Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

Marcel Kittel: Jeg er ikke en erstatning for Cavendish

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.01.2016 kl. 14:29 af Henriette Brandt.

2015 var et rent mareridt for Marcel Kittel, men nu glæder han sig til at komme ud på landevejen med sit nye hold og at få trænet sit sprintertog i rigtige løbssituationer.

Marcel Kittel har skiftet græsgangene ud. Fra årsskiftet er han blevet Etixx-QuickStep-rytter efter at have kørt for Giant-Alpecin, siden han blev professionel i 2011, og han glæder sig til at komme i gang med sæsonen. 2015 var et rigtig skidt år, hvor han på grund af sygdom kun havde 32 løbsdage og to sejre.

 

“Selvfølgelig vil jeg gerne komme igen. Jeg har været fem år på mit gamle team. Det er lang tid, men ingen har sagt, at det skulle være for evigt. Jeg er ked af, at det udviklede sig, som det gjorde. Nu har jeg fået en ny udfordring, og jeg er glad for tingene, som de er nu,” forklarede han til CyclingNews ved holdpræsentationen i Calpe forleden.

 

Indtil denne sæson har det været Mark Cavendish, der var Etixx-QuickSteps største sprinterstjerne. Cavendish har skiftet hold, så der bliver ikke tale om intern konkurrence. Marcel Kittel afviser desuden også, at han på nogen måde er en erstatning eller en ny Cavendish på Etixx-QuickStep.

 

“Man er sig selv og gør det på sin egen made. Jeg er ikke nogen erstatning for Cavendish. Holdet er holdet, og det har sin egen karakter, og jeg vil gerne få alt til at passe sammen så godt som muligt,” lød det fra den tyske rytter.

 

Selvom han selvfølgelig har mål, så var han tilbageholdende med at afsløre for meget, udover at han selvfølgelig gerne for alvor vil sætte en streg over den skuffende sæson sidste år. Han starter sæsonen ud i Tour of Dubai, og derudover står Volta ao Algarve og Paris-Nice på hans løbskalender. Giro d’Italia og Tour de France er også blandt de løb, hvor han gerne vil markere sig.

 

Først og fremmest gælder det om at få det nye sprintertog til at fungere optimalt, og ifølge Kittel er det en løbende proces i forhold til, hvilke ryttere, der skal indgå.

 

“Jeg vil være helt sikker på, at alle får en chance for at vise sig som en, der kan hjælpe med at opnå resultater. Vi må se, hvilken kombination, der er bedst, og så er det selvfølgelig også vigtigt at have lige så mange at træne med. Vi vil gerne kunne skifte ud fra løb til løb og alligevel kunne køre leadouts, selvom det ikke er de samme ryttere, der kører løbene,” lød det, idet han tilføjede, at der i nogle situationer med et nyt sprintertog på et nyt hold selvfølgelig vil opstå fejl og misforståelser.

 

“Men vi må lære af det. Det tager noget tid at få ting til at virke, og det er nødvendigt at få det øvet i rigtige løbssituationer. Ting kan og vil gå galt, men vi går ikke i panik, vi skal lære af det.”

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk