Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Murenes Herre: Van der Poel slår akkurat Pogacar efter vanvittigt drama

14. marts 2021 15:50Foto: Sirotti

Mathieu van der Poel tog en af sine flotteste sejre til dato, da han i silende regn kørte 50 kilometer solo i Tirreno-Adriatico og tog en yderst mindeværdig sejr lige foran en flyvende Tadej Pogacar, der øgede sit forsrping i klassementet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hvis der findes one rider to rule them all lige nu, må det være Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). 

 

Den hollandske mester tog i dag en fuldstændig fænomenal sejr på femte etape af Tirreno-Adriatico, hvor han angreb mere end 50 kilometer fra stregen i den silende regn, og herfra så ingen ham igen, før han stod på podiet i Castelfidardo.

 

Van der Poel slog hullet på en nedkørsel efter en sand angrebsfest, og han øgede hurtigt til næsten et minut. Bag ham tog UAE Team Emirates naturligvis kontrol med Davide Formolo for Tadej Pogacar, og da sloveneren ikke havde nogen grund til at gå efter etapesejren, sejlede Van der Poel væk med mere end tre minutter.

 

Læs også
Fransk sprinter sagsøger løbsarrangør for tocifret millionbeløb

 

Da det store klassementsslag skulle stå på muren i Castelfidardo 17 kilometer fra mål, kørte Pogacar selv væk fra alt og alle på suveræn vis, og han øgede derfor sit forspring i klassementet kraftigt ned til Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), der ellers imponerede i kampen mod tyngdekraften på de voldsomme procenter. 

 

Pogacars vilde ridt bag Van der Poel bragte også stor spænding om etapesejren, da han pludselig kun var 20 sekunder efter Strade BIanche-triumfatoren med halvanden kilometer igen, men Van der Poel holdt den akkurat kørende hele vejen til stregen, hvorfor han kunne fejre en fantastisk flot solosejr. 

 

Referat

Skyer, vind og en overhængende fare for regn var hvad vejrudsigten bød på, da Tirreno-Adriatico-feltet i morges tog hul på femte etape af årets udgave. Der var lagt op til lidt af en lækkerbisken, da arrangørerne vanen tro havde planlagt en knaldhård muretape ved Adriaterhavet, og med alt på spil i klassementet, blev der kørt stærkt fra start.

 

Et brølstærkt femmandsudbrud bestående af Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Davide Ballerini (Deceuninck - Quick-Step), Rob Stannard (Team BikeExchange), Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) og Pello Bilbabo (Bahrain-Victorious) kom afsted efter en time, hvor feltet tilbagelagde hele 55 kilometer, og med den slags firepower i front, var der ingen interesse i at give udbruddet noget stort forspring.

 

Team Jumbo-Visma påtog sig den største del af føringsarbejdet i feltet, da både Julian Alalphilippe (Deceuninck - Quick-Step) og Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) havde en mand foran, og hollænderne sørgede for, at forspringet i lang tid lå på tre minutter.

 

Da rytterne ramte den voldsomt kuperede anden del af ruten efter små 100 kilometer, blev farten øget yderligere i feltet, og forspringet blev derfor bragt ned på under to minutter med 75 kilometer igen.

 

Angrebene starter tidligt - Fuglsang og Alaphilippe ryger

Allerede 70 kilometer fra stregen begyndte de første angreb fra feltet at komme, samtidig med at regnen begyndte at falde voldsomt over feltet, og ikke overraskende var Mathieu van der Poel aktiv allerede her. Hollænderen angreb dog ikke for alvor, og kom således ikke væk.

 

Valentin Madouas (Groupama-FDJ) og Christopher Juul-Jensen (Team BikeExchange) ville også lege med, men også de blev lukket ned. Feltet var allerede her trukket langt ud og fyldt med huller takket være de smalle, kuperede, våde veje, og faktisk splittede det op i to store grupper på vej ind til anden opstigning af den brutalt stejle Castelfidardo-mur.

 

Dette udnyttede Van der Poel til endnu en gang at accelerere, men igen blev han skarpt forfulgt af Julian Alaphilippe og Alex Aranburu (Astana Premier Tech). Det varede dog ikke længe for verdensmesteren, der pludselig gik helt i stå, muligvis for at vente på holdkammeraten Joao Almeida, der ikke var med i den ni mand store gruppe, hvilket Jakob Fuglsang (Astana Premier Tech) heller ikke var. Det var Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) og Egan Bernal (Ineos Grenadiers) tilgengæld, og sammen med Romain Bardet (Team DSM) og Van der Poel, begyndte de at køre rundt.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Med 60 kilometer til mål og kun 13 ryttere i front efter favoritgruppen fik kontakt med morgenudbruddet var der lagt op til et vanvittigt cykelløb næsten uden hjælperyttere, selvom en større gruppe godt nok fik lukket hullet igen. Akkurat da det skete, kørte Van der Poel dog igen sammen med Bardet, Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) og Tim Wellens (Lotto Soudal), men de blev igen hentet af UAE Team Emirates.

 

Det betød dog ingenlunde, at angrebene stoppede, og Egan Bernal var den næste til at hugge. Ham kunne kun Van der Poel, Van Aert, Pogacar og Sergio Higuita (EF Education-NIppo) følge, og den ekstremt stærke femmandsgruppe slog hurtigt hul.

 

Van der Poel går solo - ingen jagter

Kvintetten, der på mange måder mindede om den gruppe, der afgjorde Strade Bianche, minus Julian Alaphilippe, Tom Pidcock og Michael Gogl, arbejdede flot sammen, og Bahrain-Victorious kom på hårdt arbejde i det stærkt decimerede felt for kaptajnen Mikel Landa. Arbejdet betalte sig heldigvis for baskeren, hvis hold fik lukket hullet, indtil Van der Poel angreb nedad igen. Den hollandske mester var flyvende, og han kom endelig væk solo, mens tingene gik i stå bag ham.

 

Pludselig tabte Tadej Pogacar kæden rundt i et sving, og så stod sloveneren stille. Heldigvis kom han tilbage til favoritgruppen uden problemer, men så angreb Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) og Egan Bernal, og det kunne Van Aert naturligvis ikke accepere. Belgieren lukkede hullet, men derefter gik den i stå igen, hvorfor Van der Poel pludselig havde et halvt minuts forspring i den voldsomme vind, der næsten blæste flere ryttere af cyklerne.

 

Wout van Aert vandt spurten om andenpladsen i den indlagte spurt 47 kilometer fra stregen foran Pogacar, hvorfor han skar ét sekund af Tour de France-vinderens forspring, mens Van der Poel fortsatte med at øge til et minut. De stå godt ud for crossverdensmesteren, selvom der stadig resterede 40 kilometer, men både Pogacar og Van Aert fokuserede på klassementet, så ingen jagtede ham længere for alvor. Davide Formolo (UAE Team Emirates) var ene mand til føre, men det gik ikke sønderligt stærkt, og med 30 kilometer igen havde Van der Poel over to minutter. Løbet syntes kørt for de ryttere, der jagtede en etapesejr.

 

Klassementskampen starter igen

Med etapesejren ude af billedet blev øjnene vendt mod kampen om den samlede sejr, og det startede skidt for Egan Bernal, der måtte skifte cykel. Colombianeren kom dog problemfrit tilbage, da favoritgruppen var gået helt i stå.

 

Fabio Felline (Astana Premier Tech) viste lovende takter for første gang i mange år, da han angreb på vej mod næstsidste krydsning af målstregen, og Tim Wellens ville også være med, da han fortsatte med at komme med små stik. Belgieren fik ikke lov, men tilgengæld kom Marc Soler (Movistar Team) op til Felline sammen med Allesandro De Marchi (Israel Start-Up Nation), tre minutter bagved Van der Poel, der smadrede alt og alle.

 

Sidste gang på dagens hårdeste mur med 17 kilometer igen var Tadej Pogacar træt af at sidde på hjul, så den imponerende førertrøjeindehaver besluttede at angribe. Wout van Aert forsøgte at holde hjulet på UAE Team Emirates-kaptajnen, men belgieren var oppe i mod tyngdekraften, og selv Van Aert tabte den kamp, selvom han fik sat alle andre end Pogacar. Pogacar lukkede hurtigt hullet til Felline og Soler, der havde sat De Marchi, og nu var det rent tovtrækkeri mellem ham og Van Aert hele vejen til mål.

 

Pogacar kørte voldsomt stærkt, og han spiste også kraftigt af Van der Poels forspring, dog uden at han for alvor kom tæt på etapesejren. Van Aert kæmpede hårdt for at holde forspringet på under et minut, men de mange stigninger favoriserede Pogacar, der, foruden Van der Poel, var i en klasse for sig selv.

 

Læs også
Suveræn legendesejr i Vueltaen - Norsgaard udgår

 

Stor spænding om etapesejren

Van der Poel gik fra at have et forspring på næsten fire minutter til kun at have en lille minut ned til Pogacar med fem kilometer igen, og i modsætning til Van der Poel var Pogacar absolut ikke færdig med at køre stærkt.

 

Det endte med at blive en voldsomt spændende kamp om etapesejren, da Pogacar hentede mere og mere ind på Van der Poel, og på den sidste kilometer kunne de to stjerner se hinanden hele vejen til stregen.

 

I sidste ende klarede Van der Poel den akkurat, da han, helt smadret, vandt etapen, ti sekunder foran Pogacar, der slog Van Aert med 39 sekunder. Egan Bernal var blevet sat på muren i Castelfidardo, men han kørte en flot afslutning, hvorfor han sluttede på fjerdepladsen, dog mere end to minutter efter Pogacar.

 

Tadej Pogacar og Wout van Aert besatte de resterende pladser på podiet, inden Egan Bernal (Ineos Grenadiers) krydsede stregen som femmer, lige efter Fabio Felline, to minutter efter Van der Poel.

 

 

 

 

DEL
INFO
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tirreno - Adriatico
Nyheder Profil Resultater
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?