Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d’Italia: Team Saxo-Tinkoff

Giro d’Italia: Team Saxo-Tinkoff

04. maj 2013 08:39Foto: A.S.O.

Giroen starter her til eftermiddag og traditionen tro har feltet.dk valgt at kigge nærmere på de ryttere, der repræsenterer det danske hold Team Saxo-Tinkoff.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Sidste års Giro startede på dansk jord og det danske hold lagde flot ud med flere gode etaperesultater. Desværre døde energien hurtigt ud og i resten af løbet var holdet stort set en non-faktor. Det skal der rettes op på i år, hvor holdet fremstår bredere og med langt flere muligheder end sidste år.

 

Taktisk set er alle muligheder åbne og holdet er bygget til at jagte succes på de enkelte etaper, herunder også sprinteretaperne, hvor den italienske veteran Daniele Bennati godt kan lave nogle resultater. I klassementet sætter man i første omgang sin lid til den unge polske rytter Rafal Majka og selvom han på ingen måde kan betragtes som et sikkert kort, så er modstanden i klassementet begrænset, hvorfor det ikke kan afvises, at han kan lave et pænt resultat.

 

Nedenstående er en gennemgang af holdets ryttere og de forventninger som feltet.dk har til hver enkelts muligheder og rolle i løbet. Nummeret i parentes er rytterens startnummer.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Rafal Majka (201)

Den 23-årige Rafal Majka er som udgangspunkt holdets kaptajn og bedste bud på en god placering i klassementet. Holdet har selv givet udtryk for at Majka går efter en plads mellem 10-15 i klassementet samtidig med at ungdomstrøjen er en mulighed, og det synes at være en realistisk vurdering af Majkas muligheder.

 

Reelt set er der dog ikke meget at have det i. Knæproblemer har de sidste par år grebet forstyrrende ind i Majkas sæsonplanlægning og sidste år skulle man frem til efterårssæsonen før Majka for alvor rykkede. I Vueltaen var han til gengæld også en fremragende hjælper for Contador og han beholdt formen sæsonen ud, hvor det blev til nogle flotte placeringer i de afsluttende asiatiske løb.

 

I år har han igen været sat udenfor i sæsonstarten og han kommer til Giroen med meget få løbskilometer i benene. Det kan sådan set godt være en fordel, men så tidligt på året er det de færreste, der allerede er slidte, så umiddelbart er han nok lidt bagud i forhold til konkurrenterne. Til gengæld er han stadig en ubekendt for løbets store favoritter og vil derfor få mere plads, skulle han have lyst til at gå i angreb.

 

Daniele Bennati (202)

Holdet gør selv meget ud at nedtone forventningerne til Daniele Bennati, der efterhånden er blevet 32 år og dermed på vej ind i sin karrieres efterår. Ambitionerne ligger senere på sæsonen, hvor en deltagelse i sommerens Tour de France lige nu er målet, men som italiener på hjemmebane er det nærmest umuligt at forestille sig, at Bennati ikke vil prøve sig selv af i massespurterne.

 

Sæsonstarten har mildest talt været skuffende og Bennati var ingen faktor i forårets klassikere. En enkelt 2. plads i det lille italienske endagsløb GP Nobili, var ikke hvad man forventede, da han blev hentet til holdet som afløser til den ustabile argentiner Juan José Haedo, men Bennati har endnu ikke leveret og han kommer i øvrigt til Giroen uden en egentlig optakt.

 

Skulle Bennati vælge at køre massespurterne kan han forvente stor modstand i starten fra Mark Cavendish, Matt Goss, John Degenkolb og Nacer Bouhanni, men der er gode muligheder senere i løbet, hvor konkurrencen er mindre og hvor Bennati også kan vælge den mulighed at gå i udbrud på de lettere kuperede etaper. I det hele taget er Bennati en meget alsidig cykelrytter, der også har værdi på holdtidskørslen.

 

Manuele Boaro (203)

Team Saxo-Tinkoff havde ikke mange lyspunkter det første halvår af sidste sæson, men et af dem var den 26-årige italiener Manuele Boaro, der som en af få ryttere skaffede holdet resultater.  I Giroen startede han blandt andet hårdt ud med en topplacering på den indledende enkeltstart og han fik lejlighed til at køre i løbets ungdomstrøje på de første etaper.

 

Han har ikke været i lige så god form i år, men han kørte en glimrende enkeltstart i Criterium International, hvor kun Richie Porte kørte hurtigere. Boaro er holdets bedste enkeltstartsrytter, men talentet er ikke kun begrænset til det og Boaro er ikke bange for at kaste sig ud i lange udbrud.

 

Han har sine svagheder på stigninger og er således ikke nogen klassementsrytter og samtidig må man erkende at løbets tidskørsler ikke ligger voldsomt godt til Boaro, der foretrække kortere og helt flade enkeltstarter på omkring 20 kilometer. Dem er der ingen af i år, hvorfor Boaro skal i udbrud for at skabe resultater.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Matti Breschel (204)

28-årige Matti Breschel blev købt ind til holdet for at være holdets kaptajn i brostensløbene og selvom han egentlig levede op til den rolle, så blev det ikke til topresultater for Breschel, der hele tiden var lige ude for top 10 i de store endagsløb.

 

Han har ikke kørt løb siden de store klassikere, så formen er næppe helt skarp i starten af løbet, men finder han benene undervejs, så er han et godt bud på en rytter, der kan vinde en etape. Det skyldes primært evnerne som afslutter, men man skal heller ikke undervurdere, at når formen er på plads, så er Breschel ganske habil til at køre opad, særligt på mindre stigninger.

 

Om han deltager i egentlige massespurter er en anden ting. Det er efterhånden lang tid siden han har opnået topresultater i de store spurter og holdet har også Bennati til start, der er mere erfaren i den side af sporten.

 

Mads Christensen (205)

Holdets anden dansker, Mads Christensen, var også med i Giroen sidste år, men han kunne ikke få det til at rulle og måtte udgå inden løbet for alvor tog fat.

 

Om det var skuffelsen over ikke at kunne gennemføre Giroen, der gjorde udslaget er svært at sige, men Mads Christensen har siden Giroen leveret flere gode resultater, særligt sidste efterår, hvor han kørte bedre end nogensinde før.

 

Sæsonstarten har været stille og rolig og selvom Mads Christensen har et par top 10-placeringer, så er det store resultat udeblevet. Det skulle gerne komme i Giroen, hvor han formentlig vil kaste sig ud i alle de udbrud, der har plads til ham. Det kan betyde, at han går i holdkammeraten Michael Mørkøvs fodspor og erobrer bjergtrøjen i starten af løbet.

 

Karsten Kroon (206)

Det ser ud til at Karsten Kroons sæson er kommet et par uger for sent i gang, for han nåede aldrig helt sit topniveau i klassikerne, selvom man kunne se, at han blev bedre og bedre for hvert løb, der gik.

 

Det skyldes selvfølgelig det grimme uheld han havde i det tidlige forår, og derfor er det også smart at benytte sig af den stigende formkurve og sende ham til Giroen, hvor der er en del gode etaper til ryttere, der har deres force i klassikerne.

 

Dagene hvor Kroon kunne vinde etaper fra spids er til gengæld helt ovre og derfor kræver det at han kommer ud og blander sig i udbrud. Det lykkedes ikke så godt i sidste års Tour de France, hvor Kroon var tiltænkt den samme rolle, men modstanden i Giroen er lettere og Kroon virker faktisk lige nu og her bedre kørende end han var i sommers.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Evgeni Petrov (207)

Russiske Evgeni Petrov fylder 35 år under Giroen og han var en af de ryttere som det ikke umiddelbart gav mening at signe, med mindre det udelukkende var for at pleje den russiske forbindelse til den ene af holdets hovedsponsorer.

 

Sæsonstarten har ikke besvaret spørgsmålet for Petrov har indtil videre levet en lige så anonym tilværelse som cykelrytter som han gjorde det de seneste par sæsoner hos Astana. Talentet var ellers åbenlyst i starten af karrieren, men resultaterne har aldrig indfriet forhåbningerne selvom det i 2007 blev til en samlet 7. plads i Giroen.

 

Petrovs rolle bliver først og fremmest at passe på Rafal Majka og han er en solid bjergrytter, der kan sidde med et godt stykke op ad stigningerne. Skulle Majka ikke have niveauet må Petrov i stedet ud og angribe og der vil han ikke være et dårligt kort at spille ud tidligt på de store bjergetaper.

 

Bruno Pires (208)

Det er ikke løbskilometer der tynger portugisiske Bruno Pires for som så mange andre af holdets Giro-deltagere har han haft sine problemer i starten af sæsonen, og han kommer således til Giroen med kun enkelte løb som opvarmning, heriblandt Tour of Turkey som han gennemførte som samlet nummer 22.

 

Pires kørte en fin sæson for holdet sidste år, hvor han ved flere lejligheder demonstrerede, at han er en ok bjergrytter, der også kan benyttes som hjælper i de store endagsløb. Han var også med i Alberto Contadors triumf i Vueltaen, hvor han dog førte en noget anonym tilværelse og klart blev overskygget af blandt andet sin landsmand Sergio Paulinho.

 

Det er udfordring for Pires, at holdet har skaffet sig en lang række dygtige ryttere til at støtte Contador i Touren, for det ligger i kortene, at den primære funktion på holdet er som hjælperytter. I den henseende er det en fin chance for Pires at bevise sit værd ved at sidde ved Majkas side på de svære stigninger og i starten af løbet vil der næppe være plads til også at gå i udbrud.

 

Rory Sutherland (209)

Det bliver spændende at følge Rory Sutherland for selvom han efterhånden er blevet 31 år, så er det kun anden gang han skal køre en Grand Tours og første gang ligger helt tilbage i 2005.

 

Han er umiddelbart vurderet den af holdets ryttere, der kommer til løbet i bedst form for Sutherland har haft en god april måned med flere opløftende resultater og han har således vist, at han ikke blot blev købt på grund af de point han tog med sig som vinder af den amerikanske cykelkalender sidste år.

 

Sutherland rummer så mange facetter som rytter, at det nok skal blive interessant at følge ham. Han kan både tjene som hjælper til Majka, men den virkelige gevinst ved Sutherland er de offensive kvaliteter, og han må formodes at få rollen som angriber på de etaper, der ikke umiddelbart ligger til sprinterne.

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?