Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Pinot: Sejren beviser mine fremskridt
26. March 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Sirotti

Det sidste års tid har det stået klart, at Thibaut Pinot har arbejdet hårdt for at forbedre sin enkeltstart, og dagens etapesejr i Critérium International i netop den disciplin, er beviset på, at arbejdet har båret frugt.

Forud for Critérium International blev Thibaut Pinot nævnt som den største favorit til løbet, men det var mest på grund af morgendagens afslutning på Col de l’Ospedale. Det skulle dog vise sig, at han allerede efter dagens enkeltstart kunne iklæde sig førertrøjen, da han tog en fornem etapesejr.

 

Sejren var Pinots første i denne sæson og samtidig den første sejr på en enkeltstart i franskmandens karriere. Den kommer i kølvandet på en nittendeplads på den afsluttende enkeltstart i Tirreno-Adriatico samt holdtidskørslen i samme løb, hvor FDJ kørte sig til en imponerende tredjeplads. Hovedpersonen selv virkede dog ikke så overrasket efter etapen.

 

”Jeg gik efter at levere den bedste tid. Det er gjort. Jeg vandt. Jeg slog favoritterne. Der var to eller tre steder, hvor tekniske sving tvang mig til at løbe risici for at kunne vinde. Dette resultat beviser mine fremskridt i disciplinen, selvom jeg stadig kan forbedre mig mere i de tekniske aspekter,” sagde han til l’Equipe efter etapen.

 

Nu er han i en glimrende position til at vinde løbet, da han må anses som værende den store favorit til morgendagens bjergafslutning. Det anerkender han da også selv.

 

”Jeg er i en stærk position forud for i morgen. Mine konkurrenter bliver nødt til at tage initiativ, hvis de vil slå mig,” siger han slutteligt.

 

Sidste år var han også den store favorit, men et for tidligt udspil på Col de l’Ospedale gjorde, at Jean-Christophe Péraud kunne køre sin unge landsmand ind og sikre sig sejren i løbet for andet år i træk.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017