Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

25. april 2024 14:19Foto: Bora - hansgrohe

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Arrangørernes hang til genbrug kommer til udtryk igen om torsdagen, hvor man skal besøge Kusadasi, der også blev besøgt i 2021 og 2022. I de to år brugte man to forskellige finaler, og når man i år vender tilbage, bruger man samme afslutning som i 2021. Den følger samme mønster som de seneste etaper, da man atter har flere bakker til sidst, herunder en meget stejl stigning med top med 20 km igen. Den kan formentlig ikke forhindre endnu en massespurt, men den kan rydde i feltet, som den også gjorde for tre år siden - dog ikke mere end at Mark Cavendish overlevede og vandt løbets finaleetape foran Jasper Philipsen i forbindelse med det løb, der indledte hans genfødsel. Og så kan man ikke udelukke, at et ufarligt udbrud kan få lov at køre om sejren.

 

Med en distance på 177,9 km er der tale om en af løbets længere etaper, der fører feltet fra Bodrum til Kusadasi. Startbyen ligger ude ved kysten og fra start kører man mod nordøst ad den let kuperede kystvej, inden man fortsætter mod nordøst ind i landet igennem stort set helt fladt terræn. Senere drejer man mod nordvest for at fortsætte gennem fladlandet, indtil man når et højdedrag, som man skal tværs igennem.

 

Læs også
Tidligere klassementsstjerne får lang dopingkarantæne

 

Det giver en ganske svær sektion, hvor man fortsætter mod nordvest op ad en kategori 3-stigning (2,9 km, 7,8%), der efter 500 m med 5,2% stiger med 8-9% over 1000 m, hvorefter 500 m med 3,8% efterfølges af først 500 m med 12,6% og siden 400 m med 9,2%. Toppen rundes efter 45,7 km, hvorefter en lidt teknisk nedkørsel leder videre mod nordvest, inden man med det samme fortsætter mod nordvest op ad en ikke-kategoriseret stigning (4,3 km, 5,9%), der har top efter 53 km.

 

Herfra går det mod vest ad et let kuperet plateau, inden en let nedkørsel fører mod vest og nordvest tilbage til dalen, hvor man med det samme kører mod nordvest op ad endnu en kategori 3-stigning (5,0 km, 5,3%), der efter 3 km med under 5% stiger jævnt med ca. 9% over de sidste 2 km frem mod toppen, som rundes efter 67,0 km.

 

Nu er den svære fase med højdedraget slut. En let nedkørsel fører videre mod nordvest ned til fladlandet, hvor man kører mod vest og sydvest igennem kun let kuperet terræn frem til dagens spurt, der kommer efter 90,1 km. Nu kører man mod nordvest op og ned ad en bakke, inden man når kysten, som følges i fladt terræn mod nord. Man forlader nu vandet for at køre mod nordøst op og ned ad en bakke, der leder frem til dagens Treasures of Türkiye-spurt, der er placeret efter 111,5 km, inden det går ad helt flade og lige veje mod nordvest og nordøst frem til byen Söke, der nås efter 146,5 km.

 

Her indledes finalen, når man drejer mod vest og senere nordvest for at køre først op og ned ad en bakke og siden op ad en svær stigning (1,6 km, 8,2%), der er en stejl sag med 9,3% over de sidste 600 m frem til toppen, der rundes med 19,0 km igen. De indledes med en let nedkørsel, der leder mod nordvest ned til kysten, hvor man kører ad den flade kystvej frem til udkanten af Kusadasi.

 

Her drejer man mod nord for at køre ind til centrum via to små bakker, hvoraf den sidste stiger med 4,2% over 1,6 km. Den har top med 4 km igen, hvorefter det falder let resten af vejen, dog med en ganske lille bakke lige ved den røde flamme. Det går ad en hovedvej, indtil man drejer skarpt ind på kystvejen med 2,5 km igen. Nu følges kystvejen, der bugter sig ganske meget, indtil den sidste kilometer er næsten helt lige, dog med en kurve med 600 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2090 højdemeter mod 1601 højdemeter på den tilsvarende etape i 2021.

 

Kusadasi blev senest besøgt i 20221, hvor Caleb Ewan efter en anden finale sejrede foran Jasper Philipsen og Kaden Groves, og i 2021, hvor Mark Cavendish i samme finale som i år vandt en massespurt foran Jasper Philipsen og Kristoffer Halvorsen på løbets sidste etape. Inden da var seneste besøg helt tilbage i 2012, hvor Sacha Modolo vandt en massespurt foran Matthew Goss og Mark Renshaw. I 2009 lykkedes det dog David Garcia Dapena at køre væk til sidst og sejre med 3 sekunder ned til feltet, der førtes an af André Schulze og Sebastian Siedler. I 2008 sejrede Guillermo Bongiorno i en spurt foran Javier Benitez og Danilo Hondo. I årene inden opgraderingen startede løbet ofte i byen, og her fik vi sejre til Sierd Steigenga (2007), Joseph Papp (2006), Mehmet Mutlu (2005), Sergey Lavrenenko (2004) og Michael Haas (2002).

 

 

 

Læs også
Vingegaard påbegynder højdetræningslejr

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter den solrige start fortsætter det mere kedelige, men lune vejr. Torsdagen vil være overskyet, men det vil klare op til sidst, og rytterne kan måske få en del sol til allersidst. Temperaturen vil være ret stabil på 21-22 grader. Igen vil det være ret blæsende med en jævn til frisk vind (15-21 km/t), først fra sydsydvest og siden fra sydvest. Det giver med- og sidemedvind hele dagen, indtil man får sidevind, når man rammer sidste stigningen. Sidevinden var ved hele vejen ud til kysten, hvor man får sidemedvind og slutteligt sidemodvind over de sidste 2,5 km.

 

Favoritterne

Arrangørerne gør deres bedste for at variere de mange sprinteretaper, men det er umuligt at opfinde helt nye koncepter til hver eneste etape. Således var der store ligheder mellem 2. og 4. etape, hvad også tydeligt fremgik af, at Tobias Lund og Henri Uhlig endte på podiet på begge etaper, og når løbet torsdag fortsætter med endnu en sprinteretape - den sidste i denne omgang - minder den også om noget, vi har set før. Denne gang er det i hvert fald svært ikke at drage paralleller med 3. etape.

 

Konceptet er det samme. Også her har vi en flad spurt, og også her har vi sene bakker, der kan rydde ud i feltet. Samlet set er etapen lettere med kun én rigtig bakke til sidst, og den kommer længere fra mål, end sidste stigning gjorde i går. Til gengæld er den betydeligt vanskeligere end alle gårsdagens fire bakke, og derudover er indløbet til spurten med de to småbakker betydeligt hårdere end i Marmaris i går.

 

Vi kender jo faktisk etapen fra 2021, hvor man havde de præcis samme stigninger i finalen. Dengang skabte de ikke den store udskilning, og vi så, at selv en mand som Mark Cavendish kan vinde. Terrænet blev imidlertid heller ikke udnyttet, og det vil undre mig, hvis det ikke bliver det i morgen. Vi så i dag, at Astana virkelig gik til stålet og skabte et langt større blodbad end på 2. etape. Jeg har svært ved at finde et argument for, at de ikke skulle gøre det samme denne gang, medmindre de satser på et mirakel fra Cavendish, og ellers vil jeg forvente, at Polti eller Bardiani, hvis sprintere viste holdbarhed i dag, vil gøre det samme.

 

Læs også
Bora går på rov hos Ineos

 

Vi bør få en spurt. Det er vildt, som der kæmpes om at ramme udbruddene i dette løb, og vi vil derfor formentlig se endnu en lang kamp. DSM kan sagtens lade et udbrud sejle hjem, men hvorfor skulle de ikke gå efter endnu en etapesejr, når de har både en hurtig og en holdbar sprinter? Bora er også nødt til at gøre det, og jeg vil også forvente, at Astana og Polti giver en hånd med om nødvendigt. Medmindre man sparer sig til kongeetapen, giver jeg derfor ikke et udbrud de store chancer.

 

Herefter skal det ske på stigningen, og selvom der er en mulighed for, at det går langsomt, regner jeg med et benhårdt pres fra et af de nævnte hold. Samlet set er etapen lettere end i dag, og den sidste stigning er noget kortere. Jeg vil derfor forvente et større felt end i dag, men jeg regner med nogen udskilning. Stigningerne var nemlig også korte i går, og her var der endda benhård modvind på stigningerne. Det er der ikke denne gang, hvor der bør være sidevind. Selvsamme sidevind er stærk nok til at spille en rolle, men vi har fået bekræftet, at det næppe sker i dette løb.

 

Jeg regner altså med en reduceret massespurt igen, men denne gang er den flad. Jeg faktisk er den jo endda faldende, og selve finalen vil stille yderligere krav til holdbarheden. Den sidste bakke er måske ikke så svær, at man bliver sat af, men vi taler om 1600 m med 4,2%. Det vil være folk, og falder man tilbage, er der ganske vist 4 km til at finde tilbage til fronten. De er imidlertid alle faldende, og derfor bliver det ret svært at nå frem i en god position, hvis man virkelig lider på bakkerne. Selv hvis en tung sprinter overlever, er han således ikke stillet alt for godt. Positionering vil også spille en ret stor rolle, for selvom det sidste sving kommer med 2500 m igen, er vejen derefter så smal og snoet, at det i det faldende terræn bliver ret svært at bevæge sig frem.

 

Jeg går med Danny van Poppel. Jeg vil tro, at det bliver for svært for løbets to supersprintere, og blandt de overlevende tror jeg mest på hollænderen i en faldende/flad spurt. Som han viste i gårsdagens kontroversielle spurt og i De Panne, er det kun de tunge sprintere, der bør kunne slå ham på fart i denne slags finale. Den sidste bakke er også til fordel for en af de mest holdbare, og vigtigst af alt er han fremragende i positionskampen. I det lys vil jeg tro, at han får den sejr, han missede i går.

 

Jeg tør dog heller ikke afskrive Sam Welsford. Stigningen er noget kortere end i dag, og han klatrede jo godt på 2. etape. Vi ved dog, at han kæmper med restitutionen, og han synes også at blive tungere og tungere dag for dag. Selv hvis han overlever, kan den sidste bakke koste for mange positioner, men når Cavendish kan vinde, kan Welsford også, hvis tempoet er det rette. Han har jo den bedste lead-out man - hvis han kan holde hans hjul.

 

Jeg giver også en god chance for endnu en sejr til Tobias Lund. Desværre har han klart både her og i Europa vist, at han er allerbedst, når spurten er stigende, men også på flad vej er han konkurrencedygtig i dette felt. Den sidste bakke er en klar fordel for ham, men som altid er positioneringen et problem. Det gik heldigvis godt i dag, og selvom denne finale er kringlet, vil bakken hjælpe ham med at sidde helt fremme inden svinget. Spurten passer ham ikke så godt som i dag, men han bør med lidt held i positionskampen kunne vinde igen.

 

Det kræver dog, at han får chancen. Jeg tror, at stigningen kan blive for svær for Fabio Jakobsen, men som vi så i går, har han bestemt en chance for at overleve på kortere bakker. De synes i hvert fald bedre end for Welsford, og denne gang er det en flad/faldende spurt, han kan vinde. Problemet er bare den sidste bakke, hvor han formentlig vil tabe positioner, men der er trods alt tid til at komme tilbage. Sidder han der, vil de utvivlsomt køre spurten for ham, men den kringlede finale er et stort problem, for som vi fik bekræftet i går, kæmper han stadig voldsomt med positioneringen.

 

Det ligner også en god chance for Giovanni Lonardi. Nu fik vi i går ikke at se, om han kunne have slået Van Poppel, men det virkede ikke helt umuligt. Han har klatret fornemt i år, særligt i dette løb, og den halvhårde finale med den sene bakke vil derfor være en klar fordel. Vi ved også, at han har positioneret sig som en drøm, og alene det kan være nok til, at han i denne finale slår hurtigere folk.

 

En af de ryttere, der formentlig er hurtigere, er Enrico Zanoncello. Det er i hvert fald mit indtryk efter i år, og selvom dagens spurt alligevel blev for hård, imponerede han stort ved at overleve. Han bør derfor også overleve i morgen, og med de ben, han havde i dag, klarer han også den sidste bakke fornuftigt. Med den fart, han havde i Abruzzo, kan han vinde i dette felt, men det kræver, at han positionerer sig godt, og her er han ikke så stærk som Van Poppel og Lonardi - men får han Luca Colnaghi, der nu må være hjælper, med hjem, har han et godt tog, der også tæller Filippo Magli.

 

Læs også
Mads P. blandt flere tunge profiler til Dauphiné

 

Max Kanter viste både i går og i Abruzzo, at han nok mangler den sidste fart i de flade spurter. Til gengæld er han sammen med Van Poppel, Uhlig og Lund den mest holdbare sprinter, og den sene bakke er derfor en klar fordel. Det er den særligt, fordi han også har Davide Ballerini som lead-out man, og kan de sidde helt fremme, når de rammer den kringlede vej til sidst, virker det ikke umuligt, at Kanter her kan slå de ryttere, der er en anelse hurtigere. Til gengæld synes det udelukket, at Mark Cavendish kommer med hjem.

 

Det er også en god chance for Iuri Leitao. Jeg er bekymret for, at han gik helt ned i dag, men medmindre han er faldet helt sammen, bør han komme med hjem, som vi så på 2. og 3. etape. Jeg tror meget på hans fart, og han viste på 2. etape, at han kan klare bakken i en god position. Med David Gonzalez som lead-out man kan forhåbentlig sidde så godt, at han kan vise sin fart. Alternativt må Gonzalez spurte selv, men han har ikke farten til at vinde.

 

Hos Alpecin synes det givet, at Simon Dehairs og Jensen Plowright ikke kommer med hjem, og derfor skal de nok igen køre for Henri Uhlig. Han har en klar fordel af den sidste bakke, men han mangler nok farten på flad vej til at vinde. Heldigvis er det en spurt, hvor man kan vinde via positionering, og her har han en gylden nøgle i Robbe Ghys, der sammen med Ballerini vil være den bedste lead-out man i det felt, jeg forestiller mig.

 

En anden rytter, der har fordel af bakken, er Matyas Kopecky. Han bekræftede i dag, at han er uhyre stærk på denne slags bakker, og han er også god i positionskampen. Desværre tror jeg, at han mangler den allersidste fart for at vinde, ligesom han lider under et svagt hold.

 

Endelig er der TDT-Unibet. De kørte for Andreas Stokbro på 2. etape, hvor han tabte hjulet, og i dag kørte de for Sebastian Nielsen. Det er derfor svært at sige, hvem de går med, men da Nielsen gjorde det så godt i dag, er han nok den foretrukne. De har begge vist, at de er blandt de allermest holdbare, og derfor burde denne finale give dem en bedre chance end en klassisk spurt. På papiret har de også et godt tog, men de er kommet lidt til kort i positionskampen indtil nu.

 

Jeg er også nødt til at åbne en lille dør for Timothy Dupont og Davide Persico, der har farten, hvis etapen køres som i 2021. Til gengæld kommer Sasha Weemaes og Jakub Mareczko ikke med hjem. Jeg tror meget på holdbarheden og farten hos George Jackson, men han er slet ikke lykkedes i positionskampen med sit svage hold. Andre, der kan overleve og blande sig, er Kenneth Van Rooy, Marco Tizza, Tilen Finkst , der har klatret fornemt, Reinardt van Rensburg, Rory Townsend, der skuffede i dag, Burak Abay, Serdar Anil Depe, Ahmet Örken, Thomas Joseph, Merhawi Kudus, Valerio Conti og Attilio Viviani.

 

Feltet.dks vinderbud: Danny van Poppel

Øvrige vinderkandidater: Tobias Lund, Fabio Jakobsen

Outsidere: Giovanni Lonardi, Enrico Zanoncello, Max Kanter, Iuri Leitao, Henri Uhlig

Jokers: Sam Welsford, Matyas Kopecky, Sebastian Nielsen, Andreas Stokbro, George Jackson, Timothy Dupont, Davide Persico, Rory Townsend, Kenneth Van Rooy

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Caleb Ewans sejr fra 2022, hvor kun de sidste 500 m var de samme, og Mark Cavendishs sejr fra 2021, hvor de sidste ca. 30 km var de samme.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Danny van Poppel
Tobias Lund, Fabio Jakobsen
Giovanni Lonardi, Enrico Zanoncello, Max Kanter, Iuri Leitao, Henri Uhlig
Sam Welsford, Matyas Kopecky, Sebastian Nielsen, Andreas Stokbro, George Jackson, Timothy Dupont, Davide Persico, Rory Townsend, Kenneth Van Rooy
David Gonzalez, Tilen Finkst, Luca Colnaghi, Simon Dehairs, Sasha Weemaes, Davide Ballerini, Robbe Ghys, Mirco Maestri, Reinardt van Rensburg, Sebastian Mora, Burak Abay, Serdar Anil Depe, Ahmet Örken, Andrea Preon, Thomas Joseph, Merhawi Kudus, Valerio Conti, Attilio Viviani, Manuel Penalver, Marco Tizza, Daniel Babor, Raymond Kreder, Norbert Banaszek, Filippo Magli, Tobiasz Pawlak, Marcel Camprubi, Xianjing Lyu, Anze Skok
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Women's Tour(2.WWT) 04/06-09/06

Tour de Korea(2.1) 05/06-09/06

ZLM Tour(2.1) 05/06-09/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 07/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?