Tvivl om Glenn Baks titel

11. juni 2007 22:450
I går blev Glenn Bak Jysk-Fynsk mester. Det troede både hans klub Farsø CK og Glenn Bak selv, men sådan går det måske alligevel ikke, da DCU mener, at han er professionel rytter og ikke kører for Farsø CK.

”Jeg havde kanon ben, og jeg må indrømme det føles virkelig sejt at køre fra to Team Designa Køkken-ryttere. På første omgang kom vi 29 ryttere af sted og hurtigt stod det klart, at i dette udbrud skulle vinderen findes, da det samtidig var en samlet Cup i weekenden, så holdt jeg lidt øje med Rune Udby (Glud & Marstrand Horsens, red) og Michael Tronborg (Team Designa Køkken, red.) De var de eneste, der havde scoret mange point dagen inden. Der skete intet, før vi ramte de små omgange, hvor vi skulle køre 4 små omgange, hvor vi skulle over 'havnebakken' 4 gange,” forklarer Glenn Bak til Feltet.dk.

”Jeg følte, jeg havde lette ben, og jeg prøvede at køre taktisk og ikke bruge dem for meget. Der kom 5 ryttere af sted på første omgang, hvor Rune Udby og Michael Tronborg var med, så jeg prøvede at lure de andre hold til at arbejde lidt, og på anden omgang fik vi hentet dem. Så kører Daniel Foder (Team Designa Køkken, red.) kontra og kommer alene væk. Da vi andre kommer over på bakken tredje gang kører jeg væk og Tronborg kommer op, og vi henter Daniel Foder på toppen. Vi kører alle rundt og får lynhurtigt et forspring på 30 sekunder og vi fortsætter med at øge,” forklarer Glenn Bak videre.

På sidste gang på bakken angriber Michael Tronborg, men Glenn Bak får lukket hullet. Daniel Foder kører kontra, men igen lykkedes det Glenn Bak at få lukket hullet.

”De sidste 1000 meter sidder jeg forrest, og jeg forventer et angreb, men det kommer ikke før i opløbssvinget, hvor Tronborg forsøger 50 meter, inden jeg fanger hans hjul, og han åbner spurten lige efter svinget, desværre for ham er der lidt vind og næsten 300 meter til stregen. På de sidste 50 meter mister han fart, og jeg kan overhale ham og række hænderne i vejret. Jeg er utrolig glad for sejren - ikke mindst, fordi DM snart kommer, men også måden jeg vandt på ved at slå 2 ryttere fra Designa. Stor Ros til Farsø holdet, som har hjulpet mig godt igennem weekenden. Jeg er glad for, jeg kan betale lidt tilbage til dem, for alt det de gør for mig.”

Vinder men ikke mester?
Løbet var de Jysk/Fynske mesterskaber, men Glenn Bak blev ikke kåret, som mester selvom han kørte først over stregen.

”Der er meget store diskussioner om, jeg skal være mester. Jeg blev desværre ikke kåret som mester, da DCU (Danmarks Cykle Union, red.) siger, jeg kører for et irsk team. Jeg er jo registret i Farsø CK, og derfor mener vi, at jeg skal kåres som mester. Derfor er det sidste ord absolut ikke sagt i denne sag,” forklarer Glenn Bak.

Farsø CK har nu rettet henvendelse til DCU, hvor de beder forbundet om at forklare, hvorfor Glenn Bak ikke kunne kåres som mester.