Franskmand slog Van Avermaet i Luxembourg

31. maj 2017 21:26Foto: ASO / B. Bade

Skoda Tour de Luxembourg blev tidligere i aften skudt i gang med en kort prolog, som Damien Gaudin vandt.

Damien Gaudin (Armée de Terre) blev den ganske overraskende vinder af aftenens prolog i Skoda Tour de Luxembourg, da han slog favoritten Greg Van Avermaet (BMC) med under et sekund. Hjemmebanefavoritten Jempy Drucker (BMC) blev tre’er, mens Andreas Hyldgaard (Véloconcept) blev dagens bedste dansker med en 20. plads, lidt over 11 sekunder efter vinderen.

Ruten var, trods dens blot 2140 meter, en ganske kompliceret en af slagsen. Efter en kort nedkørsel skulle rytterne nemlig bestige en skarp, brostensbelagt stigning, som var rutens klart hårdeste punkt - her kunne profilerne tage de millisekunder, der skulle til at for at vinde etapen, og det var altså her, at Damien Gaudin virkelig fyrede den af.

Franskmanden, som tidligere i år vandt Tro-Bro Léon og tidligere er sluttet på femtepladsen i Paris-Roubaix og fjerdepladsen i PostNord Danmark Rundt, tog dermed en ganske imponerende sejr, som ikke bliver mindre af, at den leveres for det lille kontinentalhold Armée de Terre.

Mens Van Avermaet sluttede under et sekund efter Gaudin, var der næsten fire sekunder ned til tredjepladsen, Jempy Drucker, hvormed der faktisk blev skabt brugbare tidsforskelle på de 2140 meter, som indledte løbet. Det vil en godt kørende Andreas Hyldgaard glæde sig over, da han blev dagens bedste dansker med en 20. plads.

Morgendagens etape i Skoda Tour de Luxembourg er en anelse længere end dagens, da 172 småkuperede kilometer skal tilbagelægges.