Hvilke WorldTour-hold var bedst i 2017?
20. november 2017 15:05 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Med Tim Wellens’ flotte sejr i Tour of Guangxi blev en stor 2017-sæson, der indledtes med Richie Portes suveræne soloshow i Tour Down Under helt tilbage i januar, lagt i graven, og det er tid til at gøre status. Hvem levede op til forventningerne? Hvem overraskede positivt? Og hvem håber, at 2017 hurtigt muligt går i glemmebogen og ser allerede nu frem mod at tage revanche i 2018? I den de seneste uger har Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard evalueret hvert af de 18 WorldTour-hold og givet dem karakter for deres præstationer på landevejene i den forgangne sæson.

Serien er nu afsluttet, og det er derfor tid til at danne sig et overblik. Nedenfor finder du links til de 18 evalueringer samt de 18 karakterer. Er du enig?

 

Vær opmærksom på, at vi efter denne serie, hvor vi retter blikket bagud, vil følge op med en fremadrettet analyse af hvert af de 18 hold, hvor vi ser på udbyttet af deres transfersæson samt de forventninger, vi kan have til 2018-sæsonen.

 

Dimension Data

 

FDJ

 

LottoNL-Jumbo

 

Astana

 

Bahrain-Merida

 

Lotto Soudal

 

UAE Team Emirates

 

Katusha-Alpecin

 

Cannondale-Drapac

 

Ag2r-La Mondiale

 

Bora-hansgrohe

 

Orica-Scott

 

Movistar

 

Trek-Segafredo

 

Sunweb

 

BMC

 

Quick-Step

 

Sky

Herning forlænger med ung rytter
20. november 2017 14:48 af Benjamin Lillelund

Sebastian Rathje Andersen tager endnu et år på Herning CK’s hold, hvor målsætningen er at nå op på øverste niveau.

Til næste år bliver Herning CK til et DCU-team, og det bliver med Sebastian Rathje Andersen på holdet. Han har nemlig fået forlænget sin kontrakt efter et succesfuldt år, som dog endte med at blive ødelagt af skader.

 

Rathje startede i B-klassen og havde kurs mod A-klassen, men han brækkede sit håndled og fik aldrig nok point til at rykke op. Derfor gælder det samme mission i 2018.

 

”Jeg har en ambition om at stå øverst på skamlen næste år, da det er over to år siden sidst. Jeg skal først i A. I A-klassen håber jeg at kunne vise min store angrebslyst og evne til at køre opad frem. Jeg håber også, at jeg kan finde den gode enkeltstart, jeg havde for år tilbage, frem igen,” fortæller Sebastian Rathje Andersen til holdets Facebook-side.

 

For Sebastian Rathje Andersen var det en nem beslutning at fortsætte i Herning.

 

”Herning har for mig altid været et hold, hvor alle havde det sjovt og rigtig fedt sammen samtidig med, at man laver store resultater. Jeg kørte her sidste år og var glad for det, så det gav mest mening at fortsætte her,” siger han afslutningsvis.

 

Sebastian Rathje Andersen er 19 år gammel. 

EKSKLUSIVT

Kenneth Hansen slap billigt efter vildt styrt
20. november 2017 14:10 af Jesper Johannesen Foto: Henrik Ravn

Kenneth Hansen havde i flere måneder glædet sig til at køre World Cup på hjemmebane i Bogense, desværre gik det helt ikke, som danskeren havde ønsket.

Som du måske så i Bogense eller på TV, så lå en af Danmarks bedste crossryttere på asfalten i Bogense - sendt til tælling. Det lignende et brækket kraveben til danskeren efter et vildt styrt. I eliteløbet styrtede Kenneth Hansen nemlig, men heldigvis var det ikke så slemt, som det så ud til. 

"Det gjorde sgu nas," konstaterer Kenneth Hansen overfor Feltet.dk. 

"Jeg er heldig, at intet er brækket. En italiener mente, at han skulle have min plads, så han skubbede mig ud i hegnet, som mit greb fanger med høj fart." 

Allerede på første omgang stod det dog klart, at det ikke lige var Kenneth Hansens dag, da han punkterede, men på vej tilbage så skete uheldet altså. 

"Jeg har en hævet skulder og hofte. Jeg forstår ikke, hvorfor kravebenet ikke er brækkede. Jeg landede lige på det, så skulderen var helt skæv." 

Fed stemning
Det var første gang World Cuppen gæstede dansk grund, og godt 3000 tilskuere var mødt op i Bogense for at heppe på rytterne, og det gav en fantastisk kulisse. 

"Det var fedt med stemningen. Utroligt at det kan lykkes i Danmark," påpeger Kenneth Hansen. 

Ruten var også meget tilskuervenlig, da man kunne se rytterne flere gange, og det gav masser af action og flotte TV-billeder. 

"Stemningen var i top, fordi området er så kompakt. Vejret var ok, men det må have været koldt for tilskuerne."

Rytterne kørte nede langs kysten, hvilket gav spektakulære billeder med skumsprøjt ind over rytterne. Hos herrernes vandt Matheiu van der Poel, mens verdensmesteren Sanne Cant vandt hos kvinderne

Dubai Tour skifter placering
20. november 2017 14:04 af Benjamin LillelundFoto: ANSA - PERI / DAL ZENNARO

Dubai Tour kommer til at blive rykket i kalenderen til næste sæson.

I år blev Dubai Tour afviklet i den første uge af februar, men fra næste år bliver løbet rykket en uge frem, så det løber af stablen fra den 6. til den 10. februar. Det meddeler løbsarrangørerne i en pressemeddelelse i dag.

 

Ændringen af løbsdatoerne kommer dog ikke til at få nogen betydning for kvaliteten af ryttere til start, lyder det samtidig.

 

I år vandt Marcel Kittel tre ud af fire etaper, mens John Degenkolb snuppede den sidste. Kittel vandt også løbet samlet foran Dylan Groenewegen.

 

Oprindeligt skulle der have været fem etaper, men kongeetapen blev aflyst på grund af dårligt vejr.

 

Tidligere vindere af løbet tæller Taylor Phinney og Mark Cavendish, mens Marcel Kittel også triumferede i 2016. I 2014 blev danske Lasse Norman Hansen nummer tre.

Se stillingen i damernes cykelcross-World Cup
20. november 2017 13:23 af Christian BergFoto: Feltet.dk

Sanne Cant tog endnu et skridt mod den samlede sejr i World Cuppen, mens Annika Langvad rykkede frem.

Bogense var i går vært for den fjerde afdeling i cykelcross-World Cuppen, og her var Sanne Cant særdeles velkørende og tog sejren. Triumfen udbyggede hendes forspring i den samlede World Cup-stilling, så hun nu har 290 point. Bag hende erobrede Kaitlin Keough andenpladsen, da hun har 251, mens Sophie de Boer ligger nummer tre med 230 point.

 

Danske Annika Langvad indtager i øjeblikkket en placering som nummer 16, hvor hun ligger på 100 point. Der var desuden fem andre danskere, der fik point går, hvor Malene Degn var næstbedste dansker.

 

Top 20 i damernes World Cup-stilling

1 Sanne Cant 290
2 Kaitlin Keough 251
3 Sophie de Boer 230
4 Ellen Van Loy 181
5 Katerina Nash 180
6 Eva Lechner 180
7 Helen Wyman 179
8 Maud Kaptheijns 177
9 Loes Sels 170
10 Niki Brammeier 162
11 Elle Anderson 144
12 Lucie Chainel 132
13 Fleur Nagengast 128
14 Ellen Noble 116
15 Caroline Mani 105
16 Annika Langvad 100
17 Katherine Compton 96
18 Courtenay McFadden 95
19 Rebecca Fahringer 95
20 Emma White 86

64 Malene Degn 22
74 Margriet Kloppenburg 16
75 Caroline Bohé 15
88 Lisestte Rosenbeck Christensen 4
89 Rikke Lønne  1

Normans holdkammerat indstiller karrieren
20. november 2017 13:08 af Benjamin LillelundFoto: Belkin Pro Cycling Team

Lars Petter Nordhaug har efter lange overvejelser besluttet at stoppe karrieren efter denne sæson.

I år har Lars Petter Nordhaug kørt for Aqua Blue Sport sammen med Lasse Norman Hansen, men nordmanden er ikke en del af holdet i næste sæson. Den 33-årige rytter har nemlig valgt at indstille karrieren.

 

Nordhaug har kørt 13 år som professionel cykelrytter, heraf fem år på Team Sky og tre på Belkin. I løbet af karrieren nåede han blandt andet at vinde GP Montreal og en etape i PostNord Danmark Rundt. Den sidste sæson blev dog ødelagt af sygdom, hvilket også er en af årsagerne til, at han hænger cyklen i garagen.

 

”2017 var et svært år for mig, da jeg blev ved med at få en virus, og det påvirkede mine præstationer. Som 33-årig er jeg stolt af at kunne se tilbage på en lang karriere og at have spillet en lille rolle i succesen på Aqua Blue Sport. Efter lidt refleksion har jeg besluttet, at det er bedst for mig at forlade holdet,” siger Nordhaug i en pressemeddelelse.

 

Nordhaug har valgt at trække stikket, mens historien endnu ikke er blevet helt elendig.

 

”Jeg tror på dette projekt, og jeg er ikke villig til at risikere konsekvenserne af ikke at kunne yde mit bedste i 2018. Jeg vil gerne takke holdets ejer, Rick Delaney, for støtten og forståelsen, og jeg ønsker mine holdkammerater det bedste i fremtiden,” lyder det fra Nordhaug.

 

Også Leigh Howard forlader Aqua Blue Sport, da han skifter sit primære fokus til banecykling.

 

Se herrernes World Cup-stilling i cykelcross
20. november 2017 13:02 af Christian Berg

Mathieu van der Poel har været helt suveræn, og han har et stort forspring til forfølgerne.

I går blev den fjerde afdeling af World Cuppen i cykelcross kørt i Bogense, og hos mændene blev det for fjerde gang til sejr til Mathieu van der Poel. Derfor fører hollænderen også World Cuppen samlet med 320 point, mens Wout Van Aert er 100 point efter på andenpladsen, og Lars van der Haar er yderligere et point efter.

 

Det blev også til de første danske point ved gårsdagens løb, hvor det både lykkedes for Sebastian Fini og Niels Bech Rasmussen at komme på tavlen. De to danskere ligger henholdsvis nummer 74 og 88, men begge har kun kørt en enkelt afdeling.

 

Top 20 i herrernes cykelcross-World Cup

1 Mathieu van der Poel 320
2 Wout Van Aert 220
3 Lars van der Haar 219
4 Laurens Sweeck 208
5 Quinten Hermans 203
6 Michael Vanthourenhout 200
7 Toon Aerts 199
8 Corne van Kessel 196
9 Kevin Pauwels 191
10 Daan Soete 186
11 Tim Merlier 173
12 Jens Adams 149
13 Dieter Vanthourenhout 141
14 Michael Boros 140
15 Gianni Vermeersch 138
16 Vincent Baestaens 137
17 Jim Aernouts 131
18 Marcel Meisen 124
19 Steve Chainel 114
20 Tom Meeusen 111

74 Sebastian Fini 7
88 Niels Bech Rasmussen 1

Quintana får selskab af Uran og Gaviria
20. november 2017 12:39 af Christian BergFoto: Sirotti

Colombia Oro y Paz ser ud til at blive en stjernespækket begivenhed, da tre af landets største stjerner ser ud til at komme til start.

Der er ingen tvivl om, at colombianerne er nogle af de mest passionerede fans i cykelverdenen, når de rejser rundt i Europa for at se deres idoler. Til næste sæson kan de også få dem at se på hjemmebane, når Colombia Oro y Paz skal afvikles i februar.

 

Tidligere har Nairo Quintana meldt ud, at han skal køre det colombianske løb, der for første gang har fået UCI-status. Movistar-kaptajnen ser nu også ud til at få selskab af de to af sine allerbedste landsmænd, da Fernando Gaviria og Rigoberto Uran skal køre løbet ifølge l’Équipe.

 

Foruden de tre stjerners hold - Movistar, Quick-Step Floors og EF Education First - ser det ud til, at flere af de største World Tour-hold kommer til Colombia. Det franske medie fortæller nemlig, at Team Sky, Trek-Segafredo og Katusha Alpecin med stor sandsynlighed skal køre Colombia Oro y Paz.

Lopez skal være Grand Tour-kaptajn
20. november 2017 11:58 af Christian BergFoto: Sirotti

Den colombianske himmelstormer får muligheden for at folde sig helt ud i en af de tre Grand Tours i næste sæson.

I årets udgave af Vuelta a España viste Miguel Angel Lopez for alvor, hvor højt hans niveau er i bjergene. Den 23-årige colombianer vandt to bjergetaper, hvor han satte ryttere som Chris Froome, Vincenzo Nibali og Alberto Contador til vægs.

 

Hos Astana tror de også meget på deres stortalent, og holdchef, Alexandre Vinokourov, garanterer, at Lopez får muligheden for at være Grand Tour-kaptajn i 2018. Spørgsmålet er så, om han kan skal dele kaptajnværdigheden med Jakob Fuglsang i Tour de France, eller om han skal folde sig ud i en af de to andre Grand Tours.

 

”Miguel er en meget talentfuld rytter med et stort potentiale. Han er stadig meget ung, og han har så meget af sin karriere foran ham. Desværre har helbredsproblemer ikke tilladt ham at vise sit fulde potentiale, men i denne sæson har han allerede vist, hvilket niveau han kan nå,” siger Vinokourov til El Tiempo.

 

”Han har alt, der skal til: Talent, vedholdenhed, kampånd, klatreegenskaber og en stærk enkeltstart, men han mangler tid og erfaring. Han har allerede kørt Vuelta a España, og i forhold til Giroen og Touren skal han i det mindste prøve at få sin debut i disse løb.”

 

Miguel Angel Lopez har tidligere i sin karriere vundet Tour de l’Avenir og Schweiz Rundt.

Produktnyt: Pinarello lancerer en ny cykel - Nytro
20. november 2017 11:36 af Jesper Johannesen

Pinarello har i dag offentliggjort, at de lancerer deres første elcykel nogensinde - navnet på det nye familiemedlem er Nytro. 

Pinarello har sendt en ny cykel i produktion, meddeleler den anerkendte cykelproducent mandag. Det er en ny elcykel til landevej. Cyklen er lavet med skivebremser og med elmotor. Cyklen vejer trods batteriet kun 13 kilo, og du kan naturligvis køre cyklen uden batteri, så kommer vægten ned på 9 kilo. 

Elcyklen kan hjælpe dig til en fart på 25 km/t og leverer op til 400 watt via et lithium-ion batteri, som nemt kan tages af. På styret er der montoret knapper, så du kan justere, hvor meget hjælp du ønsker fra motoren. Der er alt i alt fem niveauer, som du kan vælge imellem. Pinarello oplyser, at motoren vil have batteri nok til at hjælpe dig op af en 1400 meter høj stigning med maximal støtte. 

Nytro fåes i fem forskellige størrelser: 46,5, 50, 53, 55 og 58 cm. Det vil tage 3-4 timer at lade batteriet op, og det vil kunne gøres cirka 500 gange, derefter vil det forventes at batteriets styrke vil falde til cirka 60%.



Pinarello oplyser, at den vejledende udsalgspris er 56.999 kroner. Du kan læse mere om Pinarello Nytro her.

Van der Poel: Skulle finde min rytme
20. november 2017 10:54 af Christian Berg

Den 22-årige hollænder var i en klasse for sig igen, selvom forholdene udfordrede ham i starten.

Bogense var i går vært for World Cuppen i cykelcross, og her viste sportens største stjerne, hvorfor han var den klare favorit. Mathieu van der Poel tog nemlig en suveræn sejr, efter han midtvejs i løbet kørte væk fra sin sidste konkurrent.

 

Den hollandske europamester havde dog ikke nogen perfekt start, hvor han lavede flere fejl, som han dog reddede. Van der Poel fortæller dog, at solen spillede en stor rolle, ligesom rutens underlag havde ændret sig markant.

 

”Lige fra start af var solen rigtig lav. I nogle sving var det svært at bedømme, hvor linjerne lå i sporet. Tidligt i løbet skulle jeg bruge noget tid på at finde min rytme. Det tog en del tid at regne ruten ud, da den havde ændret sig sammenlignet med de forhold, der var under træningskørslen,” siger Van der Poel i vinderinterviewet.

 

Mathieu van der Poel har nu vundet fire ud af fire løb i årets World Cup, som han fører suverænt.

Tilfredshed efter dansk World Cup-arrangement
19. november 2017 22:17 af Jesper Johannesen

Med 3041 tilskuere, højt solskin og cykel cross i absolut verdensklasse blev 4. afdeling af Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup Bogense  søndag en gennemført succes for "Cross Denmark".

For første gang nogensinde blev en World Cup-afdeling afviklet i Danmark. Det skete efter et tæt samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og den internationale cykleunion UCI.
 

”De billeder, der nu går verden rundt, er mere værd end 1000 ord. De viser, at vi i Danmark kan gå sammen med lokale og internationale kræfter om at skabe en stor event som denne. Designet af vores venue sætter en stor streg under, at det kan vi i Danmark. Sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn får vi i dag lavet en succes heroppe i Bogense,” fastslår Henrik Jess Jensen, formand, Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse. 
 

Hos den internationale cykleunion var der også stor glæde over dagens arrangement, som forhåbentligt er med til at globalisere cykel crossen endnu mere. Sporten har i mange år været tung domineret af Belgien og Holland i flere år. 
 

”UCI er glad for at have bragt Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup til Bogense i Danmark. Det var en lærerig dag for alle med et fint arrangement og spændende løb. Vi er glade for den interesse, vi har mødt hos de danske medier og fra offentligheden. Det giver os vished for, at UCI cykel cross VM i februar 2019 bliver en stor succes. Så endnu engang tak for at cyklecross sporten har fået mulighed for at præsentere sig i så smukke rammer ved den danske kyst,” tilføjer Christelle Reille, talskvinde for UCI cykel cross. 

Netop kysten spillede i dag en rolle, da der var masser og vind og vandet sprøjtede til tider ind på rytterne, hvilket gav nogle fantastisk billeder. 




Nu gælder det VM i 2019

 

De danske arrangører har også VM i 2019 i tankerne efter dagens vellykkede arrangement.

”World Cup i cykel cross i Bogense er et vigtigt skridt frem mod VM i 2019. Det er også vigtigt i sig selv, fordi vi med denne World Cup sammen med Danmarks Cykle Union, Nordfyns Erhverv og Turisme og Sport Event Fyn bruger det som udstillingsvindue for sporten og for vores event-set-up nationalt og internationalt,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.


”Grundlæggende har vi sportevents her på Fyn for at tiltrække turister og for at skabe en oplevelse for befolkningen på Fyn. Det får man ved at sammensætte et program, som folk synes er spændende og anderledes. Vi har i dag set en helt anden idræt, end det vi er vant til her på Fyn og i Danmark. Det er et helt særligt miljø og en helt speciel stemning foldet ud i fantastisk smukke omgivelser her i Bogense," forklarer formand for Sport Event Fyn Mikael Kold og påpeger:

"Jeg tror, de fleste af de, der har oplevet eventen her i dag vil give mig ret i, at der venter os en meget spektakulær oplevelse til VM i 2019.
 

Nordfyns Erhverv og Turisme er også tilfredse med dagens arrangement. ”For Bogense og Nordfyn har tv-billederne fra dagens World Cup løb været en unik mulighed for at gøre hele verden opmærksom på hvor smukt et område, vi har i denne del af Danmark. Så for os har begivenheden både været en sportslig og turistmæssig satsning og jeg er overbevist om, at denne investering vil vise sig at være endog særdeles godt givet ud," slutter direktør Per Olesen. 
 

Suveræne belgiere fejede modstanden af banen
19. november 2017 18:55 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Kenny De Ketele og Moreno De Pauw tog en sikker sejr i Gents 6-dagesløb. Marc Hester blev nummer fem.

Der var ingen tvivl om, hvem de stærkeste var på sidste dag af 6-dagesløb i Gent. De lokale favoritter Kenny De Ketele og Moreno De Pauw var urørlige for de andre par.

 

I de indledende discipliner leverede de to en velafmålt indsats, hvor de med sejren i omgang på tid lige inden finalejagten nåede 400 point. Det sikrede dem en bonusomgang, så de gik ind til finalejagten med en omgang ned til de øvrige toppar og klart flest point. De andre toppar skulle altså vinde to omgange på dem for at vinde løbet.

 

Selvom det i løbet af finalejagten lykkedes de andre toppar i perioder at komme på omgangshøjde med De Ketele og De Pauw, så var de aldrig truede. Når det skete, svarede belgierne hurtigt tilbage med en ny vunden omgang, så de igen var alene i front. Og til slut satte de trumf på med endnu en vunden omgang, så den endelige sejrsmargin lød på to omgange.

 

Pointene skulle afgøre de øvrige pladser på podiet. Her havde verdensmestrene Benjmin Thomas og Morgan Kneisky opbygget et stort nok forspring til at sikre andenpladsen, selvom hollænderne Wim Stroetinga og Yoeri Havik hentede en del ind på dem til sidst. Belgierne Lindsay De Vylder og Robbe Ghys måtte derfor nøjes med fjerdepladsen.

 

Danske femtepladser

Marc Hester og hans makker, Christian Grasmann, holdt den samlede femteplads. Det lykkedes for de to at vinde en bonusomgang inden finalejagten, især fordi Marc Hester vandt superspurten. Dermed havde de to omgange ned til sjettepladsen inden finalejagten, og det blev øget til tre efter jagten.

 

I U23-løbet måtte Arne Birkemose desværre udgå. Andreas Kron kunne dog fuldføre løbet sammen med belgiske Arne De Groote og forsvare den femteplads, som danskerne allerede lå på. Også her blev det belgisk sejr, hvor Jules Hester og Brian Boussaer vandt med hele fem omgange ned til nummer to.

 

I damernes parløb fik det belgiske publikum til gengæld det værst tænkelige resultat: Hollandsk sejr foran Belgien. Kirsten Wild og Amy Pieters udkæmpede en tæt duel mod Lotte Kopecky og Jolien d'Hoore. I sidste endte var det dog Wild og Pieters, der var stærkest. Også på tredjepladsen var det hollandsk ved Marit Raaijmakers og Mylene De Zoete. Trine Schmidt, der havde sikret sig andenpladser de seneste to aftener, var ikke til start i dette løb.

 

Samlet slutstilling

1 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 411

 

2 omgange efter

2 Benjamin Thomas - Morgan Kneisky (Frankrig) 336

3 Wim Stroetinga - Yoeri Havik (Holland) 323

4 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 290

 

8 omgange efter

5 Marc Hester (Danmark) - Christian Grasmann (Tyskland) 109

 

11 omgange efter

6 Leif Lampater (Tyskland) - Gerben Thijssen (Belgien) 235

 

12 omgange efter

7 Nick Stöpler (Holland) - Otto Vergaerde (Belgien) 162

 

13 omgange efter

8 Jonas Rickaert (Belgien) - Roy Pieters (Holland) 218

 

23 omgange efter

9 Callum Scotson - Cameron Meyer (Australien) 91

 

24 omgange efter

10 Oliver Wood - Mark Stewart (Storbritannien) 78

 

29 omgange efter

11 Michele Scartezzini - Elia Viviani (Italien) 222

 

30 omgange efter

12 Louis Pijourlet (Frankrig) - Tristan Marguet (Schweiz) 62

 

Resultat af parløb - damer

1 Kirsten Wild - Amy Pieters (Holland) 57

2 Lotte Kopecky - Jolien d'Hoore (Belgien) 53

3 Marit Raaijmakers - Mylene De Zoete (Holland) 34

4 Typhanie Laurance - Clara Copponi (Frankrig) 0

5 Isabel Ferreres (Frankrig) - Leire Olaberria (Spanien) -31

6 Elisa Balsamo - Rachele Barbieri (Italien) -35

7 Annelies Dom - Gilke Croket (Belgien) -39

 

Samlet slutstilling - U23

1 Jules Hester - Brian Boussaer (Belgien) 127

 

5 omgange efter

2 Vincent Crabos - Florentin Lecamus-Lambert (Frankrig) 77

3 Nils Weisspfennig - Moritz Augenstein (Tyskland) 35

 

6 omgange efter

4 Moritz Malcharek - Sebastian Schmeidel (Tyskland) 79

5 Andreas Kron (Danmark) - Arne De Groote (Belgien) 54

 

7 omgange efter

6 Ethan Vernon - Will Tidball (Storbritannien) 77

 

12 omgange efter

7 Filippo Ferronato - Matteo Donega (Italien) 26

 

14 omgange efter

8 Vincent Meyers - Maths Heinderson (Belgien) 14

 

16 omgange efter

9 Mathias Lefeber - Michael Steyaert (Belgien) 7

 

20 omgange efter

10 Conor Davies - Nick Cooper (Storbritannien) 0

 

23 omgange efter

11 Bas Ottevanger (Holland) - Oliver Moors (Storbritannien) 6

 

Udgået

Arne Birkemose (Danmark) og Matthias Van Beethoven (Belgien)

Nyt par: Andreas Kron (Danmark) - Arne De Groote (Belgien)

Et liv med to hjul: Elmgreens 64 fantastiske anekdoter
19. november 2017 18:24 af Christian BergFoto: Eddy Merckx og Henrik Elmgreen

Henrik Elmgreen fortæller sine bedste anekdoter om cykelsporten i sin helt nye bog, som netop er kommet på lager i dag.

En af de allerstørste personer i dansk cykelsport melder sig igen på banen. Henrik Elmgreen udgiver nemlig en ny bog, hvori han fortæller 64 sandfærdige anekdoter om cykelsportens store personligheder, store øjeblikke og gode fortællinger. Bogen hedder "Et liv med to hjul", og den skildrer mere end 50 år af cyklings historie.

 

Cykelsporten har været en stor del af forfatterens liv, siden han i midten af 1950’erne blev fascineret af 6-dagesløbene i Forum. Efter en kort og ikke særligt succesfuld aktiv karriere, fulgte han et godt råd: Stå af cyklen og bliv leder i stedet.



 

Siden da har ”Rico”, som Elmgreen bliver kaldt, været sportsleder på Ordrupbanen og på vinterbanen, speaker ved løb på bane og landevej, initiativtager til og løbsdirektør for etapeløbet Danmark Rundt, arrangør af VM, diverse europamesterskaber og World Cups på bane samt arrangør af 6-dagesløb i Forum, Ballerup, Herning, Moskva med mere.

 

Henrik Elmgreen var i en årrække TV2s cykelekspert i Tour de France-studiet. Fra 1991 til 2015 var han desuden præsident for de professionelle banearrangørers internationale sammenslutning UIV, hvor han nu er ærespræsident.

 

Bogen koster 299,95, og den kan købes på Feltet.dks webshop. Bogen er netop kommet på lager nu.

Cant efter sejr: Der var nervøse øjeblikke
19. november 2017 16:51 af Christian Berg

Den belgiske verdensmester blev ramt af uheld til sidst, men hun tog alligevel sejren.

Ved dagens World Cup-afdeling i cykelcross i Bogense endte Sanne Cant med at tage sejren hos damerne. Verdensmesteren var den klart stærkeste i det nordfynske, men alligevel opstod der stor spænding kort før mål.

 

Belgierens kæde hoppede nemlig af på sidste omgang, da hun skiftede ned på den lille klinge ved en fejl. Det gav Helen Wymen muligheden for at komme tilbage, men Cant fik alligevel rystet hende af igen.

 

”Jeg havde et par nervøse øjeblikke der. Helen formåede at lukke hullet, og jeg var i tvivl om, jeg kunne komme væk igen. Det var muligt på broen, men det resulterede kun i et forspring på fire-fem sekunder. Jeg gav den alt i modvinden, og det viste sig at være nok,” siger Cant i vinderinterviewet.

 

Sanne Cant er med dagens sejr stadig i front af World Cuppen.

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cannondale-Drapac Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

ORICA-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Lotto NL - Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek - Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »