Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Cofidis’ Tour-trup

Rundt om Cofidis’ Tour-trup

30. juni 2016 23:05Foto: A.S.O.

Nacer Bouhanni var udset som holdets absolutte frontfigur i Tour de France, men han er ude af holdet. Nu skal holdet i stedet sætte sin lid til aldrende sprinter Borut Bozic og klassementsrytteren Daniel Navarro, der for tre år siden kørte i top-10.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I denne artikel skulle der have stået en masse om supersprinteren Nacer Bouhanni, som er den absolutte stjerne på Cofidis-mandskabet. Desværre kom den franske rytter i klammeri med nogle fulde restaurantgæster, hvilket kostede en stor flænge i hånden, der har endt med en operation, hvorved han er ude af Tour de France.

 

Bouhannis fravær efterlader et stort tomrum på holdet, der således skal til at sætte sig nye mål i løbet. Der kan sættes lid til den lidt aldrende sprinter Borut Bozic, men det er efterhånden mange år siden, at han kunne blande sig blandt de bedste sprintere.

 

Derudover er der formentlig forventninger til Daniel Navarro, der imidlertid ikke har slået til i de seneste udgaver af Touren. Den mest oplagte opskrift for holdet må således være at køre offensivt og forsøge sig med nogle opportunistiske angreb. I den sammenhæng virker Nicolas Edet, der afløser Bouhanni, som det måske mest oplagte bud.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

 

Daniel Navarro - holdets klassementsrytter

Land: Spanien

Alder: 32

Professionel siden:

Tidligere Tour-deltagelser:

Bedste Tour-præstation:

Sejre som professionel/sejre i år:

Største sejr: 13. Etape Vuelta a España, 2014.

 

Daniel Navarro slog egentlig igennem som superhjælperytter for Alberto Contador, men har de seneste fire år været Cofidis-mandskabets klassementsrytter i blandt andet Tour de France.

 

Det har været med blandet succes, at Navarro har stået i spidsen for holdet i Tour de France. I 2013 imponerede han med en samlet niendeplads i klassementet, men i 2014 måtte han udgå før tid, mens han sidste år fald ret meget igennem og sluttede helt nede som nr. 66 i klassementet.

 

Foråret er forløbet udmærket blandt andet med samlede niendepladser i Volta a la Comunitat Valenciana  og Vuelta a Andalucía. Sidste forberedelse til Touren var i Critérium du Dauphiné, hvor han sluttede på en samlet 11. plads.

 

Det vil dog formentlig ikke kun handle om klassementet for Navarro, der ofte forsøger sig med lange udbrud i jagten på en etapesejr. Der er langt mellem sejrene, men Navarro har en etapesejr fra Vuelta a España på CV'et.

 

 

Borut Bozic - slovensk sprinter

Land: Slovenien

Alder: 35

Professionel siden:

Tidligere Tour-deltagelser:

Bedste Tour-præstation:

Sejre som professionel/sejre i år: 19/0

Største sejr: 6. etape Vuelta a Espana, 2009.

 

Med Naser Bouhanni ude er der mange, der vil kigge på Borut Bozic som holdets nye sprinter. Den slovenske rytter har tidligere i karrieren hentet mange sejre i massespurterne, herunder en etapesejr i Vuelta a Espana i 2009.

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

Det var dog uden tvivl meningen, at han i denne Tour skulle være lead-out for Nacer Bouhanni, da det er ved at være et godt stykke tid siden, at han har slået ryttere som Marcel Kittel, Andre Greipel osv. i en massespurt. Det bør i hvert fald bemærkes, at vi skal helt tilbage til 2009 for at finde den seneste sejr, hvilket var til de slovenske mesterskaber.

 

Det er Bozics tredje start i Tour de France og det er uden tvivl med blandet gensynsglæde. I hvert fald var han så uheldig at blive påkørt af en løbslederbil i 2012. Heldigvis kom han forholdsvis helskinnet ud af det og han gennemførte faktisk løbet og endda med to syvendepladser på de to sidste sprinteretaper, herunder på Champs Élysées.

 

2012 var imidlertid også seneste optræden i Tour de France, og han deltog faktisk ikke i et eneste treugers etapeløb sidste år, hvor der ikke var plads til en sprinter hos Astana, der satsede fuldt ud på klassementsrytterne i de store Toure.

 

 

Jérôme Cousin - hjælperytter

Land: Frankrig

Alder: 27

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation: 156

Sejre som professionel/sejre i år:

Største sejr: 3. Etape Etoile de Bessèges, 2013.

 

Jérôme Cousin er en klassisk hjælperytter, der gennem sæsonen står til holdets rådighed. Det er hans andet Tour de France i karrieren, hvor det seneste var tilbage i 2013. De seneste sæsoner har han i stedet været til start i Vuelta a Espana.

 

Der er imidlertid langt mellem de opsigtsvækkende resultater. Det er i denne sæson blevet til tre top-10 placeringer, hvoraf de to er i bjergkonkurrencer i mindre franske etapeløb. Sidste forberedelse var i Route du Sud, hvor han sluttede som nummer 53.

 

 

Christophe Laporte - ung fransk rytter

Land: Frankrig

Alder: 23

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation: 127

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Tour de Vendée, 2015.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Christophe Laporte er en ung lovende rytter, der har vist sig frem i en række endagsløb, dog fortrinsvis i hjemlandet Frankrig. Han hentede således sin første sejr som professionel i sidste års udgave af Tour de Vendée.

 

Der har imidlertid i dette forår været noget længere mellem de gode resultater, der dog en del gange er endt lige uden for top-10 i diverse endagsløb.

 

Han debuterede sidste år i Tour de France og hentede en enkelt 7. plads på løbets 15. etape.

 

 

Cyril Lemoine - fransk udbrudsrytter

Land: Frankrig

Alder: 33

Professionel siden: 2003

Tidligere Tour-deltagelser: 4

Bedste Tour-præstation: 110

Sejre som professionel/sejre i år:

Største sejr: Pointkonkurrencen i Boucles de la Mayenne, 2012.

 

Cyril Lemoine er formentlig mest kendt for, at han i 2014-udgaven af Tour de France erobrerede løbets bjergtrøje efter et langt udbrud tidligt i løbet.

 

Det kan meget vel også være opskriften i år. Der er i hvert fald langt mellem sejrene hos den 33-årige rytter, der alene er noteret for en sejr i pointkonkurrencen i det lille etapeløb Boucles de la Mayenne.

 

2016 har været et anonymt år for Lemoine, der senest blev 116 i Critérium du Dauphiné og 71 i Halle Ingooigem.

 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Arnold Jeannesson - stærk etapeløbsrytter

Land: Frankrig

Alder: 30

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 3

Bedste Tour-præstation: 14

Sejre som professionel/sejre i år:

Største sejr: Ingen.

 

Arnold Jeannesson var regnet for et stort talent, da han tog springet til det professionelle felt efter, at han havde vundet bjergkonkurrencen i Tour de l’Avenir. Men han har aldrig rigtig slået til og er ikke noteret for en eneste sejr som professionel.

 

Det er den franske rytters fjerde Tour de France og det er ikke fordi han har været fuldstændig anonym. Han kørte således en imponerede samlet 14. plads hjem i sin debut i 2011, hvor han også blev fire i ungdomskonkurrencen. Han har imidlertid haft noget svært ved at leve op til det resultat og er siden nærmere sluttet blandt de 30 bedste, hvilket ligner hans niveau i de lange etapeløb.

 

Det har imidlertid været et ganske udmærket forår for den franske rytter, der blandt andet blev fire i Criterium International. Seneste forberedelse til Touren var Route du Sud, hvor han blev 17 i det samlede klassement.

 

 

Luis Ángel Maté - udbrudsrytter

Land: Spanien

Alder: 32

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 4

Bedste Tour-præstation: 31

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: 4. etape Route du Sud, 2011.

 

Luis Ángel Maté er en rutineret etapeløbsrytter, der er en typisk hjælperytter for sine kaptajner og som også meget gerne forsøger sig i diverse udbrud.

 

Han er udmærket i bjergene og vil der formentlig få til opgave at hjælpe Daniel Navarro bedst muligt. Han har haft en god optakt til Touren og kørte sig blandt andet til en samlet 9. plads i Route du Sud.

 

 

Læs også
Carapaz sniger sig til etapesejr - Ayuso knækker

 

Geoffrey Soupe - hjælperytter

Land: Frankrig

Alder: 28

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation: 123

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: 1. Etape La Tropicale Amissa Bongo, 2011.

 

Geoffrey Soupe er en forholdsvis anonym hjælperytter, der sjældent henter de store resultater selv til holdet. Han var uden tvivl tiltænkt et rolle som den rytter, der skulle hjælpe med at passe godt på Nacer Bouhanni, men skal nu finde nye mål for løbet.

 

Han var til start i både Criterium du Dauphiné og Halle Ingooigem, hvor han imidlertid i begge tilfælde stod af før tid.

 

 

Nicolas Edet - opportunistisk udbrudsrytter

Land: Frankrig

Alder: 28

Professionel siden:

Tidligere Tour-deltagelser:

Bedste Tour-præstation:

Sejre som professionel/sejre i år:

Største sejr: Bjergkonkurrencen i Vuelta a España, 2013.

 

Nicolas Edet skulle egentlig ikke have været til start i Tour de France, men grundet Naser Bouhannis uheldige exit er han kaldt ind til holdet i det franske etapeløb.

 

Det sker ind i mellem, at der kommer en artig overraskelse i bjergkonkurrencen. Det var også tilfældet, da Edet i 2013 blev en meget overraskende vinder i konkurrencen i Vuelta a Espana, som et resultat af et par lange udbrud og forholdsvis lille opmærksomhed på konkurrencen blandt løbets favoritter. De virker dog i den sammenhæng ret usandsynligt, at det skulle kunne lade sig gøre for Edet i Tour de France efter løbsledelsen for et nogle år siden valgte at ændre reglerne, således at den sidste stigning på bjergetaperne tæller dobbelt. Men det vidner dog om, at Edet er en ganske habil i bjergene og ofte er god for et forsøg langt udefra.

 

Ses der på resultatlisten så kan det faktisk godt undre lidt, at der ikke i første omgang er blevet plads til Edet i truppen. Den franske rytter har kørt et udmærket forår og har vist sig flot frem i juni. Det er således blevet til en samlet 10. plads i Skoda-Tour de Luxembourg og efterfølgende til en podieplads i Route du Sud - kun overgået af Nairo Quintana og Marc Soler fra Moviestar. Hvis man læser oven for, så er det faktisk betydeligt bedre end de fleste af de øvrige der allerede var udtaget. Formen er i hvert fald i orden forud for Touren.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?