Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: Søndagens etaper i Slovenien og Frankrig

Lynoptakt: Søndagens etaper i Slovenien og Frankrig

16. juni 2018 19:19Foto: A.S.O.

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele tre store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Primoz Roglic, Rafal Majka, Rigoberto Uran, Caleb Ewan, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen og Mark Cavendish gør sig klar til juli, og det bjergrige La Route l’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor blandt andre Alejandro Valverde vil teste Tour-benene. Hver dag vil vi have korte lynoptakter til etaperne i de to sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Grundet et stort arbejdspres i disse travle tider vil der være tale om ganske korte favoritoversigter og ikke den vanlige detaljerede begrundelse for, hvorfor den enkelte rytter nævnes som muligt vinderbud.

 

Søndag gælder det 5. etape i Tour de Slovenie og 4. etape i La Route l’Occitanie.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie og La Route de l’Occitanie.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Tour de Slovenie - 5. etape

Ruten

Fra 2011 til 2016 var det fast tradition, at der var en enkeltstart i løbet, i langt de fleste tilfælde i form af en kort, flad byrute på enten første eller sidste etape. Efter et års fravær vender tidskørslen tilbage, men modsat den lidt prologagtige karakter, etapen havde frem til 2015, er der denne gang tale om en ”rigtig” enkeltstart. Terrænet er ganske vist stort set fladt og skabt til store specialister, men en distance på 21,5 km betyder, at etapen denne gang er vigtigere, end den var i begyndelsen af dette årti. En så lang enkeltstart kan gøre betydelige forskelle, og meget kan derfor forandres til allersidst, inden vinderen af Tour de Slovenie skal krones.

 

I alt skal der tilbagelægges 21,3 km mellem Trebnje og Novo Mesto, der besøges hvert eneste år, ofte på sidste etape. Ruten er helt enkel, idet man efter enkelte sving i startbyen kører mod øst og sydøst ad en lang, lige og flad vej, inden en lille bakke og en nedkørsel leder ned til mellemtiden, der tages efter 10,2 km. Herefter fortsætter man mod sydøst ad en flad vej, indtil man kører mod syd op ad en mindre bakke, der har top efter 15,3 km. Herefter går det nedad mod syd, indtil man til slut kører mod sydvest ind til centrum af Nove Mesto i en flad finale med kun en lille bakke på den sidste kilometer. Der er et sving lige efter 2 km-mærket, men derefter buer vejen kun let i den ikke-tekniske afslutning.

 

Etapen byder på i alt 225 højdemeter.

 

Novo Mesto er målby for en etape hvert år og meget ofte den sidste. De seneste vindere er Sam Bennett i 2017, Alexander Porsev i 2016, Marko Kump i 2015 og 2009, Elia Viviani i 2014, Brett Lancaster i 2013, Simone Ponzi i 2012, Andrea Guardini i 2011, Francesco Chicchi i 2010 og 2008, Enrico Rossi i 2007, Borut Bozic i 2006 og Bostjan Mervar i 2005, og hver eneste gang er det endt i en massespurt.

 

 

 

 

 

Vejret

Desværre kan vejret få en betydning for etapen. Efter en solrig morgen ventes der nemlig byger mellem kl. 12 og 14, hvor etapen køres. Temperaturen vil nå 27 grader, og der vil være en let vind fra nordøst. Det giver sidemodvind på første del af etapen, sidevind på midterstykket og sidemedvind på sidste del.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Favoritterne

Efter to dage i bjergene, hvor Primoz Roglic har bekræftet sin status som løbets i særklasse stærkeste, skal han nu blot konfirmere sin sejr på den afsluttende enkeltstart Ganske vist er der to mindre bakker på undervejs, men det samlede antal højdemeter er ganske begrænset. Der er heller ikke mange tekniske udfordringer på ruten, der dermed synes som en lækkerbisken for løbets specialister.

 

Igen må vi tage forbehold for vejret, da der ventes byger midt under etapen. Ruten er ikke teknisk, og våde veje vil derfor ikke nødvendigvis være afgørende, men de kan spille en rolle, hvis det bliver tæt. Vi baserer analysen på, at alle har lige vilkår.

 

Efter dagens magtdemonstration er det hævet over enhver tvivl, at Primoz Roglic er storfavorit. Sloveneren er tydeligvis i storform, og han har i de seneste to år cementeret sin status som en af verdens allerbedste i kampen mod uret. Uanset om ruten er lange eller kort, flad eller kuperet kan Roglic være med. Senest vist han sin høje klasse på en rute som denne, da han vandt suverænt i Baskerlandet i april. Naturligvis havde han været endnu bedre stillet med lidt flere bakker, men Roglic bør være bedste mand på denne etape.

 

Hans værste rival må være Alex Dowsett. Briten har ellers kørt dårlige enkeltstarter i 2017 og begyndelsen af 2018, men i Giroen var der hul igennem. Her blev han hhv. nr. 5 og 6 på de to tidskørsler, og han synes dermed at være på vej tilbage. Hans form efter Giroen er usikker, men terrænet passer ham. Har han stadig formen, burde han køre med om sejren.

 

Det samme bør Jan Tratnik, der i de seneste to år har udviklet sig til superspecialist. De startede i Giroen, og siden kørte han i top 10 ved VM. Senest smadrede han alle på enkeltstarten i Coppi e Bartali, og selvom han foretrækker kuperede ruter, burde han også kunne begå sig her. Han har ganske vist skuffet i dette løb, men de superben, han havde i Luxembourg, kan ikke være forsvundet.

 

Jack Bauer har udviklet sig til lidt af en specialist efter at være kommet væk fra Cannondale. Sidste år blev han nr. 11 på sidste enkeltstart i Touren, og i år er han blevet nr. 7 i både Californien og Tirreno. Han har vist ganske god form og burde være god på en powerrute som denne.

 

Luke Durbridge blev engang regnet som det allerstørste tempotalent, men han slog desværre aldrig til. I de seneste sæsoner har han faktisk kun sjældent været i top 10, men på det seneste har han dog atter forbedret sig. Han vandt i De Panne sidste år, og blev i år nr. 8 I Tirreno. Derfor burde han kunne gøre sig gældende i et felt uden mange specialister.

 

Løbets joker er Lars Boom, der efter nogle svære sæsoner slog det meste af verdenseliten på enkeltstarten i Tour of Britain sidste år. Desværre er han stadig ikke i storform efter sin hjerteoperation, og han har generelt haft det meget svært. Formen rækker næppe til at vinde endnu, men er han endelig ved at finde tilbage, kan han køre med helt i front.

 

Store, stærke Nils Politt er bestemt ikke specialist, men hans power betyder, at han ofte kører fornuftige enkeltstarter. Terrænet her burde i hvert fald passe ham, og det samme gør distancen. Han kan næppe vinde, men han burde kunne gøre det godt.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Jan Barta var engang en af verdens førende specialister, men alderen synes efterhånden at have indhentet tjekken. Heller ikke efter skiftet til kontinentalniveau har han været særligt imponerende trods den svagere modstand. Han kan næppe længere vinde på dette niveau, men han burde dog være en af de strækeste.

 

Endelig er der grund til at fremhæve Marcel Kittel. Tyskeren var som bekendt tempospecialist som ung, og top 10-placeringer på også relativt lange enkeltstarter i Touren og Giroen viser, at han stadig er brølstærk i fladt terræn. Denne etape er formentlig en anelse for lang, men man kan ikke udelukke, at Kittel kan hive et resultat op af hatten.

 

Blandt klassementsrytterne er der udover Roglic grund til at holde øje med Michael Storer, Vegard Stake Laengen, Tadej Pogacar, Janez Brajkovic og Matej Mohoric, men ingen af dem kan vinde. Andre kandidater til et resultat er Jenthe Biermans og Roger Kluge.

 

Feltet.dks vinderbud: Primoz Roglic

Øvrige vinderkandidater: Alex Dowsett, Jan Tratnik

Outsidere: Jack Bauer, Luke Durbridge, Lars Boom, Nils Politt, Jan Barta

Jokers:  Marcel Kittel, Michael Storer, Vegard Stake Laengen, Tadej Pogacar, Janez Brajkovic, Jenthe Biermans, Roger Kluge, Matej Mohoric

 

Route de l’Occitanie - 4. etape

Ruten

Løbet er kendt som et bjergløb, men en af traditionerne er alligevel, at sprinterne får det sidste ord. Det håber de også at gøre i år, men som noget nyt har etapen fået et ekstra krydderi. Denne gang skal rytterne nemlig tidligt på etapen over kategori 1-stigningen Pic de Nore, og selvom den kommer alt for tidligt til at kunne bruges til noget for klassementsrytterne, kan det være nok til, at det i stedet vil være et udbrud, der skal slås om sejren på sidstedagen.

 

I alt skal der tilbagelægges 192,7 km mellem Mirepoix og Cazouls-les-Bezieres. Målbyen ligger lige nord for Pyrenæerne og fra start kører man mod nordøst gennem fladt terræn frem mod et lille bjergområde, der ligger nord for den store bjergkæde. Her skal man op over en lang ikke-kategoriseret stigning, inden man via en nedkørsel kører ned til den første spurt, der kommer efter 74,7 km. Herefter tager man hul på dagens hovedmenu, når man drejer mod sydøst for at køre op ad kategori 1-stigningen Pic de Nore (16,3 km, 5,6%), der efter en let start byder på en hårdere midtersektion med stigningsprocenter på 7-10, inden den flader ud på de sidste 3 km.

 

Toppen rundes, når der stadig resterer 101,5 km, og de er meget lettere. En teknisk nedkørsel leder mod syd tilbage til fladlandet, og herefter går det stort set stik øst resten af dagen, hvor man kører ud mod middelhavskysten. Efter en flad fase bliver det igen lidt mere kuperet, når man skal over de to kategori 3-stigninger Cote de Minerve (2,1 km, 5,8%) og Cote de Villespassans (1,0 km, 5,7%), der har top med henholdsvis 48,6 og 29,5 km igen. Herefter venter flere småbakker, mens man fortsætter mod øst forbi den sidste spurt, der kommer på toppen af en bakke med 10,9 km igen. Herefter er der yderligere bare en lille bakke, inden det går ned til målbyen. Det falder ned til de sidste 2 km, der er flade og helt uden sving, dog med en rundkørsel bare 250 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 2930 højdemeter.

 

Cazouls-les-Bezieres har ikke været været for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

 

 

 

Vejret

Vinden kan i den grad blive en faktor på løbets sidste etape, der vil finde sted på en skyfri dag med en temperatur på 26 grader. Der vil nemlig være en hård vind fra nordvest, hvilket giver direkte sidevind frem til vunden af Pic de Nore. Her vil der være medvind, hvorefter der vil være sidemedvind hele vejen hjem til mål. På de sidste kilometer vil man gradvis dreje ind i ren medvind, som man også vil have på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Efter tre etaper, der ikke var voldsomt svære at forudsige, bliver det hele meget kompliceret. Det er næsten umuligt at gennemskue, hvad der vil ske på denne sidste etape, der kan blive til hvad som helst. Sprinterne drømmer helt sikkert om at skulle spurte om sejren, men det kan blive lidt af en udfordring. Tidsforskellene er store, og derfor vil et helt felt have blik på et udbrud. Den store stigning midtvejs gør det svært for feltet at jagte, og de mange bakker mod slutningen kan være langt hårdere end ventet. Det kan ikke udelukkes, at det lykkes at samle det til en spurt, men mest sandsynligt er det, at et udbrud skal slås om den sidste etapesejr, som det også skete for 12 måneder siden.

 

For at gøre det hele endnu mere kompliceret har vi den kraftige vind, der vil være direkte i siden i den første del. Det vil formentlig skabe stor nervøsitet og kan sagtens føre til splittelse, også efter stigningen, hvor der vil være sidemedvind. Alt sammen vil det gøre det endnu hårdere for sprinterne, men samtidig vil det presse farten så meget i vejret, at et udbrud kan få endnu sværere ved at holde hjem.

 

Vi tror dog mest på en udbrudssejr. Den hårde start med sidevind og bakker betyder, at det formentlig er en meget stærk gruppe, der etableres. Kun hvis Valverdes trøje er truet, vil Movistar jagte, og Cofidis, Ag2r og Vital Concept kan først indlede en jagt efter stigningen. Derfor vil de formentlig forsøge at få folk med i udbrud, og lykkes det, vil de ikke tage del i arbejdet. Medvinden er ligeledes til fordel for udbruddet, og derfor tror vi på, at en gruppe kører hjem.

 

Det gør det også til lidt af et lotteri at ramme vinderen, for det kræver en del held at ramme udbruddet i en relativt flad indledning. Man skal dog være en stærk rytter for både at overleve stigningen og derefter holde sig til på de mange bakker i finalen. Endelig skal man formentlig bruge en god spurt for at gøre arbejdet færdigt.  

 

Vi vil pege på Anthony Perez som vores favorit. Franskmanden har efter en svær start virkelig fundet formen og vandt senest den meget svære sidste etape i Luxembourg. Også i dette løb har han været aktiv og har allerede sikret sig bjergtrøjen. Derfor vil han helt sikkert forsøge at komme afsted igen. Han klatrer godt, har punch på små stigninger og er hurtig på stregen. Derfor er han vores vinderbud.

 

Læs også
Evenepoel tilbage på landevejen

 

En af løbets allermest formstærke ryttere er Mauro Finetto, der var dybt imponerende i Luxembourg. I dette løb har han angrebet igen og igen, men som ventet kunne han ikke begå sig i de høje bjerge. Nu har han tabt masser af tid, og derfor vil han være motiveret til at jagte en etapesejr her, hvor han kan klatre med de bedste og slå mange i en spurt.

 

Kevin Le Cunff bliver mere og mere spændende. Sejren i det hårde Boucles de l’Aulne, hvor han kørte med bedste og siden slog en meget formstærk Arthur Vichot i den stigende spurt, vidner om klassen, og også i dette løb har han holdt sig godt til. Han burde klatre godt nok til at kunne køre med i udbrud, og han er livsfarlig i en spurt.

 

En anden god kandidat er Anthony Roux. Franskmanden er kommet godt ud af Giroen og har vist god form med aktiv kørsel i dette løb. Også han er en solid klatrer med god power på det flade og en god spurt. FDJ har generelt kørt aggressivt, og efter tabet af Sarreau vil de helt sikkert gå efter et udbrud.

 

Det samme er Yevgeniy Gidich , der var kendt som sprinter, indtil han chokerede ved at køre på podiet i Kroatien. I da kærte han i top 20 på en stor bjergetape, og det vidner om, at han har alsidigheden til denne etape. Han er meget svær at slå i en spurt, men spørgsmålet er, om Movistar vil lade ham køre, da han blot er 3.00 efter i klassementet.

 

Det samme forbehold må man tage over for Alexis Vuillermoz og Javier Moreno, der begge er mellem 3 og 4 minutter efter i klassementet. Movistar kan imidlertid godt give dem lidt snor, og etapen passer dem perfekt. De er nemlig gode klatrere og er ganske hurtige på stregen.

 

Endelig vil vi pege på den tidligere U23-verdensmester Kevin Ledanois og Nick Schultz. Ledanis har bestemt ikke haft det let, men synes endelig at have ramt en vis form. Han er stærk i dette terræn og har også en rimelig spurt. Schultz har vist yderst lovende takter, særligt med podiepladsen i GP Miguel Indurain, og viste god form i Hammer Series. Også han er ganske hurtig i en spurt.

 

Andre gode udbrudskandidater er Angel Madrazo, Yoann Offredo, Romain Combaud, Sylvan Chavanel, Hernan Aguirre, Garikoitz Bravo, Sephane Rossetto, Jonathan Lastra, Kevin Reza og Romain Seigle.

 

Skulle det blive en spurt, er Nacer Bouhanni storfavorit. Efter hans fremragende klatring i dag har han vist storform, og efter Laportes exit er der ikke længere tvivl om hierarkiet. Han er på papiret den hurtigste, holdbar og god til at positionere sig. Hans værste rivaler er Bryan Coquard, der klatrer godt og har det bedste tog, Clement Venturini, der som bekendt slog Bouhanni  i går, samt Carlos Barbero , der også kan klatre og måske havde vundet i går, hvis ikke han var blevet lukket inde. Andre kandidater er Chris Lawless, Kevin Le Cunff, Jeremy Leveau, Yevgeniy Gidich og Adrien Petit.

 

Feltet.dks vinderbud: Anthony Perez (udbrud)

Øvrige vinderkandidater: Mauro Finetto, Kevin Le Cunff (begge fra et udbrud)

Outsidere: Anthony Roux, Yevgeniy Gidich, Alexis Vuillermoz, Javier Moreno, Nick Schultz, Kevin Ledanois (alle fra et udbrud)

Jokers:  Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, Clement Venturini, Carlos Barbero (alle I en spurt)

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?