Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Multitalentet Kwiatkowski vandt prologen i Romandiet

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

29.04.2014 kl. 17:39 af Morten Elm Bech Jensen.

I dag tog rytterne fat på WorldTour-løbet Romandiet Rundt med en kort prolog på 5,57 kilometer. Her var polakken Michal Kwiatkowski hurtigst med en tid på 6 minutter og 22 sekunder og han slog flere af favoritterne til den samlet sejr. På anden og tredjepladsen i prologen kom Rohan Dennis fra Garmin-Sharp og Marcel Kittel fra Giant-Shimano.

Polakken Michal Kwiatkowski fra Omega Pharma-QuickStep startede tidligt på prologen i Romandiet Rundt, og her lagde han ud med en super tid. Dermed var det op til resten af favoritterne, om de kunne slå ham af pinden, men hverken verdensmesteren i enkeltstart, Tony Martin (Omega), eller den forsvarende vinder, Chris Froome (Sky), kunne true hans tid.  Ind på prologens andenpladsen kom Rohan Dennis med fire sekunder til Kwiatkowski, og på tredjepladsen kom supersprinteren Marcel Kittel også med fire sekunder til dagens vinder.  

 

Michal Kwiatkowski slog dermed overraskende flere af favoritterne til den samlet sejr. Sejren er polakkens femte i sæsonen, og med sejren kan Kwiatkoski derfor starte i morgen på 1. etape iført løbets førertrøje.

 

Således udviklede prologen sig

Rytterne skulle i dag ud på en næste helt flad pandekage af en prolog. Selve ruten havde ikke de store overraskelser eller dramatiske elementer. Alligevel havde den et mindre teknisk stykke, hvor tungen skulle holdes lige i munden, og her kunne enkelstartsteknikkerne måske drage sig en mindre fordel. Derudover lagde den korte ruten ellers op til, at de store tempomaskiner blot skulle slå motoren til og så ellers tonse af sted på den 5,57 kilometer lange prolog, som foregik i den lille schweiziske by Ascona.   

 

Af dagens favoritter var verdensmesteren i enkeltstart, Tony Martin fra Omega Pharma-QuickStep, blandt andet "The talk of town", men ligeledes var der andre glimrende bud til stede, som også ville kunne med om sejren. Heriblandt Chris Froome og Ritchie Porte fra Team Sky, Brett Lancaster (Orica) og ikke mindst multitalentet Michal Kwiatkowski (Omega), som tidligt fik sig en hovedrolle i løbet.

 

Hurtig start

Allerede fra tidlig start havde polakken Kwiatkowski kørt sig i bedste tid ved at køre prologen på 6 minutter og 22 sekunder. Alligevel var det dog for tidligt at sige, om det ville række langt nok til, at han kunne prologen. Brett Lancaster kom dog ikke til at spille en hovedrolle, da han havde en tid på 6 sekunder efter polakken.

 

Senere blev danskeren Jakob Fuglsang (Astana) sendt ud på prologen, og der var interessant at se, om han kunne komme stærkt fra start og køre sig i en god position forud for løbets afgørende etaper. Jakob Fuglsang måtte dog tage sig til takke med en foreløbig 32. plads 20 sekunder efter Michal Kwiatkowski.

 

Kort tid efter kørte Rohan Dennis (Omega) ud på ruten, og han var mellemtiden kun 2 sekunder efter Kwiatkowski, og det var derfor spændende at se, om han kunne holde det højre tempo og måske endda tage den foreløbige førsteplads. I mellemtiden blev Chris Froomes løjnant, Ritchie Porte (Sky), også sendt ud på prologen.

 

Favoritternes tur

Samtidig var Tinkoff-Saxos Rafael Majka kommet i mål, men han måtte nøjes med en foreløbig 40. plads - 21 sekunder efter Michal Kwiatkowski. Ligeledes kom Ritchie porte dumpende ind 23 sekunder efter polakken, og han havde derfor udspillet sig chancen for at vinde prologen. I mellemtiden var Rohan Dennis' tid dog blevet noteret, og han havde kørt sig flot ind på prologens foreløbige andenplads.

 

Herefter trillede flere af de store navne og holdenes kaptajner ud på ruten uden dog at gøre sig nævneværdig bemærket.  Vicenzo Nibali (Astana) kom ind 12 sekunder efter Kwiatkowski, og Nicholas Roche (Tinkoff) tabte 20 sekunder. Ligeledes kørte Simon Spilak (Katusha), som blev samlet toer sidste år, sig ind 13 sekunder efter Kwiatkowski.

 

I mellemtiden havde sprinteren Marcel Kittel (Giant) dog kørt sig ind på en foreløbig tredjeplads - 4 sekunder efter Michal Kwiatkowski, men der var endnu en rytter tilbage på rampen, som måske kunne true Polakken og snuppe sejren. Dette var verdensmesteren i enkeltstart, Tony Martin. Han var én af de sidste ryttere, som skulle ud på den hurtige prolog, og han også lagde ud i et forrygende tempo.

 

Spænding til det sidste

Men ved mellemtiden lå han dog stadig cirka et halvanden sekund efter polakken, og tyskeren skulle derfor udnytte sin store motor på det sidste stykke, der primært var til hans fordel. Alligevel formåede Tony Martin ikke holde farten eller sætte den op, så på trods af en spurt på de sidste meter måtte han lade sig kapitulere og køre ind over målstregen fem sekunder efter Michael Kwiatkowski. Sidste mand blev den forsvarende vinder, Chris Froome (Sky), men han endte med at komme ind 10 sekunder langsommere end polakken.

 

Derfor kunne Michal Kwiatkowski efter en lang dag i den varme stol lade sig hylde som vinder af prologen i Romandiet Rundt, og i morgen vil han derfor starte dagen i løbets førertrøje. På løbets anden - og tredjeplads var der heller ikke sket de store ændringer, hvorfor Rohan Dennis blev nummer to og Marcel Kittel blev nummer tre, og de to kørte begge ind 4 sekunder efter dagens vinder.

 

Danskerne Jakob Fuglsang og Christopher Juul Jensen (Tinkoff) gjorde ikke det store væsen af sig, og de kunne henholdsvis blive nummer 53 og 76 på dagens prolog. 

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk