Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

“Jeg var helt skeløjet” - Casper P. kørte forkert og missede stort resultat

“Jeg var helt skeløjet” - Casper P. kørte forkert og missede stort resultat

29. marts 2024 14:15Foto: Sirotti

Èt dyrebart øjeblik kostede dyrt for Casper Pedersen i Dwars door Vlaanderen, hvor han missede muligheden for at køre med om en topplacering.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det handler om at gribe ud efter chancen, når den byder sig i professionel cykling og særligt i de vanskelige brostensklassikere.

 

Derfor var det også en ærgerlig Casper Pedersen, der kunne berette om, hvordan han missede muligheden for at køre et topresultat hjem i onsdagens Dwars door Vlaanderen, hvor han længe var en del af præfinalen, men blev ramt af uheld da favoritterne først var kørt.

 

”Jeg blev sat fra den store gruppe og så kom jeg til at køre forkert på et af brostensstykkerne. Jeg kommer til at køre lige ud, fordi jeg var helt skeløjet og fik solen i øjnene. Så det minut jeg havde ned til feltet mistede jeg 20 sekunder af, fordi jeg kører forkert,” fortæller han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

”De 20 sekunder skulle jeg have brugt på at restituere indtil Mathias Norsgaard og Jonathan Milan kom op til mig. Da de så gør det, har jeg slet ikke restitueret. Jeg sidder bare og lider. Jeg har haft problemer med lænden, når man så skal sidde bøjet ned over cyklen i fem timer, så hjælper det ikke at man er låst i lænden.”

 

Han fik dog sat sig fast på sin danske og italienske kolleger fra henholdsvis Movistar og Lidl-Trek, men der var ikke meget guf tilbage i stængerne hos 28-årige Pedersen.

 

”Jeg når faktisk at køre med dem i noget tid. Jeg sidder på hjul og giver også lidt føringer. Jeg fortæller Milan, at jeg ikke kommer til at udfordre dem, men bare sidder med, men jeg kan simpelthen ikke sidde ordentlig på cyklen, fordi jeg kramper i lænden, så jeg må bare slippe,” ærgrer han sig.

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Casper Pedersen sammen med Remco Evenepoel og resten Quick-Step-holdet inden Paris-Nice, hvor klassikerformen blev pudset af Foto: ASO

 

Den tårnhøje duo fortsatte uden Soudal Quick-Step-rytteren, og de sluttede begge med et topresultat, da Milan blev nummer otte og Norsgaard sikrede karrierens største klassikerresultat med sin niendeplads. Pedersen måtte nøjes med at blive sat af feltet og endte på en 33.-plads.

 

Da først muligheden for en top 10-placering forsvandt for øjnene af ham, var motivationen da også mere eller mindre væk for københavneren.

 

”Da jeg bliver hentet af gruppen bagved, gør jeg, hvad jeg kan for at hjælpe Julian, og måske køre for en top 10. På det tidspunkt vidste jeg ikke, hvor mange der lå foran, men så bliver jeg bare sat af den gruppe med tre kilometer til mål.”

 

”Når først man har kørt om en top 10-placering og så bliver sat, så er det ligegyldigt om man bliver nummer 22 eller 34. Skaden var sket for at sige det lige ud.”

 

Det vigtige optaktsløb blev vundet af Matteo Jorgenson fra Team Visma | Lease a Bike. Sejren blev dog overskygget af det store styrt, der sendte blandt andre Mads Pedersen, Jasper Stuyven og Wout van Aert i asfalten. De to sidstnævnte med voldsomme brud, der holder dem ude resten af klassikerkampagnen.

 

Læs også
Oversigten over en travl cykellørdag

 

Casper Pedersen i udbrud - et udtryk for opbrud i feltet

De seneste mange år ville det være nærmest utænkeligt, at en Quick-Step-rytter fik lov til at køre med i et morgenhug i en klassiker.

 

Men det før så sejrsvante mandskab kæmper med at finde fordums styrke, og det har også vist sig i løbene, hvor det ikke længere er Patrick Lefeveres tropper, der svinger taktstokken. En udvikling, der ikke overrasker Casper P.

 

”Det hænger tit sammen med, hvem der har de største kaptajner, så hvis man kigger på, hvad bookmakerne siger, så kan man næsten regne ud, hvem der skal tage ansvar i feltet. Dem, der har den største kaptajn, har også ansvar for at holde udbruddet i snor.”

 

”Der har Visma og Trek jo vist sig godt kørende, og de har derfor også mest ansvar i feltet. Hvis man går nogle år tilbage, så havde Quick-Step også et mandskab, der var skabt til at holde et udbrud i snor med en rytter som Tim Declerq.”

 

Lige netop Pedersens tidligere holdkammerat Declerq er skiftet til Lidl-Trek, hvor han rigtigt nok var i fronten af feltet for en anden Pedersen nemlig Mads Pedersen. Det danske es mistede chancen for at køre med i toppen af løbet, men han er trods alt meldt klar til søndagens Flandern Rundt.

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Casper p. har kørt stærkt hele sæsonen. På femte etape af Tour Down Under vandt han kombativitetsprisen Foto: Sirotti

 

Selvom The Wolfpack gerne ville være blandt de mest toneangivende hold i feltet, så udnyttede Casper P. netop opbruddet i hierarkiet til at køre med i det tidligere, og det var allerede noget, han havde forberedt sig på inden.

 

”Jeg sørgede bare for at køre med, da der var syv eller otte man foran, og vinden kom fra siden. Så kom der tre mand mere med. Jeg brugte lidt min erfaring til at snige mig med, da det viser sig at blive en større gruppe. Vi vidste, at i en større gruppe skal vi være med. ”

 

”Tit har vi døjet med, at det er svært at komme afsted i en Quick-Step-trøje, fordi vi bliver mandsopdækket, men når først der er kørt hårdt i et stykke tid, og der kommer et åbent stykke med vind, så kan det lade sig gøre.”

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Den 28-årige dansker endte med at sidde i en 11-mandsgruppe med ryttere som Dries de Bondt, Jonas Abrahamsen Pascal Eenkhoorn og selvfølgelig Norsgaard. Abrahamsen og de Bondt nåede til mål med favoritterne og endte på henholdsvis anden- og femtepladsen.

 

Pedersens stjernestund midt i Quick-Steps krise

Selvom Pedersen kørte et flot løb, hvor han virkeligt fik vist sig frem, så endte han jo som nummer 33, men hvad værre er, er at han var holdets næstbedste rytter på dagen. Kun Julian Alaphilippe, der sluttede på 26.-pladsen mere end to minutter efter vinderen var bedre end danskeren.

 

Og det er ikke noget, der rimer på succes i den ellers så sejrsvante Soudal Quick-Step-bus.

 

”Stemningen er selvfølgelig ikke i top, fordi vi har større ambitioner end det. Vi prøver at lave bedre resultater. Der er ingen tvivl om, at holdet ikke er på samme niveau som tidligere. Vi kører alle sammen på et af de mest legendariske hold i forårsklassikerne.”

 

”Vi har meget at leve op til. Der er rigtig mange passionerede fans i Belgien, som håber og forventer at se os køre med om sejren, hver gang der køres løb hernede. Kritikken er jo reel nok, for selvfølgelig er der store forventninger til os.”

 

Det belgiske mandskabs klassikerproblemer falder sammen med, at Pedersen pludselig kører sine bedste forårsklassikere i karrieren. Det mener han i hvert fald selv.

 

”Det er det nok, i hvert fald i forårsklassikerne. Jeg havde jo en stor dag, da jeg vandt Paris-Tours. Men jeg vil helt klart sige, at det indtil videre har været relativt positivt. Jeg er også blevet ældre og mere erfaren. Jeg føler, jeg har udviklet mig meget år for år.”

 

”Jeg har aldrig været et gudsbenådet talent, så jeg har udviklet mig stille og roligt. I år er igen et bedre år end før, så man kan nok godt sige, at det er min bedste klassikerkampagne indtil videre.”

 

Foruden den flotte præstation i Dwaars Door Vlaanderen udmærkede Pedersen sig i Milano-Sanremo, hvor han vandt feltets spurt og sluttede på en 13.-plads, hans bedste placering i et monument hidtil i karrieren.

 

Læs også
Evenepoel sendte klar indikation til Lefevere: Næste år bliver det anderledes

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Casper Pedersen kommer ind foran resten af feltet i Milano-Sanremo Foto: Sirotti

 

Selv har han en ganske plausibel forklaring på, hvorfor niveauet bliver ved med at hæve sig, jo længere han kommer ind i karrieren. Han er samtidig fuld af ros til sine holdkammerater på mandskabet, hvor mentaliteten ikke fejler noget.

 

”Vi træner virkelig meget, og jeg har personligt kun været hjemme 20 dage siden nytår, fordi der har været træningslejr og cykelløb, så jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at være så god som muligt.”

 

”Mine kollegaer og holdkammerater er den samme historie. Der er ingen af os, der ligger på den lade side. Vi tager det seriøst og starter hvert cykelløb med ild i øjnene og er klar til at gå i krig.”

 

Søndag skal Pedersen, Asgreen og resten af Soudal-holdet i krig igen, når de igen skal ud på de flamske brosten i et sportens mest ikoniske løb, Flandern Rundt.

 

Dette var første del et af Feltet.dk's interview med Casper Pedersen, der har fokus på dette forårs klassikerkampagner. Du kan læse de næste to inden henholdsvis Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

DEL
INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Dwars door Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?