EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Amalie Dideriksen fokuserer på banen

02. februar 2016 16:30Foto: Jesper Skovbølle

For første gang nogensinde er Danmark tæt på at få kvalificeret en kvindelig rytter til OL i omnium. Det 19-årige talent er på nuværende tidspunkt eneste kvindelige rytter fra Danmark, der er med i OL-kapløbet på banen. Derfor tager dette også alt hendes fokus i forårssæsonen.

Amalie Dideriksen er et af de unge danske talenter, som formår at gøre det godt både på landevejen og banen. Hun blev junior verdensmester i landevejsløbet i 2013 og 2014. I år 2013 vandt hun ligeledes en bronzemedalje i scratch på banen. Succes på banen er netop det, som er danskerens store mål.

”Jeg er meget privilegeret omkring planlægning af min sæson, idet Danny Stam og Boels Dolmans til fulde respekterer min fokus på banen disse år. Alle løb koordineres med min træner Martin Lollesgaard, så jeg kan få den optimale forberedelse. Det giver en ro at vide at holdet støtter mig, og giver mig den tid, jeg skal bruge,” fortæller hun til Feltet.dk.

Omnium var første gang på OL-programmet i 2012, hvor Lasse Normann Hansen endte med at tage guldmedaljen med hjem til Danmark. Lasse Normann Hansen er allerede kvalificeret til OL, og må siges at være en af favoritterne til en medalje igen, efter utrolig stærk kørsel undervejs i de World Cups, han har deltaget i. Amalie Dideriksen er den yngste rytter i kvalifikationsfeltet, som både tæller flere verdensmestre og OL-vindere i blandt modstanderne. Det er noget, som hun har lært meget af.

”Jeg påbegyndte kvalifikationen til OL for to år siden. Som junior og første års senior har jeg skullet lære en masse undervejs. Det gælder både på banen og på landevejen. Det har været en hårdt, men også en spændende og udviklende tid for mig. Der har været pres og fokus på alle løb, idet der er blevet samlet point over en så lang periode,” siger det 19-årige talent.

Før sidste kvalifikationsløb, der er VM i London, ligger Danmark på en samlet 10. plads i verden og på en syvende plads i Europa. Hvis Amalie kan holde sig inden for top otte i Europa, så er hun kvalificeret. Men der er kamp om pladserne, og der er et par ryttere, som ligger utrolig tæt. Det er Tyskland, Italien, Spanien og så Dideriksen, der kæmper om de to sidste OL-pladser.

Indtil videre er den første del af sæsonen planlagt, og Dideriksen stiller til start i Energie Wacht Tour fra den sjette til den 10. april. Dette løb bliver en stor, lærerig udfordring, idet det byder på en hold tidskørsel, hvilket er noget Dideriksen aldrig har kørt før. På grund af hendes sene sæsonstart, så springer hun de første ti UCI-løb over.