spitz, Tyskland +0.01

3 Gunn Rita Dahle Flesjaa, Norge +0.08

4 Jolanda Neff, Schweiz +0.11

5 Christina Kollmann, Østrig +0.44

6 Esther Suss, Schweiz +1.10

7 Jennie Stenerhag, Sverige +1.13

8 Silke Ulrich, Tyskland +1.17

9 Katazine Sosna, Litauen +1.36

10 Robyn De Groot, Sydafrika +1.36

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk