Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Kamp sikrede den samlede sejr
16. April 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Frederik Maj

Norske August Jensen vandt Tour du Loir et Chers femtet og sidste etape foran Patrick Clausen, mens Alexander Kamp forsvarede sin førertrøje og dermed kan lade sig hylde som vinderen af løbet. 

Patrick Clausen (Riwal Platform) var i dag tæt på endnu en dansk etapesejr i Tour du Loir et Cher, da han blev to'er på løbets sidste etape. Sejren gik i stedet til norske August Jensen (Team Coop), mens Alexander Kamp (Véloconcept) kom ind på fjerdepladsen og forsvarede sin samlede føring. De øvrige danskere i top fem kom også med feltet hjem, hvormed hele det samlede podie var dansk. 

 

Løbets femte og sidste etape var et 100 kilometer langt gadeløb i byen Blois, og dermed så Alexander Kamp og hans Véloconcept-hold fra starten af ud til at have gode chancer for at forsvare førertrøjen. Danskerne satte da også et hårdt tempo i starten af løbet, og først efter lidt over 20 kilometer kom en gruppe afsted.

 

I den sad Patrick Schelling (Voralberg), Sergey Luschchenko (Astana City), Raphael Freienstein (Lotto-Kern Haus), Jacob Scott (An Post-ChainReaction) og Yann Guyot (Armée de Terre). Femmandsgruppen holdt kæden stram, men det samme gjorde feltet, og udbruddet nåede aldrig op på mere end små 30 sekunders forspring.

 

Med 55 kilometer til mål var de kørt ind, og så kom der nye angreb fra en lang række ryttere, som alle ville gribe deres sidste chance for en etapesejr i dette løb. Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) og Jérôme Mainard (Armée de Terre) var de eneste, der fik opbygget et reelt forspring til feltet, men duoen kunne ikke for alvor true Véloconcept, som stadigvæk tog sig af det meste af føringsarbejdet i feltet.

 

Lige som rytterne kørte ind på de sidste 10 kilometer kom der således samling, og mens Alexander Kamps samlede føring ikke længere virkede til at være i nogen stor fare, var der noget nyt på spil for den danske mester: En ny etapesejr.

 

Sådan en fik han desværre ikke, men en af hans landsmænd var tæt på at gøre det i stedet: Patrick Clausen (Riwal Platform) fik fyret en god spurt af, men måtte se sig slået på stregen af norske August Jensen (Team Coop). Tredjepladsen gik til Fredrik Strand Galta (Team Coop), mens Kamp kørte over stregen på fjerdepladsen - vigtigere for ham var det dog nok, at han forsvarede førertrøjen og dermed endte som vinderen af Tour du Loir et Cher 2017.

 

Derudover sluttede Troels Vinther (Riwal Platform) og Rasmus Guldhammer (Véloconcept) på podiets to nederste trin i den samlede stilling, mens Jonas Vingegaard (coloQuick-CULT) vandt ungdomstrøjen foran holdkammeraterne Magnus Bak Klaris og Jesper Schultz. 

Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017
Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09