Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Søndagens etaper i Luxembourg og Frankrig

Optakt: Søndagens etaper i Luxembourg og Frankrig

03. juni 2017 18:30Foto: A.S.O.

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag vil Greg Van Avermaet være den store stjerne i det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Søndag gælder det 4. etape af Tour de Luxembourg samt 3. etape af Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 4. etape

Ruten

Siden 2006 har løbet sluttet i hovedstaden Luxembourg, men modsat mange andre nationale rundture, der ender med en massespurt i landets største by, er alt stadig i spil helt frem til målstregen i det luxembourgske etapeløb. Således har man i de senere år endt løbet med en vanskelig finale på den korte, stejle Pabeierbierg, der igen i år vil lægge asfalt til afslutningen, og derfor vil der kunne vindes tid i klassementet helt frem til slutfløjtet.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

På sidste dag skal der tilbagelægges 174,6 km mellem Mersch og hovedstaden Luxembourg. Startbyen er placeret lidt nord for målbyen, og man indleder derfor etapen med at slå en lille sløjfe mod nordøst og køre op langs den østlige grænse. Her er terrænet hovedsageligt fladt, men der er til gengæld vigtige sekunder på spil i de indlagte spurter efter bare 3,8 og 24,1 km. Ved vendepunktet bliver terrænet mere kuperet, når man kører mod vest og sydvest op over stigningerne Beaufort (700 m, 7,14%, max. 12%) og Niklosbierg (4400 m, 6,18%, max. 10%), der kommer efter hhv. 57,3 og 78,1 km og er i hhv. anden og første kategori. Dernæst fortsætter man mod syd over kategori 1-stigningen Bourscheid (3500 m, 7,23%, max. 10%), der har top efter 102,3 km, inden terrænet igen bliver fladt, efterhånden som man nærmer sig hovedstaden.

 

Kort inden man når frem til landets største by, skal man efter 146,4 km over den lille kategori 2-stigning Nospelt (2600 m, 4,27%, max. 13%), men derudover er der ingen nævneværdige udfordringer, før man rammer den bare 3,8 km lange rundstrækning, der ligger i den nordlige udkant. Med 11,4 km når man for første gang toppen af kategori 1-stigningen Pabeierbierg (825 m, 9,05%, max. 14,02%), og derefter afsluttes løbet med tre omgange, så man i alt skal op ad stigningen fire gange (med bjergpoint på spil de første tre gange). Målstregen er placeret på toppen i en ikke specielt teknisk finale, hvor der efter et hårnålesving på nedkørslen med 2200 m igen kun er ét skarpt sving i bunden af bakken.

 

Sidste år slog Philippe Gilbert Maurits Lammertink og Dylan Teuns i en klassisk puncheurfinale, hvor 11 mand sluttede inden for 10 sekunder. Året inden var Sean De Bie bedste mand i et stort udbrud, mens André Greipel tog sit livs eneste udbrudssejr her i 2014. Bob Jungels slog Paul Martens og Jan Bakelants i en tremandsdyst i 2013, mens Jurgen Roelandts var eneste overlevende fra et udbrud på en meget regnfuld dag i 2012. Romain Feillu vandt en spurt i 2011, og Gorka Izagirre sejrede på samme facon i 2010. Matti Breschel var hurtigst i 2009, Salvatore Commesso tog en udbrudssejr i 2008, og Gregory Rast og Stefano Garzeilli var de stærkeste i feltet i hhv. 2007 og 2006.

 

 

Vejret

Efter en overskyet dag vender solen tilbage på søndagens etape, selvom det vil sky til mod slutningen af etapen. Temperaturen vil være beskedne 20 grader og der vil være en let vind fra vest. Det giver sidevind på hovedparten af etapen, inden man får medvind på indløbet til rundstrækningen. Her vil der være modvind på første del og medvind på Pabeierbierg.

 

Favoritterne

Favoritterne

Hvilket gennembrud for Anthony Perez. Efter hidtil i sin unge karriere at have arbejdet som relativt anonym hjælper på Cofidis, viste han med sit flotte udbrud i Liege-Bastogne-Liege, at han allerede er kommet langt. I dag gjorde han så, hvad mange havde betragtet som umuligt: slog Greg Van Avermaet i en puncheur-afslutning, der var som skræddersyet til belgieren.

 

BMC spillede med musklerne og lagde løbet i et jerngreb, og alt var til sidst lagt til rette for Van Avermaet. Belgieren havde imidlertid måske for meget selvtillid i finalen, idet han åbnede en ekstremt lang spurt. Sel Van Avermaet har altså sin grænse, da Perez relativt suverænt kom forbi klassikerstjernen.

 

Van Avermaet kan dog trøste sig med, at han er ny mand i førertrøjen, og meget skal gå galt, hvis han ikke på sidste etape skal krones som samlet vinder. BMC har i de seneste to dage vist, at de er løbets klart stærkeste hold, og de bør ikke få problemer med at styre sidste etape. Spørgsmålet er, om de også vil køre efter endnu en etapesejr. Selvom finalen er skræddersyet til Van Avermaet, er der i princippet ingen grund til at bringe bonussekunderne i spil og dermed løbe en unødig risiko.

 

Det er der til gengæld for andre hold. Perez må med dagens sejr have fået enorm selvtillid, og han kan med endnu en sejr sikre sig bonussekunder, der kan bringe ham endnu længere frem i klassementet. Cofidis har samtidig et af de klart stærkeste mandskaber, så hvis de sætter sig for, at favoritterne skal afgøre det i en spurt på Pabeierbierg, vil det sandsynligvis ende sådan.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Udbrud har ganske ofte holdt hjem på denne etape, og det kan ikke udelukkes, at det sker igen. Vi tror imidlertid, at Cofidis vil holde det samlet, og derefter angribe ustandseligt på rundstrækningen. Her er BMC dog stærke nok til at kontrollere etapen, og derfor satser vi på, at det skal afgøres i en dyst mellem de bedste puncheurs på Pabeierberg.

 

Her tror vi ikke, at Greg Van Avermaet begår samme fejl, som han gjorde i dag. 3. etape vil tjene som en lærestreg, der viser, at selv han ikke kan køre så lang en spurt. Derfor vil han sandsynligvis være lidt mere ydmyg og dosere sine kræfter klogere. Normalt er han umulig at slå en finale som denne, specielt i dette felt, hvor der ikke er mange specialister. Derfor tror vi, at Van Avermaet får sin revanche og kroner den samlede triumf med også at vinde sidste etape.

 

Efter dagens præstation er det vanskeligt ikke at pege på Anthony Perez som hans værste rival. Det har aldrig været en hemmelighed, at franskmanden er rimelig hurtig, men i dag viste han, at hans punch på stigninger er langt bedre, end vi hidtil har troet. Søndagens finale er ikke helt så svær, og det kan måske give ham problemer mod de endnu hurtigere ryttere, men hans opvisning i dag tyder på, at det ikke vil være tilfældet.

 

Ikke uventet viste Xandro Meurisse sig at være en af de stærkeste i denne finale. Belgieren er på papiret en af løbets bedste klatrere, og han har samtidig et fornuftigt punch på en kort stigning. Morgendagens finale er som sagt en anelse nemmere og passer ham derfor ikke helt så godt, men han burde stadig være en af de stærkeste.

 

Alex Kirsch var på forhånd usikker på formen, og derfor valgte han en offensiv strategi på dagens etape. Det kostede ham et topresultat, men han viste undervejs, at der ingen grund er til at tvivle på sig selv. Derfor vil han søndag sikkert have selvtillid nok til at vente på spurten. Blandt klatrerne er han klart en af de allerhurtigste, og en af de få, der kan udfordre Van Avermaet.

 

Det samme er Maxime Bouet, der ofte har vist, at han er ganske hurtig på stregen. I dag blev han nummer 5, og måske passer søndagens finale ham endda endnu bedre. Samtidig er han stadig ved at bygge formen op efter en lille pause, og hans dieselmotor burde blive bedre og bedre, som løbet skrider frem.

 

I dag fortsatte Alexander Kamp at følge op på de gode takter fra fredagens etape. Allerede på 3. etape viste han, at han er blandt de stærkeste på stigningerne, idet han var første mand på toppen af sidste stigning. Denne finale er lidt mere eksplosiv og burde passe ham bedre end dagens afslutning, og derfor burde han have gode muligheder for at blande sig med de bedste. Rasmus Guldhammer sad også langt fremme i dag og passer måske også bedre til denne afslutning.

 

Det samme bør Julien Loubet, der lidt overraskende valgte at køre offensivt i dag. Det kan han gøre igen, og denne gang er der endda bedre muligheder for at holde hjem. Han er imidlertid heller ikke uden chancer i en spurt, idet han har et ganske godt punch i en finale som denne. Hans holdkammerater Franck Bonnamour og Eduardo Sepulveda er et godt bud på en rytter, der kan angribe.

 

Cofidis har så mange klatrere, at de næsten er nødt til at køre aggressivt. Perez vil blive sparet til spurten, men Yoann Bagot, Nicolas Edet, Luis Angel Mate og Stephane Rossetto kan alle forsøge sig fra distancen. Det samme kan Pieter Weening, Piet Allegaert og talenterne Szymon Rekita og Nicola Bagioli, der igen i dag viste deres potentiale.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Feltet.dks vinderbud: Greg Van Avermaet

Øvrige vinderkandidater: Anthony Perez, Xandro Meurisse

Outsidere: Alex Kirsch, Maxime Bouet, Alexander Kamp, Jerome Baugnies

Jokers: Julien Loubet, Rasmus Guldhammer, Huub Duijn, Benjamin Thomas, Eduardo Sepulveda, Nicolas Edet, Luis Angel Mate, Yoann Bagot, Stephane Rossetto, Szymon Rekita, Nicola Bagioli, Piet Allegaert

 

Boucles de la Mayenne - 3. etape

Ruten

Løbet vender altid tilbage til Laval på sidste etape, hvor løbets hovedby lægger asfalt til afslutningen på den fladeste af de tre linjeløbsetaper. Dermed vil sprinterne håbe på, at de igen kan stjæle rampelyset, inden det hele slutter.

 

I alt skal der tilbagelægges 179 km mellem Saint-Cyr-le-Gravelais og Laval. Indledningsvis kører man en omgang på en 27,5 km lang rundstrækning i området øst for startbyen, inden man rammer dagens første stigning efter 28 km. Herefter kører man gennem fladt terræn mod sydøst til byen Chateau-Gontier, idet man undervejs dyster om point i en indlagt spurt efter 51,7 km. Herfra sætter man kursen mod nord og skal op ad dagens anden stigning efter 66,4 km, inden man kører mod vest og siden mod syd for at slå en lille sløjfe i det kuperede område syd for Laval. Det betyder, at der venter bjergspurter igen efter 119,1, 138,7 og 142,5 km, og der er tillige en indlagt spurt efter 126,2 km. Herefter kører man mod nord frem til Laval, hvor målstregen krydses efter 154 km. Løbet afsluttes nu med fem omfange på en 5 km lang rundstrækning, der er stort set helt flad og byder på en teknisk finale, hvor der er hele fem skarpe sving på de sidste 2 km, det sidste med 600 m til stregen.

 

Laval er som sagt altid vært for sidste etape. Sidste år tog Tom Scully en overraskende udbrudssejr, mens Danilo Napolitano slog Justin Jules og Andrea Pasqualon i en massespurt i 2015. I 2014 var Yohann Gene hurtigere end Tom Van Asbroeck og Roy Jans, mens Marcel Meisen, Morgan Kneisky, Jimmy Casper, Jean-Luc Delpech, Benoit Daeninck, Martin Garrido, Janek Tombak, Franck Charrier og Stephane Bonsergent er de øvrige vindere siden 2005.

 

 

Vejret

Løbet får perfekte forhold til afslutningen, idet søndag byder på en relativt solrig dag og en temperatur på 21 grader. Der vil være en let til jævn vind fra nord, hvilket hovedsageligt giver medvind på første del af etapen og modvind på anden del. I finalen vil der hovedsageligt være modvind på de sidste 2 km, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Favoritterne

Med en fejende flot opvisning sikrede Mathieu van der Poel sig endnu en stor sejr på landevejen og beviste dermed igen, at han stort set frit kan vælge hvilken disciplin, han vil gøre sig gældende i. Et fremragende lead-out af Philipp Walsleben betød, at det lille Beobank-mandskab fuldstændigt kontrollerede bakken op til mål, og da Andrea Vendrame åbnede en lang spurt, reagerede van der Poel prompte, inden han med tilsyneladende lethed gik forbi.

 

Med sejren vandt han akkurat nok tid til at tage førertrøjen med bare 1 sekund ned til Johan Le Bon, der som ventet havde det svært i den vanskelige finale. Mere bekymrende er det imidlertid, at han kun har 9 sekunder ned til Clement Venturini, der er en større trussel i en massespurt på sidste etape.

 

Dermed er der udsigt til, at van der Poel og Beobank virkelig kommer under pres søndag. Etapen til Laval ender næsten altid i en massespurt, men sidste år lykkedes det faktisk at snyde sprinterne. Det viser, at det kan lade sig gøre at ændre på det forventede udkomme, og der er ingen tvivl om, at hold som Ag2r, FDJ og Direct Energie vil angribe ustandseligt i et forsøg på at ryste van der Poels hold af cykelcross-ryttere.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Alligevel tror vi, at det ender i en massespurt. Udover Beobank har Fortuneo og Cofidis en klar interesse i at forsøge at holde det samlet. Fortuneo har Dan McLay som en af løbets bedste sprintere, og Cofidis kan stjæle det hele, hvis Venturini vinder etapen. Det bør være nok til at kontrollere en relativt nem etape som denne, og derfor tror vi, at det hele skal afgøres af sprinterne i den flade, men meget tekniske finale, hvor positionering er afgørende.

 

Det betyder, at det ikke er hurtigste mand, der vinder. I stedet er det en finale, der er skabt til ryttere, der er stærke i positionskampen, og som kan håndtere de mange sving. Det gør det til den helt perfekte afslutning for cykelcross-stjernen Clement Venturini. Franskmanden er efter sejren i Dunkerque i gang med et regulært gennembrud på landevejen, og han har vist, at han er blandt de bedste franske sprintere. Der er således ikke mange, der er hurtigere end ham, og samtidig er han i sit es, når det bliver teknisk. Han viste så sent som i dag, at hans form er i top. Da Cofidis samtidig har et af de bedste tog, tror vi på, at han sikrer sig årets første spurtsejr og dermed en meget mulig samlet sejr også.

 

For at vinde samlet skal han imidlertid slå Mathieu van der Poel. Hollænderen er ganske vist ikke ren sprinter og burde normalt ikke have en chance i en finale som denne. Han vandt imidlertid spurten om andenpladsen på 1. etape og har dermed vist, at han kan blande sig med de hurtigste. Det skyldes hovedsageligt, at også den finale var meget teknisk, hvor han kan drage fordel af sin fantastiske evne til at styre cyklen. Det kan han gøre igen på 3. etape, og han har vist, at han har hurtigheden til at udfordre sprinterne.

 

På papiret er Dan McLay vel løbets hurtigste sprinter. Desværre er han samtidig meget svag i positionskampen, og derfor kunne denne finale vel næppe være værre for ham. På den anden side er Fortuneo klart et af løbets stærkeste hold, og det kan måske gøre det muligt for ham at overvinde sin svaghed. Han viste i hvert fald på prologen, at han er kommet sig over den sygdom, der ramte ham i Belgien, og han må være motiveret til endelig at tage en sejr.

 

På 1. etape måtte FDJ brænde sprinterne af i deres forsvar af trøjen. Søndag kan de gå efter sejren med enten Marc Sarreau eller Lorrenzo Manzin . Begge er normalt under Demare i det interne hierarki, og specielt Sarreau har meget få chancer, da han er en del af Demares tog. Dette er imidlertid en sjælden mulighed for den unge franskmand til at tage sin egen chance, og han har generelt klaret sig bedre i spurterne end holdkammeraten Manzin. Derfor tror vi, at der køres for Sarreau, der senest kørte en imponerende spurt på 1. etape i Dunkerque. Han er stærk i tekniske finaler og har samtidig et af de bedste hold ved sin side. Desværre styrtede han på prologen, men er han kommet sig, er han en stærk kandidat.

 

En rytter, der til gengæld excellerer i tekniske finaler, er Andrea Palini. Desværre har han haft en skidt sæson, hvor han slet ikke har været i stand til at leve op til de imponerende takter, han har vist i de senere år. Her har han ellers vist, at hans positioneringsevne gør ham i stand til at tage kampen op med WorldTour-sprintere, og hvis han endelig har fundet formen, er finalen derfor skræddersyet til ham. Hvis ikke, er Marco Benfatto Andronis back-up plan, men han er knap så hurtig. Man kan også vælge at køre spurten for Andrea Vendrame, der mangler bonussekunderne, men han er næppe hurtig nok i en regulær massespurt.

 

Ag2r har Sondre Holst Enger, der egentlig ikke kan begå sig mod de rene sprintere, men har en chance i en teknisk finale. Han har haft en rædselsfuld sæson, men er nu kommet sig over sine helbredsproblemer. Han viste god form med en god spurt på 1. etape og en god prolog, og han vil have et stærkt hold til at støtte sig.

 

Auber har både Damien Touze og Romain Feillu. Sidstnævnte er den eneste, der har farten til at vinde, men mon ikke man kører for Touze, der er i bedst form og ligger til i klassementet. Han er ganske god i tekniske finaler, og det kan give ham en chance.

 

Også Yohann Gene, Steven Tronet, Yannick Martinez, Benjamin Giraud, Dylan Page, Emiel Vermeulen, Christophe Noppe, Nils Eekhoff og Roman Maikin kan tænkes at blande sig, men det er kun Feillu, der har en reel chance for at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Clement Venturini

Øvrige vinderkandidater: Mathieu van der Poel, Dan McLay

Outsidere: Marc Sarreau, Andrea Palini, Sondre Holst Enger

Jokers: Lorrenzo Manzin, Damien Touze, Romain Feillu, Marco Benfatto, Andrea Vendrame

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?