Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lander: Familieånden skal bevares

Lander: Familieånden skal bevares

15. februar 2012 12:30Foto: Feltet.dk

Sebastian Lander om sit nye hold, årets sæson, sportsdirektør Michael Skelde, samt ikke mindst om en historie han plager sine nye holdkammerater med.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter en banesæson, der blev afsluttet med det københavnske 6-dagesløb i sidste uge, er Sebastian Lander nu i Spanien, hvor han forbereder sig til årets landevejssæson. Danskeren skal være i Spanien indtil den 22. februar, hvorefter det gælder træningslejr med holdet, inden det gælder Landers første landevejsløb i år, som bliver et løb i Frankrig.

 

Sidste år lykkedes det ikke for Sebastian Lander at krydse stregen som den første i nogle af de cykelløb, som den daværende Concordia Forsikring – Himmerland rytter kørte. ”Målet i år bliver at vinde så mange cykelløb som muligt,” fortæller Sebastian Lander, der dog ikke har lyst til at uddybe hvilke løb han vil satse specielt på.

 

”Det holder jeg for mig selv. Det kan jeg tage sammen med min sportsdirektør, og sammen med mine holdkammerater. På nuværende tidspunkt kan jeg jo godt stå og fortælle hvad jeg har af planer, men man ved jo aldrig, og man kan jo se på de løb, som jeg har kørt de seneste to år, for det er nogenlunde det samme program jeg kører igen i år,” lyder ordene fra Lander til Feltet.dk.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

En del af familien

Efter at have kørt de første to år som seniorrytter på Concordia Forsikring – Himmerland skiftede Sebastian Lander før denne sæson til Glud & Marstrand-LRØ, som han i år repræsenterer. Indtrykket han har fået af sit nye hold har været rigtig positivt.

 

”Det er et hold med en god vindermentalitet, og et hold, som har ambitioner. De vil udvikle rytterne, ikke bare rent fysisk, men også udvikle rytterne mentalt og socialt, som er lige så vigtigt som at kunne køre stærkt på cykel. Man kan jo godt være rigtig god på en cykel, og så være en kæmpe idiot, og det kommer man lige så langt med, som hvis man er en rigtig, rigtig god person, og så noget dårligere på cyklen,” forklarer den unge rytter, der er blevet taget utrolig godt imod, også af holdets største profiler.

 

”En god holdkammerat er blandt andet en man altid kan snakke med, også selvom rytteren er en af de bedste. Dermed ikke sagt, at jeg er en af de bedste. Vi har ryttere som Lasse Bøchman og André Steensen, som er rigtig gode cykelryttere, og hvis man kigger på dem som personer, så er de nogle gode drenge. Jeg synes de er kanon, og jeg holder sgu af dem, og det er fedt at jeg kan gøre det, når man tænker på at de er henholdsvis otte og fire år ældre end mig. De tager sig af mig, som var jeg en del af familien, og der kan man sige, at de begge kommer og har været professionelle, så de kunne egentlig godt have den der 'du skal ikke tro du er noget' attitude, men jeg synes simpelthen at den måde de er som personer også er det der afspejler Glud & Marstrand-LRØ, at alle er velkomne, og man tror på alle,” siger Sebastian Lander.

 

Michael Skelde får en til at give sig det ekstra

På Glud & Marstrand-LRØ er den 20-årige rytter kommet under vingerne på Michael Skelde, der gennem årene har udviklet en række ryttere, og sendt dem af sted til de store hold, senest vist med Christopher Juul Jensen, der nu er professionel hos Bjarne Riis og Team Saxo Bank. Feltet.dk spurgte Sebastian Lander, hvad han har brug for lige nu i sin karriere, og her var det netop Michael Skeldes evner til at udvikle ryttere, der blev nævnt.

 

”Jeg har brug for en sportsdirektør, der kan udvikle mig. Jeg har haft nogle gode år på Concordia, men jeg leder efter noget mere. Jeg leder efter det sidste, for at kunne tage det ekstra skridt, og jeg kan mærke allerede på nuværende tidspunkt, der er motivationen, formen og min vægt skarpere end før. Jeg vejer nogenlunde det samme, som jeg gjorde til VM, hvilket jeg aldrig har prøvet før.”

