Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Froome: Porte er Tour-favorit
12. June 2017 af Christian BergFoto: A.S.O.

Den trefoldige Tour de France-vinder nedspiller sin egen favoritværdighed og udnævner i stedet sin tidligere løjtnant som manden, der skal slås.

I den forgangne uges Critérium du Dauphiné viste Richie Porte sig som den stærkeste rytter i feltet, indtil Jakob Fuglsang satte BMC-kaptajnen og konkurrenterne til vægs på sidste etape. Forinden havde Porte imponeret på enkeltstarten, hvor han smadrede konkurrenterne, og også på stigninger virkede han som den med mest overskud bortset fra sidste etape.

 

Det får hans tidligere kaptajn, Chris Froome, til at udnævne den 32-australier som den store favorit til det nærtstående Tour de France. Briten mener desuden, at det var primært var grundet holdet, at Porte ikke kunne forsvare sin føring, og at han stadig har noget at lære som førende rytter.

 

”Jeg vil stadig sige, at Richie var langt den stærkeste mand i løbet. Han blev fanget rent taktisk, hans hold blev fanget rent taktisk i dag, men jeg vil stadig sige, at han er favorit til juli, og den stærkeste rytter i feltet i øjeblikket,” siger Froome.

 

”Jeg har selv været i den situation mange gange. Det er der, hvor byrden ved at have den gule trøje virkelig rammer dine skuldre. Det føles som om, at hele verden er imod dig. Sådan er cykling.”

 

Undervejs på etapen lignede den 32-årige Team Sky-rytter en mulig vinder af det franske etapeløb, da han satte Porte, og med hjælp fra Michal Kwiatkowski lukkede hullet op til konkurrenterne. Froome kunne dog ikke holde farten på den sidste stigning, og i stedet sluttede han som nummer fire. Alligevel kan han tage noget med Critérium Dauphiné frem mod Tour de France, hvor han skal forsvare sin sejr.

 

”Jeg kom her for at køre efter sejren og ikke for at forsvare andenpladsen. Hvis jeg ville forsvare andenpladsen, havde jeg været meget mere konservativ og bare fulgt Jakob (Fuglsang, red.) og Aru. Det var ikke planen. Jeg ville gerne køre for sejren, og det var det, vi prøvede at gøre som et hold,” siger Froome til holdets hjemmeside.

 

”Det lykkedes ikke, men jeg kom her for at køre en uges hårdt løb. Jeg havde kun 19 løbsdage før Dauphiné, og forhåbentligt vil det nu give mig et skub fremad.”

Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08