Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: MIO Cyclo 305 GPS computer
30. oktober 2012 09:40 af Keen Frisk

MIO leverer her en GPS baseret computer med spændende funktioner, der ikke er set før. Computeren kan alt det, vi forventer af sådan et apparat, og leveres i denne udgave i en pakke med både trådløs kadence- og fartmåler.

Produktet er stillet til rådighed af:

Egedesø


Se i øvrigt MIOs egen hjemmeside for flere informationer


Særlige features ved produktet:

- 3” skærm med touch funktion

- ’Surprise me’ funktion

- Kort installeret fra start

- 12 timers batteritid

- Vandtæt

 

Vægt opgivet/vægt målt (for computeren):

156 gram/154 gram

 

Vejl. pris:

Kr. 3299

 

Introduktion:

Efter lang tid, hvor Garmin nærmest har haft monopol på markedet af GPS udstyr til cykelsport, ser vi nu flere nye spillere på banen, der prøver at konkurrere med Garmin om et hastigt stigende marked.


På Eurobike lagde man i stor grad mærke til tendensen, og dermed var det også nummer 6 på dette års trendbarometer.

 

MIO har indtil nu mest været at finde i biler, men kommer her med en række af GPS systemer til cyklister. Den testede model er den dyreste i rækken som BikersBest fører.

 

Vi har testet denne computer på landevejen.

 

Første indtryk:

Pakken til denne model indeholder alt, hvad man har brug for af ekstra udstyr til cykelcomputere:

- Enheden selv

- Monteringsbeslag til styr/frempind

- Trådløs sensor til måling af kadence og fart

- Magnet til måling af kadence på pedalarmen

- Magnet til måling af reel fart på hjulet.

- Pulsmåler

- Diverse manualer

 

Hvis man gør som de fleste mænd gør, er det så absolut ikke manualen man åbner først. Computeren skal oplades, og efter det beder den om at man indtaster en kode, for derved at ’åbne’ de kort, den er forsynet med. Denne model var med kort over hele vest Europa, der dækker 22 lande med nøjagtig navigation.


Det er nemt, og man er hurtigt i gang med selve opsætningen. Dette går lige så let og man ledes nemt igennem den første opsætning, og inden ret længe er man faktisk klar til at montere det hele på cyklen og komme af sted.

 

Brugervenligheden i et produkt med touch screen er uendeligt høj, og det faktum at man trykker på det ikon man skal bruge gør det hele SÅ meget nemmere, og vil sikkert kunne overbevise flere om at det kan de sagtens finde ud af. Det er ikke noget MIO er ene om, det skal bare pointeres, at det er en fed tendens, der nok skal vinde indpas hos mange flere ryttere.

 

Beslaget til styret er nemt monteret med to strips. Det virker umiddelbart lidt højt, men når computeren kommer på, bliver enheden hævet så tilpas højt over frempinden, at man ikke kommer i karambolage med de øverste skruer på frempindens frontplade (hvis den ser ud som på denne testers cykel).

 

Den trådløse sensor til fart og kadence sættes ligeledes fast med et par strips, og de tilhørende magneter sættes nemt på pedalarmen og i hjulet. Alt i alt vil montering/opsætning af dette produkt tage de fleste brugere omkring en halv time, og så er man faktisk klar til at komme ud på landevejen med sin nyerhvervelse.

 

På den første tur skal man lige starte med at få ’scannet’ efter de følere, der er monteret på cyklen. Der skulle lige justeres lidt på magneten på baghjulet i denne test, men efter den første tur virkede både kadence- og fartmåler.

 

Test:

I brug er computeren utroligt nem at have med at gøre, systemet er logisk bygget op, og man sidder ikke og skal bladre i gennem en masse skærme for at læse data på sin cykeltur.

 

’Knapperne’ man nogle gange skal bruge på touch screen kunne godt ønskes lidt større, da de er lige til den lille side. Selv med en tynd handske, var det til tider svært at ramme helt præcist med de rystelser der er i cyklen, når den er i bevægelse. Selve touch funktionen fungerer dog upåklageligt!

 

’Surprise me’

Set udefra er dette nok den mest spændende nyhed ved dette produkt. Man har mulighed for at teste enten kilometer, eller tid/hastighed ind, og så kommer computeren med tre forslag til ruter man kan køre. Dette er en genial feature, til de cyklister der nogle gange har tendens til at vælge de samme ruter.


Funktionen har (inden turenes start) drillet en lille smule i denne test. Hvis man for eksempel valgte en rute på 40 kilometer var der én rute på 40 kilometer, én rute på omkring 30 og én på helt op til 75 kilometer. Det giver ikke ret meget mening, da man vel skriver 40 kilometer, fordi det er det, man har tid/kræfter til?

 

Ligeledes brugte vi (GPS og tester) ret lang tid på at komme ud af byen nogle gange. GPS’en kan selvfølgelig ikke vide, at man ikke ret gerne vil bruge en masse tid i byen, men det kunne være fedt med en funktion, der kunne rulle en ud på landet lidt hurtigere.

 

På turen virker det fint, og man bliver varslet om næste sving ved en række ’bip’ lyde, så man ikke hele tiden skal se ned på skærmen. Enheden havde til tider lidt svært ved at skelne imellem små veje og grusveje, men var hurtig til at finde en ny rute, hvis man ikke lige kunne overskue et større antal punkteringer på grusveje.

 

Overordnet set er det dog en fin lille feature, der kan få en ud på helt nye og ukendte ture.
 

Alt det andet

Udover ovennævnte funktion kan enheden selvfølgelig også alt det andet vi kender fra GPS computere i dag. GPS signalet har aldrig været tabt, og man skal finde meget tæt skov for at mærke et fald i signalet.

 

Der findes et hav af forskellige programmer til træningsanalyse på internettet, og denne enhed bruger en filtype, der skulle være understøttet af de fleste af disse. I denne test har Endomondo Sports Tracker primært været anvendt, og overførsler af filer virkede sublimt.

 

MIO har (selvfølgelig) også deres eget community, der meget minder om Garmin Connect og Endomondo i opbygning og funktioner.
Herfra skal der rådes til at finde et mere avanceret program a’ la f.eks. Trainingpeaks, hvis man virkeligt skal gå i dybden med sine data. MIOs eget program vil dog tilfredsstille de fleste motionister, er vi sikre på.

 

Kadence- og fartsensor måler rigtigt fint og er et rart ’ekstra’ redskab i træningen. Om det er nødvendigt for brugeren, kan vi ikke give et helt entydigt svar på, for det handler meget om præferencer hos den enkelte bruger.

 

Skærmen er meget klar, og lækker at se på. Dog kan den godt have lidt problemer i meget klart lys, hvor man får lidt svært ved at se helt tydeligt på skærmen.

Det er et generelt problem med mange af disse produkter, men MIO lover selv at den skulle være med ’anti-glare’ funktion. Det opleves dog ikke bedre, end på denne testers egen GPS computer.

 

Konklusion:

MIO leverer her en GPS baseret computer med spændende funktioner, der ikke er set før. Computeren kan alt det, vi forventer af sådan et apparat, og leveres i denne udgave i en pakke med både kadence- og fartmåler. Prisen er som den plejer at være for denne her type produkter: Voldsomt meget højere end en almindelig cykelcomputer. Derfor bliver det lidt en luksusting, man skal overveje om man vil smide penge efter.


Går man dog bare det mindste op i sin træning, og godt kan lide den præcision, der følger med en GPS er det et uundværligt valg, og et vigtigt redskab i den daglige træning. Der er ikke de store fingre at sætte på computeren, og ingen af dem er så grelle at det trækker helt vildt ned i den samlede bedømmelse. På den anden side, får computeren os heller ikke helt op i det røde felt over alle de fede ting den kan.

 

Computeren leverer det man forventer, og en lille smule ekstra. Det er et fint bud, hvis man gerne vil prøve noget andet end de dominerende spillere på GPS banen.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Nye funktioner, godt tilbehør

- Dimensioner, genskin i skærmen, svært at ramme knapperne med handsker

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil have en gedigen ny GPS computer, med alle de fede funktioner vi kender plus lidt ekstra.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Trofeo Campos, Porreres, ...(1.1) 25/01-25/01

Sharjah Tour(2.1) 24/01-27/01

Tour of Indonesia(2.1) 25/01-28/01

Vuelta a San Juan Interna...(2.1) 21/01-28/01

Sharjah Tour(2.1) 24/01-27/01

Trofeo Campos, Porreres, ...(1.1) 25/01-25/01

Tour of Indonesia(2.1) 25/01-28/01

Trofeo Andratx-Mirador de...(1.1) 26/01-26/01

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 27/01-27/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 28/01-28/01

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 28/01-28/01

Trofeo Palma(1.1) 28/01-28/01

Etoile de Bessèges(2.1) 31/01-04/02

Herald Sun Tour(2.1) 31/01-04/02

Volta a la Comunitat Vale...(2.1) 31/01-04/02

Coupe des Nations de l�...(2.NCUP) 31/01-04/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »