Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Østrig Rundt

Optakt: 3. etape af Østrig Rundt

05. juli 2017 13:31Foto: ANSA - PERI / DAL ZENNARO

Tom-Jelte Slagter fortsatte Cannondales fantastiske momentum på en dag, der viste sig for hård for de fleste sprintere. De håber til gengæld på at få deres chance på onsdagens meget lange tredje etape, men der er ingen tvivl om, at mange gerne vil forsøge at ryste Elia Viviani på et par meget stejle stigninger med ca. 40 km til mål.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Anden etape var for svær for sprinterne, men de håber at være tilbage i aktion dagen efter. 3. etape byder ganske vist på hele 226,2 km mellem Wieselburg og Altheim, men de byder ikke på de store udfordringer, og derfor er der udsigt til en massespurt. Hele dagen køres næsten direkte mod vest. I starten er det helt fladt, men efterhånden som man nærmer sig mål, bliver terrænet langsomt vanskeligere. Således venter kategori 3-stigningerne Turmberg (2,8 km, 5,9%), Schnaidt (1,4 km, 9,5%) og Maria Schmolln (1,0 km, 9,9%) efter hhv. 149,3, 182,4 og 194,1 km. Derefter går det ned mod mål, hvor målstregen krydses efter 215,7 km. Etapen afsluttes nu med en omgang på en 10,5 km lang helt flad rundstrækning, der har hele to skarpe sving på den sidste kilometer, det sidste bare 300 m fra stregen. De indlagte spurter kommer efter 123,3 km og ved første passage af målstregen.

 

Altheim har ikke tidligere været vært for løbet, men er ofte med på ruten i Oberösterreichrundfahrt. Her vandt Phil Bauhaus i 2016, Lars van der Haar i 2015 og Florian Bissinger i 2014.

 

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

 

Vejret

Sommeren er for alvor kommet til Østrig. Onsdag byder på smukt solskinsvejr og en temperatur på hele 29 grader. Der vil bare være en et vind fra vest, hvilket giver en lang dag i modvind. På rundstrækningen vil der først være modvind, så sidevind og til sidst medvind.

 

Favoritterne

En forrygende finale på en spændende rundstrækning gav endelig lidt tiltrængt succes til Tom-Jelte Slagter, der ellers ikke har haft meget at juble over på det seneste. I det hele taget var det en revanchedag, da også løbets forhåndsfavorit, Miguel Angel Lopez, med en tredjeplads slog tilbage ovenpå gårsdagens skuffende tidstab i sidevinden.

 

Til gengæld blev det en ærgerlig dag for Clement Venturini og Ryan Gibbons, der som sprintere ellers viste god form ved at sidde med feltet hjem, men det stærke udbrud snød dem for muligheden for at spurte om sejren. Nu håber de så at gå en mulighed på den lange 3. etape, der er en oplagt godbid for de hurtige folk.

 

De tre stigninger er ikke helt nemme, og der er næppe tvivl om, at der vil være en del sprintere, der er nervøse for, om de kan komme med over. På den anden side er dette muligvis sidste chance for løbets hurtige folk - det bliver ikke nemt at skabe samling på sidste etape - og derfor må der være mange, der er motiverede til at gå efter en massespurt. Det gælder specielt det italienske landshold med Elia Viviani, og de vil sandsynligvis tage den største del af ansvaret. Også Dimension Data og Cofidis kunne tænkes at give en hånd med, og derfor bør der blive skabt samling, specielt fordi modvinden ikke gør det lettere for udbruddet.

 

Den store udfordring for sprinterne er de meget stejle stigninger med ca. 40 km til mål. Det vil være lidt en overraskelse, hvis der ikke er hold, der her vil forsøge at komme af med Viviani. Det gælder Cofidis og Dimension Data, men måske også Cannondale og Astana. Der er bestemt ingen garanti for, at alle mand kommer med over, og det kan ventes, at der i den sidste del vil være intens jagt. Etapen bør således ende i en eller anden form for spurt, men hele feltet vil næppe være med hjem. Spørgsmålet er, hvem der kan overleve.

 

Trods de stejle stigninger tror vi, at Elia Viviani tager sin anden sejr. Italieneren er i særklasse feltets hurtigste mand og har et ganske stærkt italiensk landshold til at støtte sig. Den tekniske finale ville tidligere have været en udfordring, men er det næppe i et felt uden mange topsprintere, specielt fordi han har forbedret sin positioneringsevne markant. Det svære bliver at overleve stigningerne, men Viviani har i år klatret bedre end tidligere, specielt i Milano-Sanremo. I Hammer Series og Route du Sud viste han storform, og han var god i sidevinden mandag. Derfor tror vi på endnu en sejr til italieneren.

 

Hans værste rival må være Ryan Gibbons. Den unge sydafrikaner har med sejren i Tour de Langkawi vist, at han er ganske holdbar, og han har fine chancer for at komme med hjem, specielt fordi han imponerede ved at overleve dagens hårdere stigninger. Samtidig viste han i Giroen med adskillige top 10-placeringer både hurtighed og fremragende positioneringsevne, hvilket er vigtigt i en teknisk finale som denne. Han var stærk i sidevinden på 1. etape, hvor han ærgrede sig over at have brugt alt for mange kræfter på at lukke huller i den ukontrollerbare finale. Til gengæld var han godt tilfreds med formen, og det lover godt forud for denne etape.

 

Også Clement Venturini må have udset sig denne etape som sin måske største chance. Dels er han sandsynligvis den mest holdbare af sprinterne, dels elsker han en teknisk finale som denne. Han mangler måske Vivianis og Gibbons’ topfart, men i en teknisk afslutning er det ikke nødvendigvis afgørende. Dertil kommer, at han vil være den store favorit, hvis det lykkes for alvor at rydde ud i sprinterne.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

En anden af feltets topsprintere er Alexander Porsev, der efter et svært forår med sejren i det russiske mesterskab viste, at formen nu er der. Stigningen kan sagtens vise sig at være for svær for ham, og han har heller ikke spurtet specielt godt i 2017, men i en teknisk finale kan han drage fordel af sin positioneringsevne, hvis han kommer med hjem. Gazprom har Ivan Savitskiy som back-up plan, men han er knap så hurtig - til gengæld klatrer han bedre.

 

Astanas sprinter er Riccardo Minali , der er en af de allerhurtigste i feltet. Desværre tror vi ikke på, at han kan overleve så stejle stigninger, og han får det heller ikke nemt i så teknisk en finale. I stedet vil holdet nok køre for formstærke Oscar Gatto, men løbet skal være selektivt, hvis han skal være feltets hurtigste mand.

 

Sep Vanmarcke er ikke sprinter, men han slog alligevel næsten af de hurtige folk på 1. etape. Det må have givet ham lyst til at forsøge sig igen. Den tekniske finale betyder, at det handler mindre om topfart, og med sit stærke hold har han en reel chance, hvis han får et godt lead-out. Først gælder det om at komme af med så mange sprintere som muligt, og det har Cannondale mandskabet til at arbejde for.

 

Rok Korosec er en særdeles lovende sprinter, der både her og i Slovenien Rundt har vist, at hans potentiale er stort. Hans holdbarhed er til gengæld stadig lidt et åbent spørgsmål, og derfor bliver denne etape en interessant test. Også Filippo Fortin og Jason Lowndes er hurtige, men stigningerne bør være for hård. For sidstnævnte gælder, at det kan give chancen til hans halvhurtige holdkammerat Guillaume Boivin, der dog ikke har spurtet meget i år.

 

Endelig vil vi pege på Jan Tratnik og Manuel Belletti. Førstnævnte er ikke sprinter, men hurtig i en lille gruppe og vil have en chance, hvis løbet bliver hårdt. Belletti får kun chancen, hvis Viviani falder fra, men efter en del helbredsproblemer er det usikkert, om han overhovedet har formen til at klatre bedre end sin kaptajn.

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani

Øvrige vinderkandidater: Ryan Gibbons, Clement Venturini

Outsidere: Alexander Porsev, Oscar Gatto, Sep Vanmarcke, Rok Korosec

Jokers: Filippo Fortin, Guillaume Boivin, Ivan Savitskiy, Jan Tratnik, Manuel Belletti, Riccardo Minali, Jason Lowndes

DEL
INFO
Tour of Austria 
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?