Kragh og Sunweb er nye verdensmestre

17. september 2017 17:19Foto: Sirotti

Team Sunweb fulgte op kvindernes præstation og vandt verdensmesterskabet, mens BMC og Team Sky tog de andre podiepladser.

I dag skulle herrerytterne for første gang i aktion ved verdensmesterskaberne i Bergen, da VM-holdtidskørslen blev afviklet over 42,5 kilometer mellem Ravnanger og Bergen. Selvom det længe så ud til, at BMC ville forsvare deres titel, overraskede Sunweb med et perfekt disponeret løb, og det tyske hold blev dermed verdensmestre. BMC tog sølvet, mens Team Sky rundede podiet af.

Løbsreferat

Det første hold på ruten var Team FixIT.no, men den første konkurrencedygtige tid ved første mellemtid blev sat af Team LottoNL-Jumbo. De blev dog slået af Team Sunweb med seks sekunder, inden Team Sky skar endnu ti sekunder af den bedste mellemtid.

BMC kunne ikke hamle op mod det britiske storhold udlæg, og de tabte ni sekunder til Sky-mandskabet. Quick-Step Floors var til gengæld meget tætte på at sætte bedste mellemtid, men de blev i stedet noteret for et tidstab på et sekund.

Lotto NL-Jumbo gik lidt ned hen mod toppen af Birkelundsbakken, hvor anden mellemtid var placeret. Det betød, at Movistar gik forbi det hollandske mandskab. Team Sunweb, der stadig var seks ryttere, nærmede sig dog kraftigt, og de smadrede bedste tid med 55 sekunder. De havde endda kørt så hurtigt, at hverken Team Sky eller Quick-Step Floors kunne gå forbi, og de tabte henholdsvis fem og 13 sekunder.

BMC var dog en smule bedre end det tyske storhold, og de slog den bedste tid på toppen af bakken. De var nemlig tre sekunder hurtigere, og de var dermed på vej mod VM-guldet.

Ved målstregen havde Movistar i mellemtiden akkurat sat bedste tid. Team Sunweb havde dog virkelig sat tempoet op på de sidste kilometer, og de kom i mål i tiden 47.50 med en suveræn margin på 1.19 ned til nummer to.

Team Sky havde tabt betydeligt tid ind mod mål, men de satte alligevel næstbedste tid med et tidstab på 22 sekunder. Orica-Scott kom ind som nummer tre kort efter, mens BMC nærmede sig målet. De var dog tæt på at miste fjerdemanden flere gange, og til slut betød, at de kun blev nummer to med otte sekunder op til Sunweb.

Nu manglede kun Quick-Step Floors at komme i mål. Det belgiske storhold var dog ikke for alvor tæt på det førende hold, da de kom ind i fjerdebedste tid. Team Sunweb, der bestod af Tom Dumoulin, Lennard Kämna, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Sam Oomen og danske Søren Kragh Andersen, blev dermed verdensmestre foran BMC og Team Sky.