Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Contador: En god dag for cykelsporten

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.07.2017 kl. 20:13 af Anders Schelde Mai.

Alberto Contador har langt fra haft nogen ønskestart på årets Tour, men på 13. etape fik spanieren endelig vist noget af den aggressive kørsel, som han har gjort til sit varemærke.

Alberto Contador stillede til start i årets Tour de France med ambitioner om at vinde løbet for tredje gang. Han har langt fra fået den ønskede start på denne mission. Inden 13. etape var den 34-årige spanier blot placeret på en 12. plads i klassementet, hele 7 minutter og 14 sekunder efter den førende Fabio Aru.

 

På 13. etape viste den dobbelte Tour-vinder imidlertid endelig tegn på, at han er ved at finde melodien igen. Her animerede Contador etapen og kom ind på en tredje plads, samtidig rykkede han op på en samlet 10. plads, 5 minutter og 22 sekunder efter Aru. Derfor var det naturligvis en godt tilfreds Contador, som efter etapen kunne konstatere, at tingene endelig var på vej i den rigtige retning.

 

”For mig har denne Tour været meget kompliceret siden begyndelsen, og for to dage siden (11. etape, red.) havde jeg en meget dårlig dag. I går forsøgte jeg bare at følge de andre klassementsryttere, men på den sidste stigning kunne jeg ikke klare det mere.”

 

”I dag ville jeg forsøge at gøre noget specielt, at nyde dagen, og jeg tror, at det var en smuk dag for tilskuerne. Det var dejligt; jeg kan godt lide mit arbejde, jeg kan godt lide cykling. Det er helt sikkert, at da jeg så, at etapen var 101 kilometer og hård, tænkte jeg, ’okay, vi kan gøre noget i dag,’” sagde Contador efter etapen ifølge en pressemeddelelse fra Trek - Segafredo.

 

Contador tilbragte det meste af dagen i udbrud med landsmanden Mikel Landa fra Team Sky. Landas tilstedeværelse fik alarmklokkerne til at rige nede i feltet, og undervejs så det længe ud til, at baskeren var på vej i den gule trøje. På sidste stigning fik duoen dog selskab af Warren Barguil og Nairo Quintana. Da kvartetten kom til mål, viste Barguil sig ikke overraskende at være hurtigste mand.

 

”Jeg tænkte, at jeg ville gøre noget anderledes for at åbne løbet lidt. Jeg ville ikke blive i en gruppe frem til slutningen. Naturligvis var mit mål etapesejren. Jeg var glad for, at Mikel kom op til mig. Samarbejdet mellem Mikel og jeg blev kun bedre, som etapen skred frem. Ærligt talt så tror jeg, at det var den perfekte situation for Sky at have ham i front. Naturligvis ved jeg ikke, hvordan de agerede bag mig.”

 

”Da Warren og Nairo kørte op til os, blev samarbejdet mere anstrengt. Warren er åbenlyst en meget hurtig rytter, så han arbejdede næsten ikke med os. Men han er en fyr med gåpåmod, så det var ikke sådan, at han stjal denne sejr.”

 

På trods af at han måtte se sejren glide væk mellem sine fingre, var Contador tilfreds med dagens udbytte. Efter nogle svære dage har den flotte kørsel givet den uheldsramte spanier fornyet mod frem til Alperne, hvor han håber, at skavankerne fra de mange styrt vil være ude af kroppen.

 

”Naturligvis ville det have været bedre for sponsorerne og mit hold at vinde, men i sidste ende så var det en god dag for cykelsporten, for mig og for alle tror jeg. Det var anderledes, for normalt så angriber man bare på de sidste kilometer. Jeg håber, at jeg er bedre kørende i Alperne, for lige nu er min krop stadig mærket efter styrtene.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk