Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Cykeltøjet anno 2015 - hot or not?
18. januar 2015 12:00 af Benjamin Lillelund og Lasse Wedege PenningFoto: Lotto Soudal

Er trøjerne i åres cykelfelt hot eller not? Feltet.dks to medredaktører Benjamin Lillelund og Lasse Wedege Penning forsøger at give deres bud på årets tøjudvalg i det professionelle cykelfelt.

Der er et eller andet befriende over engang imellem at smide alt cykelkyndighed over bord og så bare kaste galde ud over noget. Det er der rig mulighed for, når vi snakker om, hvorvidt cykeltøj er pænt eller ej, og det er netop det, vi har tænkt os at gøre i denne artikel, hvor vi ser nærmere på tøjvalget hos WorldTour-holdene og nogle udvalgte professionelle kontinentalhold.

 

Ag2r La Mondiale (*)

I ordets bedste forstand en øjebæ - især på grund af de brune bukser, som igen i år springer i øjnene på den ærgerlige måde. Trøjens brune og lyseblå firkanter, der er smidt tilfældigt rundt, forbedrer ikke helhedsindtrykket, og man kan undre sig over, at dragten bliver ved med at se sådan ud for sjette år i træk. Måske skulle de bare finde tilbage til den blågule?

 

Astana (*)

Den cyanblå kombineret med gul får rytterne til at ligne store babyer indpakket i babyblå flyverdragt. Den blå farve i sig selv er hæslig, og selvom der er fine designmæssige ting på trøjen med skrifttypen, streger og snit, så ødelægger farven det hele til slut.

 

Katusha Team (*)

Katushas trøjer har aldrig været blandt feltets pæneste, men i år er det da gået helt galt. Moskvas skyline er stadig synlig, men den er blevet glemt i en række blå, røde og gule striber. De gule ligner mest af alt tilfældige græsstrå, og de skal simpelthen bare væk. Så må den gule tøjsponsor OW droppe deres egen farve i designet, for det fungerer slet ikke. Alt for mange dele af trøjen ligner desuden det russiske flag - flaget på kravebenet, sponsornavnene Katusha og Itera samt røde, blå og hvide farver på både mave og arme. Og hvorfor skal Canyons logo ligne et sort klistermærke med hvid skrift - hvorfor ikke bare sort skrift? Det er gået helt galt for russerne.

 

Lampre-Merida (*)

Det er altså en mystisk farvekombination - magenta, mørkeblå (som sådan set meget pæn) og gulgrøn. Designet er også rigtig skidt med lyserødt på kraven og ned over skuldrene og de forskelligt farvede striber på henholdsvis højre og venstre side. Bedste råd må være, at de skal se at få sig nogle nye sponsorer, så der kan komme nye farver på tøjet. Også selvom der er noget nostalgi over den lyserøde farve.

 

 

 

FDJ (**)

Det franske hold havde sidste år en af de flotteste trøjer i feltet, men nu er de gået væk fra den mørkeblå og tilbage til hvid som den dominerende farve, og trøjen er nærmest splittet i atomer. Hvide bukser er helt galt, og forsøget på at få trøjen til at ligne det franske flag og asymmetrien heri fungerer slet ikke hos Thibaut Pinot og holdkammeraterne. Ærgerlig udvikling.

 

Team LottoNL-Jumbo (**)

Hollænderne har fundet på et mystisk design. Den er forfriskende og lyser op i feltet, men den hvide plamage for at fremhæve sponsorerne er lidt for tilfældig, til at det er pænt, og lottokuglerne ser alt for malplacerede ud. Måske man skulle have leget lidt mere kreativt med lottokuglerne, for lige nu er der bare for mange detaljer på ét sted.

 

Tinkoff-Saxo (**)

Man kan godt forstå, at Alberto Contador går efter både lyserødt i Giroen og den gule trøje i Touren, for hold da op, det er gået galt i år sammenlignet med den ellers flotte gul-blå kombinationen sidste år. Den neongule farve i sig selv er helt forfejlet, og bukserne er designmæssigt en katastrofe med den ble, rytterne render rundt med - især på Michael Valgrens dannebrogsdragt, som ud over den detalje er ganske pæn. Og hvad er der med de nationalistiske russere, der bare vil have deres flag med på trøjen? Det bliver et lille to-tal.

 

 

Orica-GreenEDGE (***)

Der er ikke noget nyt under solen, og det hvide omkring skuldrene fungerer stadig ikke helt. Den skiller sig ud i feltet, designet er klassisk med sponsor på brystet og de firkantede former, og australierne leger med nogle rigtig flotte farver. Måske skulle man simpelthen bare droppe det hvide og køre på med farverne? Potentialet er der.

 

Team Sky (***)

Navn og flag på armen er en fin detalje. Den sorte dragt med det eksklusive look og lidt asymmetri i form af en blå stribe på arm og ben er sådan set rigtig pæn, men nu har vi set den. De kunne godt lege lidt mere med den blå farve for at spice den lidt op og eventuelt simpelthen bytte helt om på det sorte og det blå, så blå var dominerende. Det kunne være en idé til lidt nytænkning hos briterne.

 

Team Giant-Alpecin (***)

Fra hvid til sort. Giant-Alpecin er fulgt med den trend, som efterhånden er ved at glide ud, og har lavet deres tøj om fra hvid til sort integreret med Giants hvide streger og Alpecins røde logo. Den er sådan set ganske pæn, men det røde logo ligner lidt for meget et påsat klistermærke, og måske mere rødt kunne have klædt den i stedet for bare det ene logo.

 

 

Trek Factory Racing (***)

Det er den trøje, hvor de hvide skuldre fungerer bedst, og nålestriberne giver tøjet et eksklusivt look. Dog får det også til at se ud, som om de har lange underbukser, som kan ses gennem bukserne, og det lyseblå People for Bikes-logo passer ikke rigtig ind på trøjen. Kombinationen af den helt røde cykel og de elegante røde striber på trøje og bukser trækker dog helhedsindtrykket op.

 

 

Etixx-QuickStep (***)

Sort er åbenbart knap så meget det nye sort. I hvert fald har Etixx-QuickStep skiftet den nederste sorte halvdel af trøjen ud med en lyseblå, og det er sådan set helt okay. De sorte skuldre er flotte, og de sorte bukser er flotte, men trøjen kan ikke siges at skille sig ud fra mængden, og selvom det klassiske design sådan set er fint, så er det lidt en trøje midt imellem.

 

 

BMC Racing Team (***)

BMCs trøje har i flere sæsoner været blandt feltets flotteste, idet både farvekombinationen og asymmetrien er rigtig flot. I år er den ikke helt så elegant som tidligere år, men designet er næsten det samme, og nu vil vi gerne til at se noget nyt.

 

 

CULT Energy Pro Cycling (***)

Det danske hold bruger sådan en meget pæn farvekombination, og det er en fed detalje med navne og flag for alle ryttere bagpå. Problemet er bare, at der sker for meget på bagsiden med logo, mottoet GOOD ENERGY ALWAYS WINS og navnene. Det bliver rodet at se på. Trøjen har stort potentiale, men den lever ikke helt op til det og bliver for rodet. Desværre.

 

 

Movistar Team (****)

Tøjet er fuldstændig magen til sidste år, og hvorfor skulle man ændre noget, der fungerer? Den er meget stilren, det er to flotte farver, og det tegneserieagtige M ser lækkert ud på maven. Den er så stilren, at den næsten bliver kedelig, og nu vil vi også gerne til at se noget nyt.

 

Lotto-Soudal (****)

Lotto-Soudal har beholdt retrodesignet fra sidste år, og det er et rigtig pænt design og en meget flot rød farve, som tydeligt ses i feltet. Den eneste ændring sammenlignet med sidste år er indførslen af en rød firkant mellem de to navnesponsorer, og den ser altså mystisk ud. Havde den ikke været der, eller havde det bare været en ganske tynd rød streg, så havde den fået fem stjerner.

 

 

IAM Cycling (****)

Ikke meget er ændret hos schweizerne, som har en trøje med mange fede detaljer - navne på bagsiden, asymmetri og et integreret schweizisk flag, uden at det virker påklistret. Rent æstetisk er det feltets flotteste trøje, men det bliver ikke den, man får mest øje på i et helikopterbillede over feltet. I øvrigt er det en superflot australsk mesterskabstrøje, de har lavet til Heinrich Haussler. Meget stor firer.

 

 

Team Cannondale-Garmin (*****)

Cannondales grønne farve og designet fra Garmin-Sharps trøje er meget smukt sammensat. Den skiller sig ud fra mængden med striberne og det grønne strøg bag på trøjen, og bukserne er sorte, som de skal være med en grøn stribe i bunden. Den er vældig fornemt designet, og selvom den ikke er så stilren, som de fleste gerne vil have, så erklærer vi den for WorldTour-feltets flotteste trøje anno 2015.

 

 

Honourable mentions:

MTN-Qhubekas zebra-/Juventus-striber deler virkelig vandene - nogle hader den, andre elsker den, men uanset hvad bliver afrikanerne fantastisk synlige, når Tour de France står for døren til sommer.

 

RusVelo har simplificeret deres trøje i 2015, og resultatet er meget retroagtigt og superlækkert i en flot farve. Det samme kan siges om det nye hold Team Roompot, hvis retrotrøje er i den klassiske hollandske orange farve. Begge hold kører derudover naturligvis i sorte bukser.

 

Cofidis' trøje ændrer sig ikke meget fra år til år, men 2015-udgaven er den flotteste i mange sæsoner med en helt rød trøje, simpel skrifttype og fornem integration af de gule solstriber.

 

Neri Sottoli er blevet til Southeast Pro Cycling, og trøjen har fulgt samme markante ændring. Men fungerer grå på en cykeltrøje? Det ser lidt kedeligt ud.

 

Både Bora-Argon 18 og Bretagne-Séché Environnement er gået den sorte vej, og det er faktisk nogle ganske pæne resultater, der er kommet ud af det.

 

Hvilken trøje synes du, der er den flotteste, grimmeste eller mærkeligste? Kom med din kommentar under artklen.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Trofeo Andratx-Mirador de...(1.1) 26/01-26/01

Trofeo Campos, Porreres, ...(1.1) 25/01-25/01

Sharjah Tour(2.1) 24/01-27/01

Tour of Indonesia(2.1) 25/01-28/01

Trofeo Campos, Porreres, ...(1.1) 25/01-25/01

Tour of Indonesia(2.1) 25/01-28/01

Trofeo Andratx-Mirador de...(1.1) 26/01-26/01

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 27/01-27/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 28/01-28/01

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 28/01-28/01

Trofeo Palma(1.1) 28/01-28/01

Etoile de Bessèges(2.1) 31/01-04/02

Herald Sun Tour(2.1) 31/01-04/02

Volta a la Comunitat Vale...(2.1) 31/01-04/02

Coupe des Nations de l�...(2.NCUP) 31/01-04/02

Desert Pearl(1.1) 03/02-03/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »