Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

DM-rute med brosten præsenteret i Grindsted

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.05.2017 kl. 10:15 af Jesper Johannesen.

DM afgøres i år på med seks teknisk svære runder i centrum af Grindsted, det afslørede arrangørerne på et pressemøde mandag. 

Når de bedste danske cykelryttere søndag den 25. juni skal spurte om at vinde DM og et års ret til den røde Dannebrogstrøje, så bliver det efter et løb tæt på maksimumgrænsen rent kilometermæssig og det bliver i en fantastisk kulisse i centrum af Grindsted, hvor der er dækket op til cykelfest.


Men inden rytterne kan deltage i festen og guld, sølv og bronzevinder skal hyldes på podiet venter der en udfordringer. I første omgang 10 gange en cirka 18 kilometer rundstrækning, der løber fra Grindsted Centrum af Plagborgvej mod Utoft Plantage og Løvlund, hvor ruten drejer mod syd, åbner op, bliver bredere og snitter Gyttegård Plantage med det unikke fredede område Grene Sande. Tilbage mod nord mod Grindsted ad Ribe Landevej en bred landevej.
 

Guldhammer: Cort er favorit
Når de ti runder er klaret sluttes der af med en rundstrækning i Grindsted, hvor rytterne via Jorden Rundt og Tingparken rammer Søndre Boulevard og Grindsted Syd, hvor de via Sydtoften og Tinghusgade passerer Kultur- og Idrætscenter Magion inden den rammer opløbsstrækningen i Vesterbrogade.
 

"Det er rigtig fedt for rytterne med strækningen inde i byen med mange tilskuere, og kommer der sidevind ude på ruten, er jeg sikker på vi får et meget spænende DM," siger Anders Lund, der er landstræner for U23.


 

Samme holdning har Rasmus Guldhammer, der kommer fra Skibet, og som kører på Team VèloConcept.
 

"Umiddelbart vil man om en sådan flad rute sige sprinterne og dermed Magnus Cort som storfavorit, men netop fordi det er oplagt, vil vi andre jo gøre vores til, at der sker noget andet i løbet, og der vil være muligheder, både ude på ruten og på rundstrækningen," siger Rasmus Guldhammer.
 

DM for eliten køres søndag den 25. juni, og på det tidspunkt er tilskuerne blevet forkælet med tre dags cykelløb med enkeltstart for alle grupper om torsdagen. Enkeltstart og samlet start for Para-ryttere fredag samt linjeløb for dame- og herrejunior og damesenior lørdag.
 

En af dem, der er med både torsdag og lørdag er Mikkel Vinding, der går på Søndre Skole i Grindsted og til daglig kører som junior i Herning.


"Det bliver rigtig fedt at køre DM på hjemmebane, og jeg skal nok få trænet ruten igennem mange gange," siger Mikkel Vinding.

    

Årets DM afvikles i et samarbejde mellem DCU licensklubben Vejen Bicycle Club, Grindsted Cykelmotion og Billund Kommune.


"Cykling er en sport i fremgang, og vi er ikke i tvivl om at vi med de to cykelklubber og sammen med Handlen i Grindsted skaber et DM, der både sportslig og oplevelsesmæssig bliver rigtig godt," siger Borgmester Ib Kristensen.
 Fakta om DM Ugen

 

Torsdag den 22.juni: Enkeltstart alle klasser, første start kl. 14.00. Herre Elite starter ca. 17.30        


Fredag den 23. juni: Para DM. Enkeltstart klokken 14.00. Samlet Start klokken 18.00.

 

Lørdag den 24. juni: Samlet start Dame Elite og Junior-klasser. Første start klokken 9.00

 

Søndag den 25. juni: Samlet start Herre Elite / Transmitteres live på TV2 Sport med start 12.30. Postmaster motionsløb på DM Ruten med start klokken 9.00.  

 

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk