Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Amerikaner snød bjergrytterne i første store Schweiz-test
13. June 2017 af Mathias Mundbjerg Foto: BMC Racing Team (Continuum Sports, LLC)

Det professionelle kontinentalhold Aqua Blue Sports amerikaner Larry Warbasse holdt akkurat favoritterne bag sig på den første store bjergetape i Schweiz Rundt.

Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) tog tirsdag sin største sejr i karrieren, da han kørte først over streget på fjerde etape af Schweiz Rundt.

 

Han holdt akkurat Damiano Caruso (BMC), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) og Simon Spilak bag sig. Forhåndsfavoritten Ion Izagirre (Bahrain Mehrida) og den hollandske Giro-vinder Tom Dumoulin (Team Sunweb) gik fuldstændigt ned.


Løbsreferat:

Over natten var Tour de Suisse-feltet blevet to mand mindre. FDJ-klatreren Sebastien Reichenbach sad bagerst hele dagen i går, og det var tydeligt, at helbredet ikke var helt i top. Derudover stillede Davide Martinelli (Quick-Step Floors) ikke til start på fjerde etape.


Udbruddet kom ikke afsted lige med det samme, men efter 14 km fik fire mand afgørende hul. Den mest navnkundige i gruppen var tempomaskinen Lars Boom (LottoNL-Jumbo), og han havde selskab af Antonio Duschesne (Direct Energie), Lawrence Warbasse (Aqua Blue Sport) og Nick van der Lijke (Roompot), som også var i udbrud på anden etape og inden dagens etape var nummer to i bjergkonkurrencen efter danske Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport).


Det så en kort overgang ud til, at Tim Wellens (Lotto Soudal) også ville nå med i udbruddet, men efter længe at have ligget på mellemhånd mellem frontgruppen og feltet, lod han sig falde tilbage. Imens satte Reinhardt Janse van Rensburg (Dimension Data) og Lawson Craddock (Cannondale-Drapac) sig også i bilerne og opgav at køre videre.


Endnu en rytter, stærke Matthias Brändle (Trek-Segafredo), som i går var en væsentlig årsag til, at Lasse Norman blev kørt ind, stod af i forplejningszonen, hvor udbrydernes forspring var helt op og runde otte minutter.


De store hold lægger pres på
Frontgruppen mistede dog hurtigt noget tid igen. Forspringet faldt endnu hurtigere, da løbets måske største favorit, Ion Izagirre (Bahrain Mehrida), satte holdet frem på etapens næstsidste stigning, Col de Mosses. Det kostede for flere ryttere, og blandt andet måtte Matti Breschel (Astana) og Lasse Norman, der altså ikke helt kunne leve op til sin blå trøje, slippe feltet. Cirka samtidig Boom sat oppe i udbruddet, da Warbasse satte pres på.


Der gik ikke mange kilometer, før van der Lijke også måtte give fortabt, og så var frontgruppen pludselig omdannet til en frontduo. Hollænderen kom dog kort efter tilbage og var dermed fortsat inde i kampen om bjergpoint, hvilket kunne bringe ham tættere på den blå bjergtrøje.


En kilometer senere kørte netop van der Lijke først over Col de Mosses. Det var imidlertid ikke nok til at tage bjergtrøjen alene - han skulle også bruge point på målstigningen til Villars-sur-Ollon.


Kort inden toppen angreb Jhonathan Restrepo (Katusha-Alpecin), hvilket kunne tyde på, at holdets kaptajn, Simon Spilak, var godt kørende. Colombianeren rundede toppen af stigningen små fem minutter efter udbryderne. 15 sekunder senere kom feltet.


I bunden af nedkørslen tog Trek pludselig ansvar. De har Jarlinson Pantano som kaptajn, og han viste da også fine takter på tredje etape, hvor han trods sin spinkle statur bidrog flot i den flade finale. Udbrydernes forspring var dog stadig fire minutter og 40 sekunder, og dermed var det slet ikke sikkert, at klatrerne ville få mulighed for at køre om sejren.


Finalestigningen
Med ti kilometer tilbage ramte FDJ fronten. I mellemtiden var Rhestrepo blevet indhentet på nedkørslen. Det franske hold mistede ellers kaptajn Sebastien Reichenbach inden etapen, men i hans fravær må de formodes at arbejde for Steve Morabito eller Odd Christian Eiking.

 

Kort efter gjorde Warbasse det af med sine kompagnoner og fortsatte solo. Det samme gjorde førertrøjeindehaver Michael Matthews (Orica-Scott), men det var bag ved feltet frem for foran. Stigningen var trods alt for meget for den hurtige australier, som fik selskab af blandt andet Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og David de la Cruz (Quick-Step Floors).


I feltet gik Eiking i front, og så var der ellers dømt panik. Feltet blev fuldstændigt sprængt. Blandt andet måtte en af dagens forhåndsfavoritter, Movistars Carlos Betancur, slippe. Samtidig forsvandt Warbasses forspring hastigt, og det var blot to minutter og tyve sekunder med seks kilometer tilbage.


Da Eiking havde arbejdet færdigt, angreb Rui Costa (UAE Team Emirates). Han fik følgeskab af blandt andre Mathias Frank (AG2R), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) og Damiano Caruso(BMC).


Med fem kilometer tilbage var det slut for den nykårede Giro d’ Italia-konge Tom Dumoulin (Team Sunweb). Formen er altså ikke længere, hvad den var i maj måned. Faldet var forårsaget af Tejay van Garderen (BMC), der kørte hårdt til i den 15 mand store gruppe. Kort efter angreb Domenico Pozzovivo (AG2R), men Spilak, Kruijswijk, Frank, Caruso og Marc Soler (Movistar) optog jagten.


Med fire kilometer til mål passerede Pozzovivo Duschesne, men han havde fortsat et minut op til Warbasse, der fortsat holdt flot gang i cyklen. Han skulle dog koncentrere sig mere om at kigge bagud, for en kilometer senere lukkede Spilak hullet i et snuptag. Senere kørte han også fra italineren, og kun Kruijswijk kunne følge med. Caruso, Frank, Pozzovivo og Soler fik dog lukket hullet, og så var de igen seks forhåndsfavoritter samlet.


Med under to kilometer til mål angreb Frank og slog hullet. Han kunne dog ikke fange amerikanske Warbasse, der kunne køre alene over stregen til en kæmpe sejr for irske Aqua Blue Sport. Frank blev akkurat hentet af forfølgerne, og i stedet kunne Caruso tage andenpladsen foran Kruijswijk og Spilak.


Larry Warbasse brød efterfølgende fuldstændigt sammen i vinderinterviewet i bevægelse over sin fantastiske sejr.

Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08