Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Giant-Shimanos Tour-trup

Rundt om Giant-Shimanos Tour-trup

29. juni 2014 08:30Foto: Sirotti

Team Giant-Shimano er et udpræget sprinterhold, og det er da også de hurtige herrer, der satses på under årets Tour de France. Faktisk ser det ud til, at hele truppen er lagt an på succes til Marcel Kittel.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det hollandske storhold Giant-Shimano har efterhånden udviklet sig til at være noget af en skikkelse i cykelsporten. Holdet startede i det små med Shimano som sponsor, men siden da har holdt udviklet sig rigtig meget, og i dag er det nuværende Giant-Shimano et af de bedre på WorldTouren.

 

Holdet blev grundlagt i 2005 som professionelt kontinentalhold under navnet Shimano-Memory Corp. Det blev senere til Skil-Shimano, og her blev der udviklet mange spændende talenter. I 2012 kom Argos til som hovedsponsor med flere penge, og det resulterede i, at man i 2013 for første gang nogensinde kom ind på WorldTouren. Fra januar 2014 hedder holdet Giant-Shimano.

 

Mandskabets opbygning minder en del om det gamle HTC-Columbia, som også udviklede talenter gang på gang. I Hvert fald hvis man kigger på et sprintermæssige. HTC-Columbia udviklede store sprintere som Matthew Goss, André Greipel, Gerald Ciolek og Mark Cavendish. Giant-Shimano har i dag et hav af gode sprintere. Marcel Kittel er selvfølgelig den altoverskyggende stjerne, men man besidder tillige gode afsluttere som Luka Mezgec, Nikias Arndt, John Degenkolb, Ramon Sinkeldam, Reinard Janse Van Rensburg og Tom Veelers.

 

Læs også
Kragh nær topformen sættes fri i stort titelforsvar

 

De mange sprintere har lagt grunden til et meget stærkt og solidt Giant-Shimano­-hold, og ambitionerne må være tårnhøje efter sidste års succesrige Tour de France, hvor Marcel

Kittel overstrålede alt og alle og sendte alle de største sprintere til tælling med sin fremragende kørsel.

 

Sprinterkongen og kaptajnen - Marcel Kittel

Han fik sit helt store gennembrud i sidste års Tour de France, da han op til flere gange formåede at sætte Mark Cavendish, Andre Greipel, Peter Sagan og alle de andre sprintere til vægs. Den lynhurtige tysker markerede sig også flot i årets Giro d’Italia, hvor han nåede at tage to etapesejre, inden han måtte udgå af løbet grundet sygdom i kroppen. Han er og bliver Giant-Shimanos bedste bud på en etapesejr, også selvom John Degenkolb ligeledes er en del af truppen.

 

Lead-out manden - John Degenkolb

Normalt plejer den lynhurtige tysker at køre sin egen chance, og normalt plejer han også at være den rytter, som der skal køres for i spurterne. Det så vi rigtig gode eksempler på i 2012 i Vuelta a Espana, hvor tyskeren vandt intet mindre end fem etapesejre. Degenkolb er udover være hurtig særdeles hårdfør. Det har betydet store resultater i klassikerne med andenpladsen i dette års Paris-Roubaix som højdepunktet. Det skal dog nævnes, at Degenkolb sidste år deltog i Tour de France, og der var det også Marcel Kittel, der blev kørt for. Det fungerede ganske solidt, og der er ikke fare for rivalisering mellem de to gode venner.

 

Foto: Sirotti

 

Den første kineser i Touren - Cheng Ji

Navnet siger ikke mange så meget, men ikke desto mindre er der blevet plads til Cheng Ji i Giant-Shimanos Tour de France trup. Cheng Ji har ingen erfaring, hvad angår deltagelse i Tour de France, men kineseren var med i Giro d’Italia sidste år, og i 2012 var han med til begivenhederne i det spanske, da han kørte Vuelta a Espana. Så helt uerfaren er Cheng Ji ikke. Han får en bindende rolle på Giant-Shimano-holdet, hvor han skal være en af de første trækheste i Marcel Kittels store sprintertog. Han har hverken de store resultater på sit CV eller mange sejre, men han blev i 2010 sammenlagt nummer 23 i Tour of Hainan i hjemlandet Kina.

 

Den hårdt kæmpende - Albert Timmer

Hollandske Albert Timmer er igen at finde på Giant-Shimanos hold til Tour de France, og det kan der være mange gode grunde til. Så sent som i Ster ZLM Toer blev han nummer syv sammenlagt, og han blev nummer tre på den indledende prolog. Albert Timmer beviste dermed, hvorfor han er at finde på Giant-Shimanos hold til verdens hårdeste cykelløb. Han er en hårdt kæmpende type, som ikke bare sådan giver op. Timmers rolle på holdet bliver i spurterne naturligvis. Han kan sidde og tage lange føringer for Kittel i den afsluttende fase, og her kan Albert Timmer sammen med Tom Dumoulin blive en afgørende faktor for Marcel Kittel og Giant-holdet.

 

Den lidende ko - Koen de Kort

Sidste år under Touren led han som en såret ko, og navnet er der nok mange af os danskere, som forbinder med det danske dyr, men man skal ikke tage fejl af Koen de Kort, selvom han under sidste års Tour de France ikke så alt for heldig ud. På anden etape af Schweiz Rundt i år blev hollænderen nummer syv på anden etape, hvilket må siges at være udmærket. Derudover blev han nummer fire på sjette etape af Tour Down Under i år. Hvis han undgår diverse uheld, så kan han på de flade etaper i Touren blive en rigtig vigtig mand for det hollandske storhold.

 

Tempospecialisten - Tom Dumoulin

Han har virkelig taget cykelverdenen med storm i det seneste års tid. Hollænderen har vist fremragende kørsel på landevejen, og det er ikke kun på enkeltstarterne, at Dumoulin har imponeret stort. I det netop overstående Schweiz Rundt formåede han at blive nummer fem i det samlede klassement, og det er endda på trods af, at der var et par stejle stigninger med i Schweiz Rundt. Derudover har han vist skræmmende form på det seneste. Han vandt ungdomsklassementet i Belgien Rundt og blev nummer to i den samlede stilling. Han bliver meget vigtig for Giant-holdet til at sætte tempo. Man kan sammenligne ham lidt med Tony Martin. Han har mange af de samme kvaliteter, og han skal bruges til det samme, som Tony Martin er blevet brugt til i Tour de France i de forgangne år.

 

Foto: Sirotti

 

Læs også
Giro d'Italia: Vinderkandidaterne (***)

 

Den rutinerede hjælperytter - Roy Curvers

Selvom Roy Curvers er kommet noget op i alderen, er han stadig til gavn for Giant-Shimano. Hollænderen er igen at finde på holdet til verdens hårdeste cykelløb, og det er der gode grunde til. Curvers er en af de bedste hjælperyttere på det hollandske cykelhold, og han er en trofast væbner, både til at være vandbærer og også til at hjælpe med at køre kometen Marcel Kittel frem til spurten. Curvers har ikke de store resultater at berette om, men alligevel formåede han sidste år at blive sammenlagt nummer fem i sprinterløbet World Ports Classics, hvilket må siges at være ganske flot. Roy Curvers bliver ligeledes en vigtig mand for Giant-Shimano, i hvert fald på de etaper, hvor han sidder på de rigtige steder på de rette tidspunkter.

 

Tredjemanden - Tom Veelers

Det er lidt uvist, hvem der bliver sidste mand hos Giant-Shimanos sprintertog, men noget kunne godt tyde på, at Tom Veelers får en rolle som en af de tre sidste ryttere, som skal køre Kittel op til den perfekte spurt. Tom Veelers er en ganske hurtig herre. Det har han vist i en årrække nu, og han har blandt andet endt på en tredje- og en fjerdeplads på nogle af etaperne i Tour de France 2012. Han vandt også en etape i Wallonien Rundt i 2011 og blev nummer to i det samlede klassement. Hollænderen bliver et meget vigtigt våben for Giant-Shimano og i særdeleshed for Marcel Kittel.

 

Den mere frie - Dries Devenyns

Hvis der er en af rytterne på Giant-holdet, som kan få en lidt mere fri rolle, så må det være Dires Devenyns. Han er ikke ligefrem end mand, som vi kender for at køre med i spurterne, og dermed kan han også få en lidt mere fri rolle på det stærkt besatte sprinterhold. Belgieren får nok sandsynligvis lov til at køre med i nogle af udbruddene i løbet af Touren, og her kan han måske tage en etapesejr på en af de mellemkuperede etaper. I 2011 blev han nummer fem i Clasica San Sebastian og samme år sluttede han som nummer otte sammenlagt i Eneco Tour. Han er i det hele taget en rytter, der bedst omgås i et terræn, som er kuperet, men dog ikke med stejle stigningsprocenter og bjerge. Han kommer med sikkerhed til at hjælpe Marcel Kittel i et eller andet omfang, men der kan godt forventes en mere fri rolle til Dries Devenyns.

 

Foto: Team Giant-Shimano

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?