Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Froome: Jeg vil være blandt de største
23. January 2017 af Henriette Brandt Foto: Sirotti

Team Sky-kaptajnen, Chris Froome, vil være blandt den lille sluttede kreds, der har vundet Touren fem gange.

Det er ikke overraskende målet at genvinde Tour de France, når Chris Froome bliver spurgt om ambitionerne for denne sæson, og den kenyansk fødte brite har derudover også sat næsen op efter en femte Tour-sejr.

 

“Når jeg ser frem mod næste år, så bliver det et virkelig kritisk skridt i forhold til at cementere min plads i cykelverdenen”, siger han til Cycling Weekly.

 

“Jeg vil prøve på at komme blandt de største, op til folk som Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain med fem Tour de France-sejre. Det bliver målet for den nærmeste fremtid”, lyder det, ide than behændigt ser bort fra Lance  Armstrong og de syv sejre, som texaneren var noteret for, inden de blev slettet som følge af hans indrømmelse af at have brugt ulovlige midler til at nå den rekord.

 

En femte Tour-sejr er ikke det eneste mål på Froomes ønskeliste. Han har også en Tour-Vuelta-double i kikkerten. Den eneste, der har gjort det, er Hinault, som vandt de to Grand Tours i 1978, mens Vueltaen stadig blev kørt i april måned. Efter at det spanske løb blev rykket til september, er der ingen, der har vundet begge løb. Froome blev toer sidste år, og han er overbevist om, at han med den rigtige forberedelse kan tage skridtet op på podiets øverste trin.

 

“I sidste års Vuelta var jeg helt sikkert ikke på same niveau som i Touren, fordi OL lå midt imellem, og derfor kom jeg til Vueltaen med den form, der nu var”, forklarer han og tilføjer, at han også blev fanget i det taktiske spil i Vueltaen, og at det var medvirkende til, at det kun blev til en andenplads.

 

Han indrømmer også, at han med den rute og de mange bjergafslutninger, der venter Giro-rytterne, kunne være fristet til at køre den italienske Grand Tour.

 

“Men det er meget vanskeligt at kombinere de to løb, hvis jeg skal komme til Touren i topform. Det betyder dog ikke, at det er taget helt af bordet engang i fremtiden”.

 

En af hans nærmeste konkurrenter i Touren, Nairo Quintana, har erklæret, at han I år vil forsøge at vinde både Giro d’Italia og Tour de France i samme sæson, noget inden har gjort, siden Marco Pantani gjorde det i 1998.

 

Chris Froome starter sin sæson med Great Ocean Road Race og Herald Sun Tour i Australien, og hans første løb I Europa bliver Volta a Catalunya I slutningen af marts.

Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08