Dansk U15-hold tæt på sejr i Berlin

22. august 2016 11:17Foto: A.S.O.

Søndag sluttede etapeløbet Kids Tour Berlin, hvor fire danske U15-ryttere fra Distrikt Sjælland var repræsenteret. De danske ungdomsryttere i landsholdstrikoten var tæt på en samlet sejr i løbet efter gårsdagens etapesejr.

De danske U15-rytterne, som repræsentrede landsholdstrikoten i Kids Tour Berlin, bestod af Luis Carl Jørgensen, Frederik Erringsø, Kasper Andersen og Sebastian Andreasson.

Sidstnævnte viste gode takter på første etape, som var en 12 kilometer enkeltstart. Andreasson kørte i anden bedste tid, da han var otte sekunder efter den førende rytter fra Holland.

Derefter ventede der U15-rytterne en holdtidskørsel, og her lå de danske drenge længe i bedste tid, men nogle stærke hollændere var to sekunder hurtigere.

Danskerne skulle prøve at avancere de sekundære placeringer med Andreasson og Luis Carl Jørgensen, som samlet lå nummer fire. Men de hollandske ryttere var stærke og lukkede ned for den danske offensive kørsel på den efterfølgende etape.

Dog satte Andreasson de øvrige rytter til vægs på gårsdagens fjerde og sidste etape, da vandt etapen og tog 10 bonussekunder. Desværre var det ikke nok for danskeren, der måtte nøjes med andenpladsen, 22 hundrededele efter den førende hollænder.

Selv om det ikke blev til en førsteplads for Andreasson, så er han glad for hans etapesejr og holdets præstationer.

”Jeg har glædet mig i flere måneder til dette løb, som jeg også kørte for to år siden. Det er en kæmpe oplevelse at konkurrere mod ryttere fra hele otte forskellige nationer, og det er fantastisk at køre løbet i den rød-hvide trøje sammen med nogle af mine bedste kammerater."

"Vi har samarbejdet perfekt og min samlet andenplads skyldes også, at vi kørte et perfekt holdløb. Nu ser vi alle frem til DM, der køres i næste weekend."

Tour de Berlin har tidligere vindere som John Degenkolb og danske Mads Christensen.