Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

Kittel i åbent brev: Ryttere ikke ansvarlige for det hele

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

29.03.2016 kl. 15:37 af Lasse Wedege Penning.

Marcel Kittel er en mand, der ikke er bange for at tage bladet fra munden og ytre sin mening. Efter den tragiske ulykke, der kostede Antoine Demoitié livet, giver han i en opdatering på Facebook sin holdning til kende i den store sikkerhedsdebat.

Debatten om sikkerhed i cykelsport er blusset op igen, efter en motorcykel i søndags ramte Antoine Demoitié, som senere omkom af kvæstelserne. Den tyske sprinterstjerne Marcel Kittel byder nu også ind med sin mening om hele sikkerhedsproblematikken.

 

"Med Antoine Demoitiés død er vi nået et nyt og meget trist lavpunkt i cykelsportens og sikkerhedens historie," begynder Kittel sit lange Facebook-opslag.

 

"Mange siger, det er en del af vores job at tage risici, og at styrt er en del af sporten. Og jeg er enig. Men ikke fuldstændig. Hver eneste rytter, som kommer til skade på grund af et styrt, han ikke er ansvarlig for, er én for meget."

 

"Der er forskel mellem ryttere, der styrter på den sidste hektiske kilometer af et løb, hvor de slås for det rette hjul før spurten, og ryttere, der styrter på grund af farligt vejudstyr, hensynsløs kørsel af motorcykler eller biler, ekstreme vejrforhold eller farlige løbsruter," skriver tyskeren.

 

Kittel henviser til en række af de episoder, der har kostet mere eller mindre alvorlige skrammer hos ryttere i det professionelle felt - blandt andre Peter Sagan under Vuelta a España, Jakob Fuglsang under Tour de France og Stig Broeckx for kun en måned siden i Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Peter Stetinas styrt i sidste års Baskerlandet Rundt samt Tom Boonens uheld i Tour of Abu Dhabi er eksempler på situationer, hvor ruten eller vejen har været medvirkende til uheldene. For nogle er karrieren ødelagt, mens andre "nøjes" med at få ødelagt deres chancer i det enkelte løb. Og for Antoine Demoitié i søndags endte det altså med den værst tænkelige udgang.

 

Sikkerhed er det nye problem

"Det er tydeligt: Cykelsportens største problem var doping, og det skal stadig bekæmpes. Men de sikkerhedsproblemer, der er åbenlyse, burde få samme opmærksomhed og prioritet som kampen for en ren sport. Ikke bare fordi liv kan gå tabt, men også fordi der ikke er gjort meget indtil nu. Den seneste større ændring var ekstremtvejrsprotokollen, som blev introduceret i år. Og før det, og først efter Andrei Kivilevs død, gjorde UCI hjelme obligatoriske i 2003," lyder det fra Etixx-QuickStep-rytteren.

 

Cykelsporten har ændret sig, mener Kittel, der forklarer, hvordan træningen og alle de teknologiske landvindinger har betydet, at feltet kører hurtigere og hurtigere, og det giver større risici.

 

"Det er nemt at sige, at det er rytterne, som kører løbet og derfor har ansvaret for det. Men det er simpelthen ikke sandt. Der er så mange ting i et løb, som er uden for rytterens kontrol: farlige afslutninger, alle de andre køretøjer, som følger løbet, tilskuere og vejret for eksempel."

 

"Vi bliver nødt til at arbejde sammen for at holde sporten sikker og give mening til Antoine Demoitiés tragiske ulykke. I morgen (i dag, red.) ved starten af Tre Dage ved Panne vil vi sørge over tabet af Antoine og yde ham, hans familie og hans hold respekt efter denne forfærdelige ulykke. Vi skylder Antoine, at vi gør alt, for at det aldrig sker igen," slutter Kittel.

 

Du kan læse hele Kittels Facebook-opsang her.

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk