Medaljefavorit melder fra til DM i cross

08. januar 2017 00:00Foto: A.S.O.

Blot 24 timer inden starten på DM har en af medaljefavoritterne meldt fra.

Til morgendagens DM kommer Rikke Lønne ikke til Start. Hun var ellers en af favoritterne til at tage medalje i Dame Elite, men hun har i tirsdags meldt afbud til de danske mesterskaber.

"Jeg ringede til DCU og arrangørerne allerede i tirsdags og meldte afbud, og det er grundet en diskos i lænden. Lægerne påstår, at det kommer til at tage mange uger," skriver Lønne til Feltet.dk.

I H50 er en af anden af medalje favoritterne også ude. Det er den tidligere mange gange Danmarks mester Henrik Djernis, der er blevet ramt af sygdom, og dermed forhindret, oplyser arrangørerne på oddercykelklub.dk.

Mange ryttere til lørdagens træning
Der var i dag mulighed for at træne på ruten, hvilket over 150 deltagere benyttede sig af. Alle forhindringer blev prøvet flere gange, for at finde de bedste linjer på ruten. Men specielt et sving, voldte mange af deltagerne store problemer. Der var ”Stubsvinget”, som er det første sving rytterne møder, efter de er kommet igennem pit-området anden gang.

"Der var god kritik af ruten i Odder, hvor der var bred enighed om, at det ville være ryttere med god teknisk, der ville løbe af med sejrene," skriver arrangørerne.

Modder i Odder
Den frost, som ellers havde gjort skovbunden hård i ugens løb, slap taget i løbet af dagen, hvilket gjorde ruten godt fedtet og til tider meget mudret. Så det lader til at det alligevel bliver "modder" i Odder.

Over 200 ryttere er klar til Start i morgen, hvor også Odders borgmester vil komme og være en del af festlighederne.
Første Start sker klokken 9.00, når Motionsklasserne sendes afsted.