Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Gisning og forvirring om Westras pludselige stop
10. January 2017 af Jonas Krügermejer Nygaard Foto: A.S.O.

Hollandske Lieuwe Westra vil ikke selv uddybe sit umiddelbare og besynderlige karrierestop, så der kan endnu kun spekuleres i baggrunden. 

I søndags meddelte Lieuwe Westra pludseligt sin nu forhenværende arbejdsgiver, Wanty Groupe Gobert, at han stopper karrieren. Samtidig lavede han en opdatering på Facebook, hvor han skrev, at han ikke ”havde råd” til at fortsætte - men kun for senere at slette den igen.


Det har skabt nogen forvirring i cykelverden, der kollektivt undrer sig over baggrunden for Westras exit. Et exit, der kommer få måneder efter, at han underskrev en længere kontrakt med Wanty-holdet.

 

Èn sandsynlig forklaring, som Cyclingnews.com spekulerer i, skal findes i, at 34-årige Westra i 2015 havde problemer med en depression, der allerede fik hollænderen til at overveje at stille cyklen i skuret på daværende tidspunkt.

 

”Der er bare sket alt for meget på ét år. Mit forhold er gået i stykke, jeg bor alene i Monaco langt hjemmefra. Der er sket en masse ting omkring mig i løbene, styrt, mennesker, der stadig er i koma,” sagde Westra dengang ifølge det britiske nyhedssite.

 

På vej i retten

Èn anden forklaring, der kan ses i kombination med den første, er, at Westra angiveligt skulle være på vej i retten mod sin manager og sin tidligere svigerbror. Det kunne forklare, hvorfor den tidligere Astana-rytter i den nu slettede opdatering på Facebook skrev, at han ikke ”havde råd” til at forsætte.

 

”Takket være A Boskamp og K Snijder!” skrev Westra endvidere i opslaget, hvilket understreger, at han i hvert fald har et horn i siden på sin manager André Boskamp og sin tidligere svigerbror Kevin Snijder.

 

Hvorfor disse kontroverser skulle gøre, at Westra ikke har råd til at fortsætte sin lønnede cykelkarriere er imidlertid uvist.

 

Og vi må tilsyneladende væbne os med tålmodighed i forhold til at få sandheden, for meldingen går på, at Westra vil sunde sig et par dage, før han udtaler sig i sagen.

 

Lieuwe Westra har i mange år været kendt som et af cykelfeltets bedste hjælpere, men har også en håndfuld individuelle sejre på CV’et. Her stikker den samlede Post Danmark Rundt-triumf fra 2012 og den ligeledes samlede sejr i sidste års udgave af Tre dage ved Panne ud.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09