Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Endegyldig Giro-afvisning for Androni og Nippo-Vini Fantini
12. February 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

De to italienske professionelle kontinentalhold Androni Giocattoli og Nippo-Vini Fantini kan nu fuldstændigt opgive håbet om at stille op i årets Giro d’Italia. 

I år er der 100-års-jubilæum for Giro d’Italia, og i den anledning havde de fire italienske hold i den professionelle kontinentalrække nok håbet på, at arrangørernes patriotisme ville skaffe dem alle en billet til deres hjemlands største løb. Sådan gik det dog kun for to af dem, mens Nippo-Vini Fantini og Androni Giocattoli måtte se deres ansøgninger om wildcards overset til fordel for CCC Sprandi Polkowice og Gazprom-RusVelo.

 

Den afvisning har resulteret i en lang kamp fra de to hold, som trods dommen nægtede at opgive at komme med. Nu kan de dog endegyldigt glemme alt om en deltagelse i Giroen.

 

”Vi har set på alle realistiske muligheder, deriblandt idéen om blandede hold eller et landshold. Begge er uofficielt blevet afvist, fordi de strider imod WorldTour-regler. RCS (løbsarrangørerne, red.) har ingen planer om at lave om på deres beslutning bare fordi nogle italienske politikere blander sig,” siger Renato Di Rocco, præsident i det italienske cykelforbund, i en pressemeddelelse.

 

Netop indblandingen fra italienske politikere var RCS Sport-direktøren Mauro Vegni heller ikke helt glad for, da Cyclingnews spurgte ham ind til sagen under Dubai Tour.

 

”Alle og enhver har lov til at komme de forslag, som de vil, men sandheden er at RCS Sport har truffet beslutningen om de fire wildcards til Giro d’Italia, og vi har ikke planer om at lave om på det.”

 

”Jeg har allerede forklaret, at vores beslutninger er baseret på sportslige, kommercielle og strategiske årsager. Vi har intet personligt problem med Androni Giocattoli og Nippo-Vini Fantini, og de ved de også godt selv. Men som et privatejet firma, har vi lov til at bestemme, hvem der skal have de fire wildcards.”

 

De fire wildcards fik Bardiani-CSF, Wilier-Triestina, Gazprom-RusVelo og CCC Sprandi Polkowice, og sådan bliver det altså ved med at være. 

Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017
Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09