Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Kenneth Hansen: Alle skal deltage i DM
04. January 2016 af Jesper JohannesenFoto: Mathias Kaastrup, Fplus.dk

Kenneth Hansen kalder sig selv en outsider til DM-titlen på søndag i Kalundborg, og han håber at være en del af et så stort felt som muligt, når landets bedste crossryttere skal køre om metal og dannebrogstrikoter.

Den danske crossserie Post Cuppen blev afsluttet i går i Rødovre, hvor Simon Andreassen tog sidste stik, mens Andreas Lund Andresen tog den samlede sejr. Kenneth Hansen blev nummer seks på dagen og nummer to samlet, og det var delvist tilfredsstillende. Han ved godt, hvad han kan ændre på inden DM på søndag.

 

"Desværre så er jeg ramt af astma, som jeg før har bøvlet med. Den skal jeg have styr på inden weekenden, og så ved jeg, at jeg kan være bedre kørende, end jeg har været indtil nu i den her sæson," fortæller Kenneth Hansen til Feltet.dk

 

"Jeg kom ok fra start, men fik allerede midt på første omgang problemer med vejrtrækningen. Det resulterede i flere inhalationer af min medicin og et par utroligt dårlige lunger efter løbet. Jeg kæmpede mig igennem, der var slet ingen power, og jeg måtte køre løbet på ren smerte og overlevelse. Jeg vidste godt på forhånd, at jeg ikke kunne vinde, da jeg ikke har været til start i alle afdelinger, men det er altid dumt at give op på forhånd," siger danskeren, som roser den samlede vinder, Andres Lund Andresen, og også roser arrangørerne for en god rute, der blev knap så teknisk og meget hurtig på grund af frostgraderne.

 

Alle skal tilmelde sig

Nu ser han frem mod elite DM på søndag i Kalundborg, hvor han får masser af konkurrence fra de erfarne herrer i feltet. Rækkerne er opdelte i år, så U23-ryttere som Sebastian Fini og Simon Andreassen kører deres egen række og ikke deltager i elite DM. Måske kan det give muligheder for Kenneth Hansen, men den tredobbelte danmarksmester er ikke sikker på sit eget niveau.

 

"I bund og grund ser jeg mig selv som en outsider til DM. Jeg har været syg i en vigtig træningsperiode i december og har kørt færre løb, end jeg ville have gjort normalt. Jeg har også haft nogle udfordringer i det normale liv, som har medført, at jeg starter på et nyt arbejde fra 1. februar," fortæller danskeren.


"Men når det er sagt, så er jeg ved godt mod. Moralen og motivationen er i top, og jeg nyder at køre cross mere, end jeg har gjort før. Min træning i sommer var meget anderledes end normalt. Jeg cyklede, fordi jeg havde brug for at lave noget andet end at gå på arbejde, som desværre gav mig stress. Men jeg holdt min træning ved lige og kan se, at jeg har flyttet mig rent fysisk i forhold til sidste år," forklarer rytteren fra Haderslev Starup Cykelklub, der også sender en opfordring ud til alle om at deltage i DM på Kalundborg.


"Jeg vil anbefale alle, der går med tanker om at køre, om at forvandle deres tanker til en tilmelding, så Danmark kan få flere UCI-point. Det giver Danmark bedre mulighed ved alle World Cups, VM samt andre mesterskaber, hvor vi blandt andet får de danskere, der har få UCI-point, længere frem i starten. Desuden kan Danmark også få bedre pladser i pitten - tro det eller ej, men det er faktisk tit afgørende for, om man kan få et godt cykelskift eller ej," lyder opfordringen fra Kenneth Hansen.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09