Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk

Beskrivelse af alle etaper til PostNord Danmark Rundt

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

08.03.2016 kl. 13:03 af Lasse Wedege Penning.

Ruten til den 26. udgave af Danmarks største sportsbegivenhed, PostNord Danmark Rundt, er blevet præsenteret, og herunder kan du læse, hvordan arrangørerne selv beskriver hver enkelt etape.

27. juli, 1. etape: Herning - Esbjerg 200 km

PostNord Danmark Rundt 2016 starter i cykelbyen Herning og har mål i Esbjerg. Efter præsentationen af feltet på Torvet i Herning skydes løbet i gang, og turen går sydpå ad småveje gennem Brande, Blåhøj, Grindsted, Ansager og Sig til Varde. I Varde køres over Torvet i centrum og videre sydpå gennem Bramming og Gredstedbro. Fra Ribe kører feltet helt ud til digerne ved Vesterhavet, henover den meget smalle bro Kammerslusen og kører langs digerne på et meget smalt stykke i godt 10 km. Tjæreborg passeres ind mod rundstrækningen i Esbjerg, hvor finalen er lig med opløbet i 2011 med stigningen på Hulvejen, inden opløbet foran Musikhuset. En første etape i åbent terræn, hvor især vinden og Kammerslusen kan skabe stor udskilning.

 

28. juli, 2. etape: Rømø - Sønderborg 180 km

2. etape starter i Havneby på Rømø. Øen tiltrækker mange turister, og i samarbejde med Tønder Kommune er starten lagt her. Efter den 11 km lange tur over dæmningen går det ned langs digerne til Højer, hvor det går ind i landet gennem brostenene i Møgeltønder og videre til Tønder. Efter Tønder køres tæt på den tyske grænse ad småveje ned til Padborg og Kruså. Sønderhav stigningen forceres frem mod Gråsten og efter Vester Sottrup køres på endog meget smalle veje omkring Sandbjerg gods. Rundstrækningen I Sønderborg er enestående. Den er hård, teknisk svær og snor sig gennem de dramatiske og historiske kulisser fra 1864. Opløbet er opad op mod Dybbøl Mølle, hvor Matti Breschel i 2013 vandt en tæt spurt.

 

29. juli, 3. etape: Aabenraa - Vejle 175 km

Årets kongeetape starter i Aabenraa og er løbets hårdeste, med godt 1.800 højdemeter fordelt på mange hårde og stejle stigninger. Fra Aabenaa køres nordpå gennem Genner, Diernæs, Kelstrup Strand og op til Haderslev. Herefter går det igen ud til vandet ved Hejlsminde, op over Skamlingsbanken til Kolding og videre ad småveje op til Egtved. Herfra bliver det ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning. Efter Bredsten forceres den helt nye Østengård-stigning inden Vejle rundes for første gang for at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej. Retur ud i Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med 21 procent-stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt.

 

30. juli, 4. etape: Nyborg, Enkeltstart 19,6 km

Den afgørende enkeltstart køres for anden gang med start og mål i Nyborg. I 2005 vandt Ivan Basso suverænt. I år går starten på torvet ved Nyborg Slot. En flot kulisse til de 128 rytteres ensomme kamp mod uret over 19,6 km. Efter Torvet går ruten ud forbi Nyborg Statsfængsel, gennem Vindinge og første mellemtid efter 8,1 km i Refsvindinge. Videre mod Bynkel ad en lille og kringlet vej. I Kogsbølle starter opstigningen til Stevnshøj, hvor anden mellemtid er placeret efter 14,3 km. Retur ad Svendborgvej forbi Holckenhavn Herregård med opløb i Nyborg foran Havnepladsen. En lidt længere enkeltstart end de foregående år på en meget varieret rute.

 

31. juli, 5. etape: Karrebæksminde - Frederiksberg 175 km

Den sidste etape starter i sommerferie paradiset Karrebæksminde i Næstved Kommune. Fra Karrebæksminde går det op gennem Næstved by, Fensmark og Holme Olstrup forbi Bon Bon land. Herfra ændrer ruten karakter igennem bakkerne i Storskoven og forbi herregårdene Gisselfeld og Bregentved. Efter Karise igen ind på små veje igennem Vallø Slot på brosten og Danmarks smukkeste Allé. Videre gennem Køge, inden feltet suser mod Frederiksberg ad Gl. Køge Landevej. PostNord Danmark Rundt slutter igen i år med opløb på Frederiksberg Allé, der er Danmarks Champs Elyssés. Den afsluttende rundstrækning er på 6 km med Valby Bakke som største forhindring. Der sluttes af med 10 omgange på den 6 km lange rundstrækning, og der er som altid på Frederiksberg Allé lagt op til en flot og festlig finale på PostNord Danmark Rundt 2016.

Se mere detaljer på
www.postnorddanmarkrundt.dk
 

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk