Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Norsk talent inden pro-debut: Skal lære så meget som muligt
04. January 2016 af Tobias SlotsgaardFoto: Team Joker

Det norske talent Odd Christian Eiking skal i 2016 køre i det professionelle felt, hvor han tørner ud for FDJ.

Det franske mandskab, FDJ, får i denne sæson tilgang af fire nye talenter, der alle har deres profesionelle debut til gode. En af dem er den norske rytter, Odd Christian Eiking, der allerede har snuset til de lidt større scener med blandt andet deltagelsen i hjemlandets Arctic Tour of Norways. 

 

Inden skridtet til FDJ for alvor tages, har den 21-årige nordmand dog kastet et tilbageblik på sin forgangene sæson og to år hos Joker.

 

“Jeg har lært meget på det her hold. De har hjulpet mig til mine succeser og give mig et skub i den rigtige retning i forhold til min udvikling. På det personlige plan føler jeg, at jeg kunne have opnået mere end jeg gjorde, men det håber jeg at ændre i de kommende sæsoner,” forklarer han til Cafe Roubaix. 

 

Der er ikke et nemt skridt at tage, at gå fra amatør til professionel. Det ved Eiking godt, og han tager den derfor med ro i første omgang. Han vil bevare benene på jorden og bare tage ved lære og suge til sig, så godt han kan. 

 

“Jeg vil nyde, at jeg er sammen med en så professionel trup og tage vil lære. Min første halvdel af sæsonen er planlagt, så jeg vil bare forberede mig til den så godt som muligt,” fortæller han. 

 

Selvom han ikke har de helt store mål resultatmæssigt, så vil Eiking ikke bare køre en sæson i skyggen. Han vil gribe chancen, når han kan og ramme sit topniveau, når han har mest brug for det.

 

“Jeg skal køre Criterium International, Vuelta al Pais Vasco og Ardennerklassikerne. Så jeg vil forsørge at ramme mit topniveau her, så jeg kan gribe de chancer, jeg får bedst muligt,” siger han til slut. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09