Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Anmeldelse: Tour de France 2013 magasiner

Anmeldelse: Tour de France 2013 magasiner

28. juni 2013 00:30Foto: A.S.O.

Feltet.dk har igen i år bladret i, læst, studeret og vurderet Tour de France magasiner - denne gang fem magasiner, som fås i butikker og kiosker rundt om i landet. Fire nationale og et enkelt internationalt.

Artiklen fortsætter efter videoen.


Dette års Tour-magasiner er på den ene side meget ens og alligevel - og på samme tid - meget forskellige. Der er særligt mellem de fire danske magasiner - fra Tipsbladet, Ekstra Bladet, BT/TV 2 Sporten og cykelmagasinet - en bemærkelsesværdig lighed mellem magasinernes udvalg af artikler.

Magasinernes indhold
I de danske magasiner er fokus hovedsagligt på duellen mellem Alberto Contador og Chris Froome, der er kritiske dopingrelaterede artikler, som i større eller mindre omfang tager udgangspunkt i Lance Armstrongs dopingbekendelser, en artikel om de colombianske rytteres nye succes og portrætinterviews med danske ryttere.

 

Derudover er der væsentlige mangler i alle blade, som efter vores vurdering negligerer flere af de sportslige perspektiver. Det er overraskende, at der i netop magasiner om Touren ikke synes at være særligt fokus på, hvad der sportsligt kan forventes af dette års Tour. Dette er i alle blade reduceret til kortfattede artikler om bud på top 10, top 6, top 5 eller top 4 i klassementet samt små beskrivelser af de hårdeste bjerge. Cykelmagasinet er dog her en positiv undtagelse, hvor der i gennemgangen af favoritterne er fokus på rytternes styrker og svagheder.


Overordnet konklusion:

Til trods for den tilsyneladende store enighed om, hvad der er de væsentligste perspektiver i dette års Tour, så er de redaktionelle linjer ganske forskellige. Hos Tipsbladet satses der på lange dybdegående analyser, Ekstra Bladet fokuserer på lange danske portrætinterviews, hos BT/TV 2 Sporten er nerven lagt i let underhold med korte artikler og masser af lir, mens det internationale magasin Procycling, som vi i år har medtaget fremfor Cycle Sport, er opsatte på at give et bredt indblik i både etaper og løbets forventede rytterprofiler.

Cykelmagasinet er formentlig det mest alsidige af de fem magasiner med fokus på både en grundig favoritgennemgang, længere portrætter og analyseartikler. Dette magasin er derfor også - og af andre årsager - vores favorit. 

Nederst kan du læse om de kriterier, vi har bedømt magasinerne ud fra.


 

CYKELMAGASINET 

Antal sider: 202

Pris: kr. 69.00

Bedømmelse: 

 

Vi har ventet lidt på cykelmagasinets Tour-udgave, som først blev modtaget i onsdags og først var i handel nogenlunde samtidig, og spørgsmålet er så, om det har været ventetiden værd?

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Umiddelbart burde cykelmagasinet naturligvis have fordel af at vente. Det er først på det seneste, at Tour-holdene er blevet endeligt offentliggjort, og det var først for nylig, at Jakob Fuglsang endeligt blev erklæret kaptajn på Astana, hvilket kommer stærkt til udtryk på cykelmagasinets forside.

Forsidefotoet af Jakob Fuglsang med Samuel Sanchez på hjul taler for sig selv. Fuglsang er i front og virker ikke synligt presset, mens Sanchez ligner en rytter med mælkesyre op til ørerne. Og det er klart, at magasinets bærende element er det dybdegående interview med Jakob Fuglsang, som giver et billede af cykelsporten generelt lige fra Fuglsangs træning til hans rolle på holdet og giver enhver dansker optimisme og tro på gode resultater.

 

Men det er ikke blot den artikel, der fungerer i cykelmagasinets Tour-magasin. Favoritvurderingen er muligvis en af de bedste af magasinerne, hvor der bliver skrevet det vigtigste om rytteren, tidligere resultater, kompetencer og generelle, relevante oplysninger på en god og struktureret måde.

 

Selvom magasinet måske ikke helt indeholder ’must-have’-interviewet med Chris Froome, har magasinet et velskrevet og fængende interview med David Kinjah, der er tidligere træner for Chris Froome. Her får man et unikt indblik i, hvem Chris Froome er og ikke mindst et billede af kenyansk cykelsport.

 

Der er desværre nogle småfejl i layoutet som fx sort tekst henover et mørkt billede og en grøn understreg, som pludselig er røget op midt i bogstaverne, men ellers er layoutet som altid i cykelmagasinets blade pænt og kreativt.

 

Cykelmagasinet rammer rigtigt på rigtig mange punkter, men set i lyset af, at de er så sent ude, virker holdoversigten overraskende svag. Der bliver ikke nævnt meget mere end to-tre rytterprofiler, som ellers får en kommentar med på vejen, og det er alt. Hvorfor ikke udnytte ventetiden noget bedre, nu når næsten alle udtagelserne er blevet offentliggjort?
 

Ruteprofilen er dog god. Der er en vurdering af betydning for klassementet, en oversigt over favoritter til etapen og så naturligvis selve ruteprofilen. Ikke nogen halvoverflødig tidstabel eller lignende, kun det vigtigste. Analysen af etapen kunne dog godt have været lidt mere dybdegående, men det er et spørgsmål om behov.

 

Det skal også nævnes, at magasinet desuden indeholder andre underholdende og interessante artikler som udstyrsartikler, de uskrevne regler i cykelsporten, analyse af om cykelsporten er blevet en renere sport og meget andet.

 

Alt i alt er Cykelmagasinet nok et af de bedste magasiner - hvis ikke det bedste - på trods af de små layout-fejl og den svage holdoversigt. Og så får du rigtig meget (ja, faktisk over 200 sider - vel og mærket gode 200 sider) for pengene.

 

 

EKSTRA BLADET TOUR 2013

Antal sider: 94

Pris: 59.95

Bedømmelse: 

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

Der er et meget klart dansk fokus i dette magasin. Med lange interviews med Jakob Fuglsang, Lars Bak, Nicki Sørensen og Chris Anker Sørensen er der satset hårdt på en dansk profil.

 

Det danske fokus er imidlertid - og samtidig - bladets væsentligste svaghed, for der er tilsvarende forsvindende lidt om internationale profiler eller ikke-danske perspektiver på løbet. Den væsentligste er en artikel, hvor Jörg Jaksche og Kasper Klostergaard portrætterer Alberto Contador som en professionel egoist, og en artikel om de colombianske rytteres opblomstring i international cykelsport.

Derudover er der fundet plads til en ganske underlig artikel om, at vi går glip af en interessant duel mellem sidste års vinder Bradley Wiggins og den nye favorit Chris Froome, da førstnævnte ikke stiller til start. Måske var en sådan duelartikel allerede klar, da det pludselig stod klart, at Wiggins ikke kom til start? Hvorom alting er, synes den nu ret overflødig.

 

Når det så er konstateret, så må det nævnes, at de interviews, som er i bladet, er gode. Interviewet med Jakob Fuglsang er et scoop med en både ærlig og bramfri dansk toprytter. Det samme kan siges om interviewet med Lars Bak. Disse to artikler bærer bladet og giver indsigter om de to ryttere, som man ellers ikke havde fået. Det er selvsagt et klart plus.

 

Derudover er det et blad, som gør en hel del ud af beskrivelserne af etaperne. Profilerne er store og overskuelige. Der er korte beskrivelser af, hvad man kan forvente, der sker på etapen. Flere steder kan man læse om tidligere etaper, som er kørt i samme område, der gives små sjove fakta, og på de største bjergetaper er der en beskrivelse af, hvad Jakob Fuglsang forventer bliver hans rolle på dagen.

 

Modsat er holdbeskrivelserne ikke synderligt oplysende. Der præsenteres en kaptajn og en joker fra hvert hold, og der gives bud på, hvad der er holdes mål og styrke. Og flere steder er der udpeget ryttere, som end ikke er til start. Det er et klart minus, også selvom redaktionen på udgivelsestidspunktet har haft svært ved at gætte, hvilke ryttere der i sidste ende ville være på startstregen på Korsika hin juni-dag. Man kan endvidere krydse af, hvem der er til start, men der gives generelt få oplysninger om rytterne.

 

Grafisk satser bladet på store billeder som det væsentligste blikfang. Ud over for- og bagside, så ligner magasinet mest en avis, og det gør designet også. Der er endvidere stort set intet lir eller andet, som kan give let underholdning, smil på læben eller andet af den slags, hvis der ses bort fra de lidt skæve fakta i forbindelse med etaperne.

 

Samlet kan det altså konkluderes, at dette er et magasin med et dansk perspektiv. Det er imidlertid efter vores vurdering ikke nok til en flot topkarakter. Men for læsere, hvor 80 kr. ikke er alverden, så er magasinet læseværdigt på grund af de gode interviews og fine beskrivelser af etaperne.

 

 

PROCYCLING

Antal sider: 162 + tillæg

Pris: kr. 107,50


Bedømmelse: 
 

Procycling er et anerkendt engelsksproget magasin, vi her har taget med som en kuriositet (som vi sidste år havde Cycle Sport med). Procycling leverer en række vidt forskellige artikler om cykelsporten og ikke kun Tour de France. For eksempel er der udstyrsartikler, dagbog fra Daniel Martin, interview med Nairo Quintana og ’The Guide’ om Tour de Luxembourg. Derudover er der et flot billedgalleri i anledning af Tourens 100-års jubilæum, hvor man ser tilbage på tidligere Tours.

Dog fylder denne billedsamling rigtig meget og pladsen kunne være blevet brugt til meget andet godt som for eksempel mere dybdegående analyser eller lignende.


Desuden indeholder Procycling en samling af de største rytterprofiler til Touren, The Contenders, hvor nogle af dem kommer med en kort kommentar. Svarene fra rytterne viser ikke det store billede af Touren 2013 og giver egentlig ikke noget særlig ny viden. Ved visse ryttere som for eksempel Alberto Contador kommenterer Miguel Indurain og Greg Lemond, men heller ikke disse svar giver nogen særlig ny viden.


Dog er der et tillægshæfte, som udmærket kan fungere som praktisk Tour-guide. Der er både en vurdering af skribenterne selv og ekspertvurderinger af Stephen Roche, Nicolas Portal eller Barry Hoban. Det fungerer, men uden at overraske positivt i nævneværdig grad. Ligeledes er holdpræsentation meget simpel med få ord om holdede, største ryttere på holdene og lidt småinformationer.


Alt i alt er selve Procycling-magasinet i denne Tour-version lidt skuffende, da det ikke leverer nogen særlig analyse, og da pladsen i magasinet er mere blevet brugt til alt muligt andet Dog er der som nævnt tillægshæftet med etapeprofiler og holdoversigt, hvilket egentlig er fint nok, men man savner stadig analyserne og de større interviews. Desuden skal det nævnes, at Procycling generelt er et lidt dyrere magasin i forhold til de andre Tour-magasiner.

Alt i alt er der altså for lidt at komme efter, hvis man søger en specifikt Tour-magasin, om end Procycling som altid leverer godt indhold og i en særdeles lækker 'indpakning'.
 

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt

 

TIPSBLADET 2013 TOUR DE FRANCE MAGASIN

Antal sider: 100

Pris: kr. 79


Bedømmelse: 
 

Dette er et traditionsrigt blad. Alligevel er det formentlig det blad, hvor der er gennemført de største ændringer i forhold til sidste år, hvor vi ligeledes anmeldte Tour-magasinerne. Særligt grafisk er der sket et løft. Der er flere store og flotte billeder, og der er arbejdet mere med det grafiske end tidligere.

 

Der er dog holdt fast i den journalistiske linje: Dette er bladet til dig, som gerne læser længere analyseartikler. Der gives blandt andet dybdegående artikler om Alberto Contador og Chris Froome, og i sammenligning med de øvrige magasiner, er fremstillingen af de to topfavoritter langt mere nuanceret. Du bliver med andre ord klogere af dette blad.

 

Men de lange artikler er samtidigt bladets udfordring. For de ofte tætskrevne sider kan godt være tunge at komme igennem. De egner sig således mere til en stille morgenstund end til hurtig underholdning under en tv-transmission. Denne redaktionelle linje får med andre ord bladet til især at appellere til cykelnørderne frem for den jævne cykelinteresserede, dog uden der er det store fokus på udstyr og den rent tekniske del af cykelsporten.

 

Der er endvidere enkelte redaktionelle valg, som virker en smule sære. Artiklen med Jakob Fuglsang er for eksempel i sammenligning med de øvrige artikler bemærkelsesværdig kort. Den overgås for eksempel af en artikel om fascinationen af Smerten i cykelsporten.

 

Der er et fint internationalt perspektiv i bladet. Der gives portrætter af blandt andet Peter Sagan og Nairo Quintana, foruden de allerede nævnte artikler om Alberto Contador og Chris Fromme. Men som det allerede er antydet, så er det danske perspektiv ikke nemt at få øje på. Det skyldes muligvis, at man ikke regner med, at de danske ryttere skal spille den store rolle i løbet, men det er alligevel påfaldende, at der, trods alt, ikke er gjort mere ud af danske perspektiver.

 

Der er arbejdet med grafikken for etapeprofilerne, som er store og overskueligt. Man kan endvidere nemt se, hvor etapen rent geografisk befinder sig i Frankrig. Derudover er Brian Holms kommentarer til etaperne et klart plus. De virker skarpe og ligetil - som altid fra den danske sportsdirektør.

 

Holdbeskrivelsen er ganske god. Der gives et kort portræt af hvert hold, uden at der gives for håndfaste beskrivelser af holdets absolutte Tour-profiler. Det betyder også, at beskrivelsen ikke virker særlig forældet, selvom vi i dag kender alle Tour-sammensætningerne. Der er endvidere et fint overblik over holdets ryttere, og deres tidligere meritter i Touren er beskrevet med enkelte fakta. Du får altså et fint overblik over holdene, uden at du får en målrettet beskrivelse med udgangspunkt i de ryttere, som rent faktisk er til start.

 

Men er du til lir og hurtig underholdning, er heller ikke dette blad noget for dig. Faktisk virker nogle af forsøgene på let underholdning nærmest pinlige. Eksempelvis er der en gennemgående voxpop med en række 'semikendte' danskere om deres største Tour-øjeblik. Det er lidt svært at se relevansen i dette.

 

Er du i stedet til fordybelse, så er Tipsbladets Tour-magasin det rette for dig. I det perspektiv er vi også kommet frem til en samlet bedømmelse af bladet over middel.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

 

BT/TV 2 SPORTEN TOUR DE FRANCE MAGASIN 2013

Antal sider: 178

Pris: 79.95


Bedømmelse: 
 

BT/TV 2 er nogle af de helt store spillere under Touren - på hver deres medie, henholdsvis TV og avis - og det må de også siges at være på magasin-fronten. Allerede når du får magasinet i hånden er førstehåndsindtrykket positivt. Formatet er lækkert, layoutet ser godt og læservenligt ud, og magasinet indeholder en masse forskellige artikler samt den obligatoriske gennemgang af etapeprofilerne og en holdoversigt. Layoutet, med billeder i forskellige størrelser og forskellig baggrundsfarver, er et bærende element i magasinet, der gør magasinet væsentligt nemmere at læse end flere af de andre magasiner.

 

Indholdsmæssigt minder magasinet meget om de andre magasiners. BT/TV2 Sporten-magasinet har de obligatoriske elementer, udover etapeoversigten og holdoversigten, omhandlende Alberto Contador, Chris Froome (og Sky-holdet), Jakob Fuglsang og nogle historiske artikler. Derudover har de rigtig mange andre, mindre artikler, og det kommer hurtigt til at virke som om, BT/TV2 Sporten nærmest vil det hele, og det bliver næsten for meget.

Men de mindre artikler gør magasinet letlæseligt, og artiklerne er underholdende og letfordøjelige. Dog er der undtagelser som for eksempel Jørgen Leths tilbageblik på danskere i Touren og fortsættelsen af denne artikel ved navn Den gyldne generation - og alle pletterne. Selvom et historisk tilbageblik skal være fast inventar på magasinerne grundet 100-års jubilæet, vil selv en ægte Jørgen Leth-fan kunne føle artiklerne lidt tunge i det, selvom artiklens indhold sådan set er spændende nok. De lidt mindre artikler er dog ikke for den garvede cykelfan, der følger med i cykelsporten året rundt, da man generelt ikke bliver meget klogere af magasinets indhold. Magasinets målgruppe er måske også mere læseren, der genopstår som cykelfan i slutningen af juni måned ved Tourens start - og til netop den målgruppe, fungerer magasinets indhold sikkert fortrinligt.

 

BT/TV 2 Sporten har ligesom Procycling og cykelmagasinet valgt at tage et par artikler om udstyr med. Den ene er med Bo Hamburger, som skriver om udstyrsfremskridtet i cykelsporten, hvilket for de fleste og særligt for målgruppen vil være ganske interessant. Den anden er en sammenligning af Saxo-cyklen og Sky-cyklen, hvorved der atter fyres op under den 'store duel'. Sammenligningen - og ikke mindst nogle af de formuleringer, som bruges - virker i vores øjne en smule poppet, men den vil sandsynligvis være til inspiration for dem, som fortsat er nye og lidt ukendte ud i dyrt grej.

 

Til gengæld bliver den rette skribent brugt til etapeanalyserne, hvor Rolf Sørensen bliver brugt som ekspert, hvilket jo også ligger lige til højrebenet for ham. Modsat er Bernard Hinault fuldstændig skæv i sine holdanalyser, som er præget af franske forhåbninger og fejl i ryttere på de forskellige hold, måske mest bemærkelsesværdigt ved, at Nibali fremhæves som kaptajn på Astana.


Vurderingskriterier:
Alle magasinerne er bedømt ud fra en række parametre. Vi har set på magasinernes behandling af ruteprofilerne - både i grafik og tekst. Ligeledes har vi lagt stor vægt på holdbeskrivelserne, beskrivelse af favoritter og andre rytterprofiler og portrætter. Endelig er hvert magasin blevet udsat for en vurdering af alt det øvrige stof - de skæve historier og gimmicks - som er med til at give bladet yderligere værdi.


Vi har lagt vægt på, at magasinerne både skal fungere som oplagsværk i forhold til de enkelte ruter og hold, men samtidig skal kunne levere skarpe analyser og spændende og underholdende læsestof.


Se Feltet.dk's generelle karakterkriterier

Læs eller genlæs eventuelt også vores anmeldelse af Tour-magasiner fra sidste år.

 

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?