Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: DM - linjeløb (herre junior)

Optakt: DM - linjeløb (herre junior)

29. juni 2014 07:49Foto: Feltet.dk

Når elite-DM bliver afviklet på søndag, så har juniorrytterne allerede været ude at varme asfalten op. De unge mænd skal teste hinanden i det, der for mange er sæsonen vigtigste løb. De danske juniorer er garant for godt cykelløb, god underholdning og spænding til det sidste. Vanen tro er der et hav af favoritter, omend det er endnu mere åbent end vanligt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

De danske juniorer leverer gang på gang det ene internationale topresultat efter det andet. De vinder Nations Cup-løb, de vinder VM-medaljer, europamesterskaber og verdensmesterskaber. Succesen vil ingen ende tage, og sejrene vælter ind. Men nok er de danske talenter gode, når de flyver rundt i verdenen og hjembringer det ene trofæ efter det andet. Men hvem af dem er den bedste? Hvem kan retmæssigt sige, at han er den bedste af de bedste på hjemlig grund?

 

Sidste år løb Michael Carbel med den ære, efter at han i spurten havde sat supertalentet Mads Pedersen på plads. Det var dog første gang i mange år, at juniorernes DM skulle afgøres i en spurt, hvilket primært blev tilfældet grundet defensiv kørsel af Team Blue Water Junior. Ruten i år indbyder til angreb, hvilket kommer til at give et særdeles åbent løb, der giver mulighed for hver enkelt af de store talenter til at vise sit værd.

 

Blandt rytterne i feltet er det en offentlig hemmelighed, at de sværeste løb at vinde er løbene herhjemme i Danmark, simpelthen fordi man her konkurrerer med andre danskere. Klarest eksemplificeret ved Magnus Bak Klaris, der startede sæsonen som lyn og torden med sejre i Paris-Roubaix og Fredsløbet, men siden da ikke har gjort meget væsen af sig.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Ruten
I forbindelse med offentliggørelsen af årets DM-rute var arrangørernes udmelding, at man havde sammensat en rute, der i hårdhed matchede ruten i Hammel fra 2012. Den vurdering er dog en smule forudindtaget, omend de alligevel skal have ros for at have skabt en rute, der for alvor indbyder til angreb.

 

Junior-feltet skal køre ni omgange på den 13 kilometer lange rute med start og mål på Johan Rantzausvej i den nordlige del af Faaborg. Herfra kører de ud af byen ad hovedvejen, inden de kort efter drejer ind på de små veje nord for Faaborg, og her bliver de, indtil de igen kommer om til opløbet. Efter fire kilometer begynder rutens eneste stigning, den såkaldte ”Golfbakke”. På den smalle vej skal rytterne klatre 70 højdemeter på lidt over en kilometer, hvilket helt sikkert vil tynde ud i feltet.

 

Det er dog ikke blot på opstigningen, at forskellen kan gøres. Sidder et hold helt fremme op over toppen, så er det muligt at lægge pres på efterfølgende, da ruten fortsætter sin kringlede stil på nedkørslen, og opstår der først huller her, så kan det være svært at lukke igen. Desuden giver de snoede veje perfekte forhold for udbrud, da man lynhurtigt kommer uden for feltets synsvidde og dermed lettere kan slå et hul. Opløbet på Johan Rantzausvej er perfekt for både tilskuere og ryttere, specielt dem med en god afslutning.

 

Der er ingen tvivl om, at arrangørerne har skabt en hård rute, med henblik på at skabe store splittelser. Hvorvidt den er lige så hård som ruten i Hammel for to år siden, kommer mestendels an på, hvorledes rytterne griber løbet an. Dengang opstod der et uvejr af en anden verden, og løbet udviklede sig til at blive en sand kamp mellem de absolut stærkeste, hvor rytterne kom dumpende ind én efter én.

 

Favoritterne
Den første, der springer i øjnene er, Magnus Bak Klaris. Den lille knægt fra Amager har i denne sæson vist, at han har det, der skal til for at vinde et løb som dette. Hans alsidighed har bragt ham sejre i så forskellige løb som Paris-Roubaix og Fredsløbet, mens han sidste år blev nummer to til junior-DM i enkeltstart. Magnus gør sig også i banecykling, hvor han også har hentet et hav af flotte resultater. Den hårde rute i Faaborg ligger fint til Bak Klaris, der ingen problemer har på en bakke som Golfbakken, mens hans hurtighed på stregen gør ham næsten urørlig i en spurt i mindre grupper. Magnus har dog i den seneste tid været et stykke fra forårets resultater, men han har det også med at præstere på højeste niveau i de største løb, hvorfor han forbliver topfavorit.

 

I førnævnte Paris-Roubaix, som Bak Klaris vandt, sluttede en anden dansker også på podiet. Casper Pedersen fra det stærke Team Kel-Berg Roskilde er en stærk all-rounder med en fornuftig spurt. Han viste allerede for to år siden i Hammel, at han magter denne slags ruter, og i de senere år har han udviklet sig til en af landets stærkeste ryttere. Han er dygtig til at holde hovedet koldt og finde en løsning i de pressede situationer, og i et løb som DM kan det komme ham til gode. Den stærke rytter meldte allerede i forbindelse med sidste uges DM i holdløb, at netop dette linjeløb var sæsonens klare mål.

 

Giordana-Isaac Cycle Herning kommer med et umådeligt stærkt hold, hvor samtlige ryttere i løbet af sæsonen har vist, at de kan afgøre et cykelløb til deres fordel. I Kasper Andersen har holdet et rigtig stærkt bud på en vinder. Kasper Andersen er i de sidste par år gået fra at være en rendyrket sprinter til også at besidde en enorm udholdenhed og råstyrke. Denne sæson har han så taget endnu et skridt, og med sit stærke hold i ryggen kan den unge sønderjyde tage det store skridt op på det øverste trin.

 

Herning-holdet har som nævnt en række mulige vindere, hvor også Anders Hardahl springer i øjnene. Den stille nordjyde er egentlig en rytter uden en markant spidskompetence; han har glimrende klatrevner, spurter på et fornuftigt niveau og har solide tempoegenskaber. Disse egenskaber har han i år forstået at udnytte til fulde, og krydret med en sublim udholdenhed har hans kørsel affødt en masse respekt. Hardahls problem ligger i, at han ikke for alvor besidder det samme vinderinstinkt som de tre førnævnte. Han er dog så stærk, at slår han først et hul på de kringlede veje, så kan han blive svær at hente ind igen.

 

Team Kel-Berg Roskilde har en række outsidere til titlen, hvoraf Jonas Gregaard Wilsly springer i øjnene. Han er måske den bedste klatrer i juniorklassen i år, hvilket blev bevist med en samlet sjetteplads i det bjergrige Tour du Pays de Vaud. På den hårde rute i Faaborg vil Gregaards chancer afhænge af, hvor hårdt der bliver kørt på Golfbakken, da den i princippet ikke er hård nok til, at han selv kan afgøre løbet der. Men hvis det stærke hold fra Roskilde for alvor lægger pres på, så kan der opstå en mulighed til Gregaard, der i sidste uge med sejre i Junior Cup-afdelingen i Greve viste, at formen er, hvor den skal være.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Løbet vil blive domineret af ryttere fra både Giordana-Isaac Cycle Herning og Team Kel-Berg Roskilde, men skal en rytter fra et af de mindre hold tage fusen på dem, så står Rasmus Byriel Iversen fra Team Campus Vejle først for. Han har gennem hele sæsonen kørt efter devisen ”kør, til du dør”, hvilket har sikret ham et hav af flotte resultater, hentet på ren og skær viljestyrke. Også Oscar Bjørn Rosager fra DCR Ballerup og Mads Olander Hjort fra Team Pythonpro.com kan snyde favoritterne. Begge har styrken til at overleve bakkerne, og de har tidligere i sæsonen vist, at de kan blande sig i spurterne i de mindre grupper.

 

Team Bravida-Georg Berg kommer med et meget urutineret hold, men har i Mads Torp en rytter, der udvikler sig fra løb til løb og hele tiden lægger et niveau på. Han kommer næppe til at vinde DM, men han har vist stabil kørsel igennem hele sæsonen, og i det krævende pinseløb i Hammel viste han, at han magter selv de hårdeste ruter.

 

En spændende outsider, som faktisk ikke engang er juniorrytter endnu, er Anthon Charmig fra Odder Cykleklub. Han er stadig blot U17-rytter, men har fået lov at deltage ved junior-DM, hvilket han også gjorde sidste år. Der udmærkede han sig med flot offensiv kørsel, som også er det, der har bragt ham succes i denne sæson. Han får dog svært ved at snyde de store hold, da han står meget alene, men Charmig er samtidig ikke en rytter, man kan afskrive, så forvent at se ham blande sig i finalen.

 

Favoritvurdering
***** Magnus Bak Klaris
**** Casper Pedersen, Kasper Andersen
*** Jonas Gregaard Wilsly, Anders Hardahl, Andreas Hyldgaard Jeppesen
** Rasmus Byriel Iversen, Mads Torp, Mads Olander Hjort, Oscar Bjørn Rosager
*Anthon Charmig, Mikkel Frølich Honoré, Daniel Lyhne, Søren Malling Siggaard

DEL
INFO
DM - Juniorer
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?