Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Cookson afviser udfasning af blodpas
18. June 2017 af Andy PedersenFoto: UCI

Siden det biologiske blodpas for alvor vandt frem i den internationale cykelsportsverden i slutningen af 00’erne, har det fældet en hel del ryttere i feltet. Dog har det ikke været brugt så hyppigt siden sagen om Roman Kreuziger. UCI-præsidenten Brian Cookson tager nu blodpasset i forsvar.

Den tidligere Tinkoff-Saxo rytter Roman Kreuziger blev af sit hold nægtet at starte Tour de France tilbage i 2014, som resultat af at hans blodpas ifølge UCI havde vist udsving i 2011 og 2012. UCI og WADA stod fast på, at tjekken havde forbrudt sig mod dopingreglerne, men en pludselig U-vending, gjorde at de to parter droppede sagen, og blodpassets brug som anti-doping middel har ikke været så kraftig.

 

Brian Cookson afviser dog, at hverken WADA eller UCI har udfaset brugen af blodpasset, tværtimod. Han argumenterer stadig for, at blodpasset er troværdig i kampen for en renere cykelsport.

 

”Jeg har fortsat fuld tillid til blodpasset. Der er ingen ændring i, så vidt jeg er orienteret, hvordan man administrerer brugen af blodpasset i forhold til disciplinærsager. Det er jo åbenlyst noget, der tager tid at bruge i sager,” fortæller Cookson ifølge CyclingTips.com.

 

På trods af det store fald i sager, hvor man bruger det biologiske pas, har det ikke noget med selve den metode at gøre. Faktisk kunne UCI-præsidenten afsløre, at der indenfor en overskuelig tidsramme kommer yderligere to sager om doping, hvor det biologiske pas indgår som afslørende metode.

 

”Vi har to sager med blodpas kørende netop nu. De er igangværende. Jeg tror, at der kommer nyt om de to sager indenfor den næste måned eller lignende,” udtaler Cookson altså.

 

Der var ingen hint eller udtalelser om, hvem de to ryttere af.  

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09