Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Australske Richie Porte viste storform forud for Tour de France i dag i Criterium Dauphine, hvor han slog den firedobbelte enkeltstartsverdensmester Tony Martin i disciplinen. Thomas De Gendt kørte en godkendt enkeltstart, og kunne dermed beholde sin førertrøje endnu.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev til gengæld til en blandet dag for Chris Froome og danske Jakob Fuglsang, som begge tabte tid i klassementet til deres nærmeste konkurrenter.

Etapereferat:
Aleksejs Saramontis (Bora-Hansgrohe) var første rytter på startrampen, men der skulle gå over 50 ryttere før den konkurrencedygtige tid blev sat. Det var Orica-Scotts Daryl Impey, der i tiden 29.02 meldte sig ind som den første mand i kampen om top ti. Kort efter passerede Chad Haga målstregen og skar hele 33 sekunder af bedste tid, så han nu var bedste mand.

Dagens favorit, Tony Martin, var dog kørt ud på ruten, og på første mellemtid viste han sin styrke. Her var han hele 27 sekunder bedre end Haga og var suverænt i front. På vej ind mod mål tabte den tyske verdensmester dog tid, og da han krydsede målstregen, satte han bedste tid i 28.19, hvilket var 20 sekunder bedre end Haga.

Den første af de store klassementsfavoritter, der skulle aktion, var Alberto Contador. Spanieren kom godt fra start og var nummer tre ved første mellemtid, 24 sekunder efter Tony Martin. Også Simon Yates og Romain Bardet lagde fint ud, selvom de tabte henholdsvis 20 og 37 sekunder til Contador på det fladere tempostykke. Flere af klassementsrytterne heriblandt Fabio Aru, Nicolas Roche og Dan Martin lå også i det interval.

En, der til gengæld havde meget fart på, var Richie Porte. BMC-kaptajnen var bare to sekunder efter Tony Martin ved første mellemtid. Kort forinden havde Alberto Contador krydset målstregen i fjerdebedste tid, 23 sekunder efter verdensmesteren.

Ny favorit i front
Yates var den næste af favoritterne, der krydsede målstregen. Han sluttede 51 sekunder efter tyskeren, mens han tabte 28 sekunder til Contador. Kort efter var det Bardets tur, og den franske havde tabt betragteligt til konkurrenter, så han endte med et tidstab på 1.18 til ”El Pistolero”.

Richie Porte var dog klasser over de klassementsryttere, der indtil videre havde krydset målstregen. Han satte ny bedste tid i 28.07, hvilket var 12 sekunder bedre end Tony Martin og hele 35 sekunder bedre end Alberto Contador.

God dansk start
Danske Jakob Fuglsang fik en rigtig god start på enkeltstarten, hvor han på mellemtiden var syv sekunder foran sin holdkammerat og rival Fabio Aru. En anden rytter fra de nordiske lande, Edvald Boasson Hagen, skuffede imidlertid i forhold til hvad man kunne forvente. I mål måtte han nøjes med 16. pladsen. Ligesom Boasson Hagen taber Fuglsang imidlertid tid på det sidste stykke og slutter 1 sekund efter Fabio Aru som nummer 28.

Samtidig viser Tour-vinderen Chris Froome stort svaghedstegn ved at blive nummer syv. Han slutter hele 37 sekunder efter Porte, og sågar også bag Alberto Contador. Dermed så han ud til at blive overhalet af Alejandro Valverden, som ved mellemtiden kørte en bedre tid end Froome. Thomas De Gendt var sidste mand til at køre fra startrampen. I mellemtiden kører Tony Gallopin og Pierre Latour i mål som henholdsvis nummer 14 og 13. Det er en af de bedste enkeltstarter for unge Latour.

Etapen afgøres
Den spanske superveteran Alejandro Valverde fortsatte sin hurtige tur hele vejen til mål. Her sluttede han som nummer tre i mål, før Ulissi kom ind som nummer 16. Thomas De Gendt var også sidste mand i mål, og her sluttede han som nummer 9. Det betød, at australske Richie Porte endte med at vinde etapen, mens De Gendt forsvarede sin førertrøje i løbet. Richie Porte stryger ind som nummer 2 i klassementet, 27 sekunder efter De Gendt, mens netop Valverde sluttede det midlertidige podium af, 51 sekunder efter De Gendt.

Fuglsang endte med at tabe fem placeringer i klassementet, og ligger dermed nummer 20, 1 minut og 46 sekunder efter Porte.