Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Riis og Seier har løftet sløret for nyt cykelprojekt
25. February 2016 af Thais Løth Sørensen Foto: Sirotti

Bjarne Riis og Lars Seier præsenterede på pressemødet i dag, at de har planer om at lave en bæredygtig forretning inden for cykelsporten. Ambitionerne er blandt andet et cykelhold, der skal køre på WorldTouren i 2017.

Klokken 12.30 begyndte pressemødet, hvor Lars Seier og Bjarne Riis løftede sløret for, hvilket projekt de har arbejdet på de seneste måneder. På pressemødet fortalte de, at de gerne vil skabe et nyt koncept, som er mere end bare et cykelhold. 

 

Makkerparret præsenterede en ny koncern, der går under navnet Riis/Seier Holding Company. "En bæredygtig koncern", som de selv kalder det, der har flere fokuspunkter og mål.

 

De vil lave simulatorcykler, et testcenter på Mallorca, apps til træning og ernæring samt events og rejser til en villa i Toscana. Til sidst præsenterede de planer om et kommende WorldTeam, der skulle blive etableret forud for næste sæson.

 

Riis/Seier Holding Company

Bjarne Riis indledte pressemødet med, at han havde savnet at være en del af den sport, som har haft stor indflydelse på hans liv.

 

"For første gang siden jeg var syv, har jeg haft mulighed for at holde pause fra cykelsporten. Og det har været hårdt, når man har så stor passion for sporten, som jeg har," sagde Riis under pressemødet, men han slår også fast:

"Det har været lærerigt at se cykelsporten ude fra. Det har givet mig mulighed for at se, hvordan sporten kan forbedres og gøres mere professionel."

 

Først præsenterede de deres nye projekt, der blev præsenteret under overskriften "En bæredygtig koncern". Sammen har makkerparret dannet et nyt firma, der går under navnet Riis/Seier Holding Company, som de har smidt 5 millioner euro i.

 

Stationær cykel og trænings-app

Den første del handlede om koncernens udvikling af en ny stationær cykel til indendørs brug, der af Bjarne Riis blev kaldt "banebrydende" for markedet. Seier tog derefter ordet, og han fortalte om, hvordan den stationære cykel forbinder den virkelige verden med en simulatorverden. De indendørscykler er henvendt til privatpersoner og fitnesscentre.

 

Derefter præsenterede de en ny trænings- og ernærings-app, der er velegnet til de danske motionister. Målet er, at applikationerne og cyklerne skal stå klar sidst på året, og inden de får lavet et cykelhold.
 

Riis og Seier kom også kort ind på DNA-test, der også er en del af makkerparrets idéer, hvor man skal finde ud af, hvordan motionister træner bedst ud fra deres genetik.

 

Hotel og testcenter

Efter noget tid kom de ind på en villa i Lucca, Toscana, der skulle blive til et hotel, hvor der skal være plads til 22 besøgende. De fortæller, at hotellet kan bruges til træningslejr.

 

"Vi har rigtig mange idéer til at skabe events. Små eksklusive cykelgrupper, netværksmøder, gourmet-kokkekurser," forklarer Ørnen fra Herning.

 

Et nyt testcenter blev også præsenteret, som Riis og Seier har planer om at lægge på Mallorca, og det skal være med til at teste de motionister og professionelle cykelryttere, der kommer til øen for at træne. Riis nævnte kort efter, at de var blevet inspireret en del af Formel 1-verdenen, der handler om merchandise og produktudvikling.

 

Derefter tog Seier over og fortalte kort om et andet punkt på dagsordenen, som gælder om skabe events omkring erhvervlivet.


Et nyt WorldTeam

Derefter udløste makkerparrets de fleste journalisters spænding, da de annoncerede, at de vil starte et nyt cykelhold, der skal køre på WorldTouren i 2017.

 

"Det er vores tanke, at der på længere sigt skal være et WorldTour-team involveret i det her," fortæller Riis. "Vi mener, at hvis der skal et WorldTour-team op at stå, så skal det gøres rigtigt. Vi mener, at der med det fundament, vi præsenterer her, er et rigtigt fundament."

 

Lars Seier fortalte derefter, at de ikke er langt nok med cykelholdet til, at de kan have 30 ryttere. Sponsorerne var heller ikke på plads, understregede de.

 

"Jeg er nødt til at sige, at vi ikke kan bekræfte eller afkræfte specifikke forhandlinger, sponsorer eller lignende i dag. I kan godt spørge, men vi svarer ikke. Det håber jeg, I forstår."


Riis og Seier slog fast under pressemødet, at det ikke er cykelholdet, der er målet med hele projektet.

 

"Vi laver ikke bare et cykelhold. Vi laver et fundament, der holder vand hele vejen igennem. Vi vil bygge cyklingen op på en anden måde, end man har set før," sagde Riis. "Målet med forretningen er, at det skal være bæredygtigt. Det her koncept kører vi, uanset hvad det kommer til at ske, om der er et hold med mig eller ej.”

 

Dermed fik vi altså løftet en del af sløret for, hvad de to herrer har gået og brygget på hen over vinteren. Nu må vi fortsat vente og se, om der i sidste ende kommer et cykelhold ud af det.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09