 

”Det viser også bare, at selvom Michael Skelde ikke går og siger til en direkte, at nu skal man sgu køre stærkt, så gør han bare et eller andet ved en, der gør at man føler sig tvunget til at vise, at der er en grund til at man kom ind på dette hold, og at der er en grund til at man skal køre de løb, som man skal. Han får en til at give sig det ekstra, fordi man føler man har været heldig at komme ind på holdet,” forklarer Glud & Marstrand-LRØ rytteren.

 

Der var jo lige Randers...

I sidste sæson var Glud & Marstrand-LRØ det klart mest dominerende hold i de hjemlige løb. I flere A-løb kørte de modstanderne midt over, og det blev også til samlet sejre i både Post Cuppen og September Cuppen samt ikke mindst i GP Herning. En af modstanderne sidste år var Concordia og Sebastian Lander, og en enkelt gang fik de i den grad skovlen under Glud & Marstrand-LRØ. Noget, som Landers nuværende holdkammerater på det østjyske kontinentalhold absolut ikke slipper for at høre på.

 

”De var jo ikke dominerende i en afdeling af Post Cuppen i Randers. Der sad de med nærmest hele holdet i en udbrydergruppe, og der endte vi jo med at slå hele Glud & Marstrand-LRØ. Så hver eneste gang de snakker om 'den grønne mur' og jeg ved ikke hvad, så siger jeg 'arh, der var jo lige Randers', og så kan de ikke lade være med at grine, for det er det eneste løb jeg lige kan hive frem – men der fik de til gengæld så også røvfuld,” lyder det fra Sebastian Lander, der specielt godt kan lide at drille sin otte år ældre holdkammerat.

 

”Det bedste ved at være på træningslejr med Lasse Bøchman er at jeg kan sidde og fortælle den historie hele tiden. Han sad selv i udbrud med os i løbet, og han kunne simpelthen ikke få hul, så det var skægt. Vi har lige været på træningslejr, og skal jo igen om lidt, og hver gang vi sidder på et bjerg siger jeg 'Lasse, der var det her løb i Randers, kan du ikke lige fortælle mig om det?', og så smiler og griner han bare, for han synes det er skægt,” fortæller Lander, som Feltet.dk kan konstatere absolut også finder historien sjov, da rytteren flere gange undervejs i forklaringen begynder at grine.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

Familieånden skal bevares

Efter at have fortalt om Post Cup afdelingen i Randers, tilføjer Lander dog: ”Jo, de var da helt klart dominerende sidste år, det var de. Men man kan sige, at der er så mange hold i Danmark nu, at bare fordi man har kørt stærkt sidste år, så skal man ikke tro, at det bare lige kommer igen, for der er mange ryttere, som er skiftet hold, og der har været meget rokering. Men hvis man kan bevare den familieånd, så tror jeg da helt klart på det kan ske igen.”

 

Sebastian Lander har før oplevet familieånden på holdet, dog før sin seniortid. ”Jeg kørte jo som første og andenårs-junior på Glud & Marstrand, og det jeg tror der gjorde at vi kørte så stærkt, var at vi var som en familie. Vi undte hinanden alt, og jeg kan mærke at det er det samme her, og det tror jeg lige kan give det sidste.”

 

Omkring konkurrenterne lyder det: ”Det er klart at de andre hold også er rigtig stærke, og vi får vores kampe. Det kan godt være et hold er stærkt på papiret, men hvis man ikke kan samarbejde, så er det jo lige meget. Nu må vi se om de andre kan samarbejde. Jeg håber selvfølgelig på at vi kan, for så bliver vi måske nok et af de bedste hold igen i år," afslutter Sebastian Lander.

 

Sebastian Landers bedste resultater i 2011 var en andenplads ved den efterhånden så berømte Post Cup afdeling i Randers, hvor den daværende holdkammerat Andreas Frisch vandt, samt en fjerdeplads ved både La Cote Picarde og U23 DM. Ved elite DM blev Lander nummer syv.

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